donderdag 9 februari 2017

11 februari 2017 Neptunus-Schiebroek Westlandia afgelast

Westlandia reist zaterdag af naar de Hazelaarweg in Rotterdam. Daar zal tegen de nummer 12 Neptunus-Schiebroek (NS.) gestreden worden om de felbegeerde en broodnodige 3 punten.
De Rotterdammers hebben in 14 wedstrijden 11 punten bij elkaar gesprokkeld.  De p/D-plaats op de ranglijst wordt met name veroorzaakt door een slechte 1e periode. In de eerste 8 wedstrijden van het seizoen werden namelijk slechts 3 punten behaald. In de 2e periode gaat het een stuk beter en staat het puntentotaal, net als Westlandia op 8.
Op eigen veld pakte men in 8 wedstrijden 9 van die 11 punten. XerxesDZB was de enige tegenstander die  aan de Hazelaarweg dit seizoen niet kon scoren. Afgelopen speelronde was Brielle te gast. Zij waren met 3-1 te sterk voor N.S
Westlandia (nr. 8 van 1B)  heeft met 1 wedstrijd meer, al  9 punten voorsprong op N.S. Drie van die punten werden in september gepakt tegen de tegenstander van komend weekend (4-0). De uitslag doet echter maar deels recht aan de krachtsverhoudingen in die wedstrijd. Westlandia slaagde er wel in om de kansen te verzilveren en de achterste linie bleef foutloos.De doelman van de tegenstander was, volgens zijn trainer Rob Jacobs, die middag onvoldoende “balvast”. Mike Brouwer opende toen in de 1e minuut al de score. Danny Bijl schoot voor rust 2-0 binnen. In de 2e helft waren Jasper van Dijk en Stefan Bron trefzeker.
Op vreemde bodem haalde Westlandia dit seizoen in 7 wedstrijden 10 punten. Alleen in de uiterst vreemde pot bij Voorschoten’97 werd verloren (7-5) . Het cruciale duel voor een betere klassering op de ranglijst staat komende zaterdag vanaf 14:30 uur onder leiding van de heer Vriesenga..
Het 2e team heeft wederom een uitwedstrijd in Katwijk. De mannen van Roy Wasmus gaan nu op Sportpark De Krom strijden tegen het 3e team van Katwijk. Dat team heeft in de 2e periode slechts 3 punten behaald en staat in de res. 1e klasse A. op de 10e plaats met 16 punten. De beloftes van Westlandia haalden 24 punten en staan als debutant op een keurige 4e plaats. Op de Hoge Bomen won Westlandia de heenwedstrijd met 6-3.