2 december 2017 Westlandia - Vitesse D. 4-2

x

x

Westlandia za1 wint in een vermakelijk duel van Vitesse Delft.

De wedstrijd
 Trainer Theo Verbeek begon weer met dezelfde voorhoede als uit bij CSW. Toen leverde dat 5 doelpunten op en waarom zou dat tegen Vitesse Delft ook niet goed kunnen uitpakken. Van links naar rechts zagen we Hamza el Yddri, Yordi van Beek en Ricoberto Luijando meteen vanaf het eerste fluitsignaal richting Vitesse Delft doelman Jay Veerman gaan. Yordi van Beek forceerde een hoekschop. En de kopbal van Timothy le Duc uit die hoekschop had eigenlijk moeten zitten, maar de Delftse keeper ranselde de bal uit zijn doel. De wedstrijd was net een minuut onderweg. Westlandia heeft het initiatief en was regelmatig gevaarlijk. Rob Klop legde een vrije trap op het hoofd van Danny Bijl. Danny duwde en trok een beetje te opzichtig en werd afgefloten door scheidsrechter Gommans, vandaag met twee neutrale assistenten. Hamza schoot een voorzet van Ricoberto net naast. Maar er kwamen ook kansen voor de Delftenaren. Doelman Rowdy Janssen, die soeverein heerste in zijn strafschopgebied, gooide in een onbewaakt moment de bal zomaar in de voeten van René de Graaff ( ex- Westlandiaan). Dat liep gelukkig goed af. Vitesse Delft werd voortdurend in de verdediging gedwongen. In de 30-ste minuut ging Yordi van Beek alleen op het doel af, werd een beetje naar buiten gedwongen, van het doel af, omdat doelman Jay Veerman zijn doel uitkwam. Jay dook naar de bal op de voeten van Yordi, die naar de grond ging. Strafschop besliste scheidsrechter Gommans gedecideerd, voor de zekerheid informeerde hij nog bij zijn assistent. Maar de actie van de Delftse keeper was meteen zijn laatste. Hij zakte naar de grond, ging gestrekt en na heel lang overleg en onderzoek werd de keeper op een brancard van het veld gedragen en per ambulance afgevoerd. Schouder uit de kom, bleek in het ziekenhuis. De keeperstrainer en reservekeeper Marco van Bergen Henegouwen kwam erin om de strafschop te stoppen. Er was inmiddels 10 minuten verstreken. De aanvoerder van Westlandia nam zijn verantwoordelijkheid voor deze kouwe klus. De reservekeeper dook naar de goede hoek. Een minuut later was het weer prijs voor Westlandia, toen Hamza el Yddri door Dion de Lijser in het strafschopgebied naar de grond werd gewerkt. De bal ging weer op de stip, die nog warm was van de eerdere strafschop. Dennis Verbeek stuurde Van Bergen Henegouwen naar de verkeerde hoek. 1 – 0. Voor de rust kwam Vitesse Delft op gelijke hoogte. Een schot van René de Graaff caramboleerde van de lat op/over de doellijn en ketste weer tegen de lat. Na overleg met zijn assistent gaf scheidsrechter Gommans een doelpunt. 1 – 1. Het laatste wapenfeit in een eerste helft die meer dan een uur geduurd had, was een daverend schot van Rob Klop op de paal uit een vrije schietkans. In de tweede helft startte het team van Theo Verbeek voortvarend. Dat leverde in de 50-ste minuut een prachtig doelpunt op. Hamza gaf een steekbal op de inlopende Ricoberto. Die omspeelde beheerst de keeper en bracht de 2 – 1 op het scorebord. De sfeer op het veld werd wat grimmiger. Vitesse Delft drong meer aan, maar Rowdy Janssen plukte, waar nodig ballen uit de lucht en liet zien dat hij ook over de grond bijna niet te passeren is. Na een onnodige overtreding op een aanvaller van Vitesse Delft legde scheidsrechter Gommans de bal weer op de stip. René de Graaff schoot de bal onberispelijk in. 2 – 2 Stefan Bron kwam voor Ricoberto Luijando. Timothy le Duc, gewoonlijk onzichtbaar, maar uitermate degelijk in de verdediging, kreeg weer een scoringskans uit een vrije trap van Rob Klop. Geen doelpunt. Niet veel later ging Yordi van Beek achter een bal aan passeerde op rechts wat verdedigers en gaf de bal op maat voor. Hamza kreeg een niet te missen kans en gleed de bal binnen. 3 – 2 De ploeg uit Delft zette alles op de aanval. Dat gaf het aanvalstrio van Westlandia heel veel ruimte. In de 84-ste minuut gaf Yordi Verbeek een fraaie steekbal op Stefan Bron, die kon vrij voor de keeper de 4 – 2 binnen schieten. Angelo Groen kwam nog voor Yordi van Beek en Ricardo vd Zalm verving Hamza el Yddri. Voor de tweede achtereenvolgende keer speelde Westlandia za1 een prima wedstrijd en zorgde het team voor een feestje op De Hoge Bomen met een 4 – 2 overwinning op de buren uit Delft. En Theo Verbeek maakte een vreugdedansje langs de zijlijn.

De derde helft
 Na de wedstrijd sprak ik de aanvoerder van Theo’s team. Hij keek terug op een lekkere wedstrijd. Speelde de wedstrijd uit. Hij gaf aan dat hij de laatste wedstrijden weer rust in zijn spel had. Dat was een tijdje weg geweest. ‘Vanaf het begin had ik het gevoel, dat we deze wedstrijd zouden winnen.’

Theo Verbeek
Theo Verbeek was zeer content over het resultaat, over het spel en over het team. ’Het puzzeltje valt in elkaar. Yordi is fit en blijkt een gouden keuze. De terugkeer van Dennis op het middenveld zorgt er voor dat mijn aanvoerder en Rob Klop beter uit de verf komen. En Stefan Bron, die het als invaller op rechts goed doet en vandaag ook scoorde.’ ‘In de laatste 2 wedstrijden maken we er 9, dat is evenveel als in de eerste 8 wedstrijden. Het doelsaldo van Westlandia za1 is 18 voor en 22 tegen na 10 wedstrijden. Theo heeft aangegeven dat hij stopt als trainer van Westlandia zaterdag 1. Dat is inmiddels met Geo vd Wilk en John Vollebregt besproken. Er wordt intern gekeken naar een andere functie binnen de vereniging. Theo heeft daar ook duidelijk ideeën over. ‘Het succes zit me eigenlijk een beetje in de weg.’ We promoveerden naar de eerste klasse. Omdat ik niet de vereiste papieren heb (diploma UEFA A), moest ik de cursus gaan volgen om dispensatie te krijgen. Die cursus is erg theoretisch. Het kost me teveel tijd en moeite. Ik ben meer praktisch van aard. Ik besefte steeds meer dat het te hoog gegrepen was, dat ik de cursus niet ging halen. Deze week is de knoop doorgehakt. Volgend seizoen sta ik niet meer als hoofdtrainer voor de groep. Deze kogel door de kerk zorgt er wel voor dat Theo het seizoen zonder cursus-zorgen kan afronden. Westandia za2 speelde thuis tegen koploper SC Monster 2. Trainer Roy Wasmus zag zijn team een prima wedstrijd spelen, waarbij koploper SC Monster met een nederlaag naar huis werd gestuurd. Miquel van Dijk schoot in de eerste helft de 1 - 0 binnen. Diep in de tweede helft zorgde Sander Lievaart voor de bevrijdende 2 - 0.
Bron Site Westlandia

Zaterdag 1A: Westlandia na rust langs Vitesse Delft

Op sportpark de Hoge Bomen gingen zowel Westlandia als Vitesse delft voor de volle buit. Westlandia wilde verder afstand nemen van de bibberzone en Vitesse delft wil ook wegkomen uit haar benarde situatie. De thuisploeg zou tenslotte met 4-2 aan het langste eind trekken. In de aanvangsfase bouwde Westlandia aan een veldoverwicht. Doelpunten waren in die beginfase niet te zien. Westlandia bleef vooralsnog de bovenliggende partij. De doelman van Vitesse Delft, Jay Veerman, raakte bij een botsing geblesseerd en moest uitvallen. Het oponthoud nam nogal wat tijd in beslag en Westlandia wist, dat het een strafschop mocht nemen. Routinier Jasper van Dijk maakte geen gebruik van deze mogelijkheid, want hij miste.
Een minuut later ging de bal wederom op de stip bij Vitesse delft. Nu maakte Dennis Verbeek vanaf elf meter geen fout en zette de Naaldwijkers op een 1-0 voorsprong. Vitesse Delft zag echter kans om nog voor de pauze langszij te komen: 1-1.
Vlak na het begin van het tweede bedrijf nam Westlandia andermaal de leiding. Nu was Ricoberto Luijando de Delftse defensie op snelheid de baas en liet de 2-1 op het scorebord aantekenen. Door een domme overtreding in het strafschopgebied van de thuisploeg, mocht ook Vitesse delft aanleggen voor een strafschop. René de Graaf wist daar wel raad mee en bracht de stand weer in evenwicht: 2-2.
Met nog negentien minuten op de klok nam Westlandia voor de derde maal in dit duel de leiding. Nu was Hamza El Idri de maker van het Naaldwijkse doelpunt. Die tegenslag kwam Vitesse Delft niet meer te boven en tien minuten voor tijd viel het duel volledig in het slot toen Stefan Bron de 4-2 op zijn naam bracht.
 bron Site Haaglanden Voetbal

De voorbeschouwing

Zaterdagmiddag vanaf half 3 strijd Westlandia voor eigen publiek tegen het gerenommeerde Vitesse D.
AD 1 december 2017
De club uit Delft heeft al een lange staat van dienst in het zaterdagvoetbal. De meeste tijd kwam het 1e elftal uit in de 1e klasse, met slechts 2x een uitstapje naar de hoofdklasse. Na die promotie volgde dan wel weer direct degradatie.
De eerste ontmoeting op de Hoge Bomen tussen beide teams dateert van 3 seizoenen geleden. Toen wilde beide partijen, in de beginfase van de competitie in de 2e klasse, niet verliezen en werd het een teleurstellende 0-0.
Vorig seizoen speelde beide teams in de 1e klasse van district West 2. De mannen van Theo Verbeek pakte half februari 2017 toen de 3 punten door goals van Stefan Bron en Jasper van Dijk. Vitesse D. eindige uiteindelijk op de veilige 10e plaats met 32 punten. Westlandia sloot het seizoen in de 1e klasse af op de 8e plaats met 37 punten.

Voor de Delftenaren was  dit seizoen de 1e periode van 8 wedstrijden in de 1e klasse A niet bepaald een succes. Er werd slechts in de 2e speelronde gewonnen, maar dat was wel van de huidige nr. 3 XerxesDZB. Bij hekkensluiter Marken was er 2 weken geleden nog een puntendeling.
Afgelopen zaterdag was er een 3-0 thuisnederlaag tegen Forum Sport. Trainer Peter Klomp gaf in het AD aan dat zijn ploeg veel beter kan spelen, maar ontbreekt het aan vertrouwen en kwalitatief is men minder dan de tegenstander(s).
Voor de groen-witten zal het zaak zijn om dat vertrouwen van de tegenstander geen nieuwe boost te geven, maar de 3 punten in eigen huis te houden.
Afgelopen speelronde kregen Dennis Verbeek en Yordi van Beek hun eerste basisplaats van dit seizoen. Zij beschaamden het vertrouwen van trainer Theo Verbeek niet en scoorden allebei 2x en won Westlandia met 5-1 in Wilnis. Voor Yordi was zijn 2e treffer overigens het 1.100e doelpunt van zaterdag 1, sinds de eerste wedstrijd in augustus 2006.
Het zou mooi zijn als die lijn doorgezet kan worden, want ook Westlandia heeft pas 1x op eigen veld gewonnen. De wedstrijd staat onder leiding van de heer Gommans en hij wordt langs de lijn geassisteerd door 2 assistent-scheidrechters van de bond.

Zaterdag 2 had een lastige speelronde bij Lyra (3-2 nederlaag). Komende ronde komt  nr. 1 SC Monster 2 op bezoek. De mannen van Roy Wasmus staan na 9 wedstrijden op de 10e plaats en al 10 punten achter de kersverse koploper.
Tot zaterdag
Fr@

Warming-up zaterdag 1A: Theo Verbeek (Westlandia): ,,Niet vooraf al rijk rekenen”

Westlandia pakte in haar laatste competitiewedstrijd duidelijke winst. Dat moet de ploeg van trainer Theo Verbeek (foto) extra vertrouwen hebben gegeven voor weer een belangrijke ontmoeting. Zaterdag op De Hoge Bomen tegen Vitesse Delft, dat zes punten minder heeft. Theo Verbeek had een lekker weekend na de 1-5 winst bij CSW. ,,Zo’n overwinning is natuurlijk inderdaad lekker. Gelijk vanaf de eerste minuut zaten we goed in de wedstrijd en creëerden we ook een aantal kansen. Na een kwartier bij de eerste uitbraak van CSW scoorden ze gelijk de 1-0. Gelukkig maakten wij na twee minuten de 1-1 en al vrij snel de 1-2. Gelijk na rust maken we de 1-3 en dat is natuurlijk een mooi moment. In de loop van de tweede helft maakten we ook nog de 1-4 en de 1-5. Ik denk dat we onze beste wedstrijd tot nog toe gespeeld hebben.”
Vervolg
,,Hopelijk kunnen we daar een goed vervolg aangeven zaterdag tegen Vitesse Delft”, gaat Verbeek verder, ,,voor ons geen onbekende. Ik denk overigens dat dat een gelijkopgaande wedstrijd gaat worden.” Maar het is wel een cruciaal duel, want bij winst kan Westlandia duidelijk afstand en stijgen op de ranglijst. ,,We kunnen inderdaad goede zaken doen. Maar net als afgelopen week, na afloop van de wedstrijd maken we de balans weer op. Dat is beter dan je vooraf rijk rekenen. Wij moeten niet denken dat we er na een heel goede wedstrijd al zijn.” De selectie van Westlandia is vrijwel compleet, alleen Mike Brouwer zit nog in de lappenmand.
Bron Haaglanden Voetbal

Warming-up zaterdag 1A: Vitesse Delft voor krachtproef

Het is tot nu toe nog niet het seizoen geworden voor Vitesse Delft. In 1A bezet de formatie van trainer Peter Klomp (foto) momenteel de voorlaatste plaats. Marken, de hekkensluiter, heeft maar twee punten minder. Vorig weekend moest Vitesse Delft op eigen veld nog buigen voor Forum Sport, dat met een 0-3 zege terugkeerde naar Voorburg. Dit weekend wacht de Delftenaren weer een streekderby. De equipe van Klomp speelt in Naaldwijk op sportpark ‘De Hoge Bomen’ tegen Westlandia. Veranderen De thuisploeg weet zich gesterkt door een knappe 1-5 overwinning een week terug bij CSW. Vitesse Delft heeft drie punten minder dan Te Werve, dat zaterdag een visite afsteekt bij Marken. Er kan dus ook in de staart van de ranglijst in 1A het nodige veranderen. Voor Vitesse Delft derhalve zaak om snel te beginnen met het sprokkelen van punten. Natuurlijk gaat Klomp voor de drie punten naar het Westland, maar zal wellicht op voorhand al blij zijn met een punt. Vitesse Delft hoopt voor de winterstop de aansluiting te vinden met de middenmoot om dan tijdens het trainingskamp in de Portugese Algarve de basis te leggen voor een betere tweede seizoenshelft.