zaterdag 23 september 2017: Westlandia - WV-HEDW 3-1

Klik op afbeelding voor leesbare versie

x

Westlandia za1 wint tegen een veel beter WV-HEDW.

Westlandia za1 wint tegen een veel beter WV-HEDW. Westlandia za1 wint tegen een veel beter WV-HEDW. Voor de allereerste wedstrijd in de eerste klasse A moest Westlandia aantreden tegen een grote onbekende. WV – HEDW uit Amsterdam. Een vereniging met een verzameling medeklinkers in de naam, die staan voor een lange en roerige geschiedenis. Wilhelmina Vooruit – Hortus, Eenheid Door Winnen. Bij de eerste de beste aanval van de Amsterdammers was het al flink schrikken voor de mannen van Theo Verbeek. Max Ribbens sneed met groot gemak en hoge snelheid door de Westlandse verdediging. Rowdy Janssen was bij de les en keerde 2 schotpogingen. WV-HEDW was gekomen om de laatste letter in hun naam waar te maken: Winnen. Dat was meteen duidelijk Westlandia had de grootste moeite om het hoge tempo bij te houden en de verdedigers zagen van alle kanten aanvallers met en zonder bal voorbij zoeven. Toch wist Westlandia als eerste te scoren. Het was Angelo Groen, die zich na 4 minuten behendig ontdeed van Max Ribbens en droog de 1 – 0 binnenschoot. In de 9-de minuut was Lennart Bril aan zijn verdedigers ontsnapt en ging met bal het strafschopgebied in Rowdy Janssen aarzelde met uitkomen en kwam uiteindelijk toch. Lennart Bril ging tegen de grond. Scheidsrechter Metsemakers stond er dichtbij. Hij liep gedecideerd naar Bril. Hij had ‘Amsterdams volkstheater’ geconstateerd en toonde geel. Rowdy Janssen zou later verklaren dat hij die jongen helemaal niet geraakt had. Het Amsterdamse doelpunt kon echter niet uitblijven. In de 17-de minuut was het raak. Asraff Azzouz schoot een voorzet van Jordy Dijkhuiizen ongenadig hard in de touwen. 1 – 1. In de rest van de eerste helft kregen de Amsterdammers de mooiste kansen, maar onzorgvuldigheid in de afwerking en soms onmogelijke reddingen van Rowdy Janssen zorgden ervoor dat de score niet uitgebreid werd. In die fase werd Westlandia eigenlijk horendol gespeeld. Halverwege de wedstrijd moest Timothy le Duc gewisseld worden. Ricardo vd Zalm verving hem kundig. Na 45 stond de 1 -1 nog steeds op het scorebord.

Theo Verbeek kreeg de kans om een list te bedenken. Miquel van Dijk kwam in de tweede helft in het team in plaats van de geblesseerd geraakte Mike Brouwer. De ploeg had opdracht gekregen om WV-HEDW het spel te laten maken en de ploeg met een compacte verdediging op te vangen. Bij de Amsterdammers kwam de beste verdediger Dennis Darnley niet meer terug. Hij maakte het met name Stefan Bron behoorlijk lastig. De Amsterdamse ploeg ging in de tweede helft door met het missen van kansen, maar ze kwamen moeilijker door de Westlandia muur. Na 6 minuten spelen in de tweede helft werd Angelo Groen op rechts de diepte ingestuurd. Rico Bouwmans kon hem niet afstoppen. Hij sneed het strafschopgebied in en werd door Tjeerd Meijer onreglementair gestopt. Jasper van Dijk benutte de penalty. Hij stuurde de doelman naar de verkeerde hoek. Tegen alle veldverhoudingen in was Westlandia op voorsprong gekomen. Gesteund door die voorsprong ging Westlandia zich weer een beetje thuis voelen in de wedstrijd. Er was een schot van Miquel van Dijk, een kopbal van Stefan Bron en na een uur spelen een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Jasper van Dijk mikte de bal net naast het doel. De Amsterdamse ploeg kreeg nog enkele goede kopkansen, maar dat werden nooit doelpunten. In de 75-ste minuut liet Danny Bijl zien hoe je een bal binnenkopt. Bij een corner was hij stilletjes meegegaan het strafschopgebied in. Miquel van Dijk legde de bal op het hoofd van Danny. Die had geen moeite om de 3 – 1 op het scorebord te brengen. In het laatste kwartier werd er niet meer gescoord en Westlandia won zijn eerste competitiewedstrijd in de eerste klasse A, maar had zeker niet over geluk te klagen.

Kort na de wedstrijd werd Theo Verbeek geïnterviewd bij de WOS.
Theo, hoe heb jij de eerste helft beleefd?
 ‘We speelden gewoon tegen een heel goede ploeg. Dat wisten we al. Maar dat ze zo goed waren, hadden we echt niet verwacht. We wilden hoog druk zetten, maar dat lukte niet. We werden voor de rust compleet van de mat gespeeld. We kwamen nog wel op voorsprong, een beetje gelukkig. Het was trouwens een goede goal van Angelo Groen. We werden naar achteren gedrongen en ze maakten een fantastische 1 – 1. Daarna kregen ze 3, 4 opgelegde kansen. Ik denk dat Rowdy Janssen ons toen in de wedstrijd heeft gehouden. We gingen rusten met een 1 – 1 stand, maar ik heb vanaf de 35-ste minuut naar de klok zitten kijken of hij niet een beetje sneller naar de 45-ste minuut kon lopen.’

Wat heb je in de rust tegen je team gezegd?
‘Soms heb je als coach weinig invloed, maar vandaag pakte het anders uit. We spraken af dat we de tegenstander het spel zouden laten maken, gewoon inzakken op eigen helft, proberen bij hun de lange bal eruit te halen, compact te staan en vandaar uit de omschakeling toe te slaan. Hun nummer 4 (Rico Bouwmans)was vrij zwak in de opbouw. Die gaven we alle vrijheid. Precies die nummer 4 leed balverlies. Angelo Groen gaat er met zijn snelheid doorheen. Hij gaat dan de 16 meter in, waarna hij onderuit wordt gehaald. Dan krijg je een strafschop en het wordt 2 – 1. Zij gaan meer risico nemen en wij bleven compact spelen. Dan krijgen we een corner, die goed wordt genomen door Miquel van Dijk. Danny Bijl kopt hem schitterend binnen. Dan sta je opeens op 3 – 1, terwijl je eigenlijk zwaar de onderliggende ploeg bent.’
Verdiend, niet verdiend?
Op basis van kansen en het veldspel is de overwinning niet verdiend, maar qua effectiviteit en collectiviteit wel, want als je de mindere ploeg bent, moet je gewoon keihard werken, de linies kort houden en kijken of je iets kan halen. Nou krijgen we vandaag echt veel. Dat durf ik wel te zeggen. Maar op de ranglijst staat wel: 1 wedstrijd gespeeld, 3 punten en dat is heerlijk beginnen.’ Aldus Theo Verbeek

Zaterdag 1A: Westlandia mag niet klagen met thuiswinst op WV-HEDW

Westlandia hield zaterdag de punten op de Hoge Bomen. En daarmee mag de ploeg van trainer Theo Verbeek niet ontevreden zijn. De formatie uit Amsterdam kreeg voldoende kansen, maar Westlandia toonde zich koelbloediger: 3-1.
Het duel begon goed voor de gastheren Al binnen vijf minuten stond de 1-0 voorsprong op het fraaie scorebord. Angelo Groen maakte dankbaar gebruik van een fout in de defensie bij HV-HEDW: 1-0. De vreugde aan Westlandse zijde was echter van korte duur, want zeven minuten na de openingstreffer was het alweer 1-1. Op aangeven van Jordy Dijkhuizen zorgde Ashraf Azzouz voor de gelijkmaker.
Tot aan de rust kregen de bezoekers legio mogelijkheden om de leiding te nemen, maar de voorwaartsen zagen geen kans de bal langs doelman Rowdy Jansen te krijgen.
Ook na de doelwisseling liet HV-HEDW via weer Azzouz en Van Moerkerk kansen ongebruikt. Wat de bezoekende ploeg verzuimde, deed Westlandia wel: scoren. Jasper van Dijk had daar overigens wel een strafschop voor nodig: 2-1. Die was toegekend na een overtreding van Tjeerd Meijer op Angelo Groen. En dat betekende dat de equipe uit Amsterdam ineens achter de feiten aanliep. Het probeerde nog wel langszij te komen, maar verder dan kopballen over en naast kwamen de Amsterdammers niet. Westlandia was daarentegen zeer effectief en een kwartier voor tijd zette Danny Bijl de eindstand van 3-1 op het bord.

Bron: Haaglandenvoetbal.nl

Nederlaag Zaterdag 1 in de glazen stad

Achttien weken nadat Mick van Moerkerk ons in Edam de eerste klasse inschoot mochten we daar dan daadwerkelijk aan de bak. Zag er goed uit ! Althans voor rust. Daarna draaide het voor geen meter en hield Westlandia de punten in glastuinbouwland. Naaldwijk is een eind weg, zeker als TomTom de chauffeur van Oostenrijk de A44 laat nemen in plaats van de stoplichtvrije A4 aan te houden. Maar om 13.38 uur was het met ontelbare reclameborden omgeven strijdperk dan toch bereikt. Korte voorbereiding geen probleem, meldde trainer Kees. En inderdaad: WV ging in nieuw tenue, geheel blauw, flitsend van start. In minuut 1 soleerde Max Ribbens door de Naaldwijkse verdediging, mede doordat Lennart Bril slim ruimte maakte. Helaas liet onze nr. 5 zich vlak voor de goal aftroeven door doelman Rowdy Janssen. Westlandia had een antwoord. In minuut 5 miste Max een pass op nr. 7 Angelo Groen; de Westlander draaide zich vrij en schoot onhoudbaar raak (1-0). Forse domper maar WV richtte zich op en Mick van Moerkerk lanceerde Lennart die de doelman ontweek, werd geraakt en ten val kwam. Penalty ? Nee, geel voor onze spits, besliste scheidsrechter R. Metsemakers (de bestuurskamermensen van de thuisclub meenden er wel degelijk een strafschop in te hebben gezien). Lang treuren was er niet bij want even later bracht Max Jordy Dijkhuizen op links in balbezit en diens strakke voorzet werd door Ashraf Azzouz ineens doeltreffend op de schoen genomen (1-1, 12’). Vanaf dat moment sloeg de klok uitsluitend WV. Met knap spel werd de ene na de andere kansrijke situatie gecreëerd maar scoren ho maar. Zo stuitte Lennart op doelman Janssen en schoot Ashraf uit de daaropvolgende hoekschop net naast (18’). De formidabele Westlandse sluitpost had ook een antwoord op een door Mick genomen vrije schop rand zestien (20’). Nieuwe mogelijkheden voor Mick, Lennart en weer Mick leidden niet tot de op het oog verdiende voorsprong. Achterin voorkwam Dennis Darnley dat een voorzet van Groen verkeerde voeten bereikte, rust 1-1 en Westlandia goed weggekomen. Maar uitblinkende Dennis voelde de hamstring opspelen en kwam bij de hervatting niet terug. Richard Lynch viel in als rechtsachter, Daan Walraven verhuisde naar links, Max schoof een linie naar voren en Jody Dijkhuizen juist naar achteren om de positie van Dennis in te nemen. Kwam het door deze wisselingen ? In ieder geval was van het eerdere superieure spel van WV niets terug te zien. We gingen over op de lange bal en dat leidde slechts één keer tot gevaar, waarbij opnieuw doelman Janssen de opgerukte Mick de baas bleef. Na 52 minuten kwam Westlandia weer aan de leiding. Tjeerd Meijer trok aan de noodrem toen nr. 7 Groen langs flitste en scheids Metsemakers wees naar de stip. Aanvoerder nr. 10 Jasper van Dijk schoot laag in de hoek (2-1, 52’). WV kwam niet meer in de juiste cadans en een aantal spelers raakte geïrriteerd, vooral toen de scheidsrechter slechts geel gaf aan nr. 5 Vollebregt die Ashraf van achteren ruw onderuit had gegleden. Toch een opleving: uit een voorzet van Ashraf kopte Berend Schoute naast en de juist ingevallen Cees Smaal kopte net over de kruising na een voorzet van alweer Ashraf (69’en 70’). Het waren de laatste aanvallende wapenfeiten van onze kant. Daan moest de corner weggeven waaruit nr. 4 Danny Bijl de score wel heel veel reliëf gaf (3-1, 76’). In het resterende kwartier controleerden de groenwitten de wedstrijd en kwamen we niet meer tot offensieve daden van betekenis. Ja dit is de eerste klasse. Eigen kansen niet benut waarna de tegenstander het koelbloedig afmaakt. Positief is het uitstekende spel in de eerste helft waarvoor wij in de bestuurskamer uitdrukkelijk werden geprezen (herkenbaar uit eerdere eersteklasse-optredens). Man-of-the-match: het is niet gebruikelijk om een uitvaller de titel toe te kennen. De trainer van Westlandia had maatregelen genomen om DENNIS DARNLEY zo weinig mogelijk aan de bal te laten komen na rust, maar hij was er niet meer bij. Niet getreurd, er zijn nog 75 punten te behalen. Te beginnen zaterdag a.s. als wij met Zwaluwen ’30 een vertrouwde tegenstander ontvangen. Al onze eerdere optredens op dit niveau (vijf) troffen we de roodzwarten uit Hoorn die openden met een 4-2 zege op Marken. Hartstochtelijke steun welkom ! WV-HEDW: Jordy Heimens; Daan Walraven, Dennis Darnley (46. Richard Lynch), Rico Bouwmans, Max Ribbens; Berend Schoute, Tjeerd Meijer (68. Cees Smaal), Jordy Dijkhuizen; Ashraf Azzouz, Lennart Bril (76. Ruben Loeve), Mick van Moerkerk; niet-ingezet: Matthijs Kuiper,Timo Boot
bron site WV-HEDW

Oude voetbalwet nekt WVHEDW bij Westlandia

Wanneer je zelf je eigen kansen niet benut, doet de tegenstander dat aan de andere kant wel. Deze aloude voetbalwet was toe te passen op het duel van WVHEDW op bezoek bij Westlandia, waar de Amsterdammers ongelukkig aan de zaterdag eerste klasse A zijn gestart.
Het begin van de wedstrijd verliep ook niet optimaal. Een grote fout in de achterhoede werd door Angelo Groen dankbaar gebruik van gemaakt voor de 1-0. Vrij snel daarna volgde het antwoord van WVHEDW. Op aangeven van Jordy Dijkhuizen bracht Ashraf Azzouz zijn ploeg weer op gelijke hoogte: 1-1.
In het verloop van de eerste helft kregen de Amsterdammers kans-op-kans om op voorsprong te komen. Zo faalden achtereenvolgens Lennart Bril (zelfs twee keer) en Mick van Moerkerk oog-in-oog met doelman Rowdy Janssen, waardoor de gelijke stand halverwege op het scorebord bleef staan.
De 1-2 hing ook na de rust in de lucht toen Azzouz en Van Moerkerk twee kansen onbenut lieten. De verrassende voorsprong van Westlandia, door een benutte strafschop van Jasper van Dijk, was tegen de verhouding in. WVHEDW moest weer in de achtervolging en kwam deze tweede tegentreffer uiteindelijk niet meer te boven. Nadat Berend Schoute (naast) en invaller Cees Smaal (over) met kopballen het geluk niet aan hun zijde hadden, was het aan de andere kant wel raak. Met het hoofd zorgde Danny Bijl voor de 3-1. “Zij hebben ons een lesje in efficiëntie gegeven”, oordeelde trainer Kees Oostermeijer. “We kregen tien kansen, meer dan genoeg, maar springen hier niet zorgvuldig genoeg mee om. Westlandia speelde erg verdedigend, met een instelling van ‘kom maar WV’, en had slechts vier kansen nodig voor drie doelpunten.”
Volgende week kan WV-HEDW in de eerste thuiswedstrijd, tegen Zwaluwen’30, op jacht naar de eerste competitiezege. Het is alleen nog niet bekend of dit duel ook op het hoofdveld gespeeld kan worden, waar nog hard gewerkt wordt om een kunstgrasmat aan te leggen. “We gaan gewoon weer verder op de weg waar we vorig jaar zijn geëindigd, maar moeten er wel rekening houden dat missers in de eerste klasse nu sneller worden afgestraft.”
Bron: Amsterdamsevoetbal.nl

Westlandia opent de competitie in de 1e klasse A komende zaterdag op eigen veld om 14:30 uur tegen WV-HEDW.
De Amsterdammers zijn na 1 seizoen in de 2e klasse weer terug in de 1e klasse. Afgelopen zaterdag sloten zij de voorbereiding af met winst in de beker. Met 3 overwinningen (6-1 DVVA, 5-0 Zeeburgia en 1-0 Zaanlandia) pakte men ook overtuigend de 1e plaats in de poule.

De groen-witten hadden daarentegen een slechte laatste week van de voorbereiding. Het begon dinsdag met de nederlaag bij Naaldwijk (1-0). Daana volgde de onnodige uitschakeling in de beker door het zondagteam van GDA. Daar staat tegenover dat de alle 4 de wedstrijden in de E-Payroll nederlaagserie werden gewonnen. In de 8 wedstrijden in de voorbereiding scoorden 9 spelers van zaterdag 1 samen 22 goals.

Het zal afwachten worden hoe de krachtsverhoudingen in deze 1e klasse liggen, want ten opzichte van vorig seizoen treft Westlandia 7 nieuwe tegenstanders.

Westlandia za.2 speelt, door omstandigheden, komende zaterdag pas de 1e officiële wedstrijd van het seizoen. De mannen van Roy Wasmus treffen om 12:00 uur op de Hoge Bomen het 2e team van UVS uit Leiden.
Tot zaterdag
Fr@

De historie van Wilhelmina Vooruit - Hortus Eendracht Doet Winnen staat uitgebreid beschreven op de eigen Wikipedia-pagina (kijk HIER)

Bron Groot Westland (Hans Bos)

Haaglanden Voetbal Zaterdag 1A: Theo Verbeek (Westlandia): ,

,Kracht tegenstander moeilijk in te schatten”

Westlandia deed het vorig seizoen goed als debutant in de eerste klasse. Het tweede seizoen wordt in de regel vaak zwaarder. Toch heeft trainer Theo Verbeek (foto) er het volste vertrouwen in en ziet voor zijn ploeg een goede plek in de middenmoot weggelegd. Trainer Theo Verbeek kijkt in ieder geval met een tevreden gevoel terug op de oefenperiode: ,,De voorbereiding is voor ons redelijk goed verlopen. De Westlandia E-payroll nederlaagserie hebben we de wedstrijden tegen DSO, Lyra, sv Honselersdijk en sv Den Hoorn allemaal gewonnen. Maar voor de beker ging het minder goed met nederlagen tegen VELO zondag en GDA zondag. Deze nederlagen zijn natuurlijk nooit leuk, maar hopelijk kunnen we daar toch weer ons voordeel uithalen door het net weer even anders en beter te doen.” Positief Positief is Verbeek ook over de nieuwe opzet, later beginnen met de competitie. ,,Ik vind het wel goed dat we iets later zijn begonnen met de voorbereiding. Doordat je iets later begint waren bijna alle spelers terug van vakantie bij de start van de eerste training en dat is natuurlijk voor iedereen goed. Ik heb het er afgelopen donderdag nog met een aantal spelers overgehad, dat we liever afgelopen week met de competitie waren begonnen. Het systeem van de beker zou ik liever op zaterdag, dinsdag en zaterdag hebben, dan win je een weekend.” Collectief Vooruit kijkend naar de nieuwe competitie in 1A zegt Verbeek: ,,Ik weet nog niet zo goed de kracht van onze tegenstanders en dan is het moeilijk om in te schatten wat reëel is om een duidelijke doelstelling te bepalen. Als ik naar onszelf kijk, dan hebben we denk ik wel een goed collectief. Ik denk dat we een solide ploeg hebben die normaal gesproken niet zoveel weggeeft. Op het middenveld en in de voorhoede hebben we ook spelers die een doelpunt kunnen maken. Ik denk net zoals afgelopen jaar, wij gaan niet zomaar even winnen, maar zijn ook niet makkelijk te verslaan. De eerste wedstrijden zijn vaak bepalend voor het verdere verloop van de competitie, maar als ik toch wat moet roepen, dan denk ik gewoon een goede middenmoter.” Opvangen Westlandia begint thuis op De Hoge Bomen tegen WV-HEDW. ,,Buiten wat wedstrijdverslagen weet ik van WV-HEDW niet veel”, geeft Verbeek toe. ,,Daarom gaan we in eerste instantie van onze eigen kracht uit. En gedurende de wedstrijd kunnen we altijd nog wat bijsturen. We hebben wel een paar geblesseerde spelers, maar de groep is breed genoeg om dit te kunnen opvangen.