woensdag 26 februari 2014

Verslagen CION-Westlandia 0-2

Site Westlandia

Voor het eerste elftal van de zaterdagtak van Westlandia stond er vandaag een inhaal wedstrijd op het programma tegen CION uit Vlaardingen.
Waar andere elftallen een oefenwedstrijd speelden of genoten van hun rust speelde Westlandia hun derde competitiewedstrijd na de winterstop. Eerst even een kleine terugblik naar de start van de tweede seizoenshelft.

De eerste twee wedstrijden van Westlandia werden beide gespeeld op het eigen sportpark “De Hoge Bomen”.
Eerste op het programma was de wedstrijd tegen de studenten van Ariston’80. Vooraf wisten we al dat dit geen gemakkelijke tegenstander is voor de ploeg uit Naaldwijk. Op het sportpark van de studenten leed men puntverlies en werd er in de laatste minuut nog een puntje veilig gesteld.
Ariston’80 hanteerde dezelfde tactiek als de eerste ontmoeting. Ze zakte in en speelde compact. Uiteindelijk wist Westlandia de defensie van Ariston eenmaal te verschalken. Doordat de achterhoede de nul wist te houden bleek dit genoeg voor de drie punten. Een slechte wedstrijd waarin de trouwe supporters hebben kunnen zien dat het Westlandia ontbrak aan competitieritme.

Door het niet op komen dagen van Zuiderpark en afkeuringen van de wedstrijden tegen CION en KMD was Westlandia inmiddels zonder te spelen afgezakt naar een derde plaats op de ranglijst.
De concurrenten speelden wel hun wedstrijden en maakte in deze spannende competitie geen fouten. Voor Westlandia geen optimale situatie aangezien je de inhaalwedstrijden nog maar moet zien te winnen om de koppositie te heroveren.

De tweede wedstrijd na de winterstop was de inhaalwedstrijd tegen Zuiderpark. Zuiderpark had die week ervoor nipt verlopen van Die Haghe waardoor niemand wist wat er van deze ploeg verwacht kon worden. Het werd uiteindelijk een gemakkelijke 13-1 overwinning van de Westlandianen.
De overwinning kwam tot stond zonder goed voetbal en de echte scherpte was ver te zoeken. Een goed gevoel hield men aan deze wedstrijd dan ook niet over. Westlandia kwam door deze overwinning, niet geheel onbelangrijk, wel weer op de 1e plaats in de 3e klasse C.

Nu over naar de uitwedstrijd tegen CION.
In de voorbeschouwing op deze site heeft u kunnen lezen dat er in de week voorafgaande aan deze wedstrijd voldoende is gebeurd bij de club uit Vlaardingen.
Een nieuwe trainer voor de groep kan een positief effect hebben op de resultaten.
En als we naar de behaalde resultaten kijken is de ploeg nooit echt weggespeeld. Westlandia was vooraf dus gewaarschuwd.

Aanvoerder Ruud Bijl was deze week door zijn rug gegaan en was door de medische staf niet wedstrijdfit bevonden. Wel wedstrijdfit maar helaas niet aanwezig was Kevin Braber vanwege de verjaardag van zijn vader en onze trouwe supporter. Hierbij nog gefeliciteerd namens de selectie!!.
Trainer Henk Boon was hierdoor genoodzaakt een aantal mutaties in het basiselftal te maken.
Hofman en van Rijn vormden het centrale duo en Spaans kwam op de rechtsback positie te staan.

De wedstrijd begon rommelig en CION was zeer strijdvaardig. Het veld was modderig en hierdoor zwaar. Westlandia had veel de bal maar kon niet echt gevaarlijk worden. Kleine kansjes voor van Schie en Rijnenberg werden niet benut. De beste kansen in het eerste half uur waren zelf voor CION. Keeper Blanken moest een aantal keren ingrijpen en voorkwam dat CION een voorsprong zou nemen.

Na 35 minuten voetbal werd de score geopend door Westlandia. Het was Rijnenberg die de 0-1 binnen trapte. Westlandia had de storm van CION doorstaan en kwam nu meer en meer aan het eigen spel toe. Vlak voor de thee was een corner die afzwaaide. Marvin Vollebrecht besloot maar eens uit te halen. En met succes. De bal belandde via een aantal benen van spelers van CION in het goal. Graag zouden wij deze goal op naam van Vollebrecht zetten, maar meer als een assist kunnen we er echt niet van maken.

De tweede helft vergat Westlandia het zichzelf makkelijk te maken. Met kansen op 0-3 werd slordig omgegaan. CION zette Westlandia onder druk en probeerde met inzet nog een aansluitingstreffer te forceren. De verdediging van Westlandia bleef op de been. Duke Spaans die zijn eerste basisplaats van het seizoen te pakken had speelde een hele dikke voldoende. Na een tijdje blessureleed maakte “good old” Michel Duivesteijn weer zijn minuten en sleepte samen met zijn teamgenoten de overwinning naar de eindstreep. De gehele wedstrijd bleef het sportief en hadden beide teams respect voor elkaar.

De ruststand bleek uiteindelijk ook de eindstand. Voor Westlandia weer drie hele belangrijke punten.

Er wordt door de Westlandianen niet verder gekeken dan de eerst volgende wedstrijd.
Dit is een uitwedstrijd tegen TAC’90. Wij hopen dat u Westlandia Zaterdag 1 aanstaande zaterdag weer zult komen aanmoedigen.

De opstelling:

Blanken, Spaans, van Rijn, Hofman( Tork), Vollebrecht, Zwinkels, van der Ark(Duijvesteijn), Rijnenberg, van der Deijl, van Schie en Bronswijk(Steentjes).

Algemeen Dagblad

Site Haaglanden Voetbal

Net als SVH en Wippolder lijdt CION ook onder het slechte velden, maar dit keer kon er toch aangetreden worden tegen het Westlandia. CION startte goed, maar in de 35e minuut sloeg Westlandia toch toe. Boyd Rijnenberg opende de score voor de Naaldwijkers: 0-1. Nog voor de scheidsrechter voor het rustsignaal kon fluiten, stond de 0-2 op het scorebord. Marvin Vollebregt was de maker van dat tweede doelpunt voor de ploeg van trainer Piet Boon. Westlandia staat nu op kop en drie punten los van achtervolger Honselersdijk.