zaterdag 4 november 2017 Sportlust'46 - Westlandia 2-0

Groot Westland.
Klik op afbeelding voor groter formaat

Westlandia kan koploper Sportlust’46 niet afstoppen .

In Woerden was Westlandia niet opgewassen tegen Sportlust’46. De koploper had bij rust al een 2-0 voorsprong opgebouwd. Na rust werd er niet meer gescoord en moest Westlandia zich gewonnen geven. Sportlust’46 kwam het beste uit de startblokken. De koploper uit Woerden buitte dit voordeel goed uit en nam in de zestiende minuut de leiding. Rick Wils bracht de 1-0 op het scorebord. Sportlust’46 hield haar overwicht en kreeg een strafschop toegewezen. Vanaf elf meter faalde Moussa Kalisse niet en schoot de 0-2 in de touwen. De defensie van Westlandia sloot daarna de rijen beter en het lukte de bezoekers niet meer om er door heen te komen.
Slordiger
In de tweede helft ging Sportlust’46 slordiger spelen en de werd de formatie van trainer Theo Verbeek (foto) sterker. De kansen waren echter schaars. Een handsbal in het Woerdense strafschopgebied werd niet bestraft. Sportlust’46 kreeg ook nog een aantal mogelijkheden, maar het Westlandse doel bleef schoon in de tweede helft (2-0).

Sportlust'46 - Westlandia: de voorbeschouwing

Na wederom een bewogen week en de 5-0 zeperd tegen XerxesDZB moet Westlandia zaterdag naar Woerden. Daar wacht het lastige duel tegen Sportlust'46, de nr. 3 van vorig seizoen.

De groen-witten streden eind april nog samen met Sportlust'46 om een plaats in de nacompetitie voor de hoofdklasse. In de slotfase van het onderlinge duel was de thuisclub de gelukkigste. Een vrije trap aan de rand van de 16 werd van richting veranderd en doelman Rowdy Janssen was kansloos (1-0). Dat betekende dat een mooie seizoen in de 1e klasse niet beloond werd met een toetje. Sportlust'46 greep in mei ook nog naast die (vervangende) periodetitel.

Op dit moment ziet de wereld er heel anders uit. Nr. 2 Sportlust'46 leed, na 5 overwinningen op rij, vorige week bij Forum Sport de eerste nederlaag. FC Aalsmeer was er als de kippen bij en nam de 1e plaats op de ranglijst over (1 punt meer en een beter doelsaldo). Trainer Wim van 't Westeinde zal hopen dat zijn spits Moussa Kalisse zijn 1e plaats op de topscorerslijst van 1e klasse A  (6 goals) zal verstevigen om zondoende in de race te blijven voor die 1e periode.

De mannen van Theo Verbeek hadden vorig seizoen na 6 wedstrijden in de 1e periode, met slechts 2 tegengoals, de minst gepasseerde verdediging van de 1e klasse. Dit seizoen gaat dat een stuk lastiger en hebben we na 6 wedstrijden al 16x extra af moeten trappen. Tijdens de trainingen is er keihard aan gewerkt om die vorm weer terug te vinden. Als het echt nodig is kunnen we als extra wapen altijd nog de (spelers-) bus voor de eigen goal parkeren :-).

De heer Akkaya is door de bond aangewezen als scheidsrechter. Aftrap op Sportpark Cromwijck in Woerden is om 14:30 uur

Het 2e team speelde afgelopen ronde tegen Scheveningen 2 een goede pot. Helaas ging de tegenstander, dankzij een1-0 overwinning, met de 3 punten naar huis. Komende zaterdag mogen de mannen van Roy Wasmus weer naar Katwijk. Daar zal de strijd aangegaan moeten worden met nr 8 Quick Boys 3. Die ploeg heeft na 6 wedstrijden 9 punten en dat is 5 meer dan Westlandia. Bijzonder wapenfeit is de 4-1 overwinning van QB bij Scheveningen.

Wie weet tot zaterdag.

Fr@

Zaterdag 1A: Theo Verbeek (Westlandia): ,,

Even niet in de positie om het spel te gaan maken”

Westlandia zit duidelijk in de hoek waar de klappen vallen. Thuis werd vorige week op de Hoge Bomen met liefst 0-5 verloren van XerxesDZB. En dat brengt de ploeg van trainer Theo Verbeek (foto) op dit moment op een met nog drie clubs gedeelde derde plek van onderen.
Een fikse nederlaag op eigen veld, doet het vertrouwen van een team natuurlijk nooit goed. Theo Verbeek over die oorwassing tegen XerxesDZB: ,,Vooraf reken en hoop je natuurlijk op een goed resultaat. En dan is het uitermate teleurstellend als je met de rust 0-4 achter staat. Het klinkt misschien gek, maar voor rust speelden we eigenlijk helemaal niets zo verkeerd. XerxesDZB was voor rust uiterst effectief en als het dan bij zo’n ploeg loopt, dan maken ze in de laatste tien minuten voor rust ook nog de 0-3 en 0-4. Of daarmee je zelfvertrouwen een deuk heeft opgelopen gaan we zaterdag zien. Wat mij betreft niet.”

Druk
Verbeek is dus niet het vertrouwen kwijt, maar met slechts drie punten voorsprong op nummer voorlaatst Vitesse Delft, moet er zaterdag, uit bij het hooggeplaatste Sportlust’46, wel gepresteerd worden. ,,Sportlust’46 is natuurlijk ook een heel goede ploeg en stond voor afgelopen zaterdag nog bovenaan”, stelt Verbeek nuchter vast. ,,Ik heb behoorlijk wat beelden voorbij zien komen en heb wat informatie verzameld. Zij hebben zeker wat goed te maken, want zij hebben maar één doel en dat is kampioen worden. Dat kan wat extra druk geven, ik ben benieuwd hoe zij deze teleurstelling verwerkt hebben.”

Initiatief
,,Ik denk, gezien de kwaliteiten van beide teams, het initiatief bij Sportlust’46 zal liggen. Zij spelen thuis en willen kampioen worden, laat het dan ook maar zien. Wij zijn even niet in de positie om het spel te gaan maken. Eigenlijk kunnen wij ons geen nederlaag permitteren, kijkend naar de ranglijst. En daar zijn we ons terdege van bewust.”