vrijdag 11 mei 2018

12 mei 2018 Westlandia CSW WIlnis 2-0

Westlandia speelt zich definitief veilig

Westlandia ontving op het eigen sportpark De Hoge Bomen CSW uit Wilnis. Deze ploeg pakte in de laatste zes wedstrijden veertien punten en staat daardoor op een tweede plaats in de derde periode. Westlandia was nog niet veilig en hoopte op een overwinning. Op Hemelvaartsdag werd er in de ochtend goed getraind. Beide ploegen gingen voor een overwinning. Tekst: Jan van der Meijs | Foto’s: Aad van der Knaap De ploeg van trainer Theo Verbeek begon gemotiveerd aan de wedstrijd. Yordi Verbeek kreeg een kansje. Snel daarna wist Jasper van Dijk het doel te vinden. Na een aanval waarbij Hamza el Yddri, Dennis Verbeek en Vince Olsthoorn allemaal de bal beroerden, voordat Van Dijk de 1–0 binnenschoot. De eerste dertig minuten had Westlandia het initiatief en drong de ploeg uit Wilnis terug op eigen helft. Aanvoerder Jasper van Dijk kreeg de kans om te vuren na een overtreding net buiten het strafschopgebied. Een fraaie doelpoging gevolgd door een fraaie redding van keeper Santangelo. Uit wederom een vrije trap van Jasper van Dijk kopte Dennis Verbeek de bal in de touwen. Scheidsrechter Vriesenga keurde de treffer af vanwege buitenspel. Ricoberto Luijando kreeg applaus na een fantastische actie. Keeper Rowdy Janssen schoot de bal ver op de helft van CSW. Luijando plukte de bal acrobatisch uit de lucht, ging vervolgens aan het draaien en kappen en rondde af met een vlammend schot. Doelman Santangelo redde. Er waren ook kansen voor CSW. Sander Kunkeler schoot in een scrimmage voor het Westlandia-doel tegen het lichaam van Angelo Groen. De beste kans voor CSW was voor Menno van der Leeden. Hij kwam helemaal vrij voor het doel, maar schoof de bal voorlangs. De thuisploeg begon goed aan de tweede helft met als belangrijkste doel de score uit te breiden. Er kwamen kansen genoeg. Maar het schortte aan de afwerking. Hamza el Yddri schoot op de lat. En Ricoberto Luijanda op de voeten van de keeper. Westlandia-doelman Rowdy Janssen kwam ongeschonden uit een spervuur van schoten op zijn doel. Van dichtbij misten CSW-spelers Guus Verhoef, Sander Kunkeler en Dave Cornelissen drie kansen op rij. Met nog twintig minuten te spelen kwam Westlandia op 2–0. Hamza el Yddri ging het strafschopgebied in, werd vastgehouden en aan het shirt getrokken, maar zag ook kans de sprintende Dennis Verbeek aan te spelen. Die schoot beheerst binnen. Dit was de beslissing in de wedstrijd. CSW drong niet meer zo aan en Westlandia miste nog een aantal goede kansen. Na negentig minuten maakte dat niet zoveel meer uit. De overwinning met de drie punten waren het belangrijkst voor de Naaldwijkers. Toen bekend werd, dat FC Breukelen met 1–1 gelijk had gespeeld tegen Zwaluwen’30 viel er veel spanning bij heel wat mensen bij Westlandia af. FC Breukelen en Vitesse Delft ( nu op de p/d-plaatsen) staan op zeven punten met nog twee wedstrijden te gaan. Volgend jaar speelt Westlandia weer in de eerste klasse.

Los van de temperatuur zal het zaterdagmiddag voor de groen-witten peentjes zweten worden. Zeker met het oog op de toekomstplannen met de zaterdagselectie, is er de druk om snel handhaving in de 1e klasse te bewerkstelligen.
Het programma van Westlandia en de concurrenten voor de p/D-wedstrijden is zwaar.
Zo treft Westlandia komende zaterdag thuis CSW. De ploeg heeft de laatste 6 wedstrijden 14 punten gepakt en staat daardoor 2e in de 3e periode. Om P3 te kunnen pakken moeten ze de laatste 3 wedstrijden winnen en hopen dat koploper Volendam minimaal nog 3 punten verspeeld.

Westlandia heeft nĂ¡ de nederlaag  in de laatste competitiewedstrijd tegen Vitesse Delft, 2x gespeeld voor de Flynth Westland Cup. 3e klassers KMD en Verburch werden op het hoofdveld van Naaldwijk verslagen. Zeker in de 2e helft tegen KMD lieten de mannen van trainer Theo Verbeek zien, dat ze goed kunnen voetballen.
Die vorm zullen ze zeker moeten tonen tegen CSW.  Eerder dit seizoen had de ploeg uit Wilinis 3 overwinningen op rij geboekt, maar ging tegen Westlandia zwaar onderuit. (1-5). Het was voor Yordi van Beek zijn eerste optreden van het seizoen. Yordi is nu ook net weer terug van een blessure  en hij zal zeker weer belangrijk voor de ploeg willen zijn.

Het 2e team moet zorgen dat ze niet worden ingehaald door nr. 14 Katwijk 3. Door een aanzienlijk beter doelsaldo moet de hekkensluiter  6 punten inhalen in de laatste 3 wedstrijden. De spelersgroep van Roy Wasmus kan zaterdag zelf een goede stap maken door te winnen bij het 2e team van Lyra

-----

Stand bij zaterdag 1

plaats 10e plaats (veilig) 11e (veilig) 12e (p/D plaats) 13e (p/D plaats)
ploeg Westlandia Te Werve Breukelen Vitesse D.

punten 23-25 (-15) 23-22 (-14) 23-20 (-27) 22-17 (-31)

za. 12 mei. (t) nr. 7 CSW (u) 1. Volendam (u) nr. 9 Zwaluwen'30 (u) 4 Forum Sport
za. 19 mei. (t) nr. 1. Volendam (t) 6 .WV-HEDW (t) 4. Forum Sport (t) 8. Aalsmeer
za. 26 mei. (u) nr. 9 Zwaluwen'30 (u) nr.4 Forum Sport (u) nr. 14. Marken (u) 2. ARC

1A: Theo Verbeek (Westlandia): ,,Bij winst zijn we normaal gesproken veilig”

Westlandia heeft zich nog niet in veiligheid gespeeld in 1A. De formatie van scheidend trainer Theo Verbeek (foto) zou zich dit weekend vrijwel veilig kunnen spelen. Dan moet het in ieder geval zelf thuis winnen van CSW en moet de concurrentie (Te Werve en FC Breukelen) even meewerken. Ook Westlandia had even vrijaf voor de competitie. Trainer Theo Verbeek: ,,Voor ons kwam de rustperiode wel goed uit, omdat we een aantal spelers hadden die niet helemaal fit waren. De rust periode hebben we dan ook gebruikt om de selectie weer fit en compleet te krijg. Afgelopen zaterdag hadden we dan ook nog een Westland Cup-wedstrijd tegen Verburch, zo zijn we ook nog in het wedstrijdritme gebleven.
Omschakeling
Zaterdag komt CSW op bezoek op De Hoge Bomen. ,,CSW is een ploeg met een goede organisatie. Het speelt vrij gesloten en wil in de omschakeling toeslaan. In de uitwedstrijd kwamen we ook 1-0 achter, maar maakte al snel de gelijkmaker. Vlak voor rust en direct na rust scoorden we de 1-2 en de 1-3. Hierna moesten zij komen en kregen wij veel ruimte en liepen toen uit naar een 1-5 overwinning. Het is zaak dat we zeker niet achter komen, want dan is het een lastig te bespelen ploeg. Ik verwacht zaterdag dan ook dat wij het spel moeten gaan maken. Verder verwacht ik dat we aan elkaar gewaagd zijn”, aldus Verbeek.