Pagina's

zondag 24 april 2022

23 april 2022 Kagia Westlandia 1-3

Zaterdagmiddag vanaf 14:30 uur voetbalt Westlandia za.1 bij en tegen Kagia. De heer Ebink is door de bond aangewezen om deze wedstrijd in goede banen te leiden.

Het is voor het eerst dat Westlandia een wedstrijd gaat spelen aan de Kikkerbeetstraat in Lisserbroek. De nr. 8 uit 2C zat de afgelopen corona-jaren wel bij ons in de competitie, maar speelde alleen pas wedstrijden op de Hoge Bomen. De laatste keer was in oktober 2021. We wisten toen de 3 punten te pakken (2-1), omdat in de slotfase een verdediger van de gasten een voorzet van Roy van Beek in eigen doel schoot. In de 1e helft had Lars v.d. Berg een combinatie met Tim v.d. Voort fraai afgewerkt. 

Op eigen veld heeft Kagia in de laatste 7 wedstrijden altijd gescoord (14x). Recent hadden directe concurrenten van ons het daar meer dan lastig.  DSO won begin april met 4-3 en HVC'10 verloor er met 2-1. Afgelopen zaterdag ging Berkel puntloos naar huis. Doordat die club dinsdagavond met 5-1 van Te Werve won, is Kagia nu 9e in 2C

Westlandia speelde in de vorige ronde van de competitie een meer dan goede 1e helft tegen Vitesse D. Bij rust was het slechts 2-0. In de 2e helft kregen de Delftenaren meer grip op ons spel, maar na 2 rode kaarten was het verzet gebroken. Na de knappe overwinning bij HVC'10 werd er dus weer een directe concurrent voor de P/d plaatsen verslagen. De punten worden natuurlijk pas echt verzilverd als je ook de clubs uit het rechterrijtje verslaat. Dat blijkt voor de groen-witten nog wel eens lastig te zijn, getuige bijv. onze zeperd tegen Soccer Boys.

Rond de klok van half 5 zullen we weten of het nodig is geweest om de partybus van de selectie in de 16 te parkeren of dat de mannen van Theo Verbeek en Rob Klop het goede spel van de laatste weken hebben voortgezet. Zou wel mooi zijn als Theo in zijn 100e competitiewedstrijd van zaterdag 1 weer 3 winstpunten bij kan schrijven.

---

Zaterdag 2 ging voor de 2e keer dit seizoen onderuit tegen het laag geklasseerde Schipluiden. De kans om aan het einde van het seizoen mee te spelen voor de prijzen, werd daardoor nog kleiner. Komende zaterdag vanaf 11:00 zijn er bij RCL weer nieuwe kansen, voor een betere klassering.

Het zal puzzelen worden om een representatief 3e team om de been te brengen tegen nr. 10 SEP. Mogelijk dat trainer Wim Lentz vanaf 14:30 uur een beroep zal moeten doen op jeugdspelers en/of veteranen die al een wedstrijd in de benen hebben.

Fr@




Geen opmerkingen:

Een reactie posten