Pagina's

woensdag 13 april 2022

16 april 2022 Westlandia Vitesse D. 3-0

Wat voorafging…
Het competitieprogramma had voor Paaszaterdag een thuiswedstrijd voor de zondag en voor de zaterdag opgeleverd. De eerste ontving Quick en de tweede was gastheer voor Vitesse Delft. Er was een verzoek ingediend bij de KNVB, dat zowel Westlandia zo1 als Westlandia za1 na elkaar op het hoofdveld zouden spelen. De zondag moest spelen om 14.00 uur, want Quick had ook op Tweede Paasdag een wedstrijd op het programma staan. Tussen die wedstrijden moest een verschil zijn van 48 uur. Theo Verbeek en Rob Klop wilden ook graag op het hoofdveld spelen om 16.00 uur. Dat kon alleen als de tegenstander (Vitesse Delft) daarmee akkoord ging. Dat ging men niet. Daar was Westlandia za1 niet blij mee. Theo Verbeek gebruikte dit om zijn spelers op scherp te zetten.
“Mannen, Hogeschool voetbal.”
De omstandigheden op veld 2 waren optimaal, lekker fris-groen-ogend kunstgras, een aangenaam zonnetje en weinig wind. Een scheidsrechter met een mooie krul in zijn snor. Vanaf de aftrap lieten de groen witten zien er een goede wedstrijd van te willen maken. Vanaf seconde één werd er prima gevoetbald en Kawa Hisso, de keeper van Vitesse Delft zag de ene na de andere Westlandia aanval op zich afkomen. Roy van Beek en Vince van Hagen hadden het op hun heupen. De eerste zette de tweede plusminus vrij voor de keeper. Dat werd nog geen juichmoment.
Na een klein kwartier werd Roy van Beek onconventioneel gestopt door Kawa Hisso. De scheidsrechter zag er een strafschop in en de Delftse keeper zag geel. Roy van Beek schoot Westlandia naar een 1 – 0 voorsprong.
De toeschouwers werden bij tijd en wijle verwend met fraaie staaltjes voetbal.
Vince van Hagen zag dat Kawa regelmatig ver voor zijn doel stond en probeerde een afstandsschot van zo’n 40 meter. Dat ging net over het doel.
In de 24e minuut legde Westlandia een heerlijke aanval op de mat. Vince van Hagen was de man die de bal binnen schoot. Theo Verbeek werd compleet euforisch en riep tegen wie het horen wilde: ”Mannen, Hogeschool voetbal!”
Veel aanvallen begonnen vanaf de flanken. Bij Sander Lievaart (links) of Rick van Rijn (rechts). Daar had Vitesse Delft moeite mee. En voorin dartelden Roy van Beek, Vince van Hagen en Tim vd Voort de Delftse verdedigers horendol.
Zoiets bedoelde Theo ook, toen hij uitriep in de 37e minuut na een kans van Tim vd Voort: “We spelen ze helemaal koekie?!?”

Na de rust werd het een ander verhaal.
Vitesse Delft kwam gemotiveerd en goed bijgepraat door de trainer uit de kleedkamer. De Delftse ploeg zocht en vond regelmatig de aanval en Jari en de rest van de achterhoede moesten goed bij de les blijven. Het goede spel en het overwicht waren weg en Vitesse Delft kreeg kansen op doelpunten.
Er was nog wel een goed schot en bijna de 3 – 0 van Vince van Hagen. De bal werd door een verdediger van de doellijn gehaald.
Vlam in de pan
Na ongeveer een half uur spelen werd Tim vd Voort buiten de 16 onreglementair gestopt door Nathan Martina. Dat leverde de Delftse speler een directe rode kaart op. Toen Kawa Hisso zich er ook nog mee kwam bemoeien, kreeg hij geel, maar bij de penalty uit de eerste helft had hij diezelfde kleur kaart ook al gezien. Ook hij mocht het veld verlaten.
Vitesse Delft mocht met 9 man verder en Westlandia maakte nog de 3 – 0. Het was Tim vd Voort die van dichtbij de bal in het doel werkte.
Westlandia za1 had zich van zijn beste kant laten zien en er lonkt een toetje in de vorm van nacompetitie.

JvdM

 

Het zal wennen worden voor de selectie én de trouwe volgers van zaterdag 1, want de thuiswedstrijd tegen nr.3 Vitesse D. moet zaterdag vanaf 15:00 uur gespeeld worden op een bijveld. Op het hoofdveld speelt op dat moment het vlaggenschip immers tegen Quick (aftrap 14:00 uur) en het bleek niet mogelijk om één van die wedstrijden te verplaatsen.
Gelukkig zijn onze kunstgrasvelden nog altijd beter dan de meeste natuurgrasvelden (na de winterstop) in de 2e klasse, dus dat hoeft geen nadeel voor beide ploegen te zijn.
Vitesse D. (16 gespeeld-35 punten) speelde dinsdagavond in Wassenaar de inhaalwedstrijd tegen SVC'08. In een spannend duel werden de punten gedeeld (2-2) en verzuimde de Delftenaren de 2e plaats in 2C over te nemen van DSO.

Onze gasten wonnen op 12 maart j.l. de heenwedstrijd van Westlandia met 2-0. Beide trainers hadden na afloop hun eigen duiding van de wedstrijd. In ieder geval overheerste bij Westlandia het gevoel dat er meer in had gezeten, als de groen-witten uit een ander vaatje hadden getapt. Mogelijk dat ze komende speelronde weer het prima vaatje kunnen gebruiken dat ook is ingezet tegen koploper UVS (16-42). nr. 2 DSO (16-37) en nr 4. HVC'10. (14-29).
Zeker afgelopen zaterdag werd door de mannen van Theo Verbeek en Rob Klop (foto) in Hoek van Holland tot het laatste fluitsignaal gestreden voor een goed resultaat (1-0 winst). Met die inzet moet het mogelijk zijn, om nog lang mee te blijven strijden voor de 2 periodetitels die, op basis van de eindstand, te verdienen zijn.
Rond de klok van 5 uur zullen we weten of nr. 5 Westlandia (16-27) in de race is gebleven. Ongeacht het resultaat, zal men zeker aanschuiven bij de speciale 3e helft (Paaslandia)

Ook een groot deel van Westlandia 2 zal zeker aanwezig zijn bij die afterparty, maar zij zullen wel na het duel tegen Schipluiden 2 moeten wachten tot 16:00 uur. De aftrap staat immers al gepland om 12:00 uur. De heenwedstrijd werd door de mannen van trainer Hans Kruk verrassend verloren tegen toen nog de hekkensluiter van 1A.
Het 3e team geniet van een vrij Paasweekend.

Historie competitie Westlandia Vitesse D. 
  • za.27.sep.2014 Westlandia - Vitesse D. 0-0
    Ook de return in Delft eindigde in dubbel blank
  • za.18.feb.2017 Westlandia - Vitesse D. 2-0
    Stefan Bron scoorde één van de twee goals
  • za.02.dec.2017 Westlandia - Vitesse D. 4-2
    Doelpunten o.a. van Stefan Bron en Dennis Verbeek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten