woensdag 22 november 2023

25 november 2023 Westlandia -HBBS 2-2

Westlandia za 1 maakt tegen HBSS een goed begin niet waar.

Op zaterdag 23 november ontving Westlandia za1 HBSS 1 uit Schiedam. Deze ploeg promoveerde uit de derde klasse en kende een bescheiden start in de tweede klasse D.
Opvallende genoeg startte de thuisploeg verrassend goed, want er worden nogal wat spelers gemist vanwege blessures. Zo’n beetje uit de eerste aanval werd er gescoord. Stefan Bron was voor de eerste keer diep gestuurd. Rick van Schie was mee gesprint, werd door Stefan aangespeeld en omspeelde vervolgens handig enkele verdedigers van HBSS. Hij legde af op de vrijstaande Donny van Oijen en vanaf de rand van het 16-meter gebied schoot hij de 1 – 0 in de touwen. Het begin van het spreekwoord werd weer eens waargemaakt: Een goed begin……!

Nadat HBSS een beetje van de schrik bekomen was, kwamen zij er enkele keren gevaarlijk door met een kopbal naast het doel van Tim Janssen en een schot dat op de vuisten van dezelfde Tim Janssen uiteenspatte. Intussen deden weer en wind zich ook gelden. HBSS had zich snel hersteld van het snelle doelpunt van Westlandia za1.
Na ruim een kwartier spelen kreeg Stefan Bron een mogelijkheid en even later ook Donny van Oijen, toen de keeper van HBSS de bal wild weg roeien, precies in de voeten van Donny. Zijn schot werd vervolgens geblokt.

In de 22-ste minuut was het weer raak voor Westlandia za1. Danny van Oijen bereikte met een mooie crosspass de vrijstaande Stefan Bron. Die rondde beheerst af. 2 – 0.
De vreugde duurde maar heel kort. Een minuut later, uit een corner van Adnan el Tarrahi scoorde Leroy van Bueren. 2 – 1.

Na een half uur spelen zag scheidsrechter Roozeboom een bal op de hand van een Schiedamse verdediger, Anthony Bentem in het strafschopgebied van HBSS. Bij HBSS was men ervan overtuigd dat een aanvaller van Westlandia (eerst) hands had gemaakt. De bal bleef op de stip liggen en Timothy Le Duc ging achter de bal staan. De keeper van HBSS keerde het schot van Timothy. De 2 – 1 voorsprong was niet vergroot.
In de slotfase van de eerste helft kregen de gasten uit Schiedam nog enkele goede kansen op doelpunten. Bij een uitbraak stopte Tim Janssen een Schiedams schot en een fraaie vallend ingekopte bal ging naast. De beide ploegen gingen rusten met een 2 – 1 ruststand.

In de tweede helft verschenen er twee ongewijzigde teams op het veld. In de eerste 17 minuten van de tweede helft gebeurde er niets noemenswaardigs. In de 18-de minuut was het raak. Obrien Cronie werd in het strafschopgebied van Westlandia onderuitgehaald. Opnieuw een penalty, nu voor HBSS. Aanvoerder Berkan Bayraktar, spelend onder nummer 74 schoot de bal te zacht in; Tim Janssen pakte de bal. Jay Geeratz kwam voor Stefan Bron.

Na ongeveer een half uur spelen ontstond er een opstootje in het strafschopgebied van Westlandia za1. Dat kostte veel tijd en er was topoverleg tussen de scheidsrechter en de beide aanvoerders. Het bleef onrustig op de HBSS-bank. Nadat de gemoederen bedaard waren, werd de wedstrijd voorgezet.
Na 90 minuten had Westlandia nog steeds de 2 – 1 voorsprong in handen. In de blessuretijd werd het alsnog 2 – 2. Het was een invaller, Ronald Antony, die Westlandia za1 wreed beroofde van de voorsprong.

“Een goed begin is het halve werk” en “Begin goed, al goed”, gingen op zaterdag 25 november 2023 niet op voor de Westlandianen.

JvdM

Westlandia - HBSS: wie houdt er braaf stand?

19 mei 2007 was, voor (de volgers van) de zaterdagselectie uit die tijd, een onvergetelijke dag. Op het terrein van VDL, won Westlandia toen de finale van de nacompetitie. Tegenstander die middag was HBSS. De Schiedammers waren al gestart met de voorbereiding van de festiviteiten voor de promotie, toen onze linksback Elroy Boers, vlak voor het laatste fluitsignaal, van ruim 30 meter doeltreffend op de goal schoot. Daardoor werd het 2-2 en moest er een verlenging aan te pas komen. Westlandia won uiteindelijk die wedstrijd met 5-2 (René van Schie 3x en Bart Steijn) en promoveerde in het 1e seizoen van het standaardvoetbal direct naar de 4e klasse.

Pas 16 jaar later staan beide ploegen weer tegenover elkaar. Dit keer voor een competitieduel in de 2e klasse D.
HBSS werd afgelopen seizoen afgetekend kampioen in 3D. Met 15 punten voorsprong op de nr. 2, pakte men de titel met 65 punten uit 26 wedstrijden. De Schiedammers scoorden 69x en kregen 27 goals tegen. Dit seizoen behaalden ze wisselende resultaten en staan ze na 7 duels en 7 punten op de 9e plaats. De kleine 4-3 nederlaag bij koploper Oliveo, laat zien dat ze niet onderschat mogen worden.

Westlandia heeft door de zwaarbevochten overwinning, afgelopen zaterdag bij DHC (3-2) weer wat lucht gekregen naar plaats 9 (p/D-wedstrijden) in de 2e klasse. Overigens vertekend de stand in de 2D behoorlijk, doordat er een aantal wedstrijden is afgelast en er iedere week een team niet in actie kan komen. Op basis van verliespunten, staan we pas 4 punten los van de gevarenzone.
Dennis Verbeek kwam in Delft overigens voor de 150e keer in actie in een KNVB-wedstrijd van zaterdag 1.

Komende zaterdag hebben beide teams dus de 3 punten weer hard nodig. Aftrap is om 15:00 uur. Scheidsrechter van dienst is de heer W. Roozeboom.

Balsponsor: Social media bureau The Social Routine uit 's-Gravenzande.

-----

Zaterdag 2 verloor, ondanks een goal van Jay Geeratz, met 2-1 bij Voorschoten'97. Komende zaterdag komt Honselersdijk naar De Hoge Bomen (aftrap 12:15 uur). Het verleden heeft geleerd dat beide teams er in de beladen derby, alles aan doen om het de tegenstander zo moeilijk mogelijk te maken.

------

Door zelf met 3-1 te winnen bij Gemert én de gunstige resultaten op de andere velden, is Westlandia O23 weer terug in de race voor het kampioenschap in de najaarscompetitie. Zaterdag 25 november mogen onze beloftes het opnemen tegen koploper Barendrecht naar De Hoge Bomen.

Westlandia O17 heeft dankzij de 4-1 winst tegen Orion verder afstand genomen van nr. 2 Hercules. Bij TOGB zullen de groen-witten die 4 punten voorsprong zeker willen behouden.

Westlandia O16 won afgelopen ronde knap van nr. 2 Alexandria'66. In de strijd tegen degradatie zal (hekkensluiter) O16 alle zeilen bij moeten zetten om weer aansluiting te krijgen met de veilige 7e plaats. Daarvoor moet in ieder geval gewonnen worden in Helmond. Daarna volgen nog 2 lastige wedstrijden bij Roda JC en thuis tegen FC Dordrecht.