maandag 21 mei 2018

zaterdag 19 mei 2018 Westlandia Volendam 1-5

Westlandia za1 krijgt tegen Volendam wéér een handvol treffers om de oren

Door het tragisch overlijden van Peet Barendse ‘verloor RKVV Westlandia opnieuw een belangrijke schakel in de dagelijkse gang van zaken in de club.’

Zo’n gebeurtenis maakt dan duidelijk dat er meer is dan voetbal, veel meer. De Westlandia vlag hing half stok, op het scorebord een afbeelding van Peet Barendse, een stille opkomst van de spelers met rouwbanden en een indrukwekkende minuut stilte voor aanvang van kampioenswedstrijd van Volendam(rkav). Westlandia za1 speelde met Peet Barendse in het achterhoofd.

Theo Verbeek en zijn team hadden zich vorige week thuis tegen CSW veilig gespeeld door zelf met 2 – 0 te winnen en door gunstige uitslagen in andere wedstrijden.

Volendam kan kampioen worden bij puntverlies van ARC. Tevoren is al met betrokkenen geregeld dat in geval van een kampioenschap de feestelijkheden zullen plaats vinden in Volendam.

Theo Verbeek had gesproken over misschien wel een stunt tegen de Volendammers, maar uit in het voormalige vissersdorp was Rowdy Janssen de grootste visser. Het werd toen 5 – 1.

De illusie van een stunt was na 1.35 min. ( waarneming van scheidsrechter Gommans), 1.39 min. (eigen waarneming na notatie van de 0 - 1) in rook opgegaan. Zo’n beetje in de eerste Volendamse aanval wist Rowdy Janssen al een gevaarlijk schot van Nick Tol (Pierzoon) te pareren, niet lang daarna schoot Nick Tuyp de bal tussen de palen.0 – 1. Vervolgens domineerde Volendam de wedstrijd met veel balbezit. Met snelle en gevarieerde aanvallen werd de verdediging van Westlandia in de overwerkmodus gezet.

Na 20 minuten was er een goede actie van Miquel van Dijk. Hij passeerde een handvol Volendamverdedigers, ging het strafschopgebied in en werd gestuit door keeper Sander Binken.

Na ongeveer een half uur, toen Westlandia zich een beetje aan de druk van Volendam had ontrukt, mocht Yordi van Beek twee keer op rij een corner nemen. De eerste kwam precies op het hoofd van Danny Bijl. Met een reflex tikte de keeper de bal uit het doel. De tweede corner kwam via via weer bij Danny Bijl. Nu schoot hij van dichtbij de bal net over.

Nog geen minuut later omspeelde Niels Joren keeper Rowdy Janssen en scoorde de 0 – 2. Vlak voor de rust werd het 0 – 3 door Niels Springer. De feestvreugde en de bieromzet bij de meegereisde Volendam supporters werd alsmaar groter.

In het begin van de tweede helft drong Westlandia Volendam terug in de verdediging. Dat leverde na 10 minuten een doelpunt op voor de thuisploeg. Na een goede aanval van de Westlandianen was het Miquel van Dijk die met een bekeken schot zorgde voor 1 – 3. Na een uur kwam Floyd Krom in het veld voor Stefan Bron. Hij ging in de spits spelen en deed dat naar behoren. Halverwege de tweede helft scoorde Volendam nog 2 keer. De 1 – 4 kwam van de voet van Nick Tol. Nog geen minuut later was het een andere Tol, Joey die de eindstand op het scorebord bracht.1 – 5.

En de Volendammers begonnen luidkeels te zingen. Zij vierden het officieuze kampioenschap, want ook ARC haalde 3 punten tegen XerxesDZB. Volgende week in de thuiswedstrijd tegen CSW kan het bijna niet meer misgaan voor Volendam rkav vanwege een veel beter doelsaldo(46) dan ARC(29).

Westlandia sluit de competitie af in Hoorn bij Zwaluwen’30.

JvdM

Westlandia niet opgewassen tegen koploper Volendam N

Westlandia moest zich op Sportpark De Hoge Bomen gewonnen geven aan Volendam. De Volendammers, die volgende week kampioen kunnen worden, waren met 1-5 te sterk voor de formatie van trainer Theo Verbeek.
Volendam kwam al heel snel op de door haar gewenste voorsprong. In de tweede minuut schoot Nick Tuijp de 0-1 binnen. Westlandia kreeg in het eerste half uur wel kansen op de gelijkmaker, maar Danny Bijl kon de mogelijkheden niet verzilveren.
Volendam liep daarna weg naar een 0-3 ruststand. Niels Joren en Niels Springer waren verantwoordelijk voor de Volendamse productie.
Doeltreffend I
n de tweede helft kwam Westlandia enigszins terug in het duel. Miquel van Dijk (foto) bracht de 1-3 op het scorebord. Verder kwam het team van trainer Theo Verbeek niet. Volendam voerde de score in het vervolg van de tweede helft verder op. Nick Pier en Joey Tol waren doeltreffend, waardoor Volendam Westlandia met 1-5 aan de zegekar bond.

Voorbeschouwing  Westlandia Volendam

(niet gepubliceerd op de site Westlandia)
Zaterdag 1 pakte afgelopen speelronde in een goede wedstrijd  tegen CSW uit Wilnis de (laatste) 3 broodnodige punten.  Door de resultaten van de directe concurrenten, is de ploeg van trainer  Theo Verbeek, 2 speelronden voor het einde, al verzekerd van nog een jaar in de 1e klasse. Het was voor iedereen na die overwinning heerlijk ontspannen te genieten van een super lange 3e helft .

Komende zaterdag mag Westlandia wel weer aan de bak, want dan komt Volendam mogelijk voor het kampioenschap naar sportpark De Hoge Bomen
Die club is al weken in een flow en presteerde in de laatste 8 wedstrijden maximaal. Als het andere Oranje komende zaterdag in Naaldwijk wint en ARC maakt een misstap, dan promoveren ze naar de hoofdklasse.
Ondanks dat trainer Theo Verbeek mogelijk één of meerdere spelers zal sparen voor de komende nacompetitie van het 2e team en hij te maken heeft schorsingen, zal hij toch een goed resultaat willen behalen.
Dat wordt nog wel een hele kluif, want Volendam heeft een goed team. Dat bleek ook wel in de laatste speelronde van 2017 in het "Kwabo"stadion. Pas in de slotfase van de eerste helft, bij een 2-0, kreeg Westlandia beter grip op de tegenstander. Dennis Verbeek scoorde toen nog net voor de rust 2-1 vanaf 11 meter. Wie dacht dat het nog spannend zou worden, kwam bedrogen uit., want nog voor de 60e minuut stond de 4-1 al op de borden. Uiteindelijk kon Westlandia met een 5-1 nederlaag de bus weer opzoeken..
De Volendammers hebben overigens de meest scorende ploeg van deze 1e klasse. Mede dankzij Niels Spinger (19x), Niels Joren (13x), Nick Tol (10x), 11 andere ploeggenoten en een tegenstander  staat de teller al op 76 goals.
Westlandia heeft in 24 wedstrijden slechts 37 goals gemaakt.  Maar met een goede Rowdy Janssen een onverzettelijke defensie, een gedegen en compact middenveld en de snelheid van onze aanvallers kunnen de groen-witten het iedere tegenstander moeilijk maken.
Om met een passende uitdrukking te besluiten: "je kunt nooit weten waar een Paling kruipt" oftewel  zeg nooit nooit
--------
Het 2e team moet zich net als tegenstander Valken'68 in de laatste 2 competitiewedstrijden op gaan maken voor de nacompetitie. Westlandia strijdt echter voor handhaving en de beloftes uit Valkenburg voor het toetje met teams uit de res. hoofdklasse.
Van de bond moeten alle wedstrijden in deze klasse op hetzelfde tijdstip aanvangen. Daarom deze keer de aftrap om 12:30 uur!
Wie weet tot zaterdag
Fr@

Theo Verbeek (Westlandia): ,,Misschien gaan wij wel stunten”

Westlandia heeft zich vorig weekend in veiligheid gespeeld. Zaterdag komt koploper Volendam op bezoek op De Hoge Bomen. De druk is weg bij de ploeg en dus merkt trainer Theo Verbeek (foto) voorzichtig op: ,,Misschien gaan wij wel stunten tegen de koploper”. Vorige week was een cruciaal duel thuis tegen CSW. Theo Verbeek: ,,Een wedstrijd waarin wij ons definitief veilig konden spelen. We hebben naar deze wedstrijd extra geconcentreerd toegewerkt. Wij hebben met de spelers die niet helemaal fit waren zo’n programma gedraaid, dat ze echt fit waren voor deze wedstrijd. De laatste twee trainingen voor het duel tegen CSW waren supergoed en scherp. Dat is dan allemaal nog geen garantie voor een goed resultaat, maar het gevoel was wel goed richting deze wedstrijd. Als je dan ziet dat je een heel goede wedstrijd speelt op een moment dat je er echt moet staan, dan ben je als trainer trots op je team. Wij hebben dan ook dik verdiend gewonnen met 2-0.” Kansloos De reguliere competitie loopt ten einde. Koploper Volendam komt op bezoek. De herinneringen aan het uitduel (5-1 verlies) zijn natuurlijk niet geweldig. Verbeek: ,,Volendam is denk ik de beste en meest complete ploeg van onze afdeling. Het is een team dat zich enorm ontwikkeld heeft gedurende deze competitie. Het begon vrij redelijk, maar gedurende het seizoen lijkt het wel onverslaanbaar. Afgelopen week tegen Te Werve speelde het een mindere wedstrijd, maar won toch nog in de laatste paar minuten. Wij speelden bij Volendam, toen we een goede reeks hadden neergezet. In die wedstrijd werden wij toen echt teruggezet op onze plaats en verloren dan ook kansloos met 5-1.” Stunten Het wordt dus zaterdag op De Hoge Bomen geen gemakkelijke wedstrijd voor Westlandia. ,,Maar wij kennen geen druk meer, we zijn immers veilig. Volendam moet en voelt de druk. Afgelopen week ging het in ieder geval bij Volendam niet vanzelf. Misschien gaan wij wel stunten, wie weet? En daar gaan we voor, anders hoef je wat mij betreft ook niet te gaan voetballen.” Westlandia kan met een bijna complete ploeg aantreden, alleen zijn door opgelopen gele kaarten Marvin Vollebregt en Hamza el Yddri geschorst.