Pagina's

woensdag 16 oktober 2019

zaterdag 19 oktober 2019 Berkel - Westlandia 1-2







Westlandia za1 geeft Berkel een lesje kansen benutten. De ploeg van Sieme Zijm en Ruud Bijl speelde op zaterdag 19 oktober bij de gezelligste club van Lansingerland: CVV Berkel. Na de laatste thuiswedstrijd tegen Wateringse Veld/Kranenburg, die inmiddels gewist is uit het verenigingsgeheugen, waren onze jongens wel weer toe aan een succesje. En het moet gezegd: De thuisploeg, gezellig als ze z ijn, werkte daar grootmoedig aan mee.
Westlandia startte met dezelfde elf spelers, als een week eerder met Stef Geertsema, vorige week de man van de wedstrijd, Jerichio Valentijn en Stefan Bron in de basis. Het eerste kwartier was stormachtig met kansen voor beide doelen. Berkels aanvoerder Jos Buitenhuis kreeg 3 grote kansen, maar hij schoot over, naast en zag Jari Duijvestijn een schot onschadelijk maken. Westlandia stelde daar een vrije trap over en een prima verdekt schot vanaf de rand van de zestien van Tim vd Voort tegenover. De verdediging van Westlandia had  de handen vol aan de sterke en snelle aanvoerder van Berkel.
Regelmatig trok  Westlandia ten aanval, maar dat was minder urgent dan wat de thuisploeg liet zien. Echte uitgespeelde kansen waren er niet. Na een half uur spelen kwam Westlandia op voorsprong. Vanaf rechts werd de bal voor het doel gebracht. Een verdediger van Berkel maaide finaal over de bal. Tim vd Voort zag ineens een bal op zich afkomen kreeg de bal zo’n beetje achter zich. De bal werd weggetikt precies voor de voet van Stefan Bron. Die haalde droog uit. 0 – 1. Met die  stand gingen we rusten.
In de tweede helft werd Westlandia in de verdediging gedrongen. Goed keeperswerk van Jari en wat geluk en wijsheid zorgden er voor dat er geen doelpunten vielen voor Berkel. Westlandia was nauwelijks gevaarlijk voor het doel van Berkel. Na een goed uur vond er een dubbele wissel plaats. Shane Bruinen en Stef Geertsema maakten plaats voor Nick Ruigrok en Rick van Rijn. De laatstgenoemde had een splijtende pass in de voet. Hij stuurde Stefan Bron de diepte in. Die liep zijn verdediger eruit en maakte de vrije kans bekwaam af. 0 – 2. Vijf

minuten later kreeg Stefan een publiekswissel. Ricardo vd Zalm kwam voor hem.
Berkel zette vervolgens aan voor een slotoffensief. Jari redde nog op een inzet, maar vlak voor tijd lukte het de aanvoerder van Berkel, Jos Buitenhuis eindelijk om het  doel te vinden. Niet veel later blies de goed leidende scheidsrechter Omar Moussaoui de wedstrijd af. Westlandia kon met 3 punten in de tas naar Das große Papenfest Oktoberfest.

Berkel 1 - Westlandia za1
Rust: 0 – 1
Eind: 1 – 2

Op de foto is Stefan Bron op weg naar zijn tweede doelpunt.

Voorschoten’97 2 – Westlandia za2
Eind: 5 – 3.
Het team met een aantal jeugdspelers kwam op een 4 – 1 achterstand. De jongens knokten  zich terug tot 4 – 3. In blessuretijd werd het 5 – 3. De doelpunten werden gescoord door Miquel, Remi en Curtis(JO19-2).

JvdM



Westlandia voor 3 punten naar Oostland

Na het onverdiende puntverlies tegen WVK, moeten de mannen van Sieme Zijm komende zaterdag naar de nummer 8 in 2C te weten Berkel.
Vanaf 14:30 uur staat de wedstrijd op Sportpark Het Hoge Land Berkel onder leiding van de heer Moussaou.

Afgelopen zaterdag was het tegen Wateringse Veld Kranenburg een potje met alles er op en er aan.  Helaas vielen een aantal cruciale beslissingen (wat Westlandia betreft) in de categorie "arbitrair".
WVK laat op de eigen site optekenen dat hun assistent-scheidsrechter goud waard was........
De mannen van trainer Sieme Zijm lieten in deze wedstrijd wel weer de inzet en vorm zien van de duels uit de voorbereiding.  Dat geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden, te beginnen in Berkel.

Die tegenstander uit het Oostland heeft 5 punten behaald. Op eigen veld was er een 5-1 overwinning op Te Werve en een 2-1 nederlaag tegen SVC'08. Uit werd er gelijk gespeeld bij Valken'68 en Soccer Boys.
Op 25 april 2009 waren we voor het laatst te gast in Berkel. We verloren toen met 2-0. Eerder dat seizoen werd het op de Hoge Bomen 0-0. Dat betekent dus dat we onze tegenstander nog niet extra af hebben laten trappen.

Zaterdag komt daar hopelijk verandering in.
-----



Na de winst op het 3e team van FC Lisse staat Westlandia za. 2 net niet boven de beruchte streep.
Vanaf 11:45 uur strijden de mannen van Hans Kruk en Rob bij nr. 10 Voorschoten'97. Omdat wij op basis van doelsaldo 11e staan, kunnen er op Sportpark Adegeest goede zaken gedaan worden.
Fr@
----

Oh ja: een oplettende lezer van de voorbeschouwingen constateerde dat we niet 1, maar 2x hadden gespeeld tegen Wateringseveld. In een nederlaagserie in oktober 2009 wonnen de groen-witten met 4-3 van de gastheren.
Ook een oefenwedstrijd tegen Hoekpolder (3-1) uit dat jaar ontbrak nog in de database.

De topscorerslijst is nu aangepast en de teller staat op 95 doelpuntenmakers en 1.277 goals sinds de start in 2006.
STAND (top 10 en spelers van de huidige selectie)
1 Erik van Vliet 77
2 Joost van Schie 72
3 Hans v.d. Kruk 62 (+3)
4 Brendan v.d. Berg 62
5 Boyd Rijnenberg 58
6 Rokus Kester 55 (+1)
7 Stefan Bron 50
8 Tim v.d. Voort 42
9 Jasper van Dijk 39
10 André v.d. Valk 33 (+1)

12 Dennis Verbeek 31
16 Matthijs van Dijk 24 (+1)
21 Glenn v.d. Weerd 20 (+1)
36 Timothy le Duc 11
37 Miquel van Dijk 11
45 Marvin Vollebregt 7
46 Rick van Schie 7
59 Vince Olsthoorn 4
61 Nick Ruigrok 3
62 Jerichio Valentijn 3
63 Stef Geertsema 3
64 Shane Bruinen 3
65 Remy de Bliek 3
75 Rick van Rijn 2
76 Floris Groot 2

Geen opmerkingen:

Een reactie posten