Pagina's

zaterdag 17 februari 2018

zaterdag 17 februari 2018 ARC - Westlandia 0-0







ARC - Westlandia : de voorbeschouwing

Na de mooie overwinning tegen FC Aalsmeer, wacht zaterdag het uitduel bij koploper ARC.
Het is wel verrassend dat de club uit Alphen a/d Rijn lijstaanvoerder is in de 1e klasse A. Eind vorig seizoen hing een langer verblijf op dit niveau aan een zijden draadje. ARC moest voor “lijfsbehoud” nacompetitie spelen tegen de 2e klassers. Die klus werd overtuigend geklaard. Sindsdien loopt het als een trein.
Bij directe concurrent Volendam werd vorige week met 2-1 gewonnen en de voorsprong op de nieuwe/beste achtervolger XerxesDZB bedraagt al 8 verliespunten.
In de laatste 8 wedstrijden haalde ARC 22 punten. Op eigen veld werden alle wedstrijden gewonnen en is het doelsaldo 17-2 Begin oktober 2017 kwam Westlandia op de Hoge Bomen in actie tegen ARC. De mannen van trainer Theo Verbeek speelden toen een goede pot, maar stonden na 90 minuten wel met lege handen. De 1-0 nederlaag ontstond uit een razendsnelle counter, direct nadat Mike Brouwer zijn inzet zag stranden op de keeper van ARC. Een puntendeling was die middag een goede afspiegeling van de krachtsverhouding geweest.

Aan het vorige bezoek aan Sportpark Zegersloot bewaart Westlandia nog goede herinneringen. Door in april 2017 met 2-1 te winnen was handhaving een paar wedstrijden voor het einde van het seizoen al zeker. Het arbitrale trio, onder leiding van scheidsrechter Smit, zal rond de klok van 14;30 uur starten met deze wedstrijd.
 ---
Het 2e team liep afgelopen zaterdag tegen een zeperd aan door van hekkensluiter Katwijk te verliezen. De mannen van Roy Wasmus spelen komende zaterdag eveneens bij ARC. Het zal lastig worden, maar de groen-witten hebben 3 punten nodig bij de nr. 2 uit de res. 1e klasse. Aftrap in Alphen a/d Rijn is om 12:15 uur
Bron: Site Westlandia

Warming-up zaterdag1A: Theo Verbeek (Westlandia): ,,We hebben nog wat recht te zetten tegen 

Westlandia smaakte een week terug weer eens het zoet van een overwinning. FC Aalsmeer werd met een nipte 1-0 huiswaarts gestuurd. De formatie van trainer Theo Verbeek gaat nu op bezoek bij koploper ARC. Dat het tegen FC Aalsmeer slechts 1-0 werd, was geen probleem.

Theo Verbeek: ,,Winst was weer een keer nodig. Ik denk dat we afgelopen zaterdag een goede wedstrijd hebben gespeeld. Deze zat in de lijn van WV/HEWD, toen speelden we ook goed, maar pakte we geen punten en nu wel. De komende periode spelen we tegen hoog geplaatste ploegen. Ons doel is om tegen deze ploegen dit spelniveau vast te houden. Als we dat doen, dan gaan we er daar ook een aantal van winnen is mijn verwachting.”

Beelden 
Zaterdag begint het al met een uitduel tegen koploper ARC. Verbeek: ,,Ik heb afgelopen week de beelden er nog eens op teruggekeken van onze thuiswedstrijd en daarin waren wij zeker niet minder van ARC. Ik zeg het niet gauw, maar daar is op te zien dat we tot drie keer toe afgevlagd worden voor buitenspel wat het op meters na niet was. Maar we worden gewoon – zonder blikken of blozen – afgevlagd door de clubgrensrechter van ARC. Als je dan verliest met 1–0, dan is dat zeer frustrerend. We hebben dan ook nog wat recht te zetten tegen deze club.”

Omschakeling ,
,Ze zijn natuurlijk wel gegroeid is mijn verwachting, want ze staan natuurlijk niet voor niets helemaal los aan kop”, gaat de Westlandia-trainer verder. ,,Ze geven bijzonder weinig weg, ze hebben pas zes doelpunten tegen tot nog toe in deze competitie. En in de omschakeling zijn de dodelijk wat ik gezien heb van de beelden tegen onder andere Volendam en FC Breukelen. Maar desalniettemin ga ik er vanuit, dat we ze het heel moeilijk kunnen maken en dan kan een goed resultaat er zomaar in zitten.”

Scherp
Westlandia weet ook dat er nog punten gesprokkeld moeten worden, want de ploegen in de onderste regionen gaan ook punten verzamelen. Verbeek: ,,Ik denk dat als we van onszelf uitgaan, we niet in de problemen zullen komen. Maar het blijft voetbal, we zullen alle wedstrijden scherp moeten zijn. Er zijn voorbeelden genoeg waar het fout is gegaan en daar moeten we met ze alle voor waken. Als je het positief bekijkt, dan kunnen wij iedereen verrassen en daar ben ik meer mee bezig. Hopelijk gaat dat zaterdag al gebeuren.” Er is ook een pluspunt wat de selectie van de Naaldwijkers betreft. Verbeek: ,,Vince Olsthoorn is na lang blessureleed weer terug en zit na een aantal trainingen en wedstrijden weer bij het eerste.”
Bron Haaglanden Voetbal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten