Pagina's

donderdag 16 november 2017

Zaterdag 18 november 2017 Westlandia Te Werve 1-1


Groot Westland
klik op afbeelding voor groter formaat



Voor de 100e keer in zijn carrière staat trainer Theo Verbeek komende speelronde voor de taak om de zaterdagtak van Westlandia naar een goed resultaat te coachen. Dat is hem sinds augustus 2015 al  53x gelukt. In 19 duels werden de punten met de tegenstanders gedeeld.
In zijn jubileumduel wacht zaterdag het ambitieuze Te Werve.
De ploeg uit Rijswijk klom in slechts 3 seizoenen op van de 4e naar de 1e klasse, maar staat nu als promovendus in 1A op een teleurstellende 11e plaats.
Te Werve heeft pas 2 van de 7 wedstrijden gewonnen en de punten werden alleen gepakt door winst op het eigen Sportpark Vredenburch. Wat verder opvalt is dat de Rijswijkers gemiddeld bijna 3 goals per wedstrijd scoren. Doordat de club kampt met een keepersprobleem, krijgt de achterhoede ook ruim 3 goals per wedstrijd tegen. Afgelopen speelronde werd er zelfs met 5-6 verloren......

Westlandia heeft in de 7 speelrondes in de 1e klasse A, bijna alle clubs uit het linkerrijtje gehad. Door o.a. van de groen-witten te winnen strijden  (1e) Sportlust'46, (2e) ARC en (3e) FC Aalsmeer komend weekend voor de 1e periode.
Om snel uit de gevarenzone te komen zal zaterdag 1 in de komende weken tegen de directe concurrenten punten moeten pakken. In de 1e klasse degradeert nml. de nr. 14 en spelen  de nr.'s 12 en 13 nacompetitie tegen de periodekampioenen uit de 2e klasse.
Nr. 12 Westlandia kan dus tegen nr. 11 Te Werve al direct goede zaken doen.
1x eerdere speelde Westlandia za. 1 tegen Te Werve in de competitie. In september 2006 won Westlandia (toen nieuwkomer in het zaterdagvoetbal) met 3-1 van de Rijswijkse club. Goals waren er toen van oud-gedienden Bart Steijn, Rokus Kester en Chris de Hoog.

De heer Takacs is door de bond aangewezen als scheidsrechter van dienst in deze 6 punten-wedstrijd. Eerder dit seizoen floot hij Westlandia in de 2-1 verloren wedstrijd bij Forum Sport.

Het 2e team won 2 weken geleden overtuigend met 4-2 bij Quick Boys en klom daardoor op naar de 10e plaats.
Zaterdag vanaf 12:00 moet gestreden worden tegen het 2e team van RCL (11e). De winnaar van dat duel krijgt aansluiting met de brede middenmoot van de res. 1e klasse.



Warming-up zaterdag 1A: Theo Verbeek (Westlandia): ,,Te Werve een niet te onderschatten tegenstander” 

 Westlandia heeft in de competitie haar draai nog niet gevonden. Voor trainer Theo Verbeek (foto) kwam het vrije voetbalweekend (Westlandia had ook geen bekerverplichtingen) dus een keer goed uit. De ploeg staat klaar om Te Werve te ontvangen. ,,Vanaf de voorbereiding zijn we elk weekend aan het voetballen geweest. En als je dan een vrij weekend hebt, dan vindt iedereen het ook wel fijn om geen voetbalverplichtingen te hebben”, kijkt Theo Verbeek terug. ,,Ik denk ook dat het goed is om even iets anders te gaan doen in zo’n weekend. En nu weer met veel energie richting Te Werve.” ,,Te Werve is een team met veel individuele kwaliteiten en met veel scorend vermogen”, kijkt Verbeek vooruit. ,,Ik denk dat er twee ploegen tegenover elkaar komen te staan die willen voetballen. En het zal dan ook zeker geen 0–0 wedstrijd worden is mijn verwachting.” Voordeel Westlandia moet voor eigen publiek ook winnen om niet in een benarde situatie terecht te komen. ,,Wij spelen thuis en dat moet je tegen een directe concurrent je voordeel zien te halen met een overwinning. Als we dat doen, dan nemen we afstand van de onderste plaatsen. Maar zo makkelijk is dat natuurlijk ook weer niet, want Te Werve is een niet te onderschatten tegenstander.” Bij Westlandia zijn Mike Brouwer en Vince Olsthoorn geblesseerd. Ruud Bijl en Dennis Verbeek zijn op de weg terug en gaan zaterdag hun eerste minuten maken in het tweede team.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten