donderdag 2 februari 2017

4 februari 2017 Westlandia -XerxesDZB 1-3

x

Voorbeschouwing Westlandia -XerxesDZB

Zaterdag wacht op Sportpark de Hoge Bomen wederom een zware tegenstander. Dit keer komen de zebra's op bezoek.
In de heenwedstrijd op 10 september lieten de Rotterdammers individueel zien dat ze veel in huis hebben, maar als team kwam men toen (nog) niet uit de verf.
Danny Bijl verschalkte in de 35e minuut de doelman van XerxesDZB met een mooie vrije trap. De keeper kon vlak voor rust ook gaan douchen, na een opstootje met Dennis Verbeek.
In de 2e helft probeerden de 10 man van trainer Joop Hiele vol te gaan voor 3 punten; gelukkig was onze achterhoede onverzettelijk en doelman Rowdy Janssen onpasseerbaar. In de slotfase van de wedstrijd hadden de snelle counters ook nog zo maar voor 2 of 3-0 kunnen zorgen.

Na 5 speelronden had XerxexDZB pas 3 punten, daarna ging het lopen. Met de 2-0 winst van afgelopen weekend tegen SVC'08 staan ze nu op de 7e plaats met 20 punten. Na 6 wedstrijden in de 2e periode staan de Rotterdammers met 13 punten op een mooie 2e plaats achter FC 's-Gravenzande. Als degradant uit de hoofdklasse zal men zeker tot aan het slot mee willen strijden om de (hoofd-)prijzen.

De groep van trainer Theo Verbeek bekroonde zichzelf afgelopen zaterdag met 3 punten na een mooie 1-0 overwinning bij Forum Sport, waardoor het puntentotaal ook 20 is. Jasper van Dijk maakte al weer zijn 6e goal in de competitie. Of Ruud Bijl zaterdag inzetbaar zal zijn, is twijfelachtig. De aanvoerder kampt al enige tijd met een onwillige knie.
De 15e wedstrijd van komende zaterdag 14:30 uur staat onder leiding van de heer P. Switser.

Het 2e team weet na afgelopen speelronde dat de "vis" duur betaald wordt. Bij Quick Boys werd met 2-1 verloren..... Komend weekend (12:00 uur) komt SC Monster 2 op bezoek. Beide teams staan op 20 punten.
De mannen van Roy Wasmus zullen zich nog willen revancheren voor de 4-2 zeperd op Polanen.
Fr@

Warming-up zaterdag 1B: Westlandia staat voor zware opgave

Zaterdag eersteklasser Westlandia hervatte de competitie vorige week met een knappe uitoverwinning op concurrent Forum Sport. In Voorburg werd het 0-1. Zaterdag wacht de ploeg van Theo Verbeek (foto) thuis XerxesDZB. ,,Een hele zware opgave’’, aldus de coach. Tegen de ontmoeting met Forum Sport zag Verbeek naar eigen zeggen best wel op, mede gezien de belangen die op het spel stonden. ,,Ik ben heel blij met de drie punten. De overwinning was ook verdiend al had een gelijkspel de verhoudingen wellicht beter weergegeven.’’ Slag ,,Voor rust had Forum Sport twee, drie goede kansen. Wij waren na rust beter. We hebben een mooie slag geslagen al is de weg nog lang. Na de winterstop starten met een overwinning is altijd lekker.’’ Uit bij XerxesDZB won Westlandia ‘stiekem’ ook met 0-1. Theo Verbeek hoopt op hetzelfde geluk zaterdag in het thuisduel tegen de Rotterdammers. ,,Maar we moeten reëel zijn. XerxesDZB is één van de beter voetballende ploegen in deze klasse. Ze hebben een moeilijke start gekend, maar zijn nu ook collectief gegroeid. Ze staan niet voor niets tweede in de stand voor de tweede periode. Qua voetbal zijn ze beter dan wij.’’