Pagina's

zondag 8 december 2013

7 december 2013 Quick Steps - Westlandia 1-7

Site Westlandia
Zaterdagmiddag stond voor het vlaggenschip van de zaterdagafdeling Quick Steps uit Den Haag op het programma. Na wederom goed werk van de spionnen van trainer Boon werd werden de trainingen gebruikt om op details te trainen. Quick Steps dat bekend staat om zijn countervoetbal, is namelijk is staat om het elke tegenstander lastig te maken. De seizoen ouverture van onze vrienden uit Honselersdijk, die in speelronde 1 in de messen van Quick Steps liepen, was hier een goed voorbeeld van. Maar zoals vele volgers inmiddels wel weten heeft de doorgewinterde trainer Henk Boon voor elke tegenstander een list bedacht. Ditmaal werd twee keer achter gesloten deuren getraind, om niets aan het toeval over te laten. Door de abominabele weersomstandigheden waren de media ook niet in staat om vanuit de lucht om vanuit de lucht opnames te maken.

De aanwezige toeschouwers wachtten dan ook vol spanning af welke gladiatoren het vandaag mochten gaan doen. De eerste opvallende afwezige was interim-leider Erik van Vliet. Bij afwezigheid van de vaste leider Paul vorige week liet de afgezwaaide spits zien dat ook het begeleidingsteam ten alle tijden scherp moet blijven. Het onbelichte debuut van vorige week smaakte naar meer volgens het gros van de spelersgroep. Dat toch Paul weer mocht opdraven was dus een diepe shock die de ploeg snel te boven moest komen. Erik nog bedankt! Een aan Paul de uitdaging om steeds twee stappen vooruit te blijven denken (meer bier halen). Bij het begin van de warming-up kwam ook de tweede verbazing hard aan. Twee beoogde basisklanten waren nog niet op het goed verstopte sportpark aangekomen. In de wandelgangen werd geroepen dat het kassasysteem bij de MacDonalds oververhit was geraakt. Maar volgens de officiële berichtgeving was de navigatie de weg kwijt geraakt in de onoverzichtelijke residentie. Trainer Boon was onverbiddelijk, Frank en Remco wissel en Barry en Davey daarvoor in de plaats. Ook onze eigen Dirkie Kuyt was weer aanwezig op de trainingen waardoor hij de trainer voor een volgend dilemma stelde.

Trainer Boon toverde de volgende 11 namen uit de hoge hoed: 
Pieter, Rick, Ruud, Kevin Braber, Marvin, Davey, Michel, Boyd, Barry, Joost, Dirkie, Kuyt

De wedstrijd kon beginnen en Westlandia nam meteen het voortouw. De gerichte trainingen zorgden ervoor dat de gevaarlijke counters van Quick Stepts geneutraliseerd werden en de inzet, werklust en bij vlagen heerlijke aanvallen van Westlandia-zijde zorgden voor een eentonig wedstrijdbeeld. De ban werd uiteindelijk gebroken door Joost van Schie op aangeven van Boyd. Voor de rust zorgden Barry en Joost nog voor een 3-0 voorsprong.

In de rust van de wedstrijd klaagden de spelers van Quick Steps echter dat het nogal donker begon te worden. Vandaar dat de lichtmasten werden aangezet. Dit werkte echter in het nadeel van Quick Steps, want de Westlandianen dachten opeens dat ze voor een Europees decor op het oude Highbury speelden. De ene aanval was nog mooier dan de andere en het tempo werd opgevoerd. Dit Westlandia leek het Arsenal uit 2002 dat ongeslagen kampioen werd wel!! Met doelpunten van de voeten van Boyd 2x, Kuyt en tot slot de ingevallen Bas liepen de groenwitten uit naar een 7-0 score. De 7-1 van Quick Steps was er een voor de statistieken.

Al met al was het dus een knappe overwinning van een lastige counterploeg die zijn dag niet had.

Volgende week staat Transvalia op het programma alvorens het eerste deelrapport mag worden opgemaakt. Als er gewonnen wordt is de zaterdagafdeling herfstkampioen en kunnen de spelers met een gerust hart de feestdagen in. 
Tot volgende week! Mario Barwuah

1-0 Joost
2-0 Barry3-0 Joost4-0 Silvester5-0 Boyd6-0 Boyd
7-0 Bas



Site Quick Steps

8-12-2013 KAMPIOENSKANDIDAAT WESTLANDIA WAS EEN MAATJE TE GROOT

Na één minuut stilte voor Nelson ‘Madiba’ Mandela moesten wij thuis starten zonder de vaste backs aanvoerder Tony (geschorst) en Dave (ziek). In onze opstelling dus veel omzettingen ! De ongeslagen gasten (8x winst en 3x remise) begonnen met een ware stormloop en namen al na 5 min. de leiding door routinier Joost van Schie: 0-1. Halverwege de 1e helft strafte Barry Bronswijk dom balverlies op ons middenveld af: 0-2. Daarna leek QS iets terug te gaan doen. Roan schoot uit een counter in de handen van hun doelman en een vrije trap (rand 16m) verdween in de muur. Na ruim een half uur werd het echter 0-3. Een mooie voorzet van hun rechtsback kopte (weer) Joost formidabel binnen. Vervolgens moest onze goalie Albert nog gestrekt naar de hoek om een volgende treffer te voorkomen.
Na de thee moest de veldverlichting aan ! In de 50e min. knalde Roan rakelings naast en 3 min. later deponeerde Silvester Steentjes de bal onhoudbaar aan de andere kant in de verre benedenhoek: 0-4. Na bijna een uur spelen was ook een goede actie van invaller Wesley niet succesvol: over. In de 67e min. scoorde Boyd Rijnenberg 0-5. Na een knappe solo van aanvoerder Daina ging het leder over de lat. Rond de 80e min. zagen wij 2 uitstekende reddingen van doelman Albert. Daarna wist de gastploeg door Boyd en invaller Bas Wesseling nogmaals het net te vinden: 0-7. Een goede voorzet van de rechterkant (Wesley) kopte Mischa Schoe fraai en snoeihard binnen: 1-7 (88’). Eén minuut later was verdediger Dennis (prima voorzet van rechtsback Alexander) dichtbij een 2e treffer. De ervaren arbiter W.L. van der Linden (Ridderkerk) had géén kaarten nodig en floot een puike wedstrijd. Het was dan ook een heel sportief duel, vindt uw 
Donald JR. 

De opstelling van Quick Steps: 
Albert Roos; Alexander Madeira, Daina Ridderhof (A), Dennis Vink en Didi Eesiah (69’ Dave Kruis); Patrick Zuurmond, Michel van Baaren (55’ Pim van Swaal), Rafaël Friendwijk en Raoul Sahebdin; Mischa Schoe en Roan van Baaren (55’ Wesley van Ee). 

Site Quick Steps


Algemeen Dagblad






Geen opmerkingen:

Een reactie posten