zaterdag 17 november 2018

17 november 2018 Forum Sport - Westlandia 4-0

Koude douche ondanks de zege

Forum Sport te sterk voor medekanshebber Westlandia, maar ziet SHO met periodetitel aan de haal gaan

Forum Sport greep ondanks een 4-0 zege op Westlandia naast de eerste periodetitel. Beide ploegen waren kanshebber, maar zagen SHO uiteindelijk met de buit aan de haal gaan.

Met een 0-3 overwinning op Honselersdijk pakte de ploeg uit Oud-Beijerland met overtuiging de eerste periodetitel. Daardoor was de uitkomst van de wedstrijd tussen Forum Sport en Westlandia, ook een duel om de tweede plek, niet meer van belang voor het bepalen van de winnaar van de eerste tussentijdse prijs.

Voorafgaand aan de speelronde van afgelopen zaterdag waren er maar liefst vier ploegen die nog kans maakten op het binnenhalen van de eerste periodetitel. Naast SHO (14 punten), Westlandia (13 punten) en Forum Sport (12 punten) dacht het gepromoveerde BVCB (12 punten) nog stiekem aan een ticket voor de nacompetitie.

De opdracht voor Forum Sport en Westlandia op sportpark 't Loo was daarom eenvoudig. ,,Zelf winnen en afwachten wat SHO in de wedstrijd tegen Honselersdijk deed'', vatte Mostava Frederik na het met 4-0 gewonnen duel nog eens samen. ,,Omdat we van SHO afhankelijk waren, richtten we ons alleen op het winnen van Westlandia en speelden onze eigen wedstrijd'', aldus de buitenspeler van Forum Sport.

Daar waar de ploeg van trainer Bas Steffens vechtlust toonde en door de zege de tweede plek van Westlandia overnam, leek het geloof in het binnenhalen van de 'periode' aan Westlandse zijde afwezig. ,,Natuurlijk hebben we altijd geloof in een goed resultaat'', aldus Oalid Faik, die als een van de weinige spelers van de bezoekers in positieve zin opviel. ,,Maar we moeten daar wel voor vechten, anders zie je wat er gebeurt'', wees de buitenspeler op de eindstand.

Met de 4-0 nederlaag kreeg de aanvaller niet alleen een figuurlijke koude douche, maar werd na de wedstrijd ook letterlijk met het koude water geconfronteerd. De spelers, hopend op een warme douche bij een gevoelstemperatuur van twee graden Celsius, moesten tien minuten wachten totdat de boiler was opgewarmd. Ook Forum Sport kreeg te maken met het koude water, maar troostte zich met de gedachte dat het de tweede plek overnam van de Westlanders.
Boiler

Dat de Voorburgers net als vorig seizoen tot het laatste moment meededen om het binnenhalen van de periodetitel (toen de derde 'periode') toont de kracht van Forum Sport, maar toch zorgde niet alleen de falende boiler voor een ontnuchterende werking. Ook in de laatste periode van vorig seizoen werd er net naast de prijs gegrepen en eindigde het team als vijfde. ,,Dus moeten we hopen dat het dit seizoen wel goedkomt'', zegt Frederik.

De ploeg van trainer Roy Wasmus kan ondanks de nederlaag ook terugkijken op een goed eerste deel van de competitie. Uit 8 wedstrijden werden al 13 punten gepakt, tegen 28 in het gehele vorige seizoen.

Hugo van Diepenbeek zorgde met een dropkick met zijn 'verkeerde' linkerbeen voor de start van een eenvoudige middag voor Forum Sport. De bezoekers werden in de eerste helft via Oalid Faik en Tim van der Voort nog gevaarlijk voor het doel van Jurrian Jouvenaar, maar zakten na de onderbreking ver terug. Mike de Graaf (intikker en kopbal) en Jordy de Bruin (afstandsschot) zorgden na de hervatting voor een ruime marge voor de Voorburgers.

Forum Sport: Jouvenaar; Hebing, Lauwers, Van Breukelen, Ploemen; De Bruin (80. Steenvoorden), Van Diepenbeek (84. Bijen), L'Ami; Seymonson (80. Agues Ribeiro), De Graaf, Frederik.

Westlandia: Van Tuijl (46. Hartman); Van Rijn, Le Duc, Bijl, Vollebregt; Olsthoorn, El Yddri, Van Schie (46. Verbeek); Van der Voort (Bruinen), Van der Knaap, Faik.

Tegen Westlandia is Forum Sport baas in eigen huis.

Zaterdagmiddag gingen er vanuit Naaldwijk 2 dozen met chrysanten mee naar sportpark ´t Loo. Op voorhand was de wedstrijd Forum Sport – Westlandia za1 een interessant duel tussen de nummers 2 en 3 van de ranglijst in de 1-ste klasse B van West 2. Beide ploegen maakten in de 8-ste competitieronde kans op de periodetitel. Dan moest om te beginnen koploper SHO wel punten verliezen in en tegen Honselersdijk. Dan zou de ploeg van Roy Wasmus bij winst de eerste periode pakken en dan zou de thuisploeg bij winst en een kleine overwinning van BVCB op De Meeuwen de eerste periode binnen halen.
Westlandia startte met Mauro van Tuijl op het doel, omdat Stijn van Beek tijdens de training geblesseerd raakte. Verder waren er geen verrassingen in de opstelling. Bijna vanaf het allereerste begin pakte Forum Sport de Naaldwijkers bij de lurven en bij de strot. Na 2 minuten al werd Mauro van Tuijl op de proef gesteld met een schot in de linkerhoek. De aanvallen van Forum Sport op het doel van Mauro volgden elkaar in een hoog tempo op. Westlandia had daar moeite mee en kreeg nauwelijks de kans om in de wedstrijd te komen. Al heel snel kreeg Vince Olsthoorn geel te zien van scheidsrechter Bas de Haan, toen hij enigszins onconventioneel verdedigde. Aanvoerder Mike de Graaf kreeg de eerste goede kans op een doelpunt, maar schoof de bal net voorlangs. Even later was er een goede kans voor Hamza el Yddri op een voorzet van Vince vd Knaap. Het lukte hem net niet om de bal binnen te tikken.
Even later in de 11-de minuut was het raak voor de thuisploeg. Het begon bij een verre ingooi van Gijs Hebing. De bal kwam bij Hugo van Diepenbeek, die zo vrij als een vogeltje op de rand van het strafschopgebied stond. Het was voor hem een koud kunstje om de bal binnen te schieten.
Westlandia werd al vroeg vastgezet en kwam nauwelijks aan aanvallen toe. De eerste 20 minuten was Forum Sport de bovenliggende partij. De ploeg kreeg een aantal kansen, maar was onzorgvuldig in de afronding. Vince vd Knaap stond moederziel alleen in de spits. Hij veroverde in de 24-ste minuut de bal en gaf de bal voor op Hamza, die kwam niet tot een schot. In die fase van de wedstrijd kreeg Westlandia iets meer vat op de wedstrijd.
In de 38-ste minuut was Vince vd Knaap er bijna door. Gino Lauwers stopte hem af met een overtreding net wel of niet binnen de 16. De scheidsrechter gaf een vrije trap. Tim vd Voort krulde de bal wel om de muur, maar ook in de handen van keeper Jurrian Jouvenaar. Bij de rust gaf het scorebord 1 – 0 aan.

In de tweede helft startte Westlandia met een dubbele wissel. Ruben Hartman verving Mauro van Tuijl onder de lat vanwege een liesblessure en Dennis Verbeek kwam voor Rick van Schie. De thuisploeg domineerde de wedstrijd. Dat leidde tot frustraties en gele kaarten bij Westlandia. Na net een uur spelen en net na een boogballetje over van Oalid Faik kwam Forum Sport op 2 – 0 door Jordy de Bruin. Shane Bruinen kwam in de ploeg voor Tim vd Voort.
In de 72-ste minuut werd Vince vd Knaap serieus neergehaald in het strafschopgebied. Scheidsrechter De Haan stond er vlak bij en wuifde de overtreding weg. Vervolgens moest Ruben Hartman nog enkele ballen uit het doel werken bij counters van de thuisploeg. In de 76-ste minuut schoot Mike de Graaf na weer een snelle uitbraak de 3 – 0 op het scorebord. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd werd het zelfs nog 4 – 0. De scheidsrechter liet niet meer aftrappen. Er was niets aan de overwinning van Forum Sport af te dingen.

SHO haalde de eerste periodetitel binnen door een overwinning van 3 – 0 op Honselersdijk en Forum Sport verdreef Westlandia van de tweede plaats.

Tijdens de derde helft schoof Bas Steffens, de trainer van Forum Sport aan aan de grote tafel in de bestuurskamer. De overwinning van zijn ploeg was terecht. Een beetje hoog uitgevallen misschien. Toen in de tweede helft Dennis Verbeek in het veld kwam, een grote, sterke aanvaller, die iets kan forceren of een bal kan doorkoppen, was hij wel een beetje huiverig geweest. Hij kon echter ging stempel op de wedstrijd drukken. Ja, en Westlandia had zomaar tweemaal een penalty’s kunnen krijgen.
De dozen met chrysanten gingen ongeopend mee terug naar Naaldwijk om op maandag geveild te worden. Forum Sport – Westlandia za1 Ruststand: 1 – 0 Eindstand: 4 – 0
Opstelling van Westlandia za1: Mauro van Tuijl (Ruben Hartman), Rick van Rijn, Timothy le Duc, Danny Bijl(a), Marvin Vollebregt, Vince Olsthoorn, Oalid Faik, Rick van Schie (Dennis Verbeek), Vince van der Knaap, Hamza el Yddri, Tim van der Voort (Shane Bruinen).

Capelle 3 – Westlandia za2 Eindstand: 0 – 2
Door de overwinning op het derde team van Capelle haalde de mannen van Ron Janssen en Hans van der Kruk de eerste periode binnen. Felicitaties daarvoor. De doelpunten waren van Stef Geertsema en Rob Klop.

Wie pakt de 1e periode?

Het komende duel van Westlandia za. tegen nr. 3 Forum Sport wordt een kraker in de 1e klasse B.
Die wedstrijd staat natuurlijk in het teken van de mogelijke winst van de 1e periode.
Gelet op de stand zal er zaterdag op 5 velden met argusogen naar de verrichtingen van de concurrentie gekeken worden.

6. Die Haghe 7-11 0 thuis tegen Poortugaal
Wil in Voorburg één van beide teams kans maken op de 1e prijs van het seizoen, dan zal Honselersdijk dus wel punten moeten pakken tegen koploper SHO. De mannen van Piet Boon staan nu op de 10e (!!) plaats, maar hebben slechts 3 punten minder dan wij. Honselersdijk won overigens op 6 oktober met 2-1 bij Forum Sport. De overige 2 thuiswedstrijden werden gewonnen door F.S. (van Die Haghe en RVVH
Westlandia is 2x eerder met wisselende resultaten te gast geweest op sportpark 't Loo. In de eerste wedstrijd "pikte" Westlandia de winst mee naar Naaldwijk. Vorig seizoen gingen wij met de pest in het lijf van veld, want de scheids van dienst, keurde toen (op basis van de 2e helft) onze verdiende gelijkmaker in de laatste seconden alsnog af (2-1).
De mannen van Roy Wasmus en Ruud Bijl hebben alleen bij RVVH een uitwedstrijd gewonnen. Bij Honselersdijk deelden we de punten en bij Heinenoord werd verloren.
Dinsdagavond oefenden een sterk verjongd zaterdag 1 tegen RKDEO. De "jonkies lieten grote delen van de wedstrijd zien, dat er veel talent aan zit te komen. Door fraaie goals van Miquel van Dijk en Rob Klop (met zijn rechterbeen....) stonden we tot bijna aan de 90e minuut maar (!!) met 2-0 voor. De tegenstander uit Nootdorp maakte in de laatste seconde helaas nog 2-2.

De Westlandianen hopen op veel support aan Prins Bernhardlaan 242 inVoorburg.
Het neutrale arbitrale trio staat onder leiding van de heer De Haan. Aftrap is zoals gebruikelijke om 14:30 uur.
-----

Westlandia 2 heeft zaterdag de beste  papieren om de 1e periode te pakken. Als de mannen van Ron Janssen en Hans vd. Kruk minimaal 1 punt pakken bij Capelle, is een deel van de doelstelling voor dit seizoen gehaald. Aftrap op Sportpark 't Slot is om 12:00 uur. Tegen de klok van 2 zal duidelijk zijn of het "dak er af kan".
------

Het 3e team van de zaterdag hield afgelopen ronde prima stand bij HVC'10 (3-0 winst). Dit weekend wacht weer een zware tegenstander. Nr. 2 FC 's-Gravenzande zal vol voor de winst willen gaan en hopen op een misstap van koploper Schipluiden. Dat die club tegen hekkensluiter Quintus de 1e periode gaat verspelen aan de FC, is echter niet te verwachten.