Zaterdag 3 februari 2018 WV-HEDW - Westlandia 1-0

klik op afbeelding voor groter formaat
Bron Telegraaf

Benauwde zege Zaterdag 1 op Westlandia

Kort na rust scoorde Ashraf Azzouz met een strakke knal de enige treffer van deze boeiende slijtageslag. Westlandia had meer kansen, maar de punten bleven in Amsterdam waarmee de midweekse domper van bekeruitschakeling lekker werd weggespoeld. Vooraf konden we genieten van het tweede, dat tegen Zuidvogels 2 de koppositie in de reserve hoofdklasse bestendigde. En in het bijzonder van Guus Tennekes die in de eindfase een vrije schop vanuit de middencirkel over de doelman mikte en daarmee de zege veiligstelde (4-2). Ook mooi was de manier waarop Kaya Arsjad van JO9-3 de geduchte doelman van Westlandia, Rowdy Janssen, misleidde en raak schoot. En dan moest het hoofdnummer nog beginnen. Het eerste vermeldenswaardige in onze dertiende wedstrijd was een wervelende actie van Mick van Moerkerk die echter na het afschudden van een tegenstander of vijf de bal in het niets ver achter het doel deed belanden. Hierop antwoordden de geheel in groen gestoken Naaldwijkers met minutenlang geïnspireerd offensief dat we met enig geluk overleefden. In minuut 7 tackelde Karim Allam de op doel afstuivende nr. 7 Ricoberto Luijando op rand zestien. Strafschop ? Nee, scheidsrechter Takacs legde de bal voor een vrije schop op de zestienmeterlijn. Daaruit schoot nr. 8 Jasper van Dijk in de muur, de bal belandde bij nr. 10 Rob Klop die tegen binnenkant paal schoot. Wat later kwam WV alweer goed weg toen nr. 11 El Hamza na een misser van Karim in vrije positie over de lat schoot. Na dat eerste kwartier kregen de onzen meer grip op het spel waarbij zich geruime tijd geen doelrijpe situaties voordeden. Danny Blom trok de aandacht door zichzelf handig vrij te spelen, maar zijn schot ging naast (36’). In de slotfase van de eerste helft ontsnapten we opnieuw aan een achterstand toen de bal uit handen van doelman Jordy Heimens werd gelopen waarna een Westlander naast het lege doel mikte. Rust 0-0 en nu, anders dan destijds in Naaldwijk, waren wij het die de handen mochten dichtknijpen. Na de hervatting liet het beslissend doelpunt niet lang op zich wachten. In minuut 49 klopte Mick van Moerkerk zijn bewaker nr. 2 Enthoven op snelheid; de voorgetrokken bal werd geschampt door Naaldwijker nr. 3 Le Duc en kwam voor de voeten van Ashraf die krachtig in de verste hoek schoot (1-0). Vanaf dat moment zette Westlandia de pook op offensief. Ruim veertig minuten druk leverde de gasten echter nauwelijks doelrijpe situaties op. Onze verdediging met een excellerende Rico Bouwmans en een zo nodig kordaat ingrijpende Jordy Heimens bleef knap op de been. Het geblesseerd uitvallen van spits Van Beek was een tegenvaller voor de bezoekers. Een tweede WV-goal zou de gemoedsrust ten goede zijn gekomen, maar meer dan een gestopt schot van Danny Blom wist onze aanval niet te creëren. Invaller Timo Boot kreeg geel bij een overtreding jegens le Duc evenals Richard Lynch die de Westlandse invaller nr. 14 M. van Dijk met een sliding door de lucht deed vliegen. Basisdebutant Joost Walraven, die zich uitstekend staande had gehouden, werd in de eindfase gewisseld voor routinier Tjeerd Meijer en zo bleven we de zaak meester. Hoewel: in de 92e minuut schoot nr. 5 Vollebregt van afstand rakelings over de lat. Een minuut later botste Timo op doelman Janssen. De laatste moest minutenlang verzorgd worden en Timo ging met een gezichtsblessure naar de kant waardoor Lennart Bril de slotminuten mocht meebeleven. Na 97 minuten floot scheids Gyuri Takacs voor het einde. Halverwege en al 21 punten ! Op de ranglijst staan we stevig in het linkerrijtje. Degradatiezorgen liggen ergens in het archief (saai eigenlijk). Man-of-the-match was met stip ASHRAF AZZOUZ. Scoorde de enige goal en etaleerde zijn technisch vernuft op dynamische wijze over het hele veld. En nu Marken. Thuis was het 7-2, maar op het vm. eiland beginnen we weer bij 0-0. De witzwarten scoorden in de laatste twee duels acht maal, reden om waakzaam te zijn. Supportersschare welkom, de bus zal zaterdag omstreeks 12.30 vertrekken. WV-HEDW: Jordy Heimens; Richard Lynch, Rico Bouwmans, Karim Allam, Max Ribbens,; Berend Schoute, Joost Walraven (88. Tjeerd Meijer), Danny Blom; Ashraf Azzouz, Ruben Loeve (69. Timo Boot, 94. Lennart Bril), Mick van Moerkerk; niet-ingezet: Mick van de Wijgerd, Cees Smaal

WVHEDW neemt in matige wedstrijd revanche op Westlandia

WV-HEDW heeft ook de tweede wedstrijd van 2018 winnen afgesloten. De ploeg van Kees Oostermeijer heeft in een matige wedstrijd revanche genomen op Westlandia. Waar de eerste competitiewedstrijd van het seizoen in Naaldwijk werd verloren, waren de Amsterdammers nu door een doelpunt van Ashraf Azzouz met 1-0 te sterk.

De wedstrijd begon rommelig, maar al snel kreeg de thuisploeg de eerste kans. Aanvaller Mick van Moerkerk was niet scherp in zijn afwerking, nadat hij de verdedigers van Westlandia zijn hielen had laten zien. De grootste kans van de eerste helft was niet veel later voor de gasten. Ricoberto Luijando werd op de rand van het strafschopgebied neergehaald, de vrije trap werd te makkelijk weggewerkt, Marvin Vollebregt besloot te volleren en een beauty was in de maak, maar helaas raakte zijn inzet het houtwerk. Ook Westlandia-aanvoerder Jasper van Dijk zag zijn inzet gered worden door doelman Jordy Heimens.
Het eerste kwartier leek veelbelovend voor de rest van de wedstrijd, maar daar bleef het bij. Verder dan een paar mogelijkheden over en weer kwamen beide ploegen niet.

Vlak na rust kwam WV-HEDW op voorsprong. Van Moerkerk werd gelanceerd richting het vijandelijke doel, zijn voorzet werd nog gemist door spits Ruben Loeve en vanaf de rand van het strafschopgebied kon Ashraf Azzouz fraai raakschieten. De bal verdween in de verre bovenhoek en de 1-0 was een feit. De thuisploeg kreeg na de goal even vleugels en had vlak na de goal nog de kans op 2-0, maar verzaakte hierin. Waar Westlandia het betere spel had in de eerste helft, domineerde WV-HEDW het begin van de tweede helft.
Halverwege het tweede bedrijf ging het gelijk op en Westlandia kreeg kansen op de gelijkmaker. De net ingevallen Stefan Bron was bij zijn eerste balcontact ongelukkig in de afronding en aan de andere kant strandde de inzet van WV-middenvelder Danny Blom op doelman Rowdy Janssen. De 1-0 bleek uiteindelijk voldoende voor de drie punten.

Door deze zege lopen de Amsterdammers verder uit op Westlandia en staan zij nu zevende met 21 punten. Volgende week moet WV-HEDW afreizen naar hekkensluiter Marken.
Bron  Het Amsterdamsche Voetbal

Westlandia vergeet voor rust afstand te nemen van

Westlandia ging richting Amsterdam om zich te revancheren voor de nederlaag van een week eerder thuis tegen hekkensluiter Marken. Toch wist ook trainer Theo Verbeek vooraf, dat het geen eenvoudige klus zou worden bij WV/HEDW. | Foto’s: Orange Pictures Westlandia kwam sterk uit de starblokken en had na acht minuten spelen de pech dat de bal, na een rebound bij een vrije trap, op de paal bij WV/HEDW belandde. De Naaldwijkers stapelden in het eerste kwartier de ene kans op de andere. Het probleem was echter om de Amsterdamse goalie het nakijken te geven. In het tweede kwartier van de eerste helft kwam, de thuisploeg wat beter in de wedstrijd, maar wist niet echt gevaarlijk te worden voor het Westlandia-doel. De rust brak bij een 0-0 stand aan en daar mochten de gastheren niet ontevreden over zijn. Bij Westlandia heerste duidelijk het gevoel, dat de ploeg afstand had moeten nemen. Na de doelwisseling was het al na vier minuten spelen raak, maar dan in het voordeel van WV/HEDW. Na een rush van Mick van Moerkerk nam Ashraf Azzouz de bal ineens op de schoen en liet het Naaldwijkse net bol staan: 1-0. Trainer Theo Verbeek bracht in zijn ploeg Stefan Bron in voor Yordi van Beek. De beste kansen waren in het tweede bedrijf voorlopig voor de thuisploeg. Bij Westlandia kwam ook nog Michel van Dijk in het veld voor Rob Klop. Met nog een kwartier op de klok gaf het scorebord nog steeds de stand van 1-0 aan. Ook een laatste wissel aan Naaldwijkse kant (Ricardo van der Zalm voor Danny Bijl) bracht niet meer de ommekeer en moest Westlandia met een 1-0 nederlaag de thuisreis aanvaarden.
Bron Haaglanden Voetbal

Na de domper tegen SV Marken (4-6) wacht voor Westlandia komende zaterdag de uitwedstrijd bij WV-HEDW.
De Amsterdammers lieten in de heenwedstrijd in Naaldwijk een goede indruk achter. Zeker in de 1e helft van die wedstrijd hadden zij het betere van het spel, maar de rust werd bereikt met een 1-1 stand. Na de thee wist Westlandia het, door compacter te spelen, achterin dicht te houden en ook nog 2x te scoren (3-1 eindstand)
Na afloop liet trainer Theo Verbeek optekenen dat hij wist dat WV-HEDW een goede ploeg had, maar dat ze zo goed zouden zijn.......
Het is dan wel verrassend dat de Amsterdammers op de helft van de competitie nu slechts 7e staan met slechts 18 punten, waarvan 11 op eigen veld. De grootste thuisoverwinning was overigens 7-2 tegen SV Marken.
Afgelopen zaterdag was er bij FC Breukelen wel direct een overtuigende 5-0 overwinning. Ashraf Azzouz scoorde 2x en is ook topscorer bij de Amsterdammers met 7 goals.

De mannen van Theo Verbeek zullen komende zaterdag op Sportpark Middenmeer gebrand zijn op het eerste goede resultaat in 2018. Enerzijds is dat om afstand te houden op de 12e plaats (voorsprong op Breukelen is wel 8 punten, maar met 1 wedstrijd meer gespeeld) en anderzijds voor het nodige zelfvertrouwen voor de komende wedstrijden.
Als de heer Kraak beide doelen vanaf de middenstip kan zien en het veld heeft goedgekeurd  zal er om 14:30 uur afgetrapt worden.
----
Het 2e team had afgelopen zaterdag ook een lastig potje tegen de beloftes van FC 's-Gravenzande. Er werd met 6-0 verloren van de koploper.
Komende zaterdag wacht de uitwedstrijd in Leiden tegen nr. 5 UVS. De mannen van trainer Roy Wasmus moeten aan de bak, want de huidige 12e plaats betekent aan het einde van het seizoen p/D-wedstrijden tegen de 2e klassers.
Fr@

Theo Verbeek (Westlandia): ,,WV/HEDW, één van de best voetballende ploegen”

Westlandia liet in de eerste wedstrijd na de winterstop een lelijke steek vallen door thuis te verliezen van – toen nog – hekkensluiter Marken. Die laatste plaats is nu ingenomen door Vitesse Delft. Westlandia maakte in de ogen van trainer Theo Verbeek te veel persoonlijke fouten.
,,Het is afgelopen zaterdag inderdaad een heel teleurstellende wedstrijd geweest. Je rekent vooraf stiekem toch wel op drie punten, maar dat is even over rekenen geweest”, kijkt Verbeek achterom. ,,Wij maakten in deze wedstrijd veel te veel persoonlijke fouten en Marken strafte dan ook nog eens alles gelijk af. Ik vind overigens dat we een uur lang goed voetbal hebben gespeeld. En als je de persoonlijke fouten niet maakt, sta je gewoon met 3-1 voor en zegt er niemand wat. Nu stond het 3-3 na een uur spelen. Vervolgens moeten wij gewoon een strafschop krijgen, maar die krijgen we niet en in het omschakelmoment maakt Marken het enige doelpunt waar geen individuele fout van ons aan vooraf ging. Dan zit het ook gewoon niet mee. Een wedstrijd om gauw te vergeten en de blik weer naar zaterdag te richten.”

Analyse
En die tegenstander zaterdag wordt ook geen gemakkelijke klus voor de Naaldwijkers. Westlandia gaat in Amsterdam op bezoek bij WV/HEDW. ,,Van alle tegenstanders die we tot nog toe gehad hebben vind ik WV/HEDW één van de drie best voetballende ploegen”, herinnert Verbeek zich. ,,Wij wonnen thuis dan wel met 3-1, maar dat was zeker niet verdiend. En zo werkt het ook in het voetbal. Soms krijg je te weinig of je doet jezelf te kort. De andere keer krijg je meer dan waar je recht op hebt.
Wij hebben van de thuiswedstrijd een goede analyse gemaakt. Als er niet te veel veranderingen zijn bij WV/HEDW, dan kunnen we wel wat met deze analyse. Ik verwacht dat WV/HEDW wel het initiatief zal nemen. Wij gaan proberen dit te ontregelen om vervolgens onze slag te slaan.”

Realistisch
Een duel ook van belang, want – hoewel de gastheren een wedstrijd meer te spelen hebben – kan Westlandia bij winst over de Amsterdammers heengaan. Verbeek realistisch: ,,Laten we eerst maar zorgen dat we goed in de wedstrijd komen en dan zien we aan het einde wel hoe we ervoor staan. Maar het moge duidelijk zijn, als we winnen staan we boven WV/HEDW.” Westlandia kan met een complete groep naar WV/HEDW, iedereen is fit, op de lang geblesseerden Vince Olsthoorn en Mike Brouwer na.