Pagina's

vrijdag 28 oktober 2022

Zaterdag 22 oktober 2022 Westlandia - HMSH 8-1

Zaterdag 22 oktober vanaf 15:00 uur speelt Westlandia za. 1 op de Hoge Bomen tegen HMSH. De wedstrijd uit speelronde 7 staat onder leiding van de heer Hornes.

Met het ook op de viering van het 100 jarig bestaan, spelen diverse Westlandia teams nu al de wedstrijden die gepland stonden voor 12 november. Zaterdag 1 treedt daarom zaterdag al aan tegen de hekkensluiter uit 2E.

De overstap van de Haagse club naar het zaterdagvoetbal pakt nog niet goed uit. Na 3 gespeelde wedstrijden staat HMSH zonder (doel-)punten op de laatste plaats. Men wacht ook nog op de uitspraak voor de gestaakte wedstrijd bij FC Skillz uit speelronde 2. 

Westlandia speelde dinsdagavond 18 oktober al wel de gestaakte wedstrijd bij HVC'10 uit. Door een blessure van de scheidsrechter kon dat duel uit die ronde 2, bij een 3-1 voorsprong, niet worden afgemaakt. In een hectische slotfase hielden de groen-witten het hoofd koel. Tim v.d. Voort scoorde nog zijn 3e en Stefan Bron zijn 2e goal in die wedstrijd. Dankzij de 5-1 overwinning is Westlandia gedeeld koploper in de 2e klasse E geworden. Tim v.d. Voort behaalde die avond zijn 100e cap in KNVB-duels voor het 1e team van de zaterdag. Hij is sinds 2012 de 8e speler die dat respectabele aantal duels bereikt. 

Zaterdagmiddag 15 oktober pakte Westlandia za. 1 in speelronde 4 ook de winst bij VFC. De Vlaardingse formatie werd gesteund door veel luidruchtige supporters. Met kunst- en vliegwerk werd in de spannende slotfase een 3-1 voorsprong verdedigd. Het vele buffelwerk van de groen-witten was indrukwekkend om te zien en werd beloond. Tim v.d. Voort (2x) en Mike Vijverberg scoorden op fraaie wijze onze goals.

Rond de klok van 5 uur zullen we zaterdag weten of Westlandia de goede vorm vast kan houden en voor minimaal 1 week alleen koploper is in 2E. 

Dinsdag 25 oktober heeft Westlandia za.1 ook nog bekerverplichtingen. Vanaf 20:00 uur is Kagia in Lisserbroek de tegenstander in de 1e ronde. De thuisclub heeft een lastige start in de 2e klasse D. Kagia heeft nml. pas in de laatst gespeelde wedstrijd het 1e punt van dit seizoen behaald.

---

Zaterdag 2 had afgelopen ronde bij HVC'10 ook moeten winnen. Een veldoverwicht leverde wel kansen maar géén goals op (0-0).Thomas v.d. Goes werd vervolgens afgelopen dinsdagavond in De Lier de held van zaterdag 2. In de bekerwedstrijd tegen Lyra 3 (met veel oud-spelers van het 1e) pakte hij in de  benodigde strafschoppenserie 2 kalktrappen. 

Komende zaterdag staat de wedstrijd uit ronde 7 op het programma. Vanaf 12 uur is nr. 7 Honselersdijk te gast op de Hoge Bomen. Nr. 5 Westlandia heeft 1 punt meer .

----

Ook voor het 3e team staat (nog/weer) een thuiswedstrijd tegen Honselersdijk op het programma. Aftrap voor de mannen van Jeroen van Kester is om 14:30 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten