Pagina's

vrijdag 5 april 2019

6 april 2019 Kloetinge Westlandia 0-1






Kloetinge verliest en lijkt af te haken voor de titel
Kloetinge heeft in eigen huis een dure nederlaag geleden. De Bevelanders verloren van Westlandia met 0-1 en zien het gat met de twee bovenste ploegen groter worden. Kloetinge kreeg wel diverse kansen, maar wist deze niet te benutten.

Marcel Lourens (foto: Omroep Zeeland)
Kloetinge kreeg vanmiddag Westlandia op bezoek en had als opdracht om te winnen, want concurrent SHO mocht niet verder uitlopen. Ook voor Westlandia was het belang groot, want de club probeert weg te komen uit de onderste regionen. Kloetinge kreeg ook wel wat kansen in de eerste helft, maar wist deze niet te benutten. Westlandia kreeg via Tim van der Voort een kans na een kwartier spelen maar ook deze kans werd niet benut. En omdat er niet gescoord werd gingen de ploegen met de 0-0 stand aan de thee.

Van der Voort 
Ook in de tweede helft duurde het lang voordat er gescoord werd. Het was Tim van der Voort die na tien minuten in de tweede helft opnieuw een kans voor Westlandia niet wist te benutten. Kloetinge ging opportunistisch spelen nadat trainer Marcel Lourens enkele malen had gewisseld. De Bevelanders kregen daardoor enkele grote kansen maar keeper Stijn van Beek stond zijn mannetje onder de lat bij de Zuid-Hollanders. Maar middels de omschakeling was het opnieuw Tim van der Voort die de grote plaaggeest was voor Kloetinge. Hij zorgde voor de domper voor Kloetinge door een kwartier voor tijd de 0-1 te scoren.

Kloetinge ging vol op de aanval maar slaagde er niet in om te scoren waardoor de groen-witte formatie duur puntenverlies oploopt in de titelstrijd. De concurrenten van Kloetinge, SHO en Rijsoord winnen beiden waardoor het gat nu respectievelijk zes en vijf punten is met deze twee ploegen. Kloetinge lijkt zich te kunnen gaan richten op de nacompetitie.
Scoreverloop
0-1 Van der Voort (76)
Opstelling Kloetinge

Braafhart, Van Vooren, Jaap Esser, De Jonge, Jansen (Van Tiggele/80), Janson, Mulder, Van den Dries, Van der Poel (Van Vossen/65), Daan Esser (Van Keulen/60), Özgan

Westlandia za1 vindt de laatste strohalm in Kloetinge.

Voorbereiding.
Zaterdag speelde Westlandia za1 de verre uitwedstrijd in en bij Kloetinge. Deze ploeg is nog volop in de race voor het kampioenschap met SHO en Rijsoord. Westlandia staat precies boven de ‘pd-streep’ en een overwinning op de hobbelige grasmat van Kloetinge is niet alleen wenselijk, hij is noodzakelijk.
Het team had zich zorgvuldig voorbereid op deze wedstrijd. Donderdag werd er bewust op gras getraind. En er werd een heuse elftalbespreking belegd. Niets werd aan het toeval over gelaten om de neuzen dezelfde kant op te krijgen en om de laatste strohalm te vinden op het gras van Kloetinge.
Voortekenen.
Voor de Flynth Westland Cup tegen KMD speelde Westlandia za1 een prima pot, met veel doelpunten en in de eerste helft een verdediging die de nul hield.
De dag voor de wedstrijd ontmoette ik bij toeval een bestuurslid van BVCB. Toen ik dapper zei, dat Westlandia za1 van Kloetinge zou winnen, beweerde hij heel stellig: ‘Uit bij Kloetinge win je nooit, echt niet!’
Direct bij aankomst liepen spelers van Westlandia, Mike Brouwer voorop over het grasveld, dat er ronduit slecht bij lag. Er verscheen een serieuze frons op het gezicht van Mike. Het woord ‘knollentuin’ viel ook ergens.
Kloetinge speelde in het groen wit.
Het elftal.
Keeper Stijn van Beek was weer helemaal fit en startte onder de lat. In de achterhoede keerde Rick van Rijn weer terug op zijn vertrouwde plek. Een verrassing was ook de basisplaats van Miquel van Dijk. Hamza el Yddri ontbrak vanwege een schorsing en Oalid Faik was er niet vanwege een midweekse tandtechnische ingreep.
Aanvankelijk zou Rudolf Luinge deze wedstrijd fluiten. Hij zegde echter af en werd vervangen door Thomas Hardeman.
De wedstrijd.
Vanaf het allereerste begin stond er een team. Er werden aanwijzingen en aansporingen geroepen. En er was volop strijd en beleving. In de beginfase waren er enkele gevaarlijke momenten voor het doel van Stijn van Beek. Uit een verre ingooi schoot een Kloetingse voet de bal over. Na een kwartier stopte Stijn een bal in een reflex met de voet na een prima schot van Can Özgan. Meteen reageerde Westlandia met een tegenaanval, waarbij Miquel van Dijk zijn inzet via een been naast het doel zag gaan. Na een periode van weinig spectaculaire acties, probeerde Tim van der Voort iets. Hij werd bij de middellijn aangespeeld, passeerde zijn mannetje en vuurde op het doel van Mitchel Braafhart. Naast en over. Miquel van Dijk werd vlak voor de rust dé kans geboden om de score open te breken. Hij kon alleen op Braafhart af, maar die hield hoofd en hart koel en keerde Miquels bal. Met een dubbel blanke stand gingen beide ploegen de kleedkamer in. 0 – 0.
In de tweede helft werd de wedstrijd levendiger met kansen over en weer. De verdediging van Westlandia hield stand tegen de aanvalsgolven van Kloetinge. Er werden weinig kansen weggegeven. Als er dan een groen witte Kloetinger doorbrak bracht Stijn redding. Hij had enkele belangrijke reddingen.
Maar ook Westlandia za1 verscheen regelmatig op volle oorlogssterkte voor het doel van de thuisclub. Rond het uur kopte Tim van der Voort een bal over en niet veel later kreeg hij nogmaals een goede doelkans. Zijn allermooiste kans kreeg hij met nog een kwartier te spelen. Hij ging 1 op 1 op Braafhart af. Hij kon de kans niet omzetten in een doelpunt. In de 76ste minuut was het eindelijk wel raak. Dennis Verbeek brak door. Op precies het goede moment legde hij af op Tim van der Voort. Nu was het wel raak. 0 – 1. Kloetinge zette een tandje bij en Danny Bijl en zijn mannen moesten aan de bak. Er was een spervuur aan schoten op het doel van Stijn. Hij had een belangrijke redding op een kopbal.
Bij Westlandia kwam Vince van der Knaap weer in het veld na een langdurige blessure.
Met wat meer geluk had Westlandia za1 de score kunnen uit te breiden. Doelpunten vielen echter niet meer. Westlandia za1won op vreemde bodem een wedstrijd die gewonnen moest worden. De andere uitslagen waren gunstig en onze mannen schoven enkele plaatsen omhoog op de ranglijst verder van de ’pd-streep’ vandaan.
Kloetinge – Westlandia za1
Rust: 0 – 0
Eind: 0 – 1
Opstelling:
Stijn van Beek, Rick van Rijn, Timothy le Duc, Danny Bijl, Marvin Vollebregt, Dennis Verbeek, Vince Olsthoorn, Miquel van Dijk<> Jericho Valentijn, Tim van der Voort,<> Mike Brouwer, Rick van Schie, Shane Bruinen<>Vince van der Knaap.

DSO2 – Westlandia za2
Eind: 4 – 3
Doelpunten: Jasper van Dijk(2x), Dylan Crozier uit JO17.
Tekst en foto’s JvdM


Kloetinge uit altijd lastig???? 

Dat zullen we komende zaterdag rond de klok van half 5 pas weten. Westlandia is immers nog nooit te gast geweest op Sportpark Wesselopark op Zuid-Beveland.

Wat wel wel weten is dat Kloetinge minimaal verzekerd is van nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse. Onze komende tegenstander pakte verrassend P2, doordat Rijsoord in de beslissende wedstrijd op 23 februari j.l. punten liet liggen bij Honselersdijk.
Promotie zou goed passen in project 2020, dat er toe moet leiden dat Kloetinge een stabiele hoofdklasser wordt.  Een groot aantal spelers draagt dat project een warm hart toe en heeft inmiddels bijgetekend. Van Goes (3e divisie) en Hoek (hoofdklasser) zijn de eerste versterkingen ook al vastgelegd.
Die (nieuwe) selectie weet in ieder geval dat ze volgend seizoen al vroeg aan de bak moeten. Afgelopen zaterdag won Kloetinge nml. met 4-0 bij SSV'65 en plaatste zich voor de 1/2 finale van de beker (district Zuid 1). Dat ticket geeft tevens recht op een plaats in de 1e ronde (medio augustus) van de TOTO KNVB Beker seizoen 2019-2020.



Op eigen veld heeft Kloetinge in 1B alleen half december 2018 van SV Poortuaal verloren. Totaal werden er in 10 wedstrijden 21 van 39 punten behaald.
In de laatste competitieronde van 2018 was Kloetinge met de supportersvereniging Fanatics te gast op de Hoge Bomen. Onze goede voornemens voor die wedstrijd gingen al snel op in het groene rookgordijn van de gasten. We verloren dan ook terecht 3-0.

Voor Westlandia wordt het tijd om punten te gaan pakken, want in de 3e periode hebben we na 3 rondes nog geen potten kunnen breken (3 nederlagen en doelsaldo 1-11).
Gelukkig lieten we in de wedstrijd voor de Westlandcup tegen KMD zien dat we het scoren nog niet verleerd zijn. De Wateringse doelman mocht afgelopen donderdag 7x de bal uit het net halen
In de stand in 1B staan we 11e en we weten dat de nrs. 12 De Meeuwen en 14 RVVH elkaar ook in Zeeland treffen.........
De wedstrijd aan het Noordeinde 5 (4481 BJ) Kloetinge staat vanaf 14:30 uur onder leiding van de heer R. Luinge en 2 neutrale assistenten.
----

Koploper Westlandia za. 2 staat 6 wedstrijden voor het einde van de competitie al 11 punten los van de directe 2 concurrenten. De volgende horde is DSO. De mannen van Ron Janssen en Hans v.d. Kruk trappen om 13:00 uur af in Zoetermeer
----

Het 2e team van HVC'10 heeft afgelopen zaterdag bij Deltasport P2 gepakt. Zaterdag 3 eindigde keurige 3e in de periode met slechts 3 punten minder.
Bij winst op hekkensluiter Victoria'04 is promovendus Westlandia komende zaterdag verzekerd van minimaal nog een seizoen in de res. 2e klasse. Aftrap op De Hoge Bomen is om 14:30 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten