woensdag 29 november 2023

2 december 2023 Berkel Westlandia 1-3

In de laatste 3 wedstrijden op Het Hoge Land in Berkel scoorde Westlandia steeds 3 doelpunten. En het waren altijd leuke wedstrijden. Langzamerhand zijn de mensen van CVV Berkel oude bekende geworden. Er was één minpuntje: Het veld. Dat was gras op zware klei, hobbelig en onaantrekkelijk om op te spelen.
Daar hadden ze wat aangedaan. Er was voorafgaand aan de competitie 2023/2024 kunstgras aangelegd, er was een mini-tribune verrezen en er was een buitenbar voor een vrolijke sfeer.

Weer een 3 – 3?
Zouden we weer 6 doelpunten voorgeschoteld krijgen? Voor het trainers-tandem van Westlandia was het weer een uitdaging om ondanks een aantal blessures een mooie Westlandia-mix het nieuwe Berkelse kunstgras op te sturen. Het team kende ronduit een matig begin. Na 2.36 minuten lag de bal al in het net achter Tim Janssen. Vanaf de hoek van het strafschopgebied krulde een aanvaller van Berkel de bal binnen, in de kruising. Een fraaie treffer. 1 – 0
In de 16-de minuut mocht een aanvaller van Berkel op het randje van buitenspel doorgaan. Doelman Tim Janssen gooide zich met heel zijn ziel en zaligheid voor de bal en de speler en voorkwam een doelpunt. De scheidsrechter Mats Blaak interpreteerde deze redding anders: Tim Janssen kreeg een penalty tegen. Hij pakte (net als vorige week) de pingel.
Ook Westlandia za1 kreeg doelkansen. In de 23-ste minuut moest Jim Visser, (niet zo’n passende naam voor een doelman) flink aan de bak. Tot drie keer toe moest hij reddend optreden.
In de 35-ste minuut kreeg Westlandia een directe vrije trap net buiten het strafschopgebied. Tim vd Voort was de man om deze klus te klaren. Tim schoot de bal met veel gevoel en bewonderenswaardige perfectie over de muur richting de kruising. De Berkelse doelman tikte de bal op het laatste moment net over de lat.
De ruststand was 1 – 0. Met in de verste verte geen zicht op een 3 – 3!

Het onvermijdelijke gebeurde toch
In de tweede helft werd Rens Grootscholten gewisseld. Voor hem kwam Merlijn Steenman, die op het middenveld ging spelen. Vince Olsthoorn schoof een linie terug, naar de achterhoede. Na de wedstrijd zou Theo vertellen, dat met de ploeg was afgesproken dat Westlandia za1 in de tweede helft over het hele veld 1 op 1 gespeeld zou worden.
Het was Berkel dat meteen in het begin van de tweede helft vol op de aanval speelde. Al heel snel miste een Berkelse speler toch een niet te missen kans. Hij maaide finaal over de bal heen, terwijl er op kunstgras gespeeld werd.
Net voordat er een uur gespeeld was, was het ‘alle hens aan dek’ in de achterhoede van Westlandia za1. Tim Janssen moest zich meerdere keren in meerdere banen van schoten op zijn doel gooien. Hij slaagde cum laude.
In de 61-ste minuut was het raak voor de Naaldwijkers. Donny van Oijen kreeg een pass van achteruit aangespeeld. Hij controleerde de bal en ging vanaf de middellijn met bal en al op weg naar de achterlijn. Zijn voorzet zocht het hoofd van Tim vd Voort. Die kopte de bal fraai in het doel. 1 – 1.
Niet veel later, in de 63-ste minuut vuurde Merlijn Steenman van afstand op het doel. De doelman van Berkel Jim Visser stopte de bal met moeite en de ‘afvallende’ bal werd door Tim vd Voort binnengeschoten. 1 – 2
In de 66-ste minuut was er bij Westlandia een dubbele wissel: Ricardo vd Zalm en Stefan Bron gingen en Pepijn Vis en Milo Wagner kwamen in het veld.

Met nog 15 minuten te spelen veroverde Donny van Oijen de bal van een Berkelse verdediger. Hij stoomde meteen weer op naar de achterlijn en vervolgens was het appeltje/eitje, Donny v O./Tim vd V, 1 – 3. Als slot op de deur van de verdediging kwam Lars vd Berg in het veld voor Rick van Schie.

Berkel bleef op zoek naar doelpunten en kwam nog met een indrukwekkend slotoffensief. Op zoek naar de vertrouwde 3 – 3. Een afstandsschot ‘spatte nog uiteen op de lat’. Westlandia za1 vertrok uiteindelijk met een 1 – 3 overwinning uit Het Hoge Land naar het Westland.

JvdM

Wordt Berkel -Westlandia weer een doelpuntenfestijn?

Westlandia za. 1 gaat komende ronde op bezoek bij Berkel. Rond de klok van 3 uur zal scheidsrechter Blaak af laten trappen op Sportpark Hoge Land.

Nr.7 Berkel begon het seizoen met 2 nederlagen tegen ploegen uit Vlaardingen, maar inmiddels zijn de geel-blauwen op stoom gekomen. In de afgelopen 3 rondes werden 7 punten behaald. Zaterdag pakte men in de slotfase nog een punt bij Vitesse in Delft. Als de blessuretijd iets langer had geduurd, had er mogelijk nog meer ingezeten.  Koploper Oliveo had het op Hoge Land, eerder deze competitie, behoorlijk lastig en ontsnapte door 2 goals in blessuretijd aan een nederlaag. De 3-2 achterstand werd nog omgebogen in een 4-3 winst.

Ook Westlandia (6e in 2D) weet (helaas) dat er in blessuretijd nog verassingen mogelijk zijn. Zaterdag tegen HBSS werd, net voor het laatste fluitsignaal, de overwinning nog uit handen gegeven (2-2). Eerder gebeurde dat op De Hoge Bomen ook tegen Nieuwerkerk (3-3). Bij SC Monster vierde wij onze super late treffer (2-2) als een overwinning.

De afgelopen 3 keer dat Westlandia op bezoek was op het Hoge Land, werden de toeschouwers getrakteerd op veel doelpunten. De thuisploeg was in oktober 2020 met 4-3 de sterkste. De afgelopen 2 seizoenen stond er een 3-3 eindstand op het scorebord. Beide teams hadden toen het gevoel dat er meer dan een puntendeling in had gezeten. De keepers van beide teams zullen zit keer zeker willen gaan voor een clean-sheet. Tegen 5 uur zullen we weten of dat is gelukt.

Adres: Het Hoge Land 25 2652EA Berkel en Rodenrijs

----

Na de goede start van het seizoen, zit zaterdag 2 in de hoek waar de klappen vallen. Ondanks dat Rens Grootschoten zijn 1e goal voor de zaterdagselectie scoorde, ging Honselersdijk met 3 punten terug naar De Strijphorst (1-4).  Komende zaterdag gaan de groen-witten naar HVC'10. De Hoekenezen (13e) hebben dit seizoen aan De Rondgang alleen van ARC gewonnen. Bij Ter Leede werd ook nog een punt gepakt.
Westlandia heeft sinds begin oktober (6-3 tegen RKDEO) niet meer gewonnen. Wie weet pakken de mannen van trainers Hans v.d. Kruk en Wim Lentz in Hoek van Holland de flow weer op en komen we weer terug in de top 10 van deze 1e klasse.

----

Westlandia O23 wilde zaterdag een aanval doen op de koppositie van Barendrecht. De gasten waren op De Hoge Bomen echter met 2-1 te sterk . De komende 2 wedstrijden in december kunnen benut worden als opwarming voor de voorjaarscompetitie in 2024. Komende zaterdag mag men vroeg aan de bak in en tegen Houten.

Westlandia  O17 heeft zaterdag bij directe concurrent Hercules aan 1 punt genoeg om de titel in de 4e divisie te pakken. De jonkies van O16 staan laatste in hun poule en hebben een lastige uitwedstrijd bij Roda JC.