vrijdag 23 september 2016

zaterdag 24 september 2016 Vitesse D. - Westlandia 0-0

Een zuinige 0-0 (site Westlandia)
Bij Vitesse Delft op sportpark Tanthof Zuid speelde Westlandia zijn 4-de competitiewedstrijd. Beide ploegen wisten het doel niet te vinden en het aantal goede aanvallen en kansen was karig. Het publiek genoot waarschijnlijk meer van een aantrekkelijk nazomerzonnetje dan van een aantrekkelijke voetbalwedstrijd. Theo Verbeek liet zijn ploeg beginnen in de vertrouwde opstelling.
In het eerste half uur werd er door beide teams heel voorzichtig gevoetbald. Alleen scheidsrechter Roozeboom viel op door 2 gele kaarten in de eerste 7 minuten, waaronder een voor Tim vd Voort na een opzichtige handsbal. Bij Vitesse Delft raakte Mark Vermeulen na een actie geblesseerd. Hij werd gewisseld voor Sherrelly Leonora, die vervolgens zou uitgroeien tot de man van de wedstrijd en grote sta-in-de-weg voor Ricoberto Luijando en Tim vd Voort.

Het eerste Westlandse schot op doel was te noteren in de 31-ste minuut. En in de 38-ste minuut had Mike Brouwer een mooie voorzet, maar Tim en Rico kunnen de bal niet goed verwerken, zodat de rust inging met een brilstand.0 – 0. Vitesse Delft begon fel aan de tweede helft, maar de eerste echt grote kans was voor Westlandia. Rico werd aangespeeld, passeerde struikelend Raymond Gopal, die kermend op de grond bleef liggen. Rico ging toch maar door, want er was geen fluitsignaal en gaf op maat voor aan Tim die op 3 meter voor het doel stond. Tim nam de bal meteen op de slof, maar de Delftse keeper stopte de bal met de voet. In die fase was Westlandia dreigender. Westlandia drong meer aan en kreeg een vrije trap op een paar meter buiten het strafschopgebied. Precies de goede plek voor Danny Bijl. Hij schoot in de muur. Tegen het einde van de wedstrijd waren er kansen voor Vitesse Delft. Er was een buitenspeldoelpunt en gevaarlijke uitvallen. In het strafschopgebied van Westlandia maakte Danny Bijl een sliding naar de bal met daarbij een situatie van bal naar hand of hand naar bal. Scheidsrechter Roozeboom gaf geen strafschop aan Vitesse Delft .Gescoord werd er niet meer.

Met 0 – 0 begon en eindigde de wedstrijd. Reactie van Mike Peereboom na afloop van de wedstrijd. ’Het was een slechte wedstrijd, zij konden gewoon niet beter, wij deden het niet beter. In de tweede helft hadden we en goede start.’ Mike kwam over van SC Monster. ‘Je moet de ambitie hebben om het hoogste te bereiken. Bij Westlandia had ik de kans om een klasse hoger te spelen. Ik twijfelde wel. Maar ik kende een paar jongens (Dennis, Jasper, Mick). Zij haalden mij over.’ Mike miste de eerste wedstrijden van de voorbereiding vanwege vakantie, kwam daarna in de basis en speelde tot nu toe alles. Dat had ook anders kunnen lopen. ‘Ik ben een schakelspeler tussen verdediging en aanval.’ ‘Ik vind de groep echt leuk, allemaal prima gasten. Na de training is het altijd gezellig, laatst was ik om half 2 thuis.’
JvdM

Haaglandenvoetbal: Zaterdag 1B: Teleurstellende wedstrijd tussen Vitesse Delft en Westlandia
Voor de wedstrijd Vitesse Delft tegen Westlandia werd een minuut stilte in acht genomen naar aanleiding van het overlijden van het Vitesse-lid van verdienste, de vierentachtig jarige Arie Nieuwlaat. Terwijl Westlandia uit drie wedstrijden zeven punten had vergaard, verging het de Delftenaren minder voorspoedig. Tegen Forum Sport werd gelijkgespeeld. Om niet in een dip te geraken moesten de punten door Vitesse Delft op sportpark Tandhof-Zuid gehouden worden. Sander van Akkeren moest deze wedstrijd wegens een blessure aan zich voorbij laten gaan.
In de beginfase van de ontmoeting werd een door Mark Vermeulen (Vitesse Delft) genomen vrije trap rakelings over het doel van keeper Rowdy Janssen geschoten. Het optreden van Vermeulen was echter van korte duur, want hij moest zich binnen een kwartier laten vervangen door Sherrelly Leonora.
In het eerste bedrijf waren de krachtsverschillen tussen de twee teams nauwelijks waarneembaar met die aantekening dat de formatie van trainer Peter Klomp wel de betere mogelijkheden kreeg. De aanvallen van Westlandia werden al in een vroeg stadium door de Delftse defensie in de kiem gesmoord. Keeper Davy Schilperoort was op die momenten waarin wel een gaatje in de verdediging werd gevonden een sta in de weg voor Ruud Bijl en consorten. Aan de andere kant wisten René de Graaff met zijn doorgevoerde kap- en draaibewegingen en Jevon Blijd het net van de tegenstander niet te laten bollen.
In de matige eerste vijfenveertig minuten werd met een 0-0 stand de kleedkamers opgezocht.

Kort na de doelwisseling testte Tim van der Voort (Westlandia) goalie Davy Schilperoort op zijn kwaliteiten en die bleken ruim voldoende te zijn. Bij het ingaan van het laatste halfuur kreeg Maarten Boek de mogelijkheid om de score te openen voor Vitesse Delft, maar ook zijn vizier stond niet goed afgesteld. Het tempo werd wel enigszins opgeschroefd waardoor de toeschouwers die niet in slaap waren gevallen en nog even konden genieten van enkele spannende momenten en mislukte acties. Werd er dan eindelijk het net toch gevonden, dan was het scheidsrechter Roozeboom die een doelpunt van René de Graaff wegens buitenspel annuleerde.

Trainer Theo Verbeek van Westlandia wisselde Tim van der Voort voor Stefan Bron en zijn collega Klomp stuurde het geheime wapen Mitchell Gronsveld voor Burak Gumus de grasmat op. Gronsveld had met nog negen minuten te gaan de wedstrijd kunnen beslissen, maar zijn vliegend schot miste op vele meters het heiligdom van Janssen. Een inzet van Jevon Blijd werd met de hand gekeerd, maar de dienstdoende arbiter zag hierin geen strafbaar feit.
De teleurstellende wedstrijd eindigde dus zoals deze begonnen was in 0-0.

Westlandia reist komende zaterdag af naar Delft om het op te nemen tegen de plaatselijke trots Vitesse.
Die club bestaat al sinds 1933 en heeft een rijke historie in het zaterdagvoetbal opgebouwd. De laatste 10 jaar heeft het 1e team 2x één jaar in de hoofdklasse gespeeld en wel in seizoen 2006-2007 (bereikt via de nacompetitie) en 2010-2011 (2e plts. en promotie door start topklasse/schema 14). Na de laatste degradatie gleed de club af naar de 9e plaats in de 2e klasse. In seizoen 2014-2015 nam trainer Peter Klomp het heft weer in handen. Na een aantal lastige wedstrijden in de eerste weken van het seizoen 2015-2016 (o.a. een 0-0 tegen het uit de 3e klasse gepromoveerde Westlandia; dat punt werd toen door V.D. gekoesterd als een winstpunt), begon het te lopen. In april 2015 won Vitesse op eigen veld de 2e periode door wederom 0-0 te spelen tegen Westlandia. Vervolgens werden de Delftenaren ook nog kampioen van de 2e klasse

Afgelopen seizoen behaalden Vitesse in de 1e klasse 32 punten (o.a. 4x winst in 13 thuiswedstrijden). Grootste thuisoverwinning (3-0) was tegen Alexandria’66 , dat vorig seizoen met slechts 5 punten roemloos laatste werd. De wedstrijd tegen FC ’s-Gravenzande (0-6) was in maart van dit jaar de grootste thuisnederlaag.

Dit seizoen is de start van Vitesse D., met slechts 1 punt, niet denderend. In de openingswedstrijd werd thuis verloren van Brielle. Daarna volgde 1-1 tegen Forum Sport en een 2-1 nederlaag bij FC ’s-Gravenzande

Jevon Blijd en René de Graaff besloten afgelopen voorjaar de overstap te maken van Westlandia zo. naar Vitesse D.. Beide spelers scoorden inmiddels voor hun nieuwe club. Jevon was doeltreffend tegen Forum Sport. René scoorde vorige wedstrijd in de slotfase tegen FCG en in de openingswedstrijd tegen Brielle.

Na 3 speelronden is het nog lastig om in te schatten hoe de krachtsverhoudingen in de 1e klasse zijn. Westlandia heeft in ieder geval al wel 7 punten te pakken en die 3e (!!) plaats op de ranglijst geeft de groep een boost.

In die 3 gespeelde wedstrijden blijkt dat de groen-witten lastig te verslaan zijn. Net als vorig seizoen staat de verdediging ijzersterk . Toen werd in 26 wedstrijden 12x de NUL gehouden. Nu is doelman Janssen al weer 210 minuten zonder tegendoelpunt.

Met de steun van de supporters hopen de groen-witten deze goede lijn zaterdag weer door te trekken. De leiding van de wedstrijd op de Tanthof is in handen van de heer Roozeboom. Aftrap staat gepland op 14:30 uur

----

Het 2e team pakte 3 nuttige punten tegen het derde team van Katwijk (6-3). Komende zaterdag wacht de zware uitwedstrijd tegen medekoploper Rijnsburgse Boys 3. Het wordt een latertje voor het 2e, want er wordt pas om 14:30 uur afgetrapt op de Middelmors in Rijnsburg.
----
Oh ja het team van Theo Verbeek bereikte afgelopen zaterdag 2 mijlpalen
  • het schitterende afstandschot van Danny Bijl (2-0) tegen Neptunus-Schiebroek was de 650e goal in een reguliere competitiewedstrijd van zaterdag 1. De groen-witten scoorden sinds 2 september 2006 gemiddeld 2,64 goals per competitiewedstrijd.
  • Stefan Bron scoorde in de slotfase de 4-0 voor Westlandia. Met dat doelpunt ging de 1.000e goal van zaterdag 1 de boeken in. Het 1e elftal van de zaterdag scoorde 652 goals in de competitie en 348 doelpunten in wedstrijden voor de nacompetitie, beker, Westland cup, HVT en oefenwedstrijden.