dinsdag 6 november 2018

10 november 2018 Westlandia - Wilhelmus zo. 1-1 (beker)

Beker: Westlandia 1 - Wilhelmus 1

(Van de site van de tegenstander)

Wilhelmus speelde vandaag voor de 2e bekerronde tegen RKVV Westlandia . Westlandia wat uitkomt in de top van de eerste klasse zaterdag was een goede test voor het elftal van Oscar Laguna Burgos. Wilhelmus had namelijk voor aanvang van deze wedstrijd alleen verloren in de voorbereiding van hoofdklasser RKAVV.
Voor aanvang werd 1 minuut stilte gehouden ivm met het overlijden van Wilhelmus oud eerste elftal speler dhr Beerens. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter van Lith. Wilhelmus starten zenuwachtig en blijkbaar met te veel ontzag aan de wedstrijd. Het vertrouwde verzorgde spel werd ingeruild voor lange ballen op de debuterende jongen Wilhelmus spits Sven van Noppen. Ondanks dat Westlandia geen echte grote kansen kreeg was trainer Burgos toch genoodzaakt om een tactische omzetting te doen.
Hierna kreeg Wilhelmus steeds meer grip op de wedstrijd. In de 24e minuut komt Sven van Noppen vrij voor de Westlania doelman maar deze weet het schot onschadelijk te maken en de brilstand bleef op het scorebord staan. In de 29e minuut was er dan ineens de voorsprong voor Westlandia. Een goed genomen corner werd door de keepende Martesano Biliosa voor de voetbal van Westlandia speler Tim de Voort gebokst. Deze kon met een prachtige volley de 1-0 op het bord zetten.
Wilhelmus schakelde een tandje bij en rukte steeds meer op naar het doel van Westlandia. Scheidsrechter van Lith trok in die fase een onnodige gele kaart voor aanvoerder Wartna die aanmerking had op zijn leiding. Hij vergat bv voordeel te geven in een doelrijke situatie van Wilhelmus. Vlak voor rust was het dan toch verdiend gelijk. Na een scrimmage voor het doel was het in de 43e minuut Remy Kant die met een bekeken schuiver Wilhelmus doelman Stijn van Beek passeerde, dit was tevens het rustsignaal.
In de rust leefde het gevoel bij Wilhelmus dat er wel wat te halen viel op sportpark Hoge Bomen. Wilhelmus starten dan ook na rust voortvarend en kreeg diverse grote kansen. In die fase was Westlandia alleen in de tegenstoot een aantal keer gevaarlijk. In de 57e minuut een aanvallende wissel bij Wilhelmus Kamiel Grapendaal ging er uit en Bill Duah er in. Deze Duah was vanaf dat moment ook gelijk een plaag voor de verdediging van Westlandia keer op keer een snelde hij zijn directe tegenstander voorbij en bracht diverse malen een speler van Wilhelmus in stelling. Helaas voor Wilhelmus stond te vaak het vizier niet op scherp. In de 67e minuut ging de debuterende jonge spits Sven van Noppen er uit en kwam middenvelder Carlo Goedhart er in. In de 74e minuut moest verdediger Dylan Kasius zich met een blessure laten vervangen voor de eveneens debuterende Yvo Batelaan.
In de laatste fase hadden het krachten smijten zijn tol geëist. Zowel in de 78e als in de 80 min kon alleen ten kosten van een gele kaart een veelbelovende aanval van Westlandia worden gestopt. De kaarten waren voor Yuri Bruno en Remy Kant wegens vasthouden van hun doorbrekende tegenstander.
Na 90 minuten en wat blessuretijd vond scheidsrechter van Lith het genoeg en moesten strafschoppen de beslissing brengen.

Westlandia doelman Stijn van Beek stopt direct de eerste van Wilhelmus. De 2e van Wilhelmus ging helaas over. Westlandia speler Tim v.d. Voort schoot uiteindelijk Westlandia naar de volgende ronde. Terugkijkend overheerste het gevoel van teleurstelling toch meer dan de trots Wilhelmus had een bekerstunt voor het grijpen maar was in de laatste fase vaak te ongeduldig cq ongelukkig Ondanks dat verloor Wilhelmus in de reguliere speeltijd wederom niet en tegen het 2 klasse hogere spelende Westlandia is dat een prestatie van formaat.

Wilhelmus kan zich als koploper in de 3e klasse volledige focussen op het promoveren naar de 2e klasse Gezien de breedte van de selectie en het spelbeeld vandaag moet dit zeker tot de mogelijkheden behoren.

Komende weekend komt Westlandia in actie voor de districtsbeker.

Als winnaar van de poule met Vitesse D., Den Hoorn en DVV Delft is zaterdag 1 nu gekoppeld aan Wilhelmus zo.

De roemruchte tegenstander uit Voorburg speelde lange tijd op het hoogste niveau van Nederland, maar is inmiddels afgezakt naar de 3e klasse in het zondagvoetbal.
Vorig seizoen werd men 2e in die klasse, maar kon in de nacompetitie geen promotie afdwingen.

In september won men zonder puntverlies één van de vele bekerpoules in groep 2 en in de competitie voert Wilhelmus na 6 wedstrijden en 5 overwinningen de lijst aan in de 3e klasse zo.
Daar de 3e en 4e klasse in het zondagvoetbal tijdelijk zijn samengevoegd, is de weerstand per competitiewedstrijd zeer verschillend.

Westlandia za. 1 heeft in seizoen 2009-2010 in de 4e klasse tegen de zaterdagtak van Wilhelmus gespeeld.  Thuis wonnen we toen met 4-0.
De zondagtak van "De Wespen" heeft alleen ervaring met wedstrijden tegen ons zondagteam. In seizoen 2000-2001 verloor ons vlaggenschip op de Hoge Bomen met 3-0 het onderlinge duel in de hoofdklasse.

Het zou mooi zijn als het 1e team, net als eerder al het 2e en 3e team van de zaterdagtak,  zich plaatst voor de volgende ronde van de beker.
Let op de aftrap is zaterdag pas om 17:00 uur.
 ----

Westlandia zat 2 versloeg vorige week zaterdag koploper Soccer Boys in Bleiswijk met overtuigende cijfers (6-1) en voert nu de ranglijst in deze 2e klasse aan.
Om goede zaken te doen in de voorlaatste wedstrijd van de 1e periode zal ook nr. 3 Alexandria’66 aan de zegekar gebonden moeten worden.
Als de mannen van trainers Ron Janssen en Hans v.d. Kruk zelf winnen, dan bestaat er zelfs al een kleine kans. dat er zaterdag al een feestje gebouwd kan worden. Dat zal dan pas rond de klok voor 3 uur bekend zijn
Aftrap is thuis om 12:00 uur
----

Het 3e team gaat op bezoek bij nr. 4 HVC’10. Aan de Rondgang in Hoek van Holland moeten punten gepakt worden, want ondanks de 1-1 tegen VDL staat promovendus Westlandia nog in de gevarenzone. De Hoekenezen strijden nog mee om de 1e prijs van het seizoen.