woensdag 6 oktober 2021

9 oktober 2021 Westlandia - KAGIA 2-1

Westlandia pakt drie punten ten koste van Kagia

In Naaldwijk bleef Westlandia aan de goede kant van de score tegen Kagia. De Westlanders namen na de rust een 1-0 voorsprong, maar zagen de club uit Lisserbroek op gelijke hoogte komen. Met nog elf minuten te spelen greep de ploeg van Theo Verbeek (foto) alsnog de winst: 2-1.

Op Sportpark De Hoge Bomen boden Westlandia en Kagia de toeschouwers een leuke openingsfase met kansen aan beide kanten. De spanning bleef in het duel. Westlandia had wat meer aanvallende impulsen, maar moest letten op de gevaarlijke uitbraken van de tegenstander. Na iets meer dan een half uur spelen wist Ricardo van der Zalm Tim van der Voort te vinden, maar zijn schot leverde niets op. Succesvol In de tweede helft was het al snel raak voor Westlandia. Uit een combinatie met Tim van der Voort kon Lars van den Berg succesvol afronden: 1-0. Na dik een uur spelen zag Roy van Beek zijn schot net over het doel gaan. Zeven minuten later kwam Mike Vijverberg alleen voor de doelman, maar zijn schot was te zacht. Uit de counter kon Jazz Prins de gelijkmaker aantekenen. Westlandia greep toch nog de drie punten. In de 79e minuut werd een voorzet van Roy van Beek door een verdediger van Kagia hard het eigen doel in gewerkt en mocht Westlandia de drie punten bijschrijven: 2-1.

Kagia biedt Westlandia Za1 de helpende voet (9 oktober 2021)

Westlandia en Kagia, uit Lisserbroek stonden eerder tegenover elkaar op De Hoge Bomen op zaterdag 25 januari 2020. Dat werd onder Siemen Zijm een grote overwinning van 6 - 0 voor de thuisploeg. Afgelopen zaterdag 9 september 2021 stonden er twee heel andere ploegen tegenover elkaar.

Opvallend in het team van Theo Verbeek/Rob Klop was het meespelen van Dinand Kuhn. Hij speelt normaal in O21 en heeft ook al gespeeld in Westlandia Z01. Dat had te maken met blessures in de voorhoede en het was mogelijk, omdat O21 geen programma had. Hij ontpopte zich als een voortdurend gevaar voor de verdedigers van Kagia.

Westlandia had heel veel balbezit en speelde zeer aanvallend, maar was onzorgvuldig in de afwerking en de verdediging van Kagia stond goed en had in Aron Wijsman een uitstekende keeper. Elke bal op doel was voor hem. Hij leidde de achterhoede, gaf aanwijzingen en wierp zich overal voor en tussen. Na 15 minuten kreeg Rick van Schie een kopkans na voorbereidend werk van Roy van Beek.

In de 18e minuut kreeg Michaƫl Bruijn van Kagia bij een snelle counter een opgelegde kans. Hij schoot naast. We zagen schoten van Marvin Vollebregt, van Dinand Kuhn. En Roy van Beek bood Ricardo vd Zalm een goede kans, maar zijn schot werd geblokt. Dat was meteen ook de laatste actie van Ricardo. Met een blessure aan de kuit moest hij het veld verlaten. Mike Vijverberg was zijn vervanger. In de 39e minuut was Timothy le Duc mee opgekomen bij een corner. Van heel dichtbij schoot hij op doel. De keeper gooide zich in de baan van het schot en op de schoen van Timothy.

Vlak voor de rust was er nog een leep tikkie terug van Tim vd Voort op Dinand. Die zag zijn schot geblokt worden. Met een 0 – 0 brak de rust aan na een fluitsignaal van scheidsrechter Roel Vermaat.

Vrij snel in de tweede helft brak Westlandia de score eindelijk open. Lars vd Berg zette de aanval op, speelde Tim vd Voort in het strafschopgebied aan, die zette met een uitgekiend hakje Lars vrij voor de keeper. Die schoot de 1 – 0 in de touwen en op het scorebord.

Er was nog kansen voor Roy van Beek en Mike Vijverberg tikte de voorzet van Tim vd Voort in de handen van de keeper van Kagia. Die bracht de bal snel in het spel en via een snelle counter viel het volgende doelpunt in het Westlandia doel. Jazz Prins van Kagia stond ineens vrij voor Jari Duijvestijn en tot verdriet van elke Westlandiaan schoot hij in de 70e minuut de 1 – 1 binnen.

Yordi van Beek kwam erin voor Rick van Schie. Hij kreeg een goede schietkans na een voorzet van Roy van Beek, maar het schot kwam niet voorbij de handen van de keeper. In de 80e minuut was het wel raak. Roy van Beek was uitgeweken naar rechts, min of meer op weg naar de cornervlag en gaf de bal hard en scherp voor. Kevin Robelus van Kagia probeerde de bal te onderscheppen, maar via zijn voet caramboleerde de bal onhoudbaar in zijn eigen doel. 2 – 1. Hij was de man van de helpende voet.

In de laatste minuten werd Nino Capdevilla nog ingebracht voor Tim vd Voort.

Westlandia za 1 boekte zijn tweede overwinning na 3 competitiewedstrijden.

JvdM

Westlandia kan zich zaterdag 9 oktober vanaf 15:00 revancheren tegen Kagia voor de zeperd tegen HVC'10. De wedstrijd staat onder leiding van de heer Vermaat.

De verwachtingen waren afgelopen weekend hoog gespannen voor onze derby tegen de Hoekenezen. Het was bekend dat ze een goede ploeg hebben, maar met de vorm van de dag, kon Westlandia misschien........
Het pakte voor ons helaas helemaal anders uit. Na de snelle 1-0 achterstand liepen we eigenlijk de hele wedstrijd achter de feiten aan. Ondanks de offday van zijn ploeg, weet trainer Theo Verbeek ook dat het beter kan, maar dat door blessures er geen beroep gedaan kan worden op een aantal sterkhouders. Naar verwachting zal er uit de ziekenboeg komende zaterdag nog niemand doorstromen naar de wedstrijdselectie.

Kagia haalde in de bekerpoule maar 1 punt. Bij de opening van het seizoen waren ze vrij en konden zich richten op de wedstrijd tegen streekgenoot Van Nispen. Dankzij veel strijd werd er met 1-0 gewonnen. Afgelopen dinsdagavond speelden de ploeg uit Lisserbroek een nuttige oefenwedstrijd (2-2) tegen de nieuwe fusieclub EMM'21 (was DOSR en WVC). De trainer van Kagia heeft ook te kampen met blessures, maar door een aantal versterkingen heeft hij nu wel meer keuzes voor zijn basis-elf.

In seizoen 2019-2020 speelden het toen gepromoveerde Kagia een kansloze wedstrijd op de Hoge Bomen. Het werd 6-0 (oa. goals van Stefan Bron en Tim v.d. Voort). Bij het invallen van de lockdown stonden ze in de gevarenzone. Afgelopen jaar speelden ze 2x gelijk en toen zat het seizoen er al weer op.

Het zijn natuurlijk allemaal mooie bespiegelingen vooraf. Komende zaterdag starten beide teams om 15:00 uur weer met 11 tegen 11 en begint het scorebord op 0-0. Beide trainers zullen zich inspannen om de beste 11 met bijbehorende tactiek het veld in te sturen.

------

Het 2e team heeft ook weer een thuiswedstrijd. Na de 2-0 winst op HVC'10 is nu het puntloze RCL 2 te gast op de Hoge Bomen. Wedstrijd start om 12:00 uur.

------

Westlandia za. 3 heeft op 9 oktober een uitwedstrijd bij koploper MVV'27. Aanvang in Maasland is 14:45 uur. De mannen van Wim Lentz zullen de kater van de 4-3 nederlaag tegen DVO'32 weg willen spelen.