30 september 2017 Forum Sport - Westlandia 2-1

Bron Groot Westland (klik op artikel voor grotere versie)

Bron Algemeen Dagblad (klik op artikel voor grotere versie)

Westlandia za1 vindt op Sportpark “t Loo zijn Waterloo.

De eerste uitbeurt voor Westlandia za1 was in Voorburg bij Forum Sport. In dat team spelen 2 ex-Westlandianen: Timo Ploemen en Marc du Chatenier. Vorig jaar wisten de Naaldwijkers hier te winnen.
Trainer Theo Verbeek miste Timothy le Duc en Dennis Verbeek. Hij had een plaats op het middenveld ingeruimd voor Ricardo vd Zalm.

Westlandia kon in het eerste half uur moeilijk vat te krijgen op het aanvallende spel van Forum Sport. Het eerste gevaar kwam uit een vrije trap van Gino Lauwers keihard in de muur. Snelle mannen als Mostava Frederik en Chadion Melfor lieten de Westlandse verdedigers alle hoeken van hun eigen verdediging zien. In de 11-de minuut was het raak voor de thuisploeg. Johua Steenvoorden kreeg in het strafschopgebied alle ruimte om de bal aan te nemen, te controleren en in de touwen te schieten. 1 – 0. De aanvallen op het doel van Rowdy Janssen bleven vervolgens onverminderd doorgaan. Hij redde nog op een schot van Federik Mostava. In de 24-ste minuut zag Mike Brouwer zijn schot naast gaan, eigenlijk was dat het eerste echte gevaar van Westlandia. Enkele minuten later passeerde Stefan Bron zijn man en gaf voor op Angelo Groen, die naast kopte. Rowdy stopte een kopballetje van Joshua Steenvoorden. In de 32-ste minuut verstuurde Danny Bijl vanaf eigen helft zijn eerste splijtende diepe bal op Angelo Groen, die de bal net naast tikte. In de 39-ste minuut volgde zijn tweede diepe bal over de hele op opnieuw Angelo Groen, die er deze keer niet goed mee uit de voeten kon. Na een overtreding op hem moest hij geblesseerd het veld verlaten. Voor hem kwam Miquel van Dijk.
Ruststand 1 – 0.

Het begin van de tweede helft begon heftig met kansen over en weer:

• 47-ste minuut: kopbal Timo Ploemen(FS)
  • 48-ste minuut: aanval via Miquel van Dijk, 2 pogingen op het doel van Jasper van Dijk
  • 49-ste minuut: schot van Steenvoorden(FS) op de vuisten van Rowdy Janssen.
  • 51-ste minuut: goede aanval Westlandia met Rick van Rijn, Miquel van Dijk en Stefan Bron. De keeper van Forum Sport zat er tussen.
  • 52-ste minuut: schot in het zijnet van Matthijs de Jong(FS).
  • 55-ste minuut: Matthijs de Jong zette Chadion Melfor helemaal vrij voor het doel. Er kwam slechts een zwak rollertje van zijn voetbalschoen.
Bij Westlandia kwamen kort na elkaar twee nieuwe spelers in het veld. Ricoberto Luijando kwam voor Rob Klop en Hamza el Yddri kwam voor Jasper van Dijk. De laatste had in de rust aangegeven last te hebben van de lies en het tactische idee was om meer snelheid op de flanken te brengen.
In de 70-ste minuut kwam er weer zo’n magistrale verre pass van de linkervoet van Danny Bijl. Nu zette hij Hamza el Yddri vrij voor de keeper. Hij aarzelde, waardoor de keeper de bal kon pareren. Westlandia werd gevaarlijker en er kwamen kansen voor Jasper van Dijk en zijn mannen.
Na een overtreding op Danny Bijl zo’n beetje op de middellijn nam hij zelf de vrije trap. Die ging richting het strafschopgebied van Forum Sport en ineens is daar een even onverwachte als fraaie omhaal van Stefan Bron. Hij bracht in de 85-ste minuut de 1 – 1 op het scorebord.

Wat er vervolgens gebeurde, was niet rustig de wedstrijd uitspelen en de punten delen. Forum Sport bleef gaan voor een overwinning. Invaller Ian Baggerman stuurde Rowdy Janssen vlak voor tijd gestrekt naar de hoek en Forum Sport bleef de aanval zoeken. In de 92- ste minuut stond het scorebord nog steeds op 1 – 1. Even later kon Marc du Chatenier, helemaal vrij in het doelgebied inkoppen. 2 – 1.
Westlandia ging vervolgens wéér op zoek naar de gelijkmaker. Omstreeks de 95-ste minuut werd de bal het doelgebied van Forum Sport ingepompt op het hoofd van Danny Bijl. Hij knikte de 2 – 2 binnen. De scheidsrechter keurde de treffer echter af vanwege duwen van Danny. Diezelfde Danny zei daarover na de wedstrijd (in iets andere woorden, maar met dezelfde strekking):” Ik ging als een vogeltje zo vrij de lucht in.”
Eindstand: 2 – 1. Zo vind je als ploeg je Waterloo.
 JvdM (site Westlandia)

AD 29 september 2017

Komende zaterdag staat er een duel aan de Prins Bernardlaan in Voorburg op het programma. Diverse selecties en supporters van Westlandia zijn daar vaak te gast geweest om de strijd aan te binden tegen het roemruchte TONEGIDO.
Sinds de zomer van 2010 is Forum Sport echter nog de enige bespeler van het Sportpark 't Loo.
Zaterdag 1 gaat pas voor de 2e keer voor een competitiewedstrijd naar dat complex. De 1e maal was direct na de winterstop van vorig seizoen. Door een goal in de 2e helft van Jasper van Dijk, wonnen de groen-witten met 1-0.  Op de site van Westlandia stond toen de fraaie kop
Forum Sport legt thuis ‘t Lootje tegen Westlandia zat 1. "
Forum Sport was dit seizoen in de bekerpoule uitstekend begonnen. Met tegenstanders DoCoS, Boshuizen en  Foreholte eindigde FS op de eerste plaats met 9 punten (doelsaldo 10-1). Ook werd men kampioen van Leidschendam-Voorburg. Dat schiep dus direct verwachtingen voor de competitiewedstrijd bij Volendam. Het werd echter een 5-2 nederlaag aan De Dijk.
FS zal, met oud-Westlandianen Timo Ploemen en Marc du Chatenier in de gelederen, voor eigen publiek deze zeperd snel weg willen spelen...... maar......
als Rowdy Janssen nog steeds in topvorm steekt en de strijdwijze van de 2e helft tegen WV-HEDW kan worden doorgetrokken, wordt het voor Westlandia misschien  wel een mooie zaterdag.....

Als scheidsrechter Takacs vanaf de middenlijn beide doelen kan zien en het kunstgras is bespeelbaar, dan trappen we rond 14:30 uur af.
----
Het 2e team pakte afgelopen zaterdag een punt tegen UVS 2. Komende zaterdag gaan de mannen van Roy Wasmus op bezoek bij Voorschoten'97. De aftrap op Sportpark Adegeest staat gepland op 11:45 uur

Fr@ (site Westlandia)

Warming-up zaterdag 1B site Haaglanden Voetbal

Theo Verbeek (Westlandia): ,,We zullen niet veel voor elkaar onder doen”

Westlandia kreeg het in de eerste competitieronde niet cadeau van HV-HEDW, maar won wel van de Amsterdammers. Nu wacht de zware uitwedstrijd bij Forum Sport in Voorburg, dat de competitie met een nederlaag bij Volendam moest beginnen. Voor trainer Theo Verbeek (foto) was het in ieder geval een prima start van de competitie. Hij: ,,Als je start met een overwinning in de competitie is dat altijd lekker. Ik vond WV-HEDW een heel goede ploeg die ons voor rust enorm verraste met hun veldspel. Wij probeerden druk naar voren te zetten, maar zij voetbalden zich er onderuit. Dit leverde voor hen een aantal prima kansen op in de eerste helft. Maar ja, ze maken er daar maar één van. Wij maakten overigens wel een mooie 1-0 na vijf minuten, verder hebben we weinig tot niets meer gecreëerd voor rust. In de rust hebben we afgesproken om wat meer in te zakken en WV-HEWD het spel te laten maken. Dit pakte voor ons uiteindelijk prima uit. Op basis van veldspel en kansen niet verdiend. Op basis van werklust en effectiviteit winnen wij deze wedstrijd.”
Geheimen
De tegenstander van zaterdag kent niet veel geheimen voor Verbeek. ,,Forum Sport heb ik redelijk goed kunnen volgen. Zij hebben een prima voorbereiding gedraaid. Maar een voorbereiding zegt lang niet alles, want ze verloren toch met redelijke grote cijfers van Volendam. Volendam is naar mijn verwachting wel één van de titelkandidaten. Uiteindelijk verwacht ik dat Forum Sport ook met de bovenste mee zal gaan doen.”

Details
 ,,Ik verwacht een wedstrijd waarin we niet veel voor elkaar onder zullen doen. En dan wordt het normaal gesproken beslist op details. Dat Forum Sport de openingswedstrijd verloren heeft, geeft altijd wat meer druk maar ik verwacht niet dat dit invloed zal hebben. Wij gaan deze wedstrijd van onszelf uit en als we kansen krijgen, moeten we gelijk toeslaan, want afgelopen seizoen kregen we niet veel kansen tegen Forum Sport.” Bij Westlandia zijn Ruud Bijl en Dennis Verbeek er niet bij (Verbeek: ,,zij zijn al geruime tijd geblesseerd), maar de rest van de selectie is fit.