woensdag 13 oktober 2021

Zaterdag 16 oktober 2021 RCL Westlandia 2-2

Westlandia proeft uit bij RCL de bittere nasmaak van een gelijkspel

Natuurlijk ging Westlandia za1 vanwege een tsunami aan blessures zonder hoge verwachtingen naar RCL. Maar midweeks speelde het elftal van Theo Verbeek en Rob Klop een beter dan goede bekerwedstrijd. Heinenoord werd met 4 – 2 naar huis gestuurd. Wel met hulp van enkele spelers van Westlandia O21. (Verslag daarvan onder dit verslag)

Een echte verrassing was het meespelen van Sven Enthoven. Dit vanwege het wegvallen van 3 basis-aanvallers. In de voorhoede stonden verder de altijd ijverige Rick van Schie en Nino Capdevilla. Roy van Beek moest dit trio een beetje aansturen.

Na een voorzichtig begin zoekt Westlandia regelmatig de aanval. In de 7e minuut krijgt Roy van Beek uit een snelle aanval de kans om te schieten. Dat schot gaat nog net over. Er volgen in de loop van de wedstrijd nog vele schoten van zijn voet. In de 16e minuut zet Roy Vince Olsthoorn vrij voor de keeper van RCL. Hij krijgt de bal echter niet voorbij de doelman. Ook Rick van Schie wordt de diepte ingestuurd, maar komt niet tot een afronding in de vorm van een doelpunt.

RCL lukt dat in de 28e minuut wel. Door onoplettendheid in de achterhoede gaat Sieb Rutgers van RCL alleen op Jari Duijvestijn af, die komt zijn doel uit en Sieb schiet met een subtiel lobje de bal het doel in. 1 – 0

Vervolgens doven de aanvallende aspiraties van Westlandia wat en kabbelt de wedstrijd naar de rust. Lars vd Berg komt nog met een zogenaamd “Vince van Hagentje”, een schot op het doel vanaf de middellijn. Hij had namelijk gezien dat Joe van Heusden, de keeper van RCL nogal ver voor zijn doel stond. Zijn poging gaat hoog over. Ook Sven Enthoven is dichtbij een doelpunt. Met een 1 – 0 stand op het virtuele scorebord (De wedstrijd werd op een bijveld gespeeld, zonder scorebord.) gaan beide ploegen rusten.

Westlandia za1 komt uitermate fris uit de kleedkamer. Binnen 2 minuten ligt de 1 – 1 al in het doel van RCL. Roy van Beek creĆ«ert zijn eigen kans en passeert uiterst beheerst de keeper van RCL in de linkerhoek. 1 – 1. Dat doelpunt geeft de groen witte brigade zelfvertrouwen en Joe van Heusden krijgt handenvol werk. In de 20e minuut verstuurt Lars vd Berg een pass vanaf de middellijn op Roy van Beek. Die staat ineens oog in oog met de doelman van RCL en scoort wederom beheerst de 1 – 2 op het virtuele scorebord. Westlandia gaat op weg naar een overwinning lijkt het.

Ricardo vd Zalm, ingevallen voor Marvin Vollebregt, begint zelf aan een opmars aan de rechterkant, speelt de bal af en stoomt door richting strafschopgebied RCL. Daar krijgt hij een goede schietkans op een presenteerblaadje. De keeper van RCL onderschept het schot.

Inmiddels is de blessuretijd ingegaan, als Danny van Voskuilen ineens oog in oog komt te staan met de al vaak genoemde RCL-keeper. Danny kan de bal net niet voorbij de keeper tikken.

Dan gebeurt het aan de andere kant, want RCL wil sowieso niet verliezen. De man van het eerste doelpunt passeert Jari Duijvestijn voor de tweede keer. 2 – 2.

Nog dieper in blessuretijd krijgt Roy van Beek alsnog een kans om de overwinning voor Westlandia binnen te halen. Een verwoestend hard schot richting de kruising werd onderweg geblokt. Tot op het laatst waren er kansen om met een overwinning naar Naaldwijk te gaan. Het bleef 2 – 2. En de bittere nasmaak van het gelijke spel zal voor altijd aan deze wedstrijd kleven.

Een compliment aan de spelers van Westlandia za1 voor hun inzet en strijdlust.

Zaterdagmiddag vanaf 14:30 uur start Westlandia in de 4e speelronde van de competitie bij RCL. De wedstrijd in Leiderdorp staat onder leiding van de heer Lit.

Het wordt de 5e keer dat we een wedstrijd spelen op sportpark Sportpark De Bloemerd. Bij de competitiewedstrijden houden we elkaar in evenwicht. Beide teams wonnen een keer met 2-1 en 1x was er een puntendeling (1-1). De onderlinge P/d wedstrijd voor promotie naar de 1e klasse (juni 2016) wonnen de groen-witten met 3-0. Van de huidige selectie hebben Dennis Verbeek en Tim v.d. Voort in het verleden een goal gescoord in Leiderdorp.

Nr. 9 RCL heeft tot nu toe na 3 wedstrijden in de 2e klasse C pas 1x gewonnen. Dat was wel afgelopen zaterdag in de derby bij DoCoS (1-2). Met minimaal verschil werd er eerder verloren van medekoploper Vitesse D (2-3) en Van Nispen (1-2).

Afgelopen dinsdag kwam RCL thuis voor de beker in actie tegen hoofdklasser TOGB. RCL kon niet zorgen voor een stunt. Tot overmaat van ramp moesten 2 sterkhouders van het team uit Leiderdorp met  een blessure naar de kant.

Westlandia streed dinsdag ook voor de districtsbeker op de Hoge Bomen tegen 1e klasser Heinenoord. Met een mooie mix van talenten uit O21 en zaterdag 1 werd er een leuke aanvallende wedstrijd met 4-2 gewonnen. Onze goals kwamen van de voet van Olek (krul in de verre hoek), Lars (afstandsschot), Anthony (intikker) en Dinand (fraaie solo).

Komende zaterdag zullen de mannen van Theo Verbeek en Rob Klop het weer met de eigen selectie moeten klaren. Uit ervaring weten we dat het een lastige klus gaat worden.

Trainer Hans Kruk en zijn mannen spelen zaterdag in de buurt van Leiderdorp. Vanaf 11:00 strijden zij op Sportpark 't Duyfrak in Valkenburg tegen het 2e team van Valken'68. Beide teams staan direct achter koploper Voorschoten. De winnaar van dit duel behoudt dan de aansluiting voor de 1e periode

Zaterdagmiddag om 14:00 uur is Maasdijk de tegenstander van Westlandia 3. De gasten hebben 2x gelijk gespeeld. De selectie van trainer Wim Lentz wist alleen het openingsduel bij HVC'10 te winnen. Wordt dus wel een keer tijd voor een overwinning op eigen veld.