Pagina's

dinsdag 14 februari 2017

18 februari 2017 Westlandia - Vitesse D. 2-0


KLIK OP AFBEELDING VOOR LEESBAAR FORMAT

Westlandia za1 – Vitesse Delft 1: 2 – 0(1 – 0)
Op sportpark De Hoge Bomen was Westlandia gastheer voor Vitesse Delft. Het was een ontmoeting tussen de nummers 9 en 10 van de ranglijst in de Eerste Klasse B. Theo Verbeek had Mick Enthoven en Marvin Vollebregt in de achterhoede geposteerd. Vince Olsthoorn was opgeschoven naar het middenveld. De wedstrijd begon met een indrukwekkende minuut stilte voor Theo Cino, lid van verdienste van Vitesse Delft. Drie eerdere wedstrijden waren allen geëindigd zonder doelpunten. Daar moest maar eens verandering in komen.
In het begin van de wedstrijd hield Westlandia de Delftenaren ver van het eigen doel. Voor Rowdy Janssen betekende dat een ontspannen begin van de wedstrijd met wat eenvoudige vangballen. Na 10 minuten was het bij de eerste de beste kans voor Westlandia al raak. De bal werd in de verdediging van Vitesse Delft niet goed weggewerkt. De bal kwam bij Dennis Verbeek. Zijn schot werd nog gekeerd door Davy Schilperoort, maar Stefan Bron schoof de afgeketste bal in het doel. 1 – 0. Westlandia voetbalde ver voor het eigen doel en gaf weinig kansen weg. Op het middenveld deed Vince Olsthoorn veel vuil, maar nuttig werk. Stefan Bron was enkele keren gevaarlijk als hij de diepte ingestuurd werd. Een vriendelijk zonnetje fleurde de wedstrijd op, maar had geen invloed op de score. De ploegen gingen rusten met een 1 – 0 voorsprong voor de thuisploeg.

In de tweede helft drong Vitesse Delft meer aan op de verdediging van Westlandia, maar dat leverde nauwelijks kansen op voor de Delftenaren. Aan de andere, de Westlandse kant was Ricoberto Luijando met zijn razendsnelle uitvallen gevaarlijk, maar zijn voorzetten waren minder afgemeten dan anders.
Na een kwartier spelen in de tweede helft kwam Vitesse Delft met een serieus offensief, waarbij spits Sander van Akkeren zijn kopbal met een snoekduik uit het doel zag worden gewerkt door Rowdy Janssen en een schot van René de Graaff uit een corner vond het net niet, weer door die lange keeper van Westlandia. De uitvallen van Westlandia zorgden voortdurend voor gevaar. Mike Brouwer dribbelde met de bal aan de voet richting het doel van Vitesse Delft, Marvin Vollebregt liep links de diepte in met een verdediger achter zich aan. Daardoor kon Mike naar rechts afbuigen en recht voor het doel komen. Zijn schot was hard en zuiver maar met zijn mindere rechterbeen. Niet lang daarna ging Stefan Bron achter een diepe bal aan, hij wist de bal onder controle te krijgen, terwijl hij ongemeen fel op de huid werd gezeten door een Delftse verdediger. Stefan slaagde er desondanks in de bal af te leggen op Mike Brouwer. Die sneed naar binnen en zag naast zich Jasper van Dijk, de beste man die je je kon wensen op die volkomen vrije positie. Mike speelde Jasper aan. Jasper had alle tijd om te bepalen waar en hoe hij de bal in het doel zou schieten en om bij wijze van spreken zijn haar nog even goed te doen. Hij schoot de bal onberispelijk achter doelman Davy Schilperoort. 2 – 0. In de laatste minuten waren er nog kansen voor Danny Bijl. Hoog over uit een corner en even later een bal die maar net over het doel vloog. Westlandia za1 beloonde zich zelf met 2 doelpunten en 3 wedstrijdpunten.

Op de ranglijst liep de ploeg van Theo Verbeek verder weg van de Delftse ploeg.

Na afloop was er in de ‘Keeszebar’/ vervangende bestuurskamer een kleine feestje, waarbij Brendan vd Berg alle sponsoren bedankte, die het hadden mogelijk gemaakt dat de complete zaterdagselectie een meer dan geslaagd trainingskamp had beleefd in Barcelona. Wim van der Haak, Boer Vijverberg en Charles Wortelboer kregen een fotocollage op canvas aangeboden, met fotomomenten van Barcelona. JvdM










Het is komende zaterdag te hopen dat het duel tussen Westlandia en Vitesse Delft meer doelpunten oplevert dan de vorige 3 onderlinge competitiewedstrijden.
In het seizoen 2014-2015 pakte de komende tegenstander de titel in de 2e klasse. In beide onderlinge duels werd het toen 0-0. Ook een niveau hoger wisten beide elftallen op Tanthof-Zuid afgelopen september niet te scoren.
Westlandia scoorde dit seizoen wel in alle 8 thuiswedstrijden (totaal 14x), dat leverde 8 van de 20 punten op.
De Delftenaren lieten in evenveel uitwedstrijden de doelman van de tegenpartij 9x vissen. Totaal werden 8 van de 19 punten op vreemde bodem behaald. Overigens behaalden men alleen op het veld van de nr.’s 14 SVC’08 en 13 Voorschoten’97 de volle winst.
In de 2e periode heeft Vitesse D. 3 punten meer dan de groen-witten, maar beide teams zullen deze prijs niet meer kunnen pakken.
Gelet op deze prestaties van beide teams ligt een puntendeling wederom voor de hand.
Mocht er wel een winnaar komen, dan zal die ploeg goede zaken doen in de strijd voor een plaats in de 1e klasse van volgend seizoen
Het 260e competitieduel in de historie van zaterdag 1 staat o.l.v. scheidsrechter F. Berg. Als de weergoden ons goed gezind zijn, wordt er om 14:30 uur afgetrapt.
Het 2e team neemt het thuis op tegen het 3e team van Rijnsburgse Boys. Op de Middelmors wisten de mannen van Roy Wasmus in de heenwedstrijd 3 punten te pakken (3-1)
Westlandia heeft in de stand een voorsprong van 9 punten op nr. 11. RBB. Zoals gebruikelijk start de wedstrijd om 12:00 uur.
Fr@




Geen opmerkingen:

Een reactie posten