woensdag 2 oktober 2019

zaterdag 5 oktober 2019 Valken'68 - Westlandia 1-0

Een genegeerd vlagsignaal blijkt voor Westlandia za1 fataal.

Nog niet eens heel lang geleden in de nacompetitie om in de eerste klasse te blijven, ontmoetten beide teams elkaar op De Hoge Bomen. Westlandia za1 won die wedstrijd met ruime cijfers. Dat gaf hoop in de Westlandse harten voor de derde wedstrijd in de 2de klasse C uit in Valkenburg, Zuid Holland.
Jari Duijvestijn stond weer in het doel en Stef Geertsema startte in de verdediging op de plaats van de afwezige Rick van Rijn. Scheidsrechter was de heer B. van Kommer.
De wedstrijd kende veel strijd, maar weinig kansen, veel zoeken naar openingen in de verdedigingen, maar weinig vinden van gaten daarin, veel zoeken naar medespelers, maar vooral vinden van tegenstanders.
De thuisploeg beheerste de wedstrijd in de beginfase. Valken ’68 was gedreven om een eerste overwinning binnen te halen, thuis. Westlandia werd vooral in de verdediging gedrongen . Na 7 minuten schampte al een bal de lat boven Jari.
Westlandia werd door de Valken op ruime afstand van het doel gehouden. Over rechts trok Sjef Geertsema een aantal keren ten aanval. Ballen die in de Valker doelmond gebracht werden, waren bijna altijd een prooi van de vliegende Valk Ruben van der Does, de doelman van Valken’68. Westlandia kreeg een vrije trap en enkele corners, maar die leverden niets op.
Tegen het einde van de eerste helft vlagde de assistent scheidsrechter van de thuisploeg voor een uitbal, voor Westlandia. De scheidsrechter negeerde dat vlagsignaal en de assistent trok zijn vlag vlug terug, niet veel later ging er iets verderop  de bal weer over de zijlijn. Nu mocht Valken ’68 een ingooi nemen. Een klusje voor Peter de Best. Hij gooide best goed en ver op aanvoerder Marc Langeveld. Die controleerde de bal in het strafschopgebied en schoot de bal uit de draai hard in de bovenhoek. 1 – 0. Twee minuten later floot Kommer voor de rust.
Na de rust gingen beide ploegen op zoek naar meer treffers. Verder dan zoeken kwam het meestal niet. De thuisploeg kreeg wel enkele kansen maar was slordig in de afwerking. Ook Westlandia zette een aantal keren de verdediging van de Valken onder druk, maar de keeper liet zich niet verrassen. Vlak voor tijd kreeg Westlandia ook een ‘ingooi moment’, vergelijkbaar en op dezelfde plaats als voor de rust. Westlandia heeft ook iemand, die zich gespecialiseerd heeft in de verre ingooi: Marvin Vollebregt. Ook hij gooide bal in het doelgebied, maar  de controle van de bal was (als ik me niet vergis bij Tim vd Voort) niet optimaal. Geen schot, geen goal.
Westlandia za1 verloor in Valkenburg met het kleinste verschil met 1 – 0.
Valken’68 1 – Westlandia za1
Rust: 1 – 0
Eind: 1 – 0

Valken’68 2 – Westlandia za2
Eind: 2 – 0
Het kostte moeite om een tweede team op de been te krijgen in Valkenburg. Met Marko vd Knaap en een aantal jeugdspelers lukte dat. Het team speelde heel verdienstelijk en kreeg doelkansen. Twee slimme counters leverde de thuisploeg een 2 – 0 overwinning op.

JvdM

Zaterdagselectie gaat naar Valken'68

Westlandia speelt komende zaterdag weer een uitwedstrijd. Voor het eerst in de historie komen de groen-witten in actie op Sportpark 't Duyfrak en wel tegen Valken'68. Vanaf 14:30 uur staat de wedstrijd onder leiding van de heer Van Kommer.

De groen-witten speelden al wel een keer op De Hoge Bomen tegen de club uit Valkenburg. Dat was op 1 juni j.l in de 1/4 finale van de nacompetitie voor handhaving in de 1e klasse. Mede door een goede eerste helft (3-0), bereikten we met een 4-1 overwinning de 1/2 finale. De rest van het verhaal is bekend en daarom spelen we nu tegen elkaar in de 2e klasse.

Valken'68 bereikte vorig seizoen de nacompetitie door in de slotfase een goede reeks van 10 wedstrijden neer te zetten. Die lijn hebben ze dit seizoen nog niet door kunnen trekken.
In de openingswedstrijd werd met 1-0 verloren bij HVC'10. Afgelopen weekend werd er thuis ook niet gescoord en werd het 0-0 tegen Berkel.
In de poulefase van de beker werd Valken'68 ondanks 4 punten uitgeschakeld. De ploeg scoorde toen wel (6x), maar kreeg er evenveel tegen. 1e klassers VUC en Forum Sport stroomden vanuit die poule door naar de 1e ronde van de districtsbeker.

Westlandia wist na de winst in de bekerpoule afgelopen zaterdag de draad weer op te pakken in Leiderdorp. Ondanks dat RCL wel een aantal goede kansen kreeg op een beter resultaat, gingen de 3 punten mee naar Naaldwijk. Trainer Sieme Zijm zal zeker te spreken zijn over de wijze waarop zijn spelers dit resultaat wisten af te dwingen.

Er kan de komende dagen regionaal flink wat water vallen. Kans bestaat dat we, net als bij RCL, uit moeten wijken naar een bijveld, want op het hoofdveld staan geen kunstsprieten.

------
Aan het improvisatietalent heeft het bij het 2e team afgelopen zaterdag niet gelegen. Ondanks alle pogingen bleek het niet mogelijk een "echte" goalie te vinden die bij de mannen van Hans v.d. Kruk en Rob Klop het doel wilde verdedigen. Noodgedwongen moest er dus 90 minuten lang een veldspeler tussen de palen. Hij heeft zijn uiterste best gedaan, maar kon de 5-1 nederlaag niet voorkomen.
Komende zaterdag vanaf 11:00 uur nieuwe ronde en dus nieuwe kansen. Met dank aan de KNVB speelt het 2e team ook bij Valken'68.