woensdag 19 oktober 2022

zarterdag15 oktober 2022 VFC Westlandia 1-3

Westlandia za. 1 gaat komende speelronde op bezoek bij VFC. Het duel tegen de nr. 7 uit de 2e klasse E start zaterdag  aan de Sportlaan 130 in Vlaardingen pas om 17:00 uur.

VFC werd afgelopen seizoen, met 18 overwinningen in 24 wedstrijden, afgetekend kampioen in de 3e klasse C. Sinds de start in 2016-2017 is men opgeklommen van de 4e naar de 2e klasse.

De promovendus pakte afgelopen zaterdag bij Wilhelmus de eerste 3 punter van het seizoen. Nino Netten scoorde 2x en is nu mede-topscoorder in de 2e klasse E. Bij Berkel werd eerder ook al een punt behaald. Op eigen veld kwam men deze competitie pas 1x in actie. Concordia ging met een 3-2 overwinning terug naar Delft.

De 4-1 winst van Westlandia op voormalige koploper CWO oogt overtuigend. Degenen die alleen het eerste deel van de wedstrijd hebben gezien, zullen echter verbaast zijn. De Vlaardingers speelden de eerste 20 minuten een prima wedstrijd. De 1-0 voorsprong was dan ook meer dan verdiend. Toen Westlandia uit één van de spaarzame kansen op gelijke hoogte kwam, kantelde de wedstrijd compleet. Tim v.d. Voort was met 3 goals de gevierde man bij de groen-witten.

Komende zaterdag zal Westlandia de goede lijn van het 2e gedeelte van die laatste wedstrijd door willen trekken en 3 punten mee willen nemen naar de extra lange 3e /4e helft op de Hoge Bomen.

Dinsdag 11 oktober vanaf 20:00 uur speelt Westlandia za. 1 ook nog het restant van de gestaakte wedstrijd bij HVC'10. De groen-witten verdedigen in de resterende 30 minuten een 3-1 voorsprong. .

----

Het 2e team gaat zaterdagochtend al naar Hoek van Holland. Tegenstander HVC'10 heeft na 3 wedstrijden 7 punten behaald. Afgelopen zaterdag speelde men knap 2-2 bij het sterke Die Haghe. De mannen van Hans v.d. Kruk en Willem Lentz kunnen dus flink aan de bak, want Die Haghe was dit seizoen de enige tegenstander waar we (dik) van verloren. Aftrap aan De Rondgang is om 11:30 uur.

Het 3 team heeft weer eens een vrije dag.....