maandag 2 december 2013

30 november 2013 Westlandia - IJVV De Zwervers 5-0

Site Westlandia
Afgelopen zaterdag kwam IJVV de Zwervers uit Rotterdam op bezoek op de Sportpark de Hoge Bomen. Vooraf was bekend dat de promovendus vooral in uitwedstrijden goede resultaten had behaald. Omdat de groenwitten nog geen puntverlies hebben geleden in eigen huis stond er dus wederom een heuse kraker op het programma! Omdat deze voorgeschiedenis niet bij iedereen bekend was lieten de dagjesmensen het jammerlijk afweten. Maar.. gelukkig kon de thuisploeg zoals altijd wél rekenen op de hondstrouwe vaste supporters. Daarnaast wordt ook de steun van de overige (selectie)leden zeer gewaardeerd door de zaterdagvoetballers.

Om enige blijk van waardering aan de supporters te geven werd besloten dat we het publiek vandaag eens goed gingen vermaken. De tweede doelstelling zaterdag was het houden van de 0. Na het verlies van vorige week tegen Voorschoten ‘97 besloot trainer Boon om eens verassend aan de maandagtraining te beginnen. Boon speelde een van zijn troeven uit om de selectie tot het uiterste te inspireren. De spelers werden zodanig onderworpen aan een ‘trainingsoefening met een verhaal’. In het kort kwam het erop neer dat niemand precies begreep waar we nou mee bezig waren. Het verhaal achteraf dat we zojuist de eerste training van ‘Pep’ Guardiola bij Bayern Munchen hadden nagespeeld maakte een hoop goed. Zoals gezegd: Een goed verhaal…!
De donderdagtraining daarentegen was weer op het scherpst van de snede en daarom was trainer Boon genoodzaakt om toch enkele toppers teleur te stellen.
Uiteindelijk werd de volgende opstelling uit de hoge hoed getoverd:

Pieter, Rick, Ruud, Kevin Braber, Marvin, Michel, Remco, Boyd, Frank, Joost en Barry

Het begin van de wedstrijd was meteen voor Westlandia, dat zijn supporters niet teleurstelde. Het snelle kunstgrasveld en de goede weersomstandigheden zorgde ervoor dat de thuisploeg goed in de wedstrijd zat. Bij vlagen werden de arme Zwervers tot figuranten gedegradeerd. Dit overwicht leidde al vrij snel tot de 1-0 van puntspits Joost na een assist van de mentor van de ploeg (Ruud). De tweede goal kwam van de voet van goudhaantje Boyd. Dit loopwonder/topscoorder en tevens aanjager van de ploeg zag dat zijn loopactie op waarde werd geschat door die andere snelheidsmaniak, Frank van der Deijl. Deze van der Deijl staat in de wandelgangen ook wel bekend als de witte Keniaan. 2-0 van Boyd en tevens rust

In de rust was trainer Boon de eerste met complimenten, maar uiteraard volgde daarna een kritische noot. Het tempo moest omhoog, de nul was heilig en onnodige plakjes kaas moesten vermeden worden.
De tweede helft met een laagvliegende F16-demonstratie over het hoofdveld op de Hoge Bomen…. Oh nee dat waren Frank en Boyd weer. 3-0 van Boyd na weer een assist van Frank. De 4-0 was een demonstratie van die andere mentor, Michel. De beste man liet zien hoe simpel voetbal was en zette de complete verdediging van de Zwervers voor schut met een ‘tiki-taka’ aanval die hij zelf afrondde. De training van ‘Pep’ was dus toch niet voor niks geweest.
Het slotstuk kwam uit een doodspel moment. Bij een corner vanaf rechts was Boyd de meest attente speler. 5-0, hattrick van topscoorder Boyd, 3 punten en nog steeds ongeslagen bovenaan. Aan trainer Boon de taak om iedereen met beide beentjes op de grond te houden. Ook moet Boon alvast gaan sparen om het contract van Boyd open te breken en te verlengen, voordat er in de winterstop een Russische miljardair zich meld aan de poorten van de Hoge Bomen.
Laten we hopen dat het team in de winterstop niet wordt leeggekocht en dan kan het alleen nog maar mooier worden.
Tot volgend week!
De Zwarte Vuurpijl

1-0 Joost 2-0 Boyd3-0 Boyd4-0 Michel5-0 Boyd

Site IJVV De Zwervers

De Zwervers verliest van de koploper, maar speelt voor Sinterklaas.
Op de laatste zaterdag in november moest De Zwervers uit spelen in Naaldwijk tegen Westlandia.
Westlandia is koploper in de afdeling en heeft alle thuiswedstrijden nog gewonnen. De 3 gelijke spelen hebben ze in uitduels gehaald. Wel is opmerkelijk dat ze veel tegendoelpunten hebben moeten incasseren.
Op het mooie sportcomplex van Westlandia ligt kunstgras op het hoofdveld en daarop werd voor een handjevol toeschouwers de wedstrijd gespeeld De wedstrijd is nog geen minuut oud of de eerste levensgrote kans voor Westlandia is een feit, maar gaat gelukkig net over het doel. De Zwervers speelt in de eerste fase van de wedstrijd erg angstig en ik weet niet of dit komt omdat ze onder de indruk zijn van de mooie entourage, maar Westlandia dicteert de wedstrijd. De eerste kans voor De Zwervers is een vrije trap, die door Roy van Raam via een speler over het doel wordt geschoten. Westlandia is de betere ploeg en een doelpunt kan niet uitblijven. In de 12e minuut opent Westlandia de score met een lobbal: 1-0. Westlandia komt nauwelijks in de problemen en alleen door vrije trappen kan De Zwervers enigszins voor onrust zorgen.
 Halverwege de eerste helft schiet Roy van Raam een vrije trap weer over het doel. Daarna is het, helaas moet ik zeggen, Westlandia wat de klok slaat en een verdubbeling van de score kan bijna niet uitblijven. Maar Westlandia is slordig met de kansen. De Zwervers hoopt met 1-0 de rust te halen, maar helaas komt vlak voor de rust via een mooie aanval over links de 2-0 op het scorebord.
De Zwervers moet in de tweede helft echt met meer lef gaan spelen om nog wat te kunnen uitrichten, want het zwakke punt van de koploper is de verdediging
Fotograaf van IJVV De Zwervers

In de tweede helft past de coach een tactische wissel toe, Roy gaat in de centrale verdediging en Wesley Wouden gaat voorin spelen om meer druk naar voren te kunnen geven. Helaas pakt dit verkeerd uit, want door een fout in de verdediging moet Roy corrigeren om erger te voorkomen, maar hij zet helaas de tackle te laat in zodat er een overtreding ontstaat. De scheidsrechter kan niet anders dan Roy de tweede gele kaart te geven en dus moet hij het veld verlaten. Met 10 man wordt het nog moeilijker om wat aan de score te doen. Maar met 10 man zien we opeens wel een strijdbaar De Zwervers, dat geenszins van plan is om hier met een grote nederlaag te vertrekken. Marco van Lien wordt ingebracht om de verdediging te versterken. De Zwervers gaat nu ook beter voetballen en er komen kansen. Een er van is een vrije trap die door Wesley van der Steeg (hoog) over het doel wordt geschoten. In de 60e minuut verdwijnt het laatste sprankje hoop op een goed resultaat, door een inschattingsfout van Dennis de Jel wordt het 3-0. In de 63e minuut een mooie aanval van De Zwervers via Dennis van Leeuwen op Wesley van der Steeg, die doorpast naar Martijn Goudswaard, die op zijn beurt de bal voorgeeft aan Yannick Esajas, maar diens eindschot is te slap. In de 65e minuut past coach Peter Huisman 2 wissels toe: Jay Falix en Jim Bruggeman vervangen Dennis van Leeuwen en Martijn Goudswaard. Twee minuten later krijgen beide invallers een kans, het schot van Jay wordt door de keeper met moeite gepareerd en de rebound wordt ook niet door Jim verzilverd. Opeens zien we een herboren De Zwervers binnen de lijnen, dat nu kans op kans creëert en een mooie voorzet van Jay wordt door Yannick net naast geschoten. In de 74e minuut velt Westlandia definitief het oordeel, via een zeer mooie aanval met tikkie-takkie voetbal scoren zij de 4-0 omdat er meer ruimte komt. In de 80e minuut moet de Westlandse keeper met moeite een mooi hard schot van Wesley van der Steeg tegenhouden. Door weer een blunder in de verdediging wordt de eindstand nog hoger: 5-0 voor Westlandia. In de 84e minuut weer een mooie aanval van de thuisclub, maar deze gaat over het doel. In de slotfase nog 2 kansen voor De Zwervers via Jay en Yannick, maar wat ze ook proberen, de eretreffer komt er niet. Door de nederlaag deze middag en de overige uitslagen is er nog geen reden tot paniek, maar de draad zal volgende week zeker weer opgepakt moeten worden in een thuisduel tegen Gabriël Dell' Adalorata, beter bekend als GDA. Deze vereniging is ook promovendus en heeft ook de laatste 2 wedstrijden verloren, dus voor hen geldt hetzelfde als voor De Zwervers, zodat we volgende week een leuke wedstrijd kunnen en mogen zien.