zaterdag 24 november 2017 CSW Wilnis Westlandia 1-5

Groot Westland 29 november 2017
klik op afbeelding voor grotere versie

Westlandia za1 dompelt Wilnis in droefenis.

Voor wedstrijd 9 in het competitieprogramma reisde Westlandia za1 af naar het onbekende Wilnis. Nooit eerder ontmoetten beide teams elkaar in wedstrijdverband. De wedstrijd zou sowieso historisch worden en werd het ook. De mannen van Theo Verbeek hadden weer een overwinning nodig, maar CSW verkeerde in hogere sferen na 3 keer winst op rij.

Blessureleed en voorspellingen.

Vince Olsthoorn was mee naar Wilnis met zijn arm in een swing. Een maand geleden is hij geopereerd. Hij had al jaren last van het uit de kom  schieten van zijn linkerarm. Er was een stukje bot afgebrokkeld in de kom van zijn schouderblad. Er werd een Latarjet-operatie uitgevoerd, waarbij een botblokje met bijbehorende pezen werd afgezaagd. Dit botblokje werd vervolgens verplaatst naar de voorrand van de schouderkom.  Het genezingsproces verliep niet helemaal voorspoedig, want er ontwikkelde zich een vochtzwelling. Het vocht werd niet op een natuurlijke manier door het lichaam afgevoerd. Het opgehoopte wondvocht kwam naar buiten via het litteken van de operatie. Dat was wel een vervelende complicatie. Het herstel zal 4 – 6 maanden in beslag nemen, dus 4 – 6 maanden toekijken voor Vince. Fysiotherapeut Dennis Noordzij van Hofland en Van Geest heeft hem onder behandeling.

Mike Brouwer is nog steeds niet wedstrijdfit. Hij heeft nog steeds last van een lelijke schop, opgelopen in de wedstrijd tegen FC Breukelen. De genezing duurt hem veel te lang. Mike deed nog wel een juiste voorspelling over de wedstrijd. ‘In de wedstrijd tegen Te Werve speelden we zo zwak, vanmiddag gaan we dat recht zetten.’

Trainer Theo Verbeek gaf ook een duidelijk signaal af in de verrassende opstelling. Er stond een compleet nieuwe voorhoede. Ricoberto Luijando op rechts, Hamza el Yddri op links en Yordi van Beek als centrale spits. Dennis Verbeek startte voor het eerst dit seizoen in de basis. Theo’s argument: ‘Vorige week creëerden we in de hele wedstrijd maar twee kansen.’

Ramon Sheotahul had ook een voorspelling gedaan. Voor de wedstrijd had hij tegen Jasper van Dijk gezegd: ‘Hou er rekening mee dat je een penalty moet nemen. Met Yordi van Beek in en spits heb je een speler die moeilijk van de bal te krijgen is en tegen wie vaak overtredingen worden gemaakt.’ Ook deze voorspelling kwam uit.

De wedstrijd

Westlandia begon voortvarend aan de wedstrijd. Na 2 minuten had de ploeg al 3 heel goede kansen om op voorsprong te komen onbenut gelaten. Er zat schwung in het spel en een heerlijke drive. Ricoberto liet weer zijn befaamde rushes langs de lijn zien. Dat gebeurde bij de eerste de beste aanval van Westlandia. Ricoberto werd de diepte ingestuurd, passeerde op onnavolgbare wijze zijn tegenstander en gaf voor op een inkomende Hamza. De keeper van CSW lag in de weg. Niet veel later stuurde Marvin Vollebregt Hamza de diepte in. Hij besloot tot een stift. De keeper doorzag dat. Rob Klop nam de bal rand strafschopgebied meteen op de pantoffel. Weer had de Wilnisse keeper Giovanni Santangelo en engeltje op de lat en een goede reflex.

Het eerste kwartier zagen we een goed spelend Westlandia, maar geen doelpunten. Dat gebeurde na een kwartier. Uit een prima aanval met een afgemeten voorzet van Guus Verhoef op Vincent van Hellemondt schoot de laatste de bal in het net achter Rowdy Janssen. 1 – 0. Binnen 2 minuten werkte Yordi van Beek een voorzet van Timothy le Duc in het doel. 1 – 1.

Halverwege de eerste helft kreeg Westlandia een vrije trap op een mooie plek 3-4 meter buiten het strafschopgebied. Yordi van Beek was gevloerd. Vervolgens zagen we een ‘een eenakter voor 3 heren’. Jasper van Dijk, een man die een vrije trap er vanaf die afstand in kan schieten stond klaar, Dennis Verbeek pakte de bal nog eens op en stapte naar achteren, naast Jasper. Aan de andere kant stond onopvallend en sneaky Danny Bijl. De laatste schoot. In de handen van de keeper.

De voorsprong voor Westlandia kwam er uiteindelijk in de 25-ste minuut. Dennis Verbeek gaf een hakje, waarbij Maikel Pauw hands maakte in het strafschopgebied. Scheidsrechter Raven stond er met zijn neus bovenop en gaf een penalty. Een klus voor Jasper van Dijk. Hij schoot de bal hard en zuiver in de rechterhoek, maar de keeper ging ook naar die hoek. Net te laat. ‘Goed zo, Jasper’, hoorde ik zijn vader achter me zeggen. 1 – 2.

Deze stand zorgde niet echt voor rust in het spel van Westlandia. Theo Verbeek liet zich een aantal keren luid en duidelijk horen om spelers te corrigeren. Dat leverde een keer reacties op vanaf de tribune. Theo reageerde op gejoel na een terecht vlagsignaal van de grensrechter. Hij draaide zich om naar de jongens met een ‘big smile’ op zijn gezicht: ’Ik zit lekker in de wedstrijd, jongens.’

De thuisploeg kreeg nog enkele kansen, waaronder een vrije schietkans, die over de ballenvanger en over de veendijk daarachter vloog. En er was nog een vallend ingekopte bal. Net naast. De ploegen gingen rusten met een 1 – 2 ruststand.

Meteen na de rust liep Westlandia uit naar 1 – 3. Uit een een-tweetje met Hamza besloot Dennis Verbeek te schieten. Het schot veranderde via een verdediger van richting en maakte van Giovanni Santangelo een grabbelaar.

Invaller Dave Cornelissen kreeg twee heel goede kansen maar zijn doelpogingen gingen tot twee keer toe enkele centimeters voorlangs. In de 55-ste minuut zat Jasper van Dijk erdoorheen. Stefan Bron kwam hem vervangen en ging rechts in de aanval spelen. Snel daarna kwam Ricardo vd Zalm voor Mick Enthoven, die ook niet meer verder kon.

Stefan Bron schoot de bal uit een voorzetje van Dennis Verbeek op de voor hem kenmerkende wijze in de touwen. De scheidsrechter had buitenspel gezien.

Dave Cornellisen speelde zich op links weer mooi vrij, maar zijn derde poging ging weer voorlangs en zijn vierde poging vloog over.

De echt bevrijdende treffer  was een goede kopbal van Yordi van Beek. 1 – 4. Met nog een kwartier te spelen gaf Dennis Verbeek extra luister aan de overwinning van zijn team. Hij maakte 1 – 5 na goed voorbereidend werk van Stefan Bron.

Vijf minuten voor het einde de wedstrijd kreeg Yordi van Beek ( vorige week keepte hij nog in Westlandia za2) een applauswissel en een heuse omhelzing van zijn trainer. Zijn vervanger Miquel van Dijk kreeg nog een vrije schietkans. De bal verdween naast het doel. Westlandia za 1 kwam als verrassende winnaar van het veld in Wilnis, met een tot de verbeelding sprekende uitslag.

De derde helft

CSW is bekend om zijn derde helft. Het ging er dan ook zeer geanimeerd aan toe. In de euforie na de overwinning sprak ik met Stefan Bron. Hij had eigenlijk sinds jaar en dag een basisplaats. Vandaag begon hij op de bank. Hij had het wel een beetje zien aankomen. Hij was zijn ‘torinstinkt’ kwijt geraakt en Ýordi van Beek trainde de laatste tijd goed. Hij was blij dat hij alsnog inviel. Hij ging op rechts lopen en had gemerkt dat dat eigenlijk helemaal niet zo slecht ging. Hij had een assist en scoorde eindelijk weer eens, maar de scheids zag volgens Stefan onterecht buitenspel. En: ’Ik voelde vanaf het begin dat we de wedstrijd gingen winnen.’

De ploeg van Theo Verbeek begon de tweede periode uitstekend. Komende week wacht de wedstrijd Westlandia za1 tegen Vitesse Delft.

Westlandia za 2

De zaterdagreserves speelden uit bij Lyra 2. De ploeg uit De Lier won met 3 – 2.Remy de Bliek scoorde beide doelpunten voor Westlandia. De 1 - 0 was een eigen doelpunt. Het was van beide kanten een matige wedstrijd.

AD 27 november

Westlandia gaat zaterdag op bezoek bij CSW in Wilnis. Beide teams hebben geen verleden tegen elkaar.
Trainer Theo Verbeek zal zijn tactiek moeten bepalen op basis van de beschikbaarheid van zijn eigen fitte spelers, wedstrijdenverslagen van de tegenstander en wat hij van collega-trainers heeft gehoord. Wat hij in ieder geval wel weet is dat CSW in mei 2014 en 2016 degradeerde uit de 1e klasse. In beide gevallen keerden Combinatie Sportclub Wilnis na 1 seizoen weer terug. Het wordt voor de ploeg uit de gemeente Ronde Veenen al wel het 8e seizoen op dit niveau.

In de 1e periode pakte CSW met 4 overwinningen, waarvan 3 op eigen veld, 12 punten en staat als promovendus op een keurige 8e plaats. Winst tegen WV-HEDW en bij Te Werve springen daarbij in het oog.

Nr. 12 Westlandia heeft het in die 8 voorgaande wedstrijden lastig gehad. Dat komt zeker ook omdat bepaalde sterkhouders niet of slechts beperkt inzetbaar waren. Daarnaast blijft het puzzelen om tegen sterke(re) tegenstanders de goede mix van spelers en tactiek te vinden en natuurlijk ook doelpunten te scoren.

In de 2e periode staan alle ploegen weer op nul en komt het er op aan om punten te gaan pakken. Streven voor Westlandia zal zijn om bij de winterstop  minimaal evenveel punten (17) te hebben als vorig jaar kerst.

De wedstrijd van komende zaterdag staat onder leiding van de heer Raven. Aftrap aan de Pieter Joostenlaan 7 3648XR Wilnis is om 14;30 uur
----
Het 2e team sloot de 1e periode af met een 2-1 overwinning tegen directe concurrent RCL. Zaterdag wacht de altijd lastige uitwedstrijd bij nr. 12 Lyra 2. Westlandia (9e) heeft op de ranglijst een voorsprong van 3 punten.

Fr@

Warming-up zaterdag 1A: Theo Verbeek (Westlandia): ,,Eerst tot winst komen, dan balans opmaken”

Westlandia schoot vorig weekend, net als opponent Te Werve, in feit niet veel op met het gelijke spel op De Hoge Bomen. Westlandia snakt naar een overwinning, weet ook trainer Theo Verbeek (foto). Dat zou dan zaterdag in de uitbeurt tegen CSW moeten gebeuren, dat vijf punten meer heeft dan de Naaldwijkers. Ondanks het gelijke spel tegen Te Werve, was trainer Theo Verbeek van Westlandia redelijk tevreden: ,,Het eerste half uur was Te Werve de beter voetballende ploeg en kreeg het ook wel één of twee mogelijkheden. Het laatste kwartier voor rust kwamen wij beter in de wedstrijd en konden we ook scoren vlak voor rust. Na rust komen wij al snel met 0-1 achter. Dat is dan toch een tegenvaller, omdat het gezien het spelbeeld op dat moment totaal onverwacht was. We hebben de gehele tweede helft gedomineerd en scoren dan een kwartier voor tijd. Ik dacht op dat moment, we gaan nu winnen ook, maar we creëren dan te weinig om het Te Werve echt lastig te maken. In de laatste minuut krijgt Te Werve door onnodig balverlies van ons nog een één op één kans en dan ben je blij met een punt. Dat we er niet veel mee opschieten is duidelijk, maar verliezen mag je hem al helemaal niet.” Inschatten Zaterdag gaat Westlandia op bezoek bij CSW. ,,Ik weet niet heel veel van die ploeg, maar wat ik er van begrepen heb, is het een hardwerkend team, dat nu drie wedstrijden op rij gewonnen heeft. Het is dus moeilijk te zeggen wat voor wedstrijd het gaat worden. Ik kan niet goed inschatten hoe sterk CSW echt is. Gezien de stand op de ranglijst zijn dit wel de ploegen waar wij een goed resultaat tegen moeten kunnen halen en daar heb ik dan ook alle vertrouwen in.” Balans Winst zou inderdaad betekenen, dat Westlandia de aansluiting krijgt met de middenmoot, maar bij verlies komen de fatale plaatsen ook heel dichtbij. ,,Laten we eerst maar zien, dat we tot winst zien te komen en na de wedstrijd maken we dan de balans op”, laat Verbeek weten, die over een bijna fitte selectie beschikt. ,,Zaterdag staat er, net als de voorgaande weken, een strijdbaar team dat vol voor de winst gaat.”