Westlandia is dit seizoen ingedeeld in een poule met VELO zo. (1e klasser) en GDA zo. en Honselersdijk (2e klassers)
  • 9 september: Honselersdijk - Westlandia 1-3 en VELO - GDA 2-2
  • 16 september: Westlandia - GDA  2-3 Honselersdijk-VELO 2-2
VELO en GDA uit deze poule plaatsen zich voor de knock-outfase van groep 1
-----

Westlandia had zaterdagmiddag een uitgelezen mogelijkheid om de 1e ronde te bereiken. De wedstrijd van Honselersdijk-VELO was in 2-2 geĆ«indigd, waardoor de groen-witten aan 1 punt genoeg zouden hebbe. Tot ca. een kwartier voor tijd was er ook niets aan de hand. Door goals van Mike Brouwer en Rob Klop  stond het toen 0-0. 2 klokrondjes later was het 2-2. Tot overmaat van ramp vloog in blessuretijd ook de 3e Haagse treffer achter doelman Rowdy Janssen. Einde bekertoernooi dus.

Westlandia za1 ziet een bekertoetje aan de neus voorbijgaan.
Westlandia begon zaterdag om 17.00 uur aan de wedstrijd tegen GDA zo1 met het gegeven, dat een gelijkspel genoeg was om door te bekeren. Eerder die middag speelden Velo en Honselersdijk met 1 – 1 gelijkspeelde. Bij winst zou Westlandia poulewinnaar zijn. Dat zou toch mogelijk moeten zijn voor de zaterdag eersteklasser tegen de zondag derdeklasser. Het liep anders.

In de eerste helft speelde Westlandia een degelijke pot voetbal. In de verdediging had Trainer Theo Verbeek Mick Enthoven in het centrum van de verdediging opgesteld in de plaats van de geblesseerde Timothy le Duc. Rick van Rijn was weer present rechts in de achterhoede. Westlandia kwam op voorsprong. Rob Klop zette een goede actie van Ricoberto Luijando om in een doelpunt. Westlandia had de wedstrijd onder controle en Rowdy Janssen kreeg geen bal van betekenis op zijn doel. De ruststand was 1 – 0.

In de tweede helft breidde Mike Brouwer de score uit. Hij bracht de 2 – 0 op het scorebord. Het leek een gelopen koers voor Westlandia. Rob Klop werd gewisseld voor Hamza el Yddri. En Abdulah Sari, de trainer van GDA deed enkele omzettingen GDA kwam terug in de wedstrijd. Snel na elkaar scoorden de Loosduiners 2 doelpunten. Mike van Toor zorgde voor 2 – 1 en binnen de kortste keren was het 2 – 2 door Rayvano van Alphen. GDA ging geloven in de eigen kansen, speelden feller. Westlandia was het goede voetbal van de eerste helft kwijt. Een gelijkspel was nog steeds genoeg, maar uit een goede snelle aanval schoot Mike van Toor de 2 - 3 strak in de korte hoek. Tot ongeloof van alles en iedereen bij Westlandia. Eindstand 2 – 3.
Met deze uitslag eindigt Westlandia za1 als derde in groep 1, poule 38. Velo en GDA zo1 gaan verder in de beker.

Voor het team van Theo Verbeek begint het echte werk op zaterdag 23 september met de eerste competitiewedstrijd thuis tegen WV HEDW. De wedstrijd begint om 14.30 uur. JvdM