Pagina's

dinsdag 16 april 2019

20 april 2019 Deltasport - Westlandia 3-5




De doelpuntenmachine van Westlandia za1 loopt weer gesmeerd.

Op zaterdag 20 april trad Westlandia za1 aan tegen Deltasport. De vereniging waar enkele weken geleden de kantine in vlammen opging. Op de plaats waar ooit een kantine stond, lag nu nog een cementen plaat. Nu konden toeschouwers in de open lucht van een kop koffie en het prachtige weer genieten. Toch werkten enkele zaken nog niet. Er kon geen wedstrijdformulier worden uitgeprint en het scorebord bleef op zwart.
Deze wedstrijd tegen Deltasport was er weer een die gewonnen móést worden. Van een ploeg die in deze fase van de competitie onder je staat, moet je winnen.
In het elftal van Westlandia ontbrak Marvin Vollebregt, waardoor Shane Bruinen naar de achterhoede ging en Vince van der Knaap in de basis startte. De groen witte voorhoede bestond v.l.n.r. uit Tim van der Voort, Vince van der Knaap en Miquel van Dijk.
Westlandia begon met de zon recht in het gezicht. Stijn van Beek ondervond al snel, dat een kleppet vanmiddag niet aan zijn voetbaluitrusting had mogen ontbreken. Hij stond voortdurend met zijn handen als klep boven zijn ogen het spel te volgen. En na 5 minuten kwam er een vrije trap zijn richting uit. Het was een hoge bal, die hij niet goed zag aankomen. Hij ving de bal, maar liet hem uit zijn handen vallen. Marruchen Zimmermann was er als de kippen bij om de bal binnen te tikken. 1 – 0.
Deltasport werd nog enkele keren gevaarlijk, maar ook Westlandia kwam wat meer in de wedstrijd. Het waren de gasten uit Naaldwijk die op 1 – 1 kwamen. Tim van de Voort had de bal in het strafschopgebied aan de voeten, kapte, draaide en drentelde. In plaats van de bal breed of diep te leggen speelde hij het kunstleer terug op de toevallig inlopende Vince Olsthoorn. Die vervolgens de bal in de uiterste bovenhoek joeg.
Daarna waren er weer kansen voor de thuisploeg. Stijn hield stand bij kansen van de aanvoerder van Deltasport.
Tim van der Voort kreeg de kans om Westlandia op voorsprong te brengen. Hij ging één op één op de keeper af. Wilde een lob proberen, maar duwde de bal vooruit, waardoor de keeper de bal kon blokken. Uit de tegenaanval scoorde Deltasport via een razendsnelle counter de 2 – 1. Het was Jordao Pattinama, die de bal binnen schoot.
Net voor het rustsignaal wist Westlandia op 2 – 2 te komen. Dennis Verbeek was op avontuur in het strafschopgebied van Deltasport. Hij werd door een verdediger van de thuisploeg tegen het lentegroene gras gewerkt. Scheidsrechter Turk wees meteen naar de stip. Tim van der Voort voerde deze klus naar behoren uit. De bal sloeg tegen de kunststoffen touwen. Beide ploegen zochten niet veel later de kleedkamers op.
In de tweede helft was het spel aanvankelijk niet om over naar huis te schrijven, maar Westlandia had als team wel veerkracht getoond, door tweemaal na een achterstand terug te komen. Nu nog op voorsprong zien te komen.
Vince van de Knaap die steeds beter in de wedstrijd kwam, schoof bij een uitbraak de bal voor het doel langs. Toen kwam een van de mooiste aanvallen van de middag. De gehele voorhoede van Westlandia werkte eendrachtig samen. Het begon bij Miquel van Dijk. Hij passeerde zijn man en passte op Vince van der Knaap, die het strafschopgebied in dribbelde. Hij zag Tim van der Voort frank en vrij staan, gaf de bal op maat. Tim kon simpel binnen tikken. 2 – 3.
De wedstrijd werd ontsierd door Chris Da Silva, die een zware overtreding maakte op Vince Olsthoorn. Hij kon er met direct rood vanaf.
Hamza el Yddri kwam voor Tim van der Voort om ook een steentje bij te dragen aan de wedstrijd. Nadat hij wat was warmgedraaid, werd hij de diepte in gestuurd. Hij kon alleen op de keeper af, maar hij lag hij al op de grond, voordat hij tot een schot kon komen. Westlandia mocht weer een penalty nemen. Vince van der Knaap bracht de 2 – 4 in de boeken.
De wedstrijd bleef spannend, omdat Deltasport met 10 man druk bleef zetten op de verdediging van Westlandia met corners en vrije trappen. Uit een kluts situatie kwam Deltasport op 3 – 4. Doelpuntenmaker was de man met de langste dreadlocks.
Miquel van Dijk speelde zich handig vrij en kon alleen op de keeper af. Hij schoot atletisch de bal op het doel, maar de keeper pareerde zijn schot. Hij besefte, dat deze kans had moeten zitten.
Vlak voor tijd begon Hamza op links aan een slalom door de verdediging van Deltasport. Bij de achterlijn aangekomen sloeg hij rechtsaf. Ging het strafschopgebied in, toen hij Vince van der Knaap moederziel alleen vrij voor het doel zag staan. Twee beheerste tikken en het was 3 – 5.
Westlandia za1 had weer een prima teamprestatie geleverd en verdiend gewonnen. De doelpunten machine is weer op stoom.
Deltasport – Westlandia za1
Rust: 2 – 2
Eind: 3 – 5
Opstelling:
Stijn van Beek, Rick van Rijn, Timothy le Duc, Danny Bijl<> Jericho Valentijn, Shane Bruinen, Dennis Verbeek, Vince Olsthoorn, Miquel van Dijk<> Oalid Faik, Tim van der Voort,<> Hamza el Yddri, Rick van Schie, Vince van der Knaap.
JvdM




Lastige uitwedstrijd voor zat. 1 in Vlaardingen

De mannen van trainers Roy Wasmus en Ruud Bijl gaan komende speelronde voor een cruciaal duel naar nr. 12 Deltasport (21 gespeeld en 21 punten).
De tegenstander uit Vlaardingen staat nu op een p/D-plaats maar slechts 3 punten achter nr. 10. Westlandia (22-24). Zij hebben een wedstrijd minder gespeeld en ook een beter doelsaldo. Bij winst zullen zij ons dus op de ranglijst passeren. Mochten de groen-witten de punten pakken, dan wordt het onderlinge verschil 6 punten in ons voordeel.
Natuurlijk kan ook nr. 11 Poortugaal (22-23) na zaterdag in de problemen staan, want die ploeg moet naar koploper SHO.

SHO, nr. 1 en periodekampioen in de 1e klasse B, ontsnapte afgelopen ronde tegen ons aan puntverlies. Een gelijk spel was zeker niet onverdiend geweest. Tel daarbij op onze 1-0 winst een week eerder bij de andere periodekampioen Kloetinge, dan mag duidelijk zijn dat de spirit van eerder dit seizoen weer in de ploeg zit.
Die zullen we hard nodig hebben, want er zijn maar 2 ploegen (SHO en Honselersdijk) geweest die op Sportpark de Broekpolder in Vlaardingen de 3 punten huiswaarts wisten te nemen.

Deltasport heeft dit seizoen de pech dat ze met afstand kampioen zijn in het delen van de punten. Maar liefst 9x was er een gelijk spel. Zo ook in Naaldwijk.  Wij gingen met een 2-1 voorsprong naar de thee. Vlak voor het einde van de wedstrijd stond het echter 3-4. Gelukkig maakten wij nog net vóór het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Roelof Luinge de gelijkmaker......

Als we de berichten mogen geloven speelde Deltasport afgelopen zaterdag een goede wedstrijd bij Forum Sport. In de 60e en 63e minuut gaf men echter 2 goals weg en liepen ze achter de feiten aan. Na de 2-1 eindstand concludeerde men dat Deltasport goed kan voetballen, maar dat het tijd wordt om als team te gaan presteren. Daar zullen wij ons dat zaterdag tegen moeten wapenen.

Het wordt komende zaterdagmiddag voor de volgers van de beide 1e seniorenteams van Westlandia een lastige keuze....
Als Westlandia za. 1 nml. om 14:30 uur aftrapt bij Deltasport, staat Westlandia zo. 1 ook klaar op de Hoge Bomen voor de derby tegen HBS.
Voor beide groen-witte teams staat er veel op het spel, maar de supporters kunnen maar op 1 plaats hun favorieten ondersteunen.
Gelukkig zijn via de social media (zie hier) zaterdagmiddag beide wedstrijden te volgen zijn. Daarnaast zal Leo Pronk voor de WOS live verslag doen van wedstrijd in Naaldwijk.

Na afloop van beide wedstrijden staan er weer een aantal onvermoeibare "vrijwilligers" van Jan de Bruijn klaar voor een onvergetelijke 3e helft op een zonovergoten sportpark De Hoge Bomen.
Mooie Paasdagen
Fr@

Geen opmerkingen:

Een reactie posten