Pagina's

woensdag 30 oktober 2019

zaterdag 2 november 2019 DoCoS - Westlandia 0-3





 Zes-punten-duel voor zaterdag 1 bij DoCoS

Komende zaterdag al weer speelronde 7 in de 2e klasse B. Dat betekent dat binnen 2 wedstrijddagen de strijd om de 1e periode wordt beslist.
Er zijn nog 3 kanshebbers  Als UVS geen fouten maakt, pakken zij die eerste prijs. Anders hebben  DSO of Wateringseveld/K. nog de kans om een feestje vieren.

Westlandia en DoCoS hebben andere zorgen. Wij staan met 7 punten op een 9e plaats, maar slechts 1 punt voor op de p/D-plaatsen. DoCoS, hekkensluiter in 2B, kan bij een goede winstpartij ons op de ranglijst passeren.

De club uit de sleutelstad keerde in 2012 terug in het zaterdagvoetbal. In het 2e seizoen pakte men de titel. 3 seizoenen later volgde met het kampioenschap de promotie naar de 2e klasse. Daar werd men achtereenvolgens 4e en 8e.
De start van dit seizoen is, mede door blessures van belangrijke spelers, niet denderend. Op eigen veld werd pas 2x gespeeld en met de nodige mazzel 1x gelijk gespeeld tegen Kagia. Doelman Van Harmelen kopte toen in de laatste seconde de 1-1 binnen.
Soccer Boys was op de 2e speeldag met 2-1 te sterk in Leiden.
In speelronde 4 was er de knappe 3-1 winstpartij tegen Te Werve in Rijswijk. Door dat wapenfeit heeft men nu 4 punten.

Westlandia pakte afgelopen weekend een belangrijk punt tegen toen nog de nummer 2 SVC'08. Het was een zwaar bevochten gelijk spel, waarbij we over (een beetje) geluk niet te klagen hadden. Tim v.d. Voort (foto)was 2x trefzeker vanaf 11 meter. Hij bracht zijn seizoenstotaal op 14 goals in 15 wedstrijden van zaterdag 1

Het 6 punten-duel op Sportpark Morskwartier I (Haagse Schouwweg 5 Leiden) staat vanaf  14:30 uur onder leiding van de heer Blaak.

----
Het 2e team won afgelopen zaterdag knap van Honselersdijk (4-1). Nu wacht een uitwedstrijd bij directe concurrent in het rechterrijtje Schipluiden 2.
Aftrap op 2 november op Sportpark Keenenburg is om 12:00 uur

Fr@




DoCoS ontvangt Westlandia in 6-puntenduel

Gepost in Hoofdbestuur op donderdag, 31 oktober 2019.
LEIDEN, 31 oktober 2019 – DoCoS staat zaterdag voor een belangrijk duel in de strijd met het gedegradeerde Westlandia. Het is een zogeheten 6-puntenduel: bij winst komt hekkensluiter DoCoS op gelijke hoogte met Westlandia, bij verlies vergroten de bezoekers de voorsprong op DoCoS tot zes punten. Voor DoCoS is het duel voor eigen publiek de kans om de nare smaak van de nederlaag in de stadsderby tegen koploper UVS weg te spoelen.
DoCoS leed in de zesde competitieronde een kansloze nederlaag bij UVS en kwam daardoor weer op de laatste plaats. DoCoS krijgt tegen Westlandia de kans om zich te herstellen van de duidelijke nederlaag in de Kikkerpolder (3-0). Eenvoudig wordt dat niet want Westlandia verraste met een zwaarbevochten gelijkspel op een van de bovenste ploegen, SVC ’08: 2-2. Daardoor kwam Westlandia in de dikke middenmoot terecht: op de gedeelde zevende plaats staan Kagia, RCL en Westlandia allemaal met 7 punten. Van Nispen en HVC ’10 volgen met 6 punten en daarna komen Berkel en Te Werve met 5 punten, terwijl DoCoS de rij sluit met 4 punten. De verschillen zijn klein op de ranglijst, en er is nog geen man overboord maar daarom telt elk punt. Een goed resultaat van DoCoS tegen Westlandia is daarom zaterdag van groot belang. Tegen Westlandia zal het vooral belangrijk zijn om topscorer Tim van der Voort uit te schakelen: door zijn twee treffers (pingels) tegen SVC ’08 bracht hij zijn totaal op 14 doelpunten in 15 wedstrijden van het eerste van Westlandia.
Herman en Hans van Marwijk
Westlandia uit Naaldwijk heeft twee eerste elftallen, zoals VVSB, waarbij het eerste elftal het vlaggenschip van de vereniging is. Het zondagse eerste elftal van Westlandia speelt voor het derde seizoen op rij in de 3e divisie en is ook het enige zondagteam van de Naaldwijkers, terwijl de club op zaterdag tien seniorenteams in de competitie heeft. Twintig jaar geleden speelden DoCoS en Westlandia beiden ook in de 2e klasse. In het seizoen 1999-2000 werd Westlandia kampioen in de zondag 2e klasse D en promoveerde toen naar de 1e klasse. DoCoS speelde toen als zondagclub in de 2e klasse C, onder meer tegen Alphense Boys, VELO en Kranenburg. DoCoS werd toen zesde en had spelers in het eerste elftal als Hans en Herman van Marwijk, Dennis Stuifzand, Edwin Verhoogt, Luc Kok, Richard Koldenhof, Niek de Vries en een piepjonge Niels van der Linden.
Opmars in zaterdagvoetbal
Terwijl Westlandia op zondag naar de top van het amateurvoetbal klom, zakte DoCoS af naar de vierde klasse van het zondagvoetbal om dat hoofdstuk in 2015 af te sluiten. DoCoS was in 2011 al begonnen in het zaterdagvoetbal. Westlandia begon vijf jaar eerder, in 2006, met een standaardelftal in de zaterdagcompetitie. Westlandia en DoCoS begonnen beiden met een opmars vanuit de kelder van het zaterdagvoetbal. Westlandia werd in 2014 kampioen in de 3e klasse, DoCoS twee jaar later (2016) ook in de 3e klasse. In datzelfde jaar 2016 promoveerde Westlandia via de nacompetitie ten koste van RCL samen met kampioen SVC ’08 naar de 1e klasse. Afgelopen seizoen werd de Naaldwijkers het derde jaar in de 1e klasse noodlottig, via de nacompetitie keerde Westlandia terug in de 2e klasse van het zaterdagvoetbal. Daardoor treffen DoCoS en Westlandia dit seizoen elkaar voor het eerst in het zaterdagvoetbal.
Zes winstpunten op vreemd terrein
Westlandia lijkt na een matige start de weg omhoog gevonden te hebben. Westlandia begon met een 1-3 nederlaag tegen het onberekenbare Te Werve, won vervolgens bij RCL (1-2), verloor daarna van en bij Valken ’68 (1-0) en nipt van Wateringse Veld Kranenburg (1-2) om daarna zijn tweede uitzege te pakken bij Berkel (1-2). Afgelopen zaterdag speelden de Naaldwijkers met 2-2 gelijk voor eigen publiek tegen SVC ’08 waardoor Westlandia zijn eerste winstpunt behaalde voor eigen publiek. Zes van de zeven winstpunten haalde Westlandia dus in de uitwedstrijden bij RCL en Berkel. DoCoS is gewaarschuwd.
Aftrap
De aftrap van de ontmoeting tussen DoCoS en Westlandia is zaterdag om 14.30 uur in het sportpark van DoCoS aan de Haagse Schouwweg.
Het tweede elftal van DoCoS, dat afgelopen zaterdag nipt met 3-2 verloor bij Noordwijk, ontvangt om 12.15 uur op eigen veld de reserves van VVSB Zaterdag.
DJ Carlton
Na afloop van het duel tussen DoCoS en Westlandia zorgt DJ Carlton voor de muzikale omlijsting van de derde helft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten