Pagina's

maandag 16 december 2013

14 december 2013 Verslagen Westlandia - TransvaliaZW

Site Westlandia
Na 12 wedstrijden waarin nog niet werd verloren stond vandaag de laatste wedstrijd van de heenronde op het programma voor de mannen van Boon. Rond de klok van half drie werd het steeds drukker rond het hoofdveld, wat natuurlijk logisch is, want iedere Westlandiaan wil graag meeliften op het succes van de trotse koploper. Omdat de publieke belangstelling langzaam maar zeker toeneemt, de concurrentie in de nek hijgt en de staartploegen punten aan het sprokkelen zijn, neemt ook de druk toe. Ook voor trainer Boon worden de keuzes steeds lastiger. Hoe houdt hij de basisspelers scherp, hoe houdt hij de wisselspelers tevreden en vooral: welke 11 gladiatoren moest hij deze week  het veld insturen? Na overleg met zijn rechterhand Solognier kwamen de volgende elf namen uit de hoge hoed: Pieter in de goal, de verdediging van rechts naar links. Rick van Rijn, Ruud Bijl (tip: hou die man in de gaten), Kevin Braber, en Marvinho Roberto Carlos Vollebregt (hou ook deze vedette van weleer in de gaten). Het middenveld werd gevormd door Michel, Remco en topschutter Boyd. In de aanval was deze week plaats voor Dirk Kuyt, Joost en Frank.
De tegenstander van vandaag was TransvaliaZW uit Rotterdam. Voor de spelers van Westlandia een volstrekt onbekende tegenstander. De inmiddels befaamde meesterspeurneuzen van trainer Boon waren daarom weer eens op onderzoek uit geweest. Het rapport luidde als volgt. Transvalia is een gevaarlijke reuzendoder. Deze competitie werd er bijvoorbeeld al eens met 5-0 gewonnen van Die Haghe. De selectie van Transvalia herbergt een aantal onontdekte talenten. Met name op het middenveld en in de aanval lopen een aantal handige jongens. De verdediging daarentegen was niet onpasseerbaar. Het advies was dan ook om vroeg druk te zetten en over de vleugels aan te vallen. De backs zijn vandaag belangrijk in het bespelen van de flanken en ook het inschuiven van achteruit moet Westlandia extra mogelijkheden bieden.
Het eerste wapenfeit was een vrije trap van good-old Michel, die de bal rechtstreeks in de kruising schoot. 1-0! De tweede mogelijkheid was ook meteen raak. Puntspits Joost rondde een steekbal vanaf het middenveld op klinische wijze af. Voor de derde goal gaan we een aantal jaren terug in de tijd. Op 5-jarige leeftijd begon de kleine Ruudje Bijl als rechtsbuiten in de F1 van Maasdijk. Hier bleek al snel dat Maasdijk niet het plafond was van de kleine boef. Ook de scouts van Westlandia hadden dit gezien en zij besloten om een bod op de kleine Ruud te doen. Zodoende speelde de makkelijk scorende Ruudje uit maasdijk voortaan in het groenwitte shirt van Westlandia. Na de gehele jeugdopleiding te hebben doorlopen was echter duidelijk geworden dat de voormalige jeugdspits toch ook wel heel goed kon verdedigen. De jaren als verdediger voor alle selectieteams en natuurlijk in het eerste zondagelftal zijn bij de vaste volgers waarschijnlijk wel bekend. Wat de meeste echter niet wisten is dat de inmiddels oude vos Ruud nog altijd dat torinstinct in zich heeft. De derde goal van de middag was dan ook een schot van Ruudje uit Maasdijk na een prachtige actie tussen 3 man, klasse Ruud!! 3-0 en het was het laaste wapenfeit voor de rust.
Na een aantal aanwijzingen van Boon in de rust kwam Westlandia weer messcherp uit de kleedkamer. Ook topscorer Boyd was wakker geworden en samen met zijn aanvalskompaan Joost zorgden zij voor nog 4 goals in de tweede helft. De vooraf besproken tactiek van over de vleugels aanvallen en doorschuiven van achteruit had in de naam van Ruud al een goal opgeleverd. Maar ook de linksback Marvin van Westlandia loert al een tijdje op zijn kans. Vandaag was het zover! De speelstijl van Marvin, die doet denken aan de tropenjaren van de Braziliaanse superback Roberto Carlos, zorgt altijd voor veel blije gezichten bij de Westlandia aanhang en vandaag beloonde Marvin zijn rushes langs de zijlijn met een prachtige goal. 8-0. Na de 8-0 waren het vooral de verse wissels die de aandacht naar zich toetrokken. De met nummer 14 spelende invaller zorgde er met enkele grove charges, een handsbal en voortdurend commentaar voor dat de scheidsrechter zich tegen hem keerde. Door goed handelend optreden van aanvoerder Ruud (voormalig superspits Ruudje uit Maasdijk) en een sterk leidende scheidsrechter werd deze middag echter afgesloten zonder gele kaarten en met 3 punten.
Al met al was het dus weer een mooie middag voor de mannen van Boon en het herstkampioenschap is binnen, GEFELICITEERD!
Na zaterdag gaan de spelers de welverdiende feestdagen in. Op 28 december komt een deel van de selectie nog een keer in actie op het WK Zaalvoetbal bij Verburch, daarna zal de selectie op trainingskamp gaan in het zuiden des lands. Hier zal de basis gelegd moeten worden voor een succesvolle tweede seizoenshelft. Voor alle volgers:
Prettige feestdagen en graag tot ziens in het nieuwe jaar!
Ciao o buone vacanze, saluti
M. Balotelli

1-0 Michel2-0 Joost3-0 Kevin4-0 Boyd5-0 Joost6-0 Boyd7-0 Marvin8-0 Joost


Algemeen Dagblad





Geen opmerkingen:

Een reactie posten