zondag 4 november 2018

3 november 2018 Westlandia Die Haghe 2-0

Die Haghe lijdt dure en ongelukkige nederlaag bij Westlandia

Die Haghe en Westlandia maakten er op de Hoge Bomen een mooie wedstrijd van. Beide ploegen bouwden hun aanvallen zorgvuldig op, waarbij de aanvallers van Westlandia iets vaardiger waren dan hun Haagse tegenstrevers. Die Haghe, dat nogal wat spelers miste, moest uiteindelijk met 2-0 buigen.
Die Haghe kreeg in de eerste vijf minuten drie hoekschoppen te nemen, waarbij doelman Stijn van Beek direct zijn talenten moest laten zien op een kopbal van Alex Heemskerk. Maar ook Die Haghe- doelman Bas Drost liet zien dat hij aan een uitstekend seizoen bezig is. In de 28e minuut had Peter de Kleer de kans keeper Van Beek uit te spelen, nadat de goalie ver zijn doel was uitgelopen en aan de zijkant probeerde Peter de Kleer af te stoppen. De Kleer won dat duel, maar wist van grote afstand niet het doel te vinden.
Na een half uur werd Westlandia sterker. Op het middenveld verloor Die Haghe steeds vaker de duels. In de 38e minuut speelde Westlandia slordig balverlies van Die Haghe goed uit. Scheidsrechter Steenbergen negeerde het terechte vlagsignaal van zijn assistent en Westlandia kwam door een treffer van Oalid Faik op een 1-0 voorsprong.

In de tweede helft begon Die Haghe weer uitstekend. In de eerste minuut eindigde een inzet van Sander de Jong op de lat en twee tellen later kreeg Die Haghe een strafschop na een overtreding op Sander de Jong. De Jong nam zelf de strafschop, maar zag tot zijn afgrijzen dat doelman Van Beek de bal met een geweldige reflex uit het doel ranselde. Die Haghe bleef goed spelen en drukte Westlandia terug.
In de 55e minuut was er een counter van Westlandia. Die Haghe-verdediger Blnd Ahmed kreeg een duw in zijn rug van Tim van der Voort, maar scheidsrechter Steenbergen liet doorspelen, waardoor de Westlandia-speler eenvoudig de bal achter doelman Bas Drost kon schieten en Westlandia daarmee op een veilige 2-0 voorsprong bracht.
In de 65e minuut sloeg het noodlot opnieuw toe voor Die Haghe. In een duel kwam Blnd Ahmed verkeerd terecht en moest met een zware enkelblessure het veld verlaten. Voor trainer Wim de Jong wordt de spoeling nu wel heel dun. Een compliment aan Die Haghe, dat bleef strijden, maar gastheer Westlandia speelde de wedstrijd rustig uit. In de 89e minuut kopte Sebastiaan van der Starre de bal nog op de lat, maar verder kwamen de Hagenaars niet.
Een ongelukkig nederlaag voor Die Haghe, dat toch kan terugzien op een goed duel, maar op de cruciale momenten toch de strijd verloor. Westlandia kwam door de zege in punten gelijk op kop met SHO, dat echter een wedstrijd meer in petto heeft.
Bron Haaglanden voetbal

Westlandia treft Die Haghe

Komende zaterdag is Die Haghe weer eens de tegenstander van Westlandia za. 1.
Na een mindere periode promoveerde de club uit Ockenburgh in de afgelopen 2 seizoen van de 3e naar de 1e klasse en heeft die flow nog vast weten te houden. Op dit moment hebben zij na SHO goede papieren voor de 1e periode in 1B. Dan moet wel de gestaakte wedstrijd tegen de ploeg uit Oud-Beijerland (blessure scheidsrechter) volgende week gewonnen worden. Het staat halverwege de 2e helft 0-0. Dat zou wel bijzonder zijn voor Die Haghe, want die club speelde nog nooit op dit niveau.
Met 10 punten uit 6 wedstrijden staan ze nu al op een keurige 4e plaats. Westlandia heeft met één wedstrijd meer eveneens 10 punten.
Beide teams hebben elkaar al meerdere malen in de 2e en 3e klasse bestreden. Het waren altijd spannende duels om de “dood of de gladiolen”, met veel strijd en er waren zelden grote krachtsverschillen.
De mannen van trainers Roy Wasmus pakten afgelopen ronde knap 3 punten. Zeker in de eerste 40 minuten van de 2e helft waren de groen-witten de bovenliggende partij tegen RVVH. Het was ook mooi om te zien dat de spelers elkaar wat gunden, want bij 2 van de 4 goals werd gekozen voor een assist in plaats van te gaan voor eigen succes.
De heer Steenbergen is door de bond aangewezen om zaterdag vanaf 14:30 deze interessante wedstrijd in goede banen te leiden.
Balsponsor voor deze wedstrijd is TST BV ((Totaal –Service –Tuinbouw) gevestigt aan de Vlotlaan 176 in Monster
-----
Het 2e team gaat op bezoek bij Soccer Boys. Beide teams strijden om de 1e periode. SB. heeft slechts 1 punt meer dan het team van Ron Janssen en Hans v.d. Kruk. Soccer Boys zal zich voor eigen publiek willen revancheren voor het gelijke spel bij Ariston. Westlandia won met 7-2 en houdt hopelijk de goede vorm vast.
----
Ook Westlandia za. 3 deed het afgelopen weekend prima. Bij het 2e team van Die Haghe werd keurig gelijk gespeeld. Zaterdagmiddag vanaf 14:30 uur zal er weer vol gas gegeven moeten worden, want met een 11e plaats in deze res. 2e klasse zullen onze spelers geen genoegen nemen. Tegenstander VDL heeft slechts 2 punten meer in de stand.
Wie weet wordt het nu ook op het veld een super saterday.