zondag 14 april 2019

13 april 2019 Westlandia - SHO 1-2

Westlandia za1 speelt een goede wedstrijd, maar het levert geen punten op.

Westlandia za1 begon thuis tegen koploper SHO uit Oud-Beijerland natuurlijk in dezelfde opstelling, als tegen Kloetinge. Dat elftal wist een belangrijke 1 – 0 overwinning te behalen. Afgesproken was om vanaf het begin de verdediging gesloten te houden, om met veel man achter de bal te blijven en om via counters op zoek te gaan naar doelpunten. Dat leverde weinig doelkansen op.
Bij Westlandia kregen Tim van der Voort en Miquel van Dijk kansen en ook SHO, dat in de eerste helft het meeste balbezit had, had mogelijkheden om de doelpuntenmachine op gang te krijgen. Er was een vrije trap van Kevin Angel Queijo, die in het zijnet kwam en vlak voor de rust kwam een kopbal van Bob Vermunt uit een voorzet van Kevin Angel Queijo hard op de paal. De rust brak dus aan met een stand van 0 – 0. Westlandia za1 had zich goed verweerd en er was hoop op een positief resultaat.
Al heel snel in de tweede helft moest Stijn van Beek handelend optreden op een kopbal van Giovanni Breevaart. In de 59ste minuut was het na weer een counter wel raak voor SHO. Hetzelfde duo als in de eerste helft Queijo/Vermunt zorgde voor de 0 – 1 met een rake kopbal.
Snel daarna wisselde Westlandia. Vince van der Knaap kwam voor Shane Bruinen. Bij een aanval van Westlandia, waarbij Tim van der Voort en Dennis Verbeek betrokken waren, werd er een overtreding gemaakt op de rand ven het strafschopgebied. Danny Bijl en Tim van der Voort positioneerden zich achter de bal. Het was Tim van der Voort die de bal langs de muur in de korte hoek krulde. 1 – 1. Dat zorgde voor hoop in de Naaldwijkse harten. Er zat meer in. Er werden duels gewonnen. De wedstrijd kantelde echter de andere kant op. Met nog een kwartier te spelen werd de bal in de voorhoede onhandig verspeeld. In de tegenaanval werd een SHO-speler onreglementair naar het kunstgras gewerkt. De vrije trap van Jasper Huisman verdween om de muur en via de vingertoppen van Stijn van Beek in het doel. 1 – 2.
Westlandia za1 ging volle bak op de aanval spelen. Achterin schakelde het elftal over naar 1 tegen 1 en Danny Bijl verscheen naast Vince van der Knaap in de voorhoede. Het mocht niet baten. De wedstrijd ging met 1 – 2 verloren.
Na afloop was de teleurstelling groot, maar iedereen wist wel, dat ‘we er alles aan gedaan hadden’.
De nederlaag bedierf in ieder geval niet de sfeer tijdens een buffet voor hele zaterdagselectie, staf, sponsors en familie na afloop van de wedstrijd. Het was supergezellig.
Westlandia za1 – SHO
Rust: 0 – 0
Eind: 1 – 2
Opstelling
Stijn van Beek, Rick van Rijn, Timothy le Duc, Danny Bijl, Marvin Vollebregt, Dennis Verbeek, Vince Olsthoorn, Miquel van Dijk, Tim van der Voort, Rick van Schie<> Hamza el Yddri, Shane Bruinen<>Vince van der Knaap.
Westlandia za2 – Ariston’80 2
Eind: 5 – 1
Remy de Bliek(3x), Danny van Voskuilen, Vince van Hagen.
Als er op 4 mei gewonnen wordt uit bij IJVV de Zwervers 2 en als Alexandria’66 2 en Berkel 2 verliezen is Westlandia za2 kampioen. Anders kan het kampioenschap een week later binnengehaald worden thuis tegen Soccer Boys 2, als er twee keer gewonnen wordt.
JvdM

SHO ook langs Westlandia

Voor wat de reguliere competitie betreft maakte SHO de laatste reis richting glazen stad voor de wedstrijd tegen Westlandia. De Naaldwijkers spelen tamelijk wisselvallig met ondermeer een dikke thuisnederlaag tegen RVVH maar dan weer wel een verrassende overwinning op bezoek bij Kloetinge.
Sander Fakkel stuurde bijna hetzelfde elftal het prima kunstgras van Westlandia op als vorige week. Enige wijziging was de basisplaats voor Rowdy Rijsdijk als vervanger van de lichtgeblesseerde Robin Winkels. Op het bepaald niet overbevolkte sportpark De Hoge Bomen ging de eerste helft vrijwel gelijk op met weinig spektakel voor de doelen. Wel had SHO de controle over de wedstrijd en het meeste balbezit. Zo rond het half uur claimde de thuisclub een strafschop na vermeend hands in het Beijerlandse strafschopgebied, maar scheidsrechter Van der Perk zag er geen opzet in en liet doorspelen.
In de 37e minuut toch een mogelijkheid voor SHO. Kevin Angel Queijo mocht op de punt van de zestien een vrije trap nemen. In de voorbereiding op deze competitie scoorde de kleine allrounder in de oefenwedstrijd tegen Roda’46 in een vergelijkbare positie fraai de gelijkmaker. Helaas leverde het ditmaal niet de openingstreffer op maar verdween het leer in het zijnet. In de slotminuut voor de pauze bereikte Kevin met een mooie voorzet Bob Vermunt die de bal bijna perfect in de verre hoek kopte waar vervolgens de paal succes in de weg stond.

Al snel na de doelwisseling kreeg Angel Queijo weer de gelegenheid om de bal voor te trekken. De kopbal van Giovanni Breevaart werd door doelman Stijn van Beek fraai corner gewerkt. SHO bleef jagen op de voorsprong en die kwam nog net binnen het uur op het bord. Bij de derde uitstekende voorzet van Kevin Angel liet topscorer Bob Vermunt met een kopbal in de verre hoek de Westlandse sluitpost kansloos: 0-1. Het twaalfde doelpunt voor de aanvoerder van SHO.

De gastheren lieten het er niet bij zitten en stroopten de mouwen nog eens extra op. Binnen vijf minuten na de opgelopen achterstand was de zaak weer in evenwicht. Nu mocht Tim van der Voort een vrije trap nemen vanaf ongeveer de punt zestienmeter. En Van der Voort trof wel doel: 1-1. Een tegenvaller voor SHO, zeker omdat titelconcurrent Rijsoord op bezoek bij RVVH inmiddels op voorsprong stond (en die ook niet meer zou weggeven). Met nog goed twintig minuten te gaan ging de niet helemaal meer fitte Ricky Bohoven (ditmaal helaas geen HattRicky) naar de kant en werd vervangen door Jeroen Kokje. Daardoor schoof Wilshon Lima op naar de linkerkant waardoor Kevin Angel Queijo zich in de frontlinie kon en mocht gaan uitleven. Kokje raakte in de uitwedstrijd tegen Heinenoord al binnen het kwartier geblesseerd en heeft daardoor drie wedstrijden moeten toekijken.

Met nog een kwartier op de klok werd Ingmar van Bruggen onreglementair naar het gras gewerkt wat SHO een vrije trap opleverde op een kleine twintig meter van het doel. Ditmaal mocht Jasper Huisman het proberen en met succes. Via de handen van Van Beek verdween de bal in het doel: 1-2. Al snel daarna een bittere tegenvaller omdat Bob Vermunt met een blessure naar de kant moest. Niet duidelijk was wat de aanvoerder precies mankeerde. Voor Vermunt kwam Joost Boith in het veld. Omdat Westlandia ook nog wel wat punten kan gebruiken gingen zij meer en meer aandringen wat ruimte opleverde voor de aanvallers van SHO.
In blessuretijd leverde dat nog een gigamogelijkheid op voor Huisman die voor eigen eer ging en verzuimde om de vrijstaande Angel Queijo aan te spelen. Gelukkig leverde het SHO niet alsnog averij op en blijft de koppositie in handen van de Kikkershoekbewoners.

SHO: Peter Konings; Wilshon Lima, Danny Kerpel, Bob Bison, Kevin Angel Queijo; Rowdy Rijsdijk, Ingmar van Bruggen, Giovanni Breevaart; Ricky Bokhoven, Bob Vermunt, Jasper Huisman.

Kan Westlandia punten pakken tegen koploper SHO?

SHO is komende speelronde te gast op sportpark De Hoge Bomen.
Voor het vlaggenschip uit Oud- Beijerland is het al lang geleden dat ze voor een officiƫle wedstrijd naar Naaldwijk kwamen.
We moeten terug naar januari 2002 voor een bekerduel tegen het 1e team van de zondag.  Na een 1-1 eindstand (goal Johan Vis), gingen wij na pingels door in het bekertoernooi.

Zaterdag 1 kwam pas 1x in actie tegen de huidige koploper en winnaar van P1. Dat was in de huidige competitie en wel op Sportcomplex Kikkershoek. Het werd toen in de 2e helft een triller.
Wij konden een 2-0 (Vince v.d. Knaap) voorsprong bij rust niet vasthouden. Pas in blessuretijd scoorde aanvoerder Danny Bijl de gelijkmaker (3-3). Als de scheidsrechter toen had afgefloten hadden we een verdiend punt mee naar Naaldwijk kunnen nemen. Helaas viel enkele seconden voor het eindsignaal toch nog de 4-3.

De "zwartrokken" hebben de zekerheid van promotiewedstrijden, maar zal absoluut de huidige 1e plaats in 1B vast willen houden. De voorsprong op de nr. 2 Rijsoord is echter maar 1 punt en die ploeg gaat op bezoek bij onze concurrent, te weten nr. 13 RVVH.
SHO heeft in 10 duels op vreemde bodem 6x de winst gepakt en slechts 1x verloren. Daarmee is SHO na Honselersdijk het best presterende team in uitwedstrijden.

Westlandia heeft voor eigen publiek wat goed te maken. De zeperd tegen RVVH ligt menig volger van het team nog vers in het geheugen en zwaar op de maag.
Toch hebben de groen-witten afgelopen zaterdag bij Kloetinge laten zien waartoe ze echt in staat zijn.
De teamspirit en strijd op het Zeeuwse gras leverde een meer dan verdiende overwinning op.
Het werd dan ook een zeer aangename terugreis in de bus.
Gelet op de uitslagen en de stand in 1B waren die punten ook keihard nodig.

Ook komende zaterdag moeten we punten pakken, want de verschillen in het rechterrijtje zijn uitermate klein
8)   21-24 Brielle ( thuis tegen nr. 7 BVCB)
9)   21-24 Westlandia (thuis tegen de koploper
10) 21-24 Die Haghe (thuis tegen nr. 14 De Meeuwen)
11) 21-23 Poortugaal (thuis tegen nr. 3 Kloetinge)
12) 20-21 Deltasport (uit naar nr. 5 Forum Sport)
13) 20-19 RVVH (thuis tegen nr. 2 Rijsooord)
14) 21-18 De Meeuwen (uit naar Die Haghe)

De heer v.d. Perk is zaterdag de arbiter voor dit duel. Vanaf 14:30 zullen beide teams vol gaan voor de winst en de broodnodige 3 punten. Wie weet kunnen we het zoet van een overwinning meenemen naar een mooie 3e helft.
De wedstrijdbal wordt zaterdag gesponsord door Evenementenorganisatie Movela Productions & Events uit Naaldwijk
----

Daar waar het 1e team weer eens won, ging het 2e team met 4-3 onderuit in Zoetermeer. Dat was sinds speelronde 4 niet meer gebeurd.
De voorsprong op de 2 achtervolgers Alexandria'66 en Soccer Boys is zo ruim, dat we in de komende 5 wedstrijden nog 8 punten nodig hebben om de titel te pakken.
Overigens spelen zij komende speelronde in Rotterdam tegen elkaar.
Op de Hoge Bomen is komende zaterdag vanaf 12:00 uur  het 2e team van Ariston'80 de tegenstander. Dat team staat op de 7e plaats en zal zich zeker willen revancheren voor de 8-0 nederlaag van afgelopen weekend tegen Alexandria'66
De mannen van Ron Janssen en Hans v.d. Kruk wonnen de heenwedstrijd in Delft met 1-0
-----

Ook het 3e team wist in de afgelopen speelronde niet te winnen. Op eigen veld was de hekkensluiter te sterk voor onze routiniers. Maar ja teams van Westlandia hebben het wel vaker lastig tegen teams uit de onderste regionen.
Komende zaterdag nieuwe ronde en dus nieuwe kansen. De groen-witten gaan naar GDA en trappen rond de klok van 2 uur af.