maandag 17 oktober 2016

Donderdag 20 oktober VVSB 2- Westlandia 2-0 (beker)

Westlandia za1 strandt in Noordwijkerhout.

De zaterdagtak van Westlandia is gisteravond(20-10-2016) uit de Districtsbeker geknikkerd door de reserves  van VVSB. Het werd  2 – 0.
Op een door een driekwart maan en enkele schijnwerpers  verlicht sportpark ’De Boekhorst’ in Noordwijkerhout speelde Westlandia za1 tegen VVSB 2. In het Naaldwijkse team kregen reservespelers de kans om speelminuten te maken. Ruben Hartman verdedigde het doel en Ricardo vd Zalm, Marvin Vollebregt, Yordi van Beek en Jordi van Calsteren stonden in de opstelling. VVSB 2 is een getalenteerd belofteteam.
Bij VVSB was men vooral bezig met de twee derby’s tegen Katwijk, een keer voor de beker en een keer voor de competitie. Op 25 oktober ontmoeten beide teams elkaar voor een wedstrijd in de tweede ronde van de KNVB-beker. Om het hoofdveld waren extra tribunes gebouwd voor naar verwachting 3000 bezoekers. De wedstrijd om de districtsbeker tegen Westlandia za1 , zat een beetje in weg. Die kon niet gespeeld worden op het hoofdveld. Dat moest gespaard worden voor de echte bekerwedstrijd.
Een oude bekende had wel aandacht voor Westlandia. Wilfred van Leeuwen kwam een praatje maken. Hij gaf ons weinig hoop op een goede afloop voor Westlandia. En dat bleek ook tijdens de wedstrijd. Vanaf het begin van de wedstrijd had Westlandia de grootste moeite om het watervlugge voetbal van VVSB op deze waterkoude avond bij te houden. De Verdediging met aanvoerder Danny Bijl in het centrum zag over links en over rechts de tegenstanders voorbij flitsen en Ruben Hartman zag dat allemaal op zich afkomen. Hij wist zijn doel schoon te houden tot aan de rust met een paar knappe reddingen.
De aanval van Westlandia werkte hard, maar kwam nauwelijks tot bij het doel van VVSB. Diep in de eerste helft zette Yordi van Beek een aanval op, stoomde  met bal door richting doelgebied, gaf de bal af en gleed zeer ongelukkig weg. Hij blesseerde zich en moest vervangen worden. Rick van Zijl verving hem.
Na de rust kreeg Westlandia een goede kans uit een corner. Danny Bijl zette zijn hoofd tegen bal. Net geen doelpunt. Na een minuut of 20 verliet ook hij het veld. Rick van Zijl kwam voor hem. Dennis Verbeek en Mike Brouwer kwamen ook nog in het veld. Er hing een 0 – 0 in de lucht en wie weet, steeg Ruben Hartman in een penalty-serie boven zich zelf. Hij was in ieder geval lekker ingeschoten tijdens de wedstrijd. Een prima kopbal van Peet vd Slot(VVSB), uit een corner verdreef onze dromen. Dat was 1 – 0. Twee minuten later passeerde Olaf Schell(VVSB) op rechts Marvin Vollebregt in volle vaart en schoot onbetamelijk hard op doel. Over.
Weer twee minuten later volgde deze Olaf hetzelfde parcours en schoot weer in. Raak. Hij zorgde voor de eindstand van 2 – 0. Westlandia bekert niet verder en kan zich nu richten op de competitie en op FC ’s Gravenzande.
JvdM

Na de knotsgekke competitiewedstrijd bij Voorschoten'97 (7-5 nederlaag) wacht voor zaterdag 1 een bekerwedstrijd in Noordwijkerhout.

Om een plaats bij de laatste 32 te bereiken zal gewonnen moeten worden van het 2e team van VVSB.
Diverse spelers van de huidige zaterdagselectie kennen de kracht van de beloftes van VVSB.  Zij speelden immers vorig seizoenen nog in de res. hoofdklasse tegen elkaar.
Net als trainer Theo Verbeek weten zij ook hoe goe de 2e teams kunnen presteren in de beker tegen de standaardteams.

VVSB 2 behaalde de knock-outfase door in groep 2 poule 53 te winnen. Ze versloegen Roodenburg (12-0) en Van Nispen (4-0) en speelde gelijk tegen Graaf Willem VAC II (1-1-1).

Westlandia behaalde  de poulewinst in groep 1 door overwinningen op VELO (1-0) en SC Monster (1-0) en een remise bij BMT (1-1)
Scheidsrechter  Steenbergen zal donderdag rond 20:00 uur fluiten voor de aftrap op Sportpark De Boekhorst.