vrijdag 25 mei 2018

Zaterdag 26 mei 2018 Zwaluwen'30 - Westlandia 6-3

Westlandia za1 sluit de competitie doelpuntrijk af.

Voor de laatste competitiewedstrijd moest er eerst een lange busreis ondernomen worden naar
Hoorn, waar op Sportpark Middelweg Zwaluwen’30 zijn thuisbasis heeft. Het ging in deze wedstrijd niet meer om een prijs of een dreiging van degradatie. Het ging om de 9-de of 10-de plaats in de 1-ste klasse A, West 1. Het ging om afscheid nemen van vertrekkende spelers. En het was onaangenaam warm weer en er werd gespeeld op een kunstgrasveld waarop je zomaar een eitje kon bakken.

Na 10 minuten keek het team van Theo Verbeek en Ramon Sheotahul al tegen een 2 – 0 achterstand aan. De thuisploeg sneed tamelijk gemakkelijk door de groen-witte verdediging. Yannick Kuijpers en Serdar Öztürk waren de doelpunten makers. De 3 – 0 was ook van Serdar Öztürk. Het leek erop dat Yordi van Beek Westlandia weer een beetje in de wedstrijd te schieten. Zijn doelpunt werd door de scheidsrechter afgekeurd vanwege duwen.
In de 44-ste minuut kwam Westlandia toch aan een treffer. De scheidsrechter leverde hoogst persoonlijk ook een bijdrage aan deze treffer. In de middencirkel kreeg de man met de fluit de bal op de rug. De bal kaatste voor de voeten van Angelo Groen. Hij stuurde Ricoberto Luijando de diepte in, die het strafschopgebied in dribbelde en de bal uitermate fraai over de keeper in het doel lobde. 3 – 1. Dat werd meteen de ruststand.

In de tweede helft werd de wedstrijd alsmaar doelpuntrijker. Uit een vrije trap op maat van Vince Olsthoorn kopte Stefan Bron de bal onberispelijk in het net, zoals hij dat al vaker had gedaan. Het was ook zijn 50-ste in 3 jaar Westlandia za1, maar ook zijn laatste. Volgend seizoen speelt hij bij vv Maasdijk. Niet veel later schoot hij de bal tegen de lat, waarbij de bal misschien wel achter de doellijn op de grond stuitte. De scheidsrechter nam dat niet waar. Uit de daarop volgende counter werd het 4 – 2 weer door Serdar Öztürk, die niet lang daarna met een bos bloemen het veld verliet. Ook Mick Enthoven verliet het veld. In de eerste helft stopte Mick een doorgebroken speler onreglementair af, die hem een gele kaart opleverde. Met nog een kwartier te spelen in de tweede helft, kreeg Mick voor iets onbenulligs weer een gele kaart. De scheidsrechter had niet zo goed in de gaten, leek het wel, dat het Micks tweede gele kaart was. Westlandia moest met 10 man verder.

Bij Westlandia kwam Ruud Bijl in het veld. Hij hoorde bij de selectie, maar o. a. een slepende blessure hield hem tot in deze laatste wedstrijd buiten de ploeg. Hij verving Danny Bijl en nam plaats op zijn vaste stek in het centrum van de verdediging. Zwaluwen’30 liep intussen wel verder uit naar 5-2 en 6 – 2. Aanvoerder Jasper van Dijk zorgde in zijn allerlaatste wedstrijd voor een mooi slotakkoord. Na weer een wervelende actie (dat we zeker gaan missen) van Ricoberto Luijando kwam de bal mooi voor de schietgrage voet (deze keer rechts, zie foto) van Jasper van Dijk. Hij schoot de bal kruislings in. In de 89-ste minuut. Dit doelpunt betekende ook dat hij zijn doelpuntentotaal op 7 bracht, waarmee hij dit seizoen als topscorer eindigde.
Kan je nog mooier afscheid nemen? JvdM

Zwaluwen’30 – Westlandia 6-3

Op 23 september 2017 begon Zwaluwen’30 met een 4-2 overwinning op sv Marken en vandaag 26 mei 2018 sloot men deze met een eclatante 6-3 overwinning weer af. Zonder namen te noemen werd het vandaag toch wel de wedstrijd Van Serdar Öztürk en Jim Nelen.
In de 4e minuut opende Zwaluwen’30 de score via Yannick Kuijpers die de bal vanuit de draai binnenschoot 1-0. Thomas Hand soleerde door de Westlandia verdediging maar schoot ver naast. In de 11e minuut zet Jim Nelen een solo op waarvan er deze middag nog velen zullen volgen, hij  geeft een strakke voorzet die door Serdar Öztürk wordt binnengetikt 2-0. Jouke Huitema stuurt Thomas Hand diep maar deze wordt afgestopt. Een vrije trap van Ivo Rottiné smoort in de muur, In de 25e minuut schiet Serdar vanaf links de 3-0 binnen. In de 37e minuut gaat Jim voor eigen succes maar Rowdy Janssen pakt het lage schot waarna Ricoberto Luijando in de 44e minuut voor Westlandia de score wat aantrekkelijker maakt 3-1.
In de 50e minuut zet Jim een solo op langs de achterlijn maar zijn schot wordt door de goed opgestelde Rowdy Janssen onschadelijk gemaakt.. Het wordt nog spannend als Stefan Bron in de 53e minuut op schitterende wijze de 3-2 binnenschiet. Maar in de 57e minuut zet Jim weer een solo over links op en passt op het goede moment naar Serdar die zijn 3e van de middag ( een onvervalste hattrick) laat aantekenen.( 4 – 2) Een schitterend afscheid voor Serdar die in de 60e minuut zijn publiekswissel kreeg en vervangen werd door Mustafe Baré. Serdar bedankt voor de mooie jaren bij Zwaluwen’30 en veel succes bij Hellas Sport.
Een lange bal van Ivo Rottiné op Jouke Huitema die echter wordt afgestopt. In de 66e minuut legt Mustafe Baré de bal na een actie van hem af op Yannick Kuijpers die de bal vanaf 20 m binnenkrult 5-2. In de 73e minuut krijgt Thomas Hand geheel vrij voor de keeper een geweldige kans maar hij schiet tegen Rowdy Janssen op en de rebound wordt door Jouke Huitema overgeschoten.Thomas Hand maakt het echter goed door in de 77e minuut de 6-2 binnen te jagen. In de 81e minuut maakt Rowdy Janssen op schitterende wijze een vrije trap van Ivo onschadelijk, al zwevend tikt hij de bal nog net over de lat. In de 88e minuut wordt Jasper van Dijk vrijgespeeld die met een lage schuiver de 6-3 als eindstand op de borden laat zetten.
Iedereen bedankt voor de steun in het afgelopen seizoen, een fijne vakantie en tot in augustus.
Volgende week zaterdag 2 juni speelt Jo14 een finalewedstrijd in Uithoorn op het terrein van Legmeervogels om de beker tegen Geinoord JE
JE (site Zwaluwen 30)

Westlandia reist zaterdag af naar Sportpark Middelweg in Hoorn om daar vanaf 14:30 uur de strijd aan de te binden met de plaatselijke trots: Zwaluwen'30. Onze zondagtak speelde in het verleden ook in Hoorn, maar dat was tegen Hollandia.

Zwaluwen'30 en Westlandia hebben, na 25 van de 26 wedstrijden, 8 keer gewonnen en 4x gelijk gespeeld. Dat leverde 28 punten op. Alleen op basis van een beter doelsaldo (4 verschil) staan wij 9e en Zwaluwen 10e in de 1e klasse A. In de eindstand kunnen beide teams alleen nog onderling van plaats wisselen, hetgeen een eindklassering in het rechterrijtje betekent.
Eind vorig seizoen eindigde Westlandia als koploper van dat rechterrijtje.
Op 9 december 2017 won Westlandia op de Hoge Bomen met 4-0 door 2 goals van zowel Rob Klop als Yordi van Beek.
Het wordt voor Theo Verbeek zijn laatste wedstrijd in de 1e klasse A als verantwoordelijk hoofdtrainer bij deze groen-witte selectie. Onder zijn leiding kwam Westlandia zaterdag de afgelopen 3 seizoenen al 77x in actie in de competitie. In totaal leverde dat 118 punten op, o.a. door 34 overwinningen. In het 1e seizoen (promotie naar de 1e klasse) scoorden zijn jongens 52 goals . Een niveau hoger bleek het een stuk lastiger om te tegenstanders te verschalken (43 en 38 goals). Topscorers in de huidige competitie zijn Jasper van Dijk en Yordi van Beek, met ieder slechts 6 goals. De overige 26 goals werden door 10 andere spelers gemaakt.

Naast de trainer zullen ook nog een aantal spelers gaan vertrekken.
Jasper van Dijk kan helaas selectievoetbal niet meer combineren met zijn privé-situatie. Hij maakt net zo lang deel uit van de zaterdagselectie als Theo Verbeek. Het verlengstuk van de technische staf, liet bijna wekelijks zien dat hij het spelletje prima beheerst. In 3 seizoenen was hij ook goed voor 38 van totaal 1.145 gescoorde goals sinds het bestaan van zaterdag 1. Hij staat daarmee op 8e plaats van de ranglijst die wordt aangevoerd door Erk van Vliet (77), Joost van Schie (72), Brendan v.d. Berg (61) en Hans v.d. kruk (59 goals)
Stefan Bron staat in die "eeuwige" ranglijst op de 7e plaats met 49 goals, waarvan 1 superbelangrijke in de finale van nacompetitie in de 2e klasse. Hij gaat volgend seizoen bij Maasdijk de doelpuntenproductie verzorgen.

Ook aanvaller Ricoberto Luijando (11e met 28 goals) gaat na 3 seizoenen in Naaldwijk te hebben gespeeld, verkassen en wel naar Nootdorp. Zijn onnavolgbare acties en snelheid dreven menig tegenstander (en af en toe ook Westlandianen) tot wanhoop.

Na 2 periodes bij de zaterdagselectie kiest Mick Enthoven ervoor om recreatief te gaan spelen. Mick was een ideale speler voor de trainer. Op alle (verdedigende) posities in de achterhoede en op het middenveld kon hij uit te voeten. Alleen scoren was niet zo aan hem besteed . Slechts 2x ist hij de keeper van de tegenstander te passeren......

Last but not least Ruud Bijl die in seizoen 2012/13 de overstap maakte van de zondag (hoofdklasse) naar de zaterdag (3e klasse). De aanvoerder heeft de 2 promoties en de verdere professionalisering van de zaterdagselectie van zeer dichtbij meegemaakt. Fysieke ongemakken breken hem al enige tijd op, waardoor het niet mogelijk is om op het niveau van de 1e klasse te presteren. Zoals eerder gemeld zal hij assistent-trainer worden bij de zaterdag. Hij kan al zijn ervaring prima aanwenden om de aanstormende talenten in die selectie verder te helpen. Voor spitsentrainer moet hij zelf nog wel het een en ander bijspijkeren. Als verdediger kwam hij namelijk in de afgelopen 5 seizoenen tot slechts 7 goals.
--------

Voor alle speelgerechtigde spelers van het 2e team, wacht nog een spannend slot van het seizoen. Na de laatste competitiewedstrijd bij nr. 4 Honselersdijk, moet Westlandia za. 2 via de nacompetitie gaan strijden voor een langer verblijf in de res. 1e klasse. Tegenstanders en programma zijn op dit moment nog niet bekend
------

Het 1e team speelt na de competitie nog de 1/2 finale Flynth Westlandcup. Het wordt een mooi affiche tegen Westlandia zo. 1. Er is nog geen wedstrijddatum gepland. De wedstrijd wordt gespeeld bij buurman Naaldwijk.

Fr@

Theo Verbeek (Westlandia): ,,Negende worden dit seizoen is een prima prestatie”

Westlandia is veilig en komt ook volgend seizoen weer uit in de eerste klasse. In zijn laatste duel als hoofdcoach van de zaterdagploeg neemt Theo Verbeek (foto) het op tegen Zwaluwen’30, dat in punten gelijk staat met de Naaldwijkers. Vorig weekend moest Westlandia op eigen veld iep buigen voor de aanstaande kampioen Volendam. Trainer Verbeek over dat duel: ,,Verliezen went natuurlijk nooit, maar ik moet zeggen dat ik wel genoten heb van Volendam als voetballiefhebber. Ik vind het veruit de beste ploeg van deze afdeling en het is in mijn ogen ook de terechte kampioen. We kwamen gelijk al achter in de eerste paar minuten. Hierna hadden we het heel moeilijk. Halverwege de eerste helft kregen we toch nog twee kansen om gelijk te komen, maar die werden helaas gemist. Tien minuten voor rust maakte Volendam de 0-2 en de 0-3. Het eerste kwartier na rust maakten we nog de 1-3 en hadden ook de 2-3 kunnen en moeten maken. Uiteindelijk liep Volendam vrij eenvoudig weg naar 1-5. Als je zo als wij veilig zijn, dan stap je toch makkelijker over zo’n nederlaag heen, zeker als je tegenstander gewoon beter is.” Wisselingen Westlandia sluit zaterdag de competitie af uit tegen Zwaluwen’30. ,,Thuis tegen Zwaluwen speelden wij een bijzonder goede wedstrijd die we uiteindelijk ook wonnen met 4-0”, kijkt Verbeek achterom. ,,Ik denk dat dit één van onze beste wedstrijden is geweest onder mijn leiding bij Westlandia zaterdag. Na deze wedstrijd kwamen wij in de blessures terecht, waardoor we elke week wisselingen hadden in onze opstelling. En dat heeft dan ook uiteindelijk geleid tot mindere resultaten.” Prestatie ,,Ik verwacht nu een gelijkopgaande wedstrijd, waarbij ik uiteraard hoop dat we hem winnend weten af te sluiten”, gaat Verbeek verder. ,,Als we dat doen dan worden we uiteindelijk negende op de ranglijst. Als we negende worden dan vind ik dat een prima prestatie van ons dit seizoen.” De groep is in ieder geval compleet. Verbeek: ,,Het lijkt er wel op als de druk eraf is, dat iedereen dan weer fit is. We hebben afgelopen donderdag bijna met een complete, fitte selectie getraind.” © Haaglanden Voetbal