zaterdag 10 februari 2018 Westlandia - FC Aalsmeer 1-0

(Klik op afbeelding voor groter formaat)

AD Westland
(klik op afbeelding voor groter formaat)

Westlandia za1 wint met gedisciplineerd spel van FC Aalsmeer.

Aan de uitwedstrijd tegen FC Aalsmeer in het begin van de competitie bewaarde het team van Theo Verbeek geen prettige herinneringen. Met een 5 – 1 nederlaag werden de spelers de bus richting Westland in gejaagd. Michal Kocon maakte er 4.
Op Sportpark De Hoge Bomen was hij er niet bij. FC Aalsmeer miste nog een aantal basisspelers. En dat was zichtbaar. Westlandia za1 speelde in Amsterdam tegen WV-HEDW een goede wedstrijd, maar wist toen geen punten op te halen. De wedstrijd Westlandia za1 – FC Aalsmeer werd geleid door Roelof Luinge. Een man die zijn voorbereiding heel serieus neemt. Hij was bang dat er parkeerproblemen zouden zijn op het sportpark. Hij verzocht het bestuur een parkeerplaats voor hem te reserveren. En hij had geconstateerd dat het reserveshirt van FC Aalsmeer groen rood was. Dat zou verwarrend zijn met het groen van Westlandia. Hij stelde aan de gasten voor om nieuwe reserve shirts aan te schaffen. Dat gebeurde en FC Aalsmeer speelde dus in nieuwe gele shirts. Roelof Luinge floot een prima wedstrijd.

Westlandia begon gretig aan de wedstrijd. Meteen in de eerste minuut vuurde Yordi van Beek al een schot op doel af. Dennis kwam met een afdraaiend schot en Ricoberto zoefde weer meerdere keren over rechts naar het vijandelijke doel. In de 20-ste minuut kreeg Rob Klop een 100% kans op een doelpunt, op aangeven van Ricoberto. De gasten uit Aalsmeer kwamen nauwelijks aan aanvallen toe. Pas tegen het einde van de eerste helft had Rowdy Janssen een belangrijke redding op een schot van Delano Kluft. De ruststand was 0 – 0.

Snel in de tweede helft viel het enige doelpunt van de wedstrijd. Yordi van Beek wilde de bal een paar meter vanaf de achterlijn voorzetten. Hij schoot tegen de hand van een verdediger. De scheidsrechter wees direct naar de stip. Een klusje voor Jasper van Dijk. Hij schoot de bal zuiver in de hoek. 1 – 0. Na afloop van de wedstrijd zei hij nog wel: ‘ Deze strafschop was aan de kant van de kantine. Als de penalty in het verre doel zou zijn, dan neem ik hem niet. Vanaf dat moment werd het een heel spannende wedstrijd. Westlandia bleef de aanval zoeken, maar hield ook de eigen verdediging gesloten. Een mooi moment was in de 67-ste minuut. Rob Klop vuurde een schot af op het doel van Colby Harmon( FC Aalsmeer). DE bal zeilde ner naast het doel, het leverde hem een applaus op van scheidsrechter Luinge. Aan de andere kant moest Rowdy Janssen Calvin Koster van scoren afhouden. Bijzonder was de actie van Ricoberto in blessuretijd waarbij via een slimme actie helemaal vrij kwam te staan voor een leeg doel. Hij schoof de bal opzij??? In de tweede helft wisselde Theo Verbeek Hamza el Iddri voor Stefan Bron, Ricardo vd Zalm voorTimothy le Duc en Vince Olsthoorn maakte voor het eerst weer nuttige speelminuten na zijn operatie. Hij kwam er in voor Rob Klop.

Westlandia za2 – Katwijk za3
Het tweede team wist in de eerste helft een 2 – 0 voorsprong op de bouwen via doelpunten van Miquel van Dijk en Remy de Bliek.  In de tweede helft keerde de wedstrijd. Het werd uiteindelijk 2 – 3
Bron site Westlandia

Stormloop in Naaldwijk levert niets op

FC Aalsmeer komt na het 1-0 verlies tegen Westlandia in de grijze middenmoot van 1A terecht. Kansen op een prijs worden met de week minder, gevarenzone is niet aan de orde, wat rest er dit seizoen nog? Vlammen in de derde periode is de overgebleven optie.
Eersteklasser FC Aalsmeer is 2018 wisselvallig begonnen. Verlies in Rotterdam tegen XerxesDZB, vorige week winst in thuisduel tegen Te Werve en zaterdagmiddag verloor de formatie in Naaldwijk bij Westlandia, in oktober aan de Beethovenlaan mede door een ontketende Michal Kocon nog met 5-1 verslagen.
Kocon, de grillige Aalsmeerse centrumspits, zat vandaag in het Westland geblesseerd aan de kant.

Trainer Van Garderen moest vooraf nog enkele spelers van de lijst afvoeren. Middenvelder Jasper Werkhoven had elders werkzaamheden, aanvaller Lulinho Martins was afwezig wegens schoolstage en verdediger Thomas Harte was eveneens niet van de partij. Het gehavende FC Aalsmeer, wel weer met verdediger Wouter Winters binnen de lijnen, kreeg het in de eerste helft moeilijk op sportpark Hoge Bomen.

Kansen
De thuisclub was duidelijk niet van plan zich nogmaals in de luren laten leggen door de roodgroenen, deze middag voor de gelegenheid gekleed in een kanariegeel shirt. Westlandia speelde een sterke eerste helft tegen de bezoekers die moesten wennen aan de andere teamsamenstelling met relatieve nieuwkomers Delano Kluft en Sander Star in de gelederen. Eerste kansen waren dan ook voor de gastheren, maar de verdiende voorsprong voor de rust bleef uit.

Juist op het moment dat FC Aalsmeer de zaak onder controle had, de wedstrijd begon te domineren kwam Westlandia tien minuten na de pauze op voorsprong. Een ongelukkige handsbal van verdediger Burak Sitil ging daar aan vooraf. Scheidsrechter Luinge wees naar de penaltystip. Jasper van Dijk benutte het buitenkansje.

Kantelen
De 1-0 deed de wedstrijd direct kantelen. Westlandia werd in het resterende half uur met de rug tegen de muur gezet. FC Aalsmeer, dat wel alert moest blijven op een Naaldwijkse uitval, kreeg diverse kansen op de gelijkmaker. Calvin Koster, Lilinho Martins en Burak Sitil hadden de 1-1 op hun schoen. Bij een van die mogelijkheden raakte Koster geblesseerd. Precieze schade, waarschijnlijk de hamstrings, nog niet duidelijk.

De stormloop door FC Aalsmeer leverde niet de terechte beloning op. De selectie van Van Garderen had in Naaldwijk minstens een punt verdiend. Vijfde verliespartij geeft de Aalsmeerders een tik. Verschil met de derde positie, mogelijk recht op nacompetitievoetbal, groeit naar zeven punten. Afstand tot de gevarenzone is levensgroot, wat dat betreft geen zorgen. Een prijs pakken kan FC Aalsmeer nog steeds, het is wel een loodzware opdracht. Vlammen in de overige twaalf duels.
Site Voetbal in Aalsmeer

Westlandia blijft in spannend duel baas over FC Aalsmeer

Westlandia wist wat het te doen stond in de thuiswedstrijd tegen FC Aalsmeer. De drie punten pakken en weer eens het zoet van een overwinning smaken. Het duel stond onder leiding van oud-betaald voetbalscheidsrechter Roelof Luinge.
Westlandia begon goed aan de wedstrijd en kreeg al binnen vijf minuten spelen twee goede kansen om de leiding te nemen. De Naaldwijkse ploeg behield de eerste twintig minuten het beste van het spel, maar tot doelpunten leidde dat nog niet. Bij die 0-0 stand moest de defensie van de gastheren steeds alert blijven als FC Aalsmeer er in de omschakeling razendsnel uitkwam. Doelpunten bleven duur en dat betekende nog steeds een brilstand bij rust.

In de tweede helft werd Westlandia eenvoudig aan een 1-0 voorsprong geholpen. Jasper van Dijk had geen moeite om de FC Aalsmeer-doelman vanaf elf meter het nakijken te geven: 1-0. Na een kleine tien minuten spelen moest trainer Theo Verbeek noodgedwongen wisselen. De geblesseerde Hamza el Yddri ging naar de kant en voor hem kwam Stefan Bron. In het verloop van die tweede helft moest ook Timothy Le Duc naar de kant en hij werd vervangen door Ricardo van der Zalm.  Met nog twintig minuten te gaan stond nog steeds de magere 1-0 op het scorebord. Lichtpuntje was voor Westlandia dat Vince Olsthoorn zijn eerste speelminuten kon maken van dit seizoen. Hij kwam in het veld voor Rob Klop. De spanning nam toe toen de klok inmiddels negentig minuten aangaf en het wachten was hoeveel tijd de leidsman zou bijtrekken. De zege kwam voor Westlandia niet meer in gevaar en was de missie dus geslaagd: drie punten bijtellen bij het totaal!
Bron Haaglanden Voetbal : geschreven met de twitterberichten van Westlandia!!

Ongelukkige strafschop kost FC Aalsmeer punten bij Westlandia

Vorige week zei Aalsmeer-trainer Cor van Garderen het na de overwinning op Te Werve (1-0) nog: de ene week zit het mee, de andere week tegen. Het uitduel bij Westlandia, de zogeheten ‘Flora Holland’-derby, werd met miniem verschil verloren: 1-0.
In het begin van de tweede helft kreeg aanvoerder Burak Sitil een voorzet ongelukkig tegen zijn hand aan. De scheidsrechter vond het voldoende voor een strafschop, die door Jasper van Dijk werd benut. “Dit is zo’n wedstrijd die je heel snel moet vergeten. We hebben goed gespeeld, alleen een strafschop die de verkeerde kant opvalt. En missen we teveel spelers. Lulinho Martins is op stage voor school, Jasper Werkhoven moest werken. Thomas Harte en Nick van der Wiel ontbraken ook. Dat zijn allemaal dingen waar ik niks aan kan doen, maar dat moet wel een keer afgelopen zijn.”
Daar kwam ook nog een hamstringblessure voor Calvin Koster bij. Hij stond oog-in-oog met de doelman van Westlandia, maar vlak voordat hij wilde schieten, scheurde de aanvaller zijn hamstring. Begin komende week wordt de ernst hiervan duidelijk. “Ondanks alles hebben de jongens het fantastisch gedaan”, vervolgt Van Garderen. Zo maakte de jonge Delano Kluft zijn basisdebuut voor de Aalsmeerders. “Ik heb genoeg leuke dingen gezien, op naar volgende week.”
Door de nederlaag zakte FC Aalsmeer wel naar de zevende plaats en werd het gepasseerd door WV-HEDW. Volgende week komt Zwaluwen’30, dat met vier punten minder één plek lager staat, op bezoek.
Bron Amsterdams amateurvoetbal

AD 9 febr. 2018

Westlandia - FC Aalsmeer: de voorbeschouwing

Als de weergoden het toelaten ontvangt Westlandia komende zaterdag voor het eerst FC Aalsmeer voor een competitiewedstrijd op de Hoge Bomen.
Tijdens de heenwedstrijd had de verkeersleiding van luchthaven Schiphol extra werk. Het  toch al drukke vliegverkeer over het hoofdveld van sportpark Hornmeer werd die zaterdagmiddag ernstig gehinderd door de aanvallers van de thuisclub. Zij vlogen namelijk meer dan eens met hoge snelheid door de groen-witte verdediging. Michal Kocon steeg op zijn verjaardag met 4 goals ook nog eens tot grote hoogte.......
Daarbij moet wel aangetekend worden dat door een goede openingsfase en een snelle goal, FCA optimaal kon profiteren van de ruimtes die Zaterdag 1 moest weggeven. Gelukkig kostte deze 5-1- nederlaag de Westlandianen maar 3 punten.
In 2018 speelde FC Aalsmeer bij XerxesDZB (2-0 verloren) en op eigen veld was er een benauwde 1-0 winst tegen Te Werve.. De tegenstander van komend weekend staat nu 6e en heeft 24 punten.
Westlandia volgt op 8 punten en staat 9e.
Afgelopen zaterdag speelden de mannen van Theo Verbeek een goede wedstrijd bij WV-HEDW. Helaas werden een aantal mooie kansen niet benut en werd er in Amsterdam met 1-0 verloren. Toch stemde het vertoonde spel tot tevredenheid van de selectie én de trouwe volgers van de ploeg. Dat mocht ook wel na het teleurstellende resultaat van ene week eerder tegen hekkensluiter SV Marken.
Voor eigen publiek wil Westlandia zich komende zaterdag revancheren. Onder leiding van scheidsrechter Roelof Luinge en zijn beide assistenten zal vanaf 14:30 gestreden worden voor de eerste overwinning in 2018.
---
Ook het 2e team kan in het nieuwe jaar wel weer een succesje gebruiken. Op dit moment staat het team van Roy Wasmus op de 12e plaats en dat betekent aan het einde van het seizoen nacompetitie tegen clubs uit de res. 2e klasse. Met het oog op de toekomstige ontwikkelingen van de zaterdagselectie zou dat slecht uitkomen.
Dat betekent dat tegen nr. 14 Katwijk 3, de volle buit gepakt moet worden. Beginsignaal klinkt om 12:00 uur.
Wie weet tot zaterdag
Fr@ (site Westlandia)

Warming-up zaterdag 1A: Theo Verbeek (Westlandia): ,,Winnen belangrijk om naar boven te kunnen kijken”

Westlandia liep een week terug tegen een wel heel zure nederlaag op. Genoeg kansen krijgen en toch met lege hadden moeten vertrekken uit Amsterdam, na de partij tegen WV/HEDW. Nieuwe kansen zaterdag thuis op de Hoge Bomen tegen FC Aalsmeer. Trainer Theo Verbeek (foto) over die onnodige nederlaag in Amsterdam: ,,We hebben gewoon een heel goede wedstrijd gespeeld. We hebben vijf à zes kansen gecreëerd en ik denk maar twee mogelijkheden weggegeven. En dan is het zuur dat je niet minimaal één punt pakt waar het er gezien het spelbeeld en kansen ook gewoon drie hadden moeten zijn.” Analyse Westlandia doet er goed aan weer eens drie punten te pakken en dat zou dan thuis tegen FC Aalsmeer moeten gebeuren, dat wel acht punten meer heeft. Verbeek: ,,We hebben de analyse en de beelden van de vorige wedstrijd tegen Aalsmeer nog eens goed bekeken. Het is een goed georganiseerde ploeg met twee snelle buiten spelers.” Verrassen ,,Ik verwacht dat wij het spel moeten maken en dat Aalsmeer in de omschakeling ons wil verrassen. Aan ons om daar het juiste strijdplan tegenover te zetten. We hebben hopelijk geleerd van de uitwedstrijd, toen werden we echt verrast en leden we een kansloze nederlaag tegen in Aalsmeer. Als wij het niveau halen van afgelopen zaterdag en ook nog eens genoeg kansen weten te creëren, moet een goed resultaat zeker mogelijk zijn”, kijkt Verbeek vooruit. Uitdaging Westlandia is dus hard toe aan het binnenhalen van punten en zou dan weer aan kunnen sluiten. Verbeek: ,,Winnen wordt inderdaad belangrijk om in ieder geval naar boven te kunnen blijven kijken! Als we winnen gaan we inderdaad naar boven toe. Als ik naar het programma kijk voor de komende weken, dan krijgen we allemaal ploegen die hoog op de ranglijst staan. Het is onze uitdaging om daar ook eens punten van te gaan pakken. Dat moet ook zeker kunnen, maar dan moet het ook wel een klein beetje meezitten. Ons doel moet zijn om van de bovenste vijf ploegen twee of drie overwinningen te pakken en als het kan ook nog eens met goed voetbal. Dan hebben we als groep ook echt een stap vooruit gemaakt. En zoals ik dat nu zie, moet dat ook gewoon kunnen,
Bron Haaglanden voetbal

Voorbeschouwing RKVV Westlandia – Zaterdag 1

Zaterdag rond 13 uur zal Zaterdag 1 arriveren op Sportpark ‘ De Hoge Bomen’ in Naaldwijk. RKVV Westlandia is de vaste bewoner van dit mooie sportpark. Het betreft de 15e speelronde. De eerste ontmoeting tussen beide ploegen eindigde in een duidelijke 5-1 zege voor Zaterdag 1. Michal Kocon beleefde toen een geweldige middag door 4 maal doel te treffen. Maar resultaten uit het verleden…. Als je naar de uitslagen kijkt van onze komende opponent constateren we een rumoerig seizoensverloop. Grote overwinningen worden afgewisseld met grote nederlagen. Met name de 4-6 thuisnederlaag tegen hekkensluiter sv Marken viel als een mokerslag binnen in Naaldwijk. Daar had werkelijk helemaal niemand op gerekend binnen de Westlandia-muren. De ploeg van Theo Verbeek staat momenteel op een 9e plaats met een marge van 8 punten naar de angstige streep oftewel de gevarenzone en ook een marge van 8 punten naar Zaterdag 1. Voldoende zuurstof dus nog voor de westlanders. Beide ploegen zullen echter maar wat graag een goed resultaat willen behalen. Enerzijds voor Westlandia om het thuispubliek weer eens te verwennen, anderzijds voor Zaterdag 1 om zich nog vaster richting top 5 te nestelen. Topscorer bij de ploeg uit het Westland is de grillige Yordi van Beek (25 jaar, ex-AZ en ex-Volendam) met 5 treffers. De groen-witten gingen afgelopen zaterdag met 1-0 onderuit tegen het taaie WVHEDW in Amsterdam. Als we de media uit de regio Naaldwijk mogen geloven had daar meer ingezeten dan een kleine nederlaag. Zaterdag 1 zat aan de goede kant van dezelfde score tegen Te Werve. Het is voor Zaterdag 1 het eerste bezoek in het Westland. De scheidsrechter die de KNVB heeft aangesteld om dit duel te leiden is niemand minder dan de heer R. Luinge. De ervaren inwoner van Bussum zal worden bijgestaan door de heren B.Q. van Lith en M. Fieret. Het duel begint om half 3.