zaterdag 29 oktober 2022

29 oktober 2022 Westlandia Full Speed 0-1

Westlandia za. 1 mag komende speelronde weer aantreden op De Hoge Bomen. De koploper uit 2E ontvangt nr. 2 Full Speed. Wedstrijd staat onder leiding van de heer Steenbergen

De Delftenaren eindigde vorig seizoen op de 9e plaats in het zondagvoetbal. Uit 24 duels werden 31 punten behaald. De overstap naar het zaterdagvoetbal pakt niet verkeerd uit. CION (4-0), Berkel (1-0) en Wilhelnus (2-1) werden al verslagen. De 4-0 nederlaag in de derby bij Concordia was de enige, maar wel pijnlijke,  misstap van F.S..

Westlandia za. heeft nog niet tegen deze tegenstanders gespeeld en moet dus afwachten hoe de krachtsverhoudingen liggen. Wel is het zo dat de mannen van Theo Verbeek en zijn staf uiterst effectief zijn in de afwerking. Onze tegenstanders bijten zich stuk op de taaie verdediging en ons scorend vermogen mag er wezen. De 21 goals in de 5 competitiewedstrijden werden door 6 verschillende spelers gemaakt. Tot ieders verbazing, maar zeker ook van hem zelf, staat Timothy le Duc nu ook (hoog) in die lijst. Hij scoorde tegen HMSH in de 2e helft 3 goals. Het was al weer 4 jaar geleden dat hij in de competitie een goal had gemaakt. Ook Yordi van Beek pakte in zijn jubileumwedstrijd een goaltje mee. Hij is nu de 9e speler met 100 KNVB-duels in zaterdag 1.

Full Speed was niet eerder onze tegenstander in Naaldwijk. Wel oefende we 1x tegen elkaar in Delft. In augustus 2012 verloren we 4-3 en Brendan v.d. Berg (teammanager/trainer/verzorger etc.) scoorde toen 2x

Rond de klok van 5 uur weten we of Westlandia za. 1 de goede vorm heeft behouden en (alleen) koploper is gebleven.

-----

Het 2e team had het afgelopen zaterdag lastig tegen in de competitiewedstrijd tegen een combinatieteam van Honselersdijk 1 en 2. Het werd 3-0 voor de gasten. Komende speelronde is nr. 9 DSO de tegenstander in Naaldwijk. Aftrap is om 12:00 uur.

-----

Ook het 3e team speelt vanaf 14:30 uur een thuiswedstrijd en wel tegen MVV'27  De Maaslanders kwamen pas 1x in actie dit seizoen. Ze wonnen die pot met 4-0 van Verburch.

Fr@

Dinsdagavond 25 oktober had Westlandia za. 1 overigens pingels nodig om bij Kagia de volgende ronde van de beker te halen. Binnen 6 minuten had Tim v.d. Voort ons al op een 2-0 voorsprong geschoten, maar na 90 minuten  (2-2), waren er wel pingels nodig om een beslissing te forceren.