Pagina's

woensdag 5 februari 2014

Voorbeschouwing KMD - Westlandia


Site Westlandia
Komende zaterdag staat voor Westlandia de kraker bij KMD op het programma.

Voor de zaterdagselectie is dat historisch gezien een lastige uitwedstrijd die in de competitie nog nooit gewonnen werd:
  • de allereerste confrontatie in de competitie was in april 2011. Het werd toen 5-3
  • 5 maanden later was de eindstand in Wateringen 2-1 voor de thuisploeg
  • in maart 2013 was de ploeg van trainer Roy Wasmus ook in de 3e confrontatie sterker. Het werd uiteindelijk 5-3, maar dat was een magere afspiegeling van het krachtsverschil. 
In de huidige competitie had KMD een moeizame start. In de 1e periode werden 12 punten verspeeld. In de 2e periode heeft men, net als Westlandia slechts 2 verliespunten.
Los van een zeperd bij CION heeft KMD in bijna alle wedstrijden tegen de directe concurrenten voor in plaats in de 2e klasse, puntverlies geleden (Honselersdijk 2-3, Die Haghe 0-1, Westlandia 3-4 en Houtwijk 1-1) . Op basis van de uitslagen een geduchte tegenstander dus.
In september 2013 had Westlandia moeite om in de 1e helft door te drukken. Het stond na 45 minuten slechts 1-0. Binnen 2 minuten na de rust was de stand gewijzigd van 1-1 naar 2-1. Nadat de 3-1 was gevierd, was de verwachting dat de wedstrijd in de tas was. De groen-witten kwamen echter van een koude kermis thuis, want na 80 minuten stond er 3-3 op het scorebord. 5 minuten voor tijd was het Boyd Riijnenberg die met zijn 3e goal van die middag, de 3 punten binnenschoot.

Los van de strijd voor de stand in de 3e klasse C, kan de winnaar van deze wedstrijd ook nog een gooi doen naar de 2e periode. Beide teams staan op 2 verliespunten van Honselersdijk. De ploeg van Piet Boon heeft uit de 8 gespeelde wedstrijden de maximale 24 punten behaald Om echter zeker te zijn van de prijs, zal H’dijk ook de 9e wedstrijd moeten winnen bij CION in Vlaardingen.

Als het hoofdveld van KMD het toelaat en scheidsrechter Goudriaan kan vanaf de middenstip beide doelen zien, zal er zaterdag om 14:30 uur afgetrapt worden.
----------------

Het 2e team behaalde afgelopen zaterdag een knappe 3-2 overwinning bij nr.2 Zwaluwen. Komende zaterdag kan de goede reeks voorgezet worden tegen de nummer laatst in de res. 2 klasse SC Monster.
Tot zaterdag
Fr@

Oh ja (1):  de 1e goal  die door de selectie gemaakt wordt, is de 100e  in de competitie. Het 1e team heeft 63x gescoord en het 2e team 36.
Oh ja (2): de 6e goal van zaterdagmiddag in de 3e klasse C, is de 500e in de dit seizoen.

Algemeen Dagblad






Geen opmerkingen:

Een reactie posten