woensdag 26 april 2017

HVT: Westlandia za. - Westlandia zo. 0-2

HV Toernooi: Zondagploeg Westlandia pas laat langs zaterdagequipe

Vooraf was er even ‘discussie’ wie gebruik mocht maken van de ‘beste’ kleedkamer en wie in de ‘reserveshirts’ moest spelen bij de confrontatie in de achtste finales van het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup tussen zondag derde divisionist Westlandia en de zaterdagtak van die club, uitkomend in de eerste klasse. In het begin van de eerste helft was de zondagtak van Westlandia duidelijk de betere ploeg, maar de zaterdagtak gaf zich geenszins zomaar gewonnen. Bijna alle schoten werden geblokt door de verdediging van de equipe van trainer Theo Verbeek. De eerste echte kans kwam na een klein kwartier spelen voor de zondagformatie. Brandon Tichem brak aan de linkerkant door en gaf een pass op maat aan Remon van Bochoven, die slim doortikte op de opkomende Mitchel Jacobs, die echter het doel van goalie Rowdi Janssen te hoog zocht.
Na een dieptepass kwam Brandon Tichem in de 25e minuut vanaf de linkerkant goed naar binnen, maar zijn schot vloog ook over het vijandelijke doel. Enkele minuten later scoorde aan de andere kant Stefan Bron wel, maar de neutrale assistent-scheidsrechter had buitenspel geconstateerd. Na een half uur spelen werd de snelle Ricoberto Luijando aan de rechterkant gelanceerd, maar de doelman van de zondagtak, Jari Duijvestijn, was attent en kwam net op tijd zijn doel uit.

Naast
Na niet gebruikte mogelijkheden voor Mick Enthoven (za) en Patrick Batist (zo) kreeg de zondagploeg vier minuten voor rust een vrije trap aan de linkerkant te nemen. Via een aantal schijven kwam de bal bij Remon van Bochoven op de rand van de zestien, maar zijn schot vloog net naast het doel van Jansen.
Ook de tweede helft verscheen de equipe van trainer Edwin Grünholz al snel gevaarlijk voor het doel, maar invaller Anwar Beeldstroo mikte al na twee minuten spelen net te hoog. Een grootste deel van het tweede bedrijf speelde zich af op de helft van de zaterdagtak, maar de counters van de mannen van Theo Verbeek waren niet van gevaar ontbloot. Nadat de zondagploeg het enkele malen had geprobeerd, ontstond er na een uur spelen een mogelijkheid voor de zaterdag eersteklasser. Bij een diepe bal kwam doelman Jari Duijvesteijn ver zijn doel uit, kwam in botsing en maakte, volgens velen, hands buiten de zestien. Na een blessurebehandeling besliste arbiter Mike de Bruijn echter anders en vervolgde de wedstrijd met een ‘opgooibal’. De vrije trap rand zestien was een prima kans geweest voor de zaterdagtak om de score te openen.
Openingstreffer
Aan de andere kant liet Jeroen Spruijt vier minuten later een kans liggen. Hij wachtte te lang waardoor zijn inzet geblokt kon worden door Jordy van Casteren. Met nog achttien minuten op de klok viel de openingstreffer dan toch. Na een hoekschop kon Remon van Bochoven van dichtbij scoren: 0–1. De zaterdagtak probeerde het daarna nog wel, maar in de slotminuut van de extra tijd sloeg de zondagploeg alsnog een keer toe. Jeroen Spruijt wist doelman Jansen te verschalken: 0-2.
De tegenstander in de kwartfinale voor de ploeg van trainer Edwin Grünholz is verrassend zondag tweedeklasser VUC, dat op Houtrust Scheveningen met 1-2 pootje lichtte. Mogelijk staan de zondag- en zaterdagploeg van Westlandia binnenkort weer tegenover elkaar in de strijd om de Westland Cup. De zondag speelt eerst tegen HVC’10 en de zaterdag treedt aan tegen sv Honselersdijk.