Pagina's

woensdag 7 maart 2018

zaterdag 10 maart 2018 Westlandia - Sportlust'46 0-3








Westlandia kleurloos ten onder tegen Sportlust’46 

Het in 1A op de vierde plaats staande Sportlust’46 – met de eerste periodetitel op zak – speelde op sportpark ‘De Hoge Bomen’ tegen de zaterdagtak van grootmacht Westlandia. In het eerste bedrijf hadden de gastheren een optisch overwicht op de tegenstanders, zonder tot scoren te kunnen komen. De mannen uit Woerden wisten dat in de slotminuten van de eerste helft wel te doen. De formatie van trainer Theo Verbeek moest met een 0-1 achterstand de thee op gaan zoeken. In part twee waren de rollen omgedraaid. Sportlust’46 was doeltreffender en ging met een 0-3 overwinning aan de haal. Westlandia ondervond – wat het aantal toeschouwers betrof – flinke concurrentie van de andere thuisspelende Westlandse verenigingen. De Westlandianen waren voor het geringe aantal supporters in ieder geval niet geïnspireerd om tot grote daden te komen. Kleine scoringsmogelijkheden van Yordi van Beek en Roberto Luijando werden niet verzilverd. De weinige keren dat doelman Rowdy Janssen in actie moest komen, waren ook op één hand te tellen. De ploeg uit Woerden kreeg na een kleine twintig minuten de beste mogelijkheid om de score open te breken. Een assist van Glenn Geefshuijsen werd door Rick Wils niet onder controle gekregen en mondde uit in een oprapertje voor goalie Janssen. Terwijl de groen-witten de aanval gingen zoeken was er een effectbal van Nick Verhagen die rakelings over het Westlandse doel zeilde. De uitvallen van de mannen van sportpark Cromwijck bleven gevaarlijker. Het venijn zat in de staart van de eerste helft. Twee minuten voor de doelwisseling was het uit een scrimmage voor het doel van Janssen waar verdediger Glenn Geefshuijsen het laatste tikje kon geven om de 0-1 op het scorebord te zetten. Na de thee nam Sportlust’46 het initiatief van Westlandia over. Dat resulteerde in de vijfenvijftigste minuut in een doelpunt van Rick Wils, die met enkele schijnbewegingen doelman Janssen omspeelde en met gemak de bal over de doellijn liet rollen: 0-2. De mouwen werden door de Westlandianen niet opgestroopt, waardoor het treffen zich kleurloos naar het einde begaf. Ook een aantal wisselingen door trainer Verbeek kon de vlam niet in de ploeg brengen. Erger nog, met nog vijftien minuten op de klok was het wederom Rick Wils die het net van de thuisploeg deed bollen: 0-3. Na een voorzet over rechts nam vijf minuten later invaller Stefan Bron het speeltuig vanuit de lucht ineens op zijn pantoffel en schoot goed in, maar doelman Michael de Leeuw was een de sta-in-de-weg om de eretreffer aan te tekenen. Wat de reden is geweest dat Westlandia zo zouteloos en on-Westlands speelde, is een vraag waar alleen naar gegist kan worden. Kan de verandering in de toekomstige ‘voetbalpiramide’ bij de Westlanders een rol hebben gespeeld?

Westlandia - Sportlust'46: de voorbeschouwing

Westlandia treft komende zaterdag voor de 4e keer Sportlust'46.
Aan de voorgaande 3 edities in de 1e klasse bewaren de groen-witten geen al te beste herinneringen, want alle winstpunten waren voor de club uit Woerden.
Degenen die bij die drie wedstrijden aanwezig zijn geweest, weten dat  Sportlust alle keren zeer goed uit de startblokken kwam. De Westlandianen moesten dan in de 2e helft de schade zien te repareren, maar slaagden daar geen enkele keer in. Het onderlinge doelsaldo bedraagt 1-5 en Dennis Verbeek is de enige Westlandiaan die wist te scoren.

Sportlust'46 kende dit seizoen een prima start. Met 7 overwinningen, waarvan 5 op rij,  werd in Volendam de eerste periode gepakt. Trainer Wim van 't Westeinde liet eind 2017 optekenen dat hij aan het einde van het seizoen op de platte kar afscheid wilde nemen van Sportlust'46.
Dat moet dan zo goed als zeker gaan gebeuren via de nacompetitie, want in de 2e periode pakte koploper ARC al 11 punten meer dan de Woerdenaren. Ook XerxesDZB en Volendam zijn Sportlust'46 op de ranglijst gepasseerd.
Het betekent echter niet dat zijn ploeg nu al gas terug gaat nemen. In de afgelopen speelronde werd FC Breukelen getrakteerd op een fikse nederlaag (6-2 ).
Rick Wils en Moussa Kalisse zijn de gevaarlijkste spelers bij de tegenstander. Zij waren dit seizoen goed voor bijna 62% van de 34 gescoorde goals.

Westlandia  richt zich op andere zaken, want snelle zekerheid over handhaving in de 1e klasse is nu de eerste doelstelling. Daarom hebben de mannen van Theo Verbeek,  na de knappe puntendeling tegen ARC  de afgelopen vrije periode gewoon hard voor doorgetraind.
Afgelopen dinsdag werd er in het Haaglanden Voetbaltoernooi gestreden tegen BSC'68.  De volgende ronde werd bereikt dankzij een 4-0 overwinning.

Als de weergoden het toelaten en scheidsrechter Switser alles in orde heeft bevonden, wordt er zaterdag om 14:30 uur afgetrapt op de Hoge Bomen.
..................

Het 2e team heeft er dan al een wedstrijden tegen Quick Boys 3 achter de rug.
In Katwijk wonnen de mannen van trainer Roy Wasmus met 4-2. Een overwinning zal ook nu zeer welkom zijn, want Westlandia 2 staat al 6 punten achter op de "veilige plaatsen"  in de res. 1e klasse.

Wie weet tot zaterdag
Fr@

Warming-up zaterdag 1A: Theo Verbeek (Westlandia): ,,Nu onze beurt om de punten te pakken”

Westlandia heeft zich keurig verder verwijderd van de gevarenzone. Toch wil de formatie van scheidend trainer Theo Verbeek (foto) dit seizoen nog de nodige punten bij elkaar halen. Een mooie uitdaging is zaterdag Sportlust’46, de gedeelde nummer drie op de ranglijst en al in het bezit van een periodetitel. Westlandia is ook al twee weekends niet in actie gekomen. Het eerste weekend was al vrij gepland voor de spelers. Theo Verbeek: ,,En in het tweede weekend werd de Westland-cup wedstrijd tegen KMD afgelast. Een ieder kon toen als hij er zin in had, gaan schaatsen. En daar hebben veel spelers gebruik van gemaakt heb ik gezien op social-media en ikzelf trouwens ook. Die paar keer dat je kunt schaatsen, moet je er ook gebruik van maken is mijn mening.” Aandacht
Zaterdag vraagt de competitie weer alle aandacht. Wat herinnert Verbeek zich nog van de uitbeurt tegen Sportlust’46? ,,In de eerste wedstrijd tegen Sportlust’46 werden we de eerste helft weggespeeld en mochten we van geluk spreken dat we maar met 2-0 achter stonden. De tweede helft was voor ons en had het ook zomaar 2-2 kunnen worden. Maar we verloren uiteindelijk met 2-0”, aldus de Westlandia-trainer.

Verwachting
,,Sportlust’46 heeft al een periodetitel en gaat dus sowieso de nacompetitie in. Het is een heel goede ploeg die de eerste periode vrij eenvoudig gewonnen heeft. Hierna liep het bij die ploeg aanmerkelijk minder. Wat daar de oorzaak van is weet ik niet. Ik denk dat gezien hun mindere periode en onze betere reeks, dat we zeker punten moeten kunnen pakken. Het wordt ook wel tijd tegen deze tegenstander, want tot nog toe hebben we de laatste twee seizoen drie keer verloren. Het moet nu maar eens onze beurt zijn om de punten te pakken. Maar mijn verwachting is wel, dat het een gelijkopgaande wedstrijd zal worden.”

Realistisch
Westlandia kende een goede tussensprint, waardoor het nu keurig in de middenmoot staat. De trainer over de doelstelling voor de rest van het seizoen: ,,Ik wil graag realistisch blijven en we gaan ons eerst proberen zo snel mogelijk veilig te spelen en als dat lukt moet een goede middenmootpositie ons doel zijn.”
Verbeek beschikt over een bijna fitte ploeg. ,,We missen op dit moment alleen Rob Klop en al langere tijd Mike Brouwer.” Het beginsignaal op De Hoge Bomen klinkt zaterdag om half drie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten