Pagina's

vrijdag 7 oktober 2016

zaterdag 8 oktober 2016 Westlandia - SC Feyenoord 1-0 (250e competitiewedstrijd)


Analyse van VRTV 1e klasse B na deze speelronde staat HIER vanaf minuut 17:39








verslag van de site van Westlandia

Bijltjesdag op De Hoge Bomen.

De wedstrijd Westlandia za1 – sc Feyenoord was voor de Naaldwijkers een jubileumwedstrijd. Het was de 250-ste wedstrijd van het zaterdagse vlaggenschip. De eerste wedstrijd werd gespeeld op 2 september 2006 tegen KDS. Met dank aan Fred Westerbeek, de man van de alle statistieken en getallen over Westlandia za1.

Op het eigen sportpark speelde het team van Theo Verbeek een puike partij en won verdiend de wedstrijd. Het werd 1 – 0 door een kopbal van Tim van der Voort. Het bleef bij dat ene doelpunt mede door het duo Bijl & Bijl in de achterhoede. Feyenoord werd met een nederlaag naar huis gestuurd en de jubileumwedstrijd leverde 3 punten op.

Bij Westlandia ontbrak Ricoberto Luijando vanwege een blessure opgelopen op de training. Voor hem startte Stefan Bron in de basis.

Vanaf het begin van de wedstrijd stond het elftal goed. Het eerste halfuur kreeg Rowdy Janssen geen noemenswaardig schot te verwerken. Westlandia had min of meer de controle over de wedstrijd en zocht regelmatig de aanval. Ook de verdediging van Feyenoord maakte geen fouten. Westlandia kreeg enkele kansen. Danny Bijl kopte een bal na een hoekschop van Mike Brouwer naast. Jasper van Dijk mocht na een overtreding op Stefan Bron een vrije trap nemen op de punt van de 16, deed dat prima, maar het leverde geen doelpunt op. De beste kans was voor Tim van der Voort in de 25-ste minuut. Van dichtbij kopte hij de bal op het doel. Op miraculeuze wijze werd de bal van de doellijn gehaald. En Feyenoord kwam pas echt tot een gevaarlijk schot na een afgeslagen corner.

Beide teams gingen doelpuntloos rusten.

In de tweede helft begon Westlandia aanvallender via Mike Brouwer vanaf links of Stefan Bron over rechts. In de 9-de minuut leverde een voorzet van rechts al bijna een doelpunt maar Tim van der Voort en Dennis Verbeek stonden/zaten/lagen elkaar in de weg. Een minuut later was het wel raak. Mike Brouwer was langs zijn man geglipt en legde de bal op de haardos van Tim van der Voort. Die knikte de bal in de linkerhoek. 1 – 0. Westlandia was op voorsprong gekomen en Tim scoorde zijn eerste doelpunt. Feyenoord zette vervolgens meer druk, maar de mannen van Theo Verbeek gaven geen krimp. De achterhoede bleef geconcentreerd spelen, Vince Olsthoorn en Timothy le Duc op de flanken en Ruud en Danny Bijl in het centrum. Op het middenveld ontregelden en frustreerden Mike Peereboom en Dennis Verbeek menig aanval van Feyenoord en Jasper van Dijk was overal en nergens en zag dat het goed ging. Hij kreeg nog 2 kansen om de score uit te breiden. Allereerst een intikker van heel dichtbij, die net voor de lijn werd weggehaald en tegen het einde van de wedstrijd een listig hakje met een soort biljarteffect, dat de verkeerde kant op draaide.

Tegen het eind van de wedstrijd leek Danny Bijl hands te maken in het strafschopgebied, de scheidsrechter wuifde de Feyenoord-protesten weg.
De wedstrijd eindigde in een verdiende overwinning op Feyenoord met het duo Bijl & Bijl in één van de hoofdrollen. Dus: Bijltjesdag op De Hoge Bomen.

Reacties na de wedstrijd:

  • Theo Verbeek(stralend): ‘We stonden goed en gaven niks weg.’ Theo over Tim van der Voort: ‘Tim speelde een fantastische pot’ 
  • Danny Bijl: ‘Het was echt geen hands. Als het wel zo was, dan zeg ik het ook. Zoals bij Vitesse Delft.’ 
  • Tim van der Voort(met brede grijns): ‘Het doelpunt? Mike gaf een fantastische voorzet. Hij kan dat. Ik raakte de bal goed met mijn hoofd en richt naar de rechter hoek. Als team deden we het heel goed. We slaagden erin die 1 – 0 vast te houden.’ ‘Vorige week tegen SVC’08 werd ik in de eerste helft gewisseld, daar baalde ik wel van. Al 5 wedstrijden scoorde ik niet, maar de trainer hield wel vertrouwen in mij. Vandaag stond ik weer in de basis en ik scoorde.’ ‘Ik denk dat wij gaan stunten in de eerste klasse, misschien spelen we wel top 5.’
JvdM




Voorbeschouwing site Westlandia


Voor de 250e keer mag zaterdag 1 komend weekend aantreden in een competitiewedstrijd.

De amateurtak van de Rotterdammers was in die periode tussen 2006 en 2016 slechts 1x te gast bij de zaterdagtak van Westlandia.
Dat was in een oefenwedstrijd in de voorbereiding van vorig seizoen (1-1) Die middag debuteerde o.a. Rowdy Janssen bij Westlandia onder de lat. Het werd voor de Hoekse doelman een wedstrijd om nooit te vergeten en het was voor hem en de gehele selectie tevens de start van een mooi seizoen.

SC Feyenoord stapte in de zomer van 2013 over naar het zaterdagvoetbal. Met veel machtsvertoon stoomden de Rotterdammers met 3 kampioenschappen in 3 jaar tijd door naar de 1e klasse.
In 78 wedstrijden werd het indrukwekkende aantal van 207 punten behaald en 328 goals gemaakt.
Bij de start in de 1e klasse ondervond men pas voor het eerst echt weerstand. De openingswedstrijd op eigen veld tegen ARC ging verloren en daarna volgden gelijke spelen tegen Deltasport en Brielle. Na de 3-2 winst Bij Neptunus/S. kreeg Vitesse D. (5-0) een “pak slaag”. Vanuit het Rotterdamse kamp was men van mening dat de 1e helft om te smullen was. De Delftse coach hield het op een foutenfestival van zijn eigen ploeg.

Westlandia is nog steeds ongeslagen. De laatste 2 wedstrijden eindigden in een puntendeling (uit bij Vitesse D. 0-0 en SVC’08 1-1). In beide wedstrijden bleek voor de teams moeilijk te zijn om te scoren.

Komende zaterdagmiddag vanaf 14:30 zal er door Westlandia en SC Feyenoord gestreden gaan worden op De Hoge Bomen. Het mag duidelijk zijn dat het voor de mannen van Theo Verbeek een mooie maar zware uitdaging gaat worden.
De wedstrijd staat onder leiding van de heer Ebink.


Het 2e team speelt om 12:00 uur thuis tegen de nr. 2 Barendrecht. De mannen van trainer Roy Wasmus zullen zich zeker willen revancheren voor de schlemielige nederlaag van afgelopen week bij het 2e van SVC’08.


Wetenswaardigheden van de afgelopen 10 jaar competitievoetbal van zaterdag 1
  • Sinds de eerste wedstrijd bij KDS op 2 september 2006, wonnen de groen-witten 121x en was er in 58 wedstrijden een puntendeling
  • Westlandia kreeg in iets meer dan 10 jaar 387 goals tegen. De tegenstanders mocht 653 keer extra aftrappen.
  • Die 653 goals werden gemaakt door 68 eigen jongens. 10x was de hulp van een tegenstander nodig
  • Erik van Vliet is nog steeds topscorer in de competitie met 58 goals.
  • Joost van Schie staat 2e op de lijst. Hij bleef bij zijn afscheid in juni steken op 52 doelpunten.
  • Van de spelers die nu bij het 1e team actief zijn, is Jasper van Dijk de beste met 11 goals. Hij staat daarmee op de 18e plaats van de ranglijst
  • Boyd Rijnenberg wist in 2013-2014 de meeste competitiegoals in 1 seizoen te maken (28). Erik van Vliet behaalde in seizoen 2009-2010 hetzelfde aantal.
  • Seizoen 2009-2010 was ook het seizoen met de meest gescoorde goals in de competitie (112).
  • Seizoen 2006-2007 wisten in totaal 20 groen-witten een goal in de competitie te maken
  • Doelpunten 5e klasse 76, 4e klasse 208, 3e klasse 276, 2e klasse 86 en 1e klasse 7 stuks
  • 1-1 was in 249 wedstrijden de meest voorkomende uitslag (21x)
  • Grootste overwinning thuis : 8 mei 2010 Westlandia – VUC 13-0
  • Grootste overwinning uit : 17 april 2010 Celeritas- Westlandia 0-13
  • Grootste nederlaag thuis: 29 november 2014 Westlandia – RCL 1-5
  • Grootste nederlaag uit: 10 maart 2012 Naaldwijk –Westlandia 6-0
  • In de thuiswedstrijd tegen Zuiderpark (13-1) en Kethel/Spaland (10-4) zagen de supporters de meeste goals in een thuiswedstrijd
  • Ook in de uitwedstrijd bij Loosduinen in mei 2012 werd 13x gescoord. Westlandia won die wedstrijd met 8-5 en ontliep daardoor degradatiewedstrijden naar de 4e klasse
  • Westlandia werd in 10 jaar tijd 1x kampioen. Dat was in de 3e klasse in seizoen 2013-2014
  • Zowel vanuit de 5e als de 2e klasse wist Westlandia via de finale van de nacompetitie, tegen resp. HBBS en BVCB, te promoveren.
  • De overgang van de 4e naar de 3e klasse in 2010 werd bereikt door wijziging van de indeling van 12 naar 14 teams. Westlandia werd toen 2e in de 4e klasse.
Fr@



Van de site van Haaglanden Voetbal

Warming-up zaterdag 1B: Theo Verbeek (Westlandia) baalt van kritiek NIEUWS 

Theo Verbeek ,trainer van zaterdag eersteklasser,Westlandia, baalt. En wel over de kritiek die hij hoort en in de media leest over de speelwijze van zijn ploeg. Opmerkingen, die al vielen na de 0-0 uit bij Vitesse Delft en na de 1-1 uit bij SVC’08 in aantal en kracht toenamen.

,Ik word boos als mijn ploeg wordt afgeschilderd als negatief en verdedigend. Als ik dan hoor over een gestolen punt bij SVC’08. Als wij het daar beter uitspelen, winnen we gewoon met 0-2 of 0-3. SVC’08 was gewoon onmachtig in die wedstrijd.’’ Wissel ,,Wij moeten er als Westlandia hard voor werken vanuit een goede organisatie en met eigen jongens. We spelen gewoon voetbal. We hadden het tegen SVC’08 het eerste half uur moeilijk. Dan doe ik een tactische wissel van 4-3-3 naar 4-4-2 en toen heeft SVC’08 geen kans meer gehad.

In de tweede helft hadden wij in de omschakeling gewoon nog drie, vier kansen.’’ Verdedigen ,,Iedereen zegt dat we in Nederland geen goede verdedigers meer hebben. Wij hebben het bij SVC’08 gewoon goed gedaan. Wat is er mis met verdedigen? Wij spelen naar onze mogelijkheden. Vorig seizoen maakten wij in de tweede klasse vrijwel altijd het spel. Nu is dat moeilijker. En we stonden 0-1 voor. Dan kun je die voorsprong toch verdedigen en proberen in de omschakeling nog iets te doen. Wat is daar mis mee?’’

Kritiek 

,,We hebben de wedstrijd gewoon bewust geneutraliseerd. De kritiek verdienen wij niet. Voor ons doen hebben we een goede wedstrijd gespeeld. Dat het publiek niet echt werd vermaakt, oké. Maar dat is iets anders’’, gaat Verbeek verder. En dan over de tegenstander van zaterdag, als sc Feijenoord op bezoek op De Hoge Bomen. ,,Dat is één van de beste ploegen in deze klasse. Het wordt heel moeilijk voor ons, want ze hebben veel kwaliteit, zeker aanvallend. Maar we zijn niet kansloos. Stel dat het voor hen tegenzin. Kunnen ze dan de rust bewaren? De druk ligt bij hen. Wij draaien goed. We zijn een hecht collectief en de sfeer is prima.’Van de site van SC Feyenoord: 
Vooruitblik: SC Feyenoord op bezoek bij Westlandia
Sportclub Feyenoord gaat aanstaande zaterdag op bezoek bij Westlandia in Naaldwijk. De thuisploeg doet aardig mee in de top van de eerste klasse. De Naaldwijkers nemen de vierde positie in met negen punten uit vijf duels. Afgelopen zaterdag deelde het de punten met SVC’08: 1-1.
Westlandia-coach Theo Verbeek vond dat zijn ploeg de kansen niet had afgemaakt. “Al met al was het wel een terechte uitslag. Toch verzuimden we na de rode kaart voor een speler van SVC de wedstrijd rustig uit te spelen. Zodoende hebben we dus twee punten laten liggen. Tot op heden presteren we wel boven verwachting. We staan hoger dan we verwacht hadden en zien uiteindelijk wel wat er mogelijk is voor ons.”

AAN DE WEG TIMMEREN 

Voorlopig is de coach enthousiast tevreden over de prestaties van Westlandia. “Ik ben dik tevreden zoals het nu gaat. We knokken voor iedere puntje en de spelers zijn daarvan doordrongen.” Hij gokt met zijn ploeg op een plek in de middenmoot. “We hebben geen middelen om spelers van buitenaf te halen. Daar hebben we geen budget voor. Verbeek denkt dat ploegen als SC Feyenoord, ARC, Deltasport, Nootdorp en ‘s-Gravenzande om de titel kunnen gaan strijden. “Die ploegen willen natuurlijk aan de weg timmeren.” Verbeek meldt dat het niveau in de eerste klasse bijzonder hoog is.
Verbeek beschouwt de Sportclub dus als een van de sterkste ploegen in de eerste klasse b. “Dat is natuurlijk een pittige tegenstander. We hebben verleden seizoen in de voorbereiding wel eens tegen ze geoefend. Dat duel eindigde in een 1-1-eindstand. “ We waren toen zeker niet kansloos.”

In de aanloop naar het duel met Sportclub Feyenoord heeft Westlandia de ploeg nog niet bekeken. Volgens Verbeek moet Westlandia het vooral van het collectief hebben. “Daarnaast beschikken we over een degelijke defensie en hebben we een paar snelle jongens voorin lopen.” Vooral verdedigend is Verbeek bijzonder onder de indruk van zijn ploeg. “We hebben tot nu toe slechts twee doelpunten weggegeven.” Opvallend is dat de ploeg nog geen nederlaag heeft geleden. De ploeg won twee duels en speelde driemaal gelijk. De selectie van Westlandia bestaat vooral uit eigen jongens. De coach wil jonge talenten van Westlandia een kans in het eerste team geven. Daarnaast krijgen spelers, die bij de zondagtak van Westlandia, buiten de boot vallen, een mogelijkheid om lid te worden van de zaterdagtak. De gemiddelde leeftijd van de spelersgroep van Westlandia is ongeveer 26/27 jaar. “Onze selectie bestaat vooral uit liefhebbers. En dat zijn geen jongens dus die voor de poen spelen.” Verbeek verwacht dat SC Feyenoord aanstaande zaterdagmiddag het initiatief zal gaan nemen.

SPORTCLUB FEYENOORD

De Sportclub Feyenoord kende een goede generale voor de confrontatie met Westlandia. Afgelopen weekend won de ploeg met liefst 5-0 van Vitesse Delft. De bezoekers hadden in het duel niets in te brengen. Lucas van Oeveren scoorde tweemaal. Ferry van Lare, Roel de Kruijk en Kristian Adelmund waren ieder een keer voor de promovendus trefzeker. Opvallend was dat liefst vier nieuwelingen namens de Sportclub het net wisten te vinden. Elftalleider Ed Bourne laat weten dat SC Feyenoord voor rust uitstekend speelde. “We waren in die fase van de wedstrijd dodelijk effectief. Dit duel moet ons dan ook vertrouwen geven voor de rest van het seizoen. Alleen jammer dat we in de tweede helft de score niet uit wisten te breiden. Gelukkig bleven we wel voetballen. En dan te bedenken dat Vitesse Delft na rust agressief voor de dag kwam.” De Feyenoord-amateurs stegen door de verdiende zege met acht punten uit vijf duels van de zevende naar de zesde stek. De ploeg heeft tot nu toe de meeste doelpunten in de eerste klasse b gemaakt: 12. De Rotterdammers kregen tot nu toe slechts zeven goals tegen. En behaalde uit de laatste drie wedstrijden een knap aantal van zeven punten. Tot op heden won SC Feyenoord tweemaal, speelde het tweemaal gelijk en verloor het een wedstrijd.

CONCURRENTIE

Het duel tussen middenmoter SC Feyenoord en het laag gerangschikte Vitesse Delft maakte duidelijk dat de Rotterdamse selectie breed genoeg is om mee te doen om de prijzen. Verleden week liet Sportclub Feyenoord-leider Ed Bourne al aan ondergetekende weten, dat de spelersgroep het niveau in de eerste klasse makkelijk aan moet kunnen. Hij kreeg in het duel met Vitesse Delft dus het gelijk aan zijn zijde. “Binnen onze selectie bestaat inmiddels veel concurrentie”, verklaart de elftalbegeleider. Ed Bourne meldt dat Westlandia over een gerenomeerde ploeg beschikt. “Deze wedstrijd is uitermate belangrijk voor ons. Als we bovenin mee willen draaien moeten we dit duel winnen en zeker niet verliezen. ” Hij bespeurt wel dat SC Feyenoord steeds meer progressie aan het boeken is. “We hopen tegen Westlandia de lijn te kunnen doortrekken.” Gaat SC Feyenoord aanstaande zaterdag de derde overwinning op rij behalen, dat is natuurlijk de grote vraag. Tekst: Stephan van Hal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten