Pagina's

zaterdag 9 oktober 2021

Dinsdag 12 oktober 2021 Westlandia - Heinenoord (beker) 4-2

Midweekse bekerwedstrijd wordt een heel leuke wedstrijd voor Westlandia za1/O21.

Op dinsdagavond 12 oktober 2021 stond er voor Westlandia za1 een bekerwedstrijd tegen eersteklasser Heinenoord op het programma, maar de thuisploeg had te maken met veel blessures en de trainers wilden spelers sparen voor de competitiewedstrijd tegen RCL. O21 bood mogelijkheden in plaats van trainen een wedstrijdje spelen. Olek Mrowicki, Dinand Kuhn en Mohamed Osman speelden mee voor Roy van Beek, Danny van Voskuilen en Ricardo vd Zalm.

Vanaf het begin speelde Westlandia brutaal aanvallend en met fraaie staaltjes mannetjes passeren (Dinand Kuhn). In de 23e minuut werd Olek op links aangespeeld en kwam op het idee om van ver op het doel te schieten. Toeschouwers, die op een lijn zaten met dat schot werden scheel van de curve in dat schot. Het betekende 1 – 0.

De 2 – 0 viel in de 35e minuut. Lars stoomde van achteruit op, passeerde de middellijn en kwam op het idee van een zwabberschot. Dat sloeg hard in de touwen.

Jari wist vervolgens met enkele goede reddingen zijn doel schoon te houden.

In de tweede helft kwamen Timothy le Duc en Padmore Sarfo Mensah niet meer terug in hun plaats verschenen David vd Graaf, Brad Luijkx en in de 60e minuut kwam Anthony Roeg voor Tim vd Voort in het elftal.

In die tweede helft scoorde Heinenoord na 11 minuten de 2 – 1 en Heinenoord werd gevaarlijker. De Westlandia-combi hield stand. Lars vd Berg had intussen ontdekt hoe hij Olek Mrowicki moest lanceren. Dat deed hij met passes over 40/50 meter op Olek die steeds op links diepging, op even fraaie wijze steeds de bal met de voet controleerde, zijn vaste bewaker een minderwaardigheidscomplex bezorgde en de keeper overwerk. In de 82e minuut was Olek voor de zoveelste keer diep gestuurd. In het strafschopgebied legde hij de bal af op Anthony Roeg, die vervolgens de bal in het net schoot. 3 – 1.

Door een fout in de verdediging werd het nog 3 – 2. Vlak voor het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Wim Roozeboom soleerde Dinand Kuhn in het strafschopgebied langs alle verdedigers van Heinenoord en bepaalde de eindstand op 4 – 2.

Westlandia za1/O21 bekerde verder.

JvdM

Westlandia speelt dinsdagavond 12 oktober vanaf 20:00 uur in de 1e ronde van de beker tegen Heinenoord. De wedstrijd staat onder leiding van de heer Roozeboom.

Aan de laatste wedstrijd tegen die club (op 25 mei 2019) heeft de zaterdagselectie geen al te beste herinneringen. Het was onze laatste competitiewedstrijd in de 1e klasse. We stonden vlak voor tijd met 1-0 voor en dat was voldoende voor directe handhaving. Een ongelukkige en onopzettelijke handsbal werd door de scheidsrechter van dienst bestraft met een pingel. Die vloog achter onze doelman. Door de puntendeling en de resultaten op andere velden moesten we p/D wedstrijden spelen. Dat werd geen succes en we degradeerden naar de 2e klasse.
De manier waarop was uiterst zuur, maar er waren eerder dat seizoen kansen genoeg geweest om ons eerder veilig te spelen..

In de bekerpoule speelden Westlandia dit seizoen gelijk tegen Ariston'80 en RKDEO en was er winst tegen Olympia.

1e klasser Heienoord eindigde met 7 punten op de 1e plaats in een bekerpoule met Wippolder, Berkel en Spirit. In de 1e klasse gaat het een nu stuk minder, want met 3 gespeeld en slechts 1 punt staat de ploeg uit de Hoeksche Waard op de 12e plaats.

Onze overwinning tegen Kagia en zeker de manier waarop er afgelopen zaterdag strijd werd geleverd  door de groen-witten, zal vertrouwen geven voor dit bekerduel tegen de 1e klasser.