Pagina's

woensdag 5 april 2017

zaterdag 8 april Westlandia - Voorschoten'97 6-2


Klik op artikel voor groter formaat





Westlandia za1 heeft een ‘doelpunten-Bron’ aangeboord.

Westlandia za1 – Voorschoten’97: 6 – 2 (2 – 0)
Zaterdag was Westlandia za.1 gastheer voor Voorschoten’97. Deze ploeg stond onderaan de ranglijst in de eerste klasse B met evenveel punten(13) , maar een slechter doelsaldo dan SVC’08. Indertijd in Voorschoten speelden beide ploegen een legendarische wedstrijd, met een wisselend scoreverloop en een diarree aan doelpunten. Het werd 7 – 5 voor de Voorschotenaren.
Het moest gewoon zo zijn, dat het weer een doelpuntenfeest zou worden. Beide ploegen brengen immers het beste bij elkaar naar boven. Met weer een overwinning voor de thuisploeg.
Voor Westlandia was dit een wedstrijd in een serie van 3 met SVC’08, ARC en Voorschoten’97, waaruit  9 punten behaald konden worden om zich helemaal veilig te spelen. Zes punten waren al op de ranglijst bijgeschreven.
Het elftal kende 2 wisselingen ten opzichte van het team dat speelde tegen ARC. In die wedstrijd kregen Timothy le Duc en Dennis Verbeek  geel, waardoor zij deze wedstrijd moesten missen. Youri Riepe en Rick van Rijn waren de vervangers in de basis. Op de plaats van Ruud Bijl stond Mick Enthoven.
Na een kwart klokrondje wisten we het eigenlijk al: We hoefden ons vanmiddag als toeschouwers geen zorgen te maken. Meteen vanaf de aftrap werd Ricoberto Luijando de diepte ingestuurd, die zocht en vond Stefan Bron in het strafschopgebied. Zijn schot werd gestopt door Stephan van der Niet. ‘Nu nog even niet’, moet hij gedacht hebben. Vijftien tellen was de wedstrijd aan de gang.
Na 6 minuten was het wel raak. Linkerverdediger Marvin Vollebregt was opgestoomd naar het doel van doelman Van der Niet. Vanaf de rand van het strafschopgebied haalde hij doeltreffend uit. 1 – 0. Voor Marvin was dit een aanzet voor een uitstekende wedstrijd. In de verdediging stond hij zijn  mannetje, bij hem begon menige aanval en hij bleek een afmaker.
Het spel golfde op en neer, met kansen over en weer. Rowdy Janssen kreeg het nodige vangwerk en hij stopte een schot van Peer van Paassen met de voet.
Marvin Vollebregt was weer eens mee in de aanval en speelde de vrijstaande Ricoberto net iets te hard aan.
Rond de 30-ste minuut kreeg Ricoberto de bal aangespeeld, vlakbij de zijlijn. Hij werd fel op de huid gezeten(letterlijk) en kon geen kant op. Vervolgens wipte hij de bal over de verdediger en glipte zelf achter hem langs en had een vrij veld voor zich. Mike Brouwer kwam inlopen en Ricoberto gaf een voorzet op maat. Met een schuiver maakte Mike de 2 – 0.
Na het tweede doelpunt speelde Westlandia vrij uit. Kreeg zelfs kansen op meer doelpunten. Marvin Vollebregt stopte vlak voor de rust de doorgebroken Peer van Paassen af, toen deze alleen op het Westlandiadoel afging.
Na de rust werd Voorschoten’97 gevaarlijker met schoten van Hamzha Chiki en Quendrim Gashi op het doel van Rowdy Janssen. Westlandia kwam er zo nu en dan uit  met uitvallen. Stefan Bron en Ricoberto hielden de verdedigers van Voorschoten’97 scherp. Na een uur spelen kreeg Jasper van Dijk de bal, hij zag Stefan Bron al de diepte in sprinten, hij gaf de bal op maat en Stefan schoot de 3 – 0 op het scorebord. Twee minuten later werd Jasper zelf de diepte ingestuurd. Scheidsrechter Gommans wuifde een vlagsignaal weg en Jasper kreeg vrij baan. Hij gaf de bal voor op geheel vrijstaande Stefan Bron, die vervolgens de 4 – 0 in het doel werkte
Aan de andere kant had de ploeg uit Voorschoten pech bij een schot op de paal van Richard Bakker.
Het duo Van Dijk/Bron kreeg nog een identieke kans als bij het vierde doelpunt, maar nu stopte keeper Van der Niet de bal wel. Het werd 4 – 1 door Youri Looyenstijn. Met nog een kwartier te spelen was het weer tijd voor een ‘Van Dijk/Bronnetje’. Dat betekende de 5 – 1 en een hattrick voor Stefan Bron.
In de volgende minuut bracht Shemiel Constancia de stand nog op 5 – 2.
Jasper van Dijk kreeg nog een goede schietkans na een voorzet van Marvin Vollebregt, maar hij schoot over. Zijn naam kwam op de valreep toch ook nog op het lijstje doelpuntenmakers. Stefan Bron kreeg weer vrij voor het doel de bal aangespeeld. Stefan Bron zei daar later van: ’Ik hoorde links naast me roepen: Hier, links! Dat was Jasper. Ik gunde hem ook wel een doelpunt.’

Westlandia za1 won deze wedstrijd afgetekend met 6 – 2. Officieus is de ploeg van Theo Verbeek nu veilig. Met nog 4 wedstrijden te gaan, met 12 punten voorsprong op de eerste pd-plaats(ARC) en met een veel beter doelsaldo dan ARC moet het wel heel gek lopen wil Westlandia za1 niet in de eerste klasse blijven.
Na de wedstrijd liet Ricoberto Luijando weten, dat hij het jammer vond dat hij niet had kunnen scoren vanmiddag. Hij had het erover gehad met Mike Brouwer. Die herkende het ‘probleem’ en die had gezegd: ‘Een assist is ook een 100% doelpunt.’ Helemaal waar, natuurlijk.
Aan Theo Verbeek de vraag, wanneer hij het gevoel had gehad, dat het niet meer fout kon gaan in de wedstrijd? ‘Na de 2 – 0’: zei hij heel gedecideerd.
Ruim na de wedstrijd stond er een roti-buffet klaar, waarbij spelers, staf en begeleiding onder het genot van allerlei Surinaamse heerlijkheden ook nog even konden  nagenieten van weer een bijzondere wedstrijd tegen Voorschoten’97.

JvdM

Onnodige ruime nederlaag Voorschoten’97

Wanneer een team met 6-2 verliest zou je zeggen dat het kansloos was. Voorschoten’97 ging met die cijfers onderuit bij Westlandia, maar trainer André Lourens was de mening toegedaan dat zijn ploeg zichzelf zwaar tekort deed in het Westland. En waarom zouden we de immer reële trainer niet geloven. ,,We hebben echt heel veel kansen gekregen en hadden er veel meer moeten maken dan twee. Tel daarbij gerust op dat we zomaar vier goals hebben weggegeven en de nederlaag is verklaard. Echt, we waren voetballend over het geheel genomen beter en dan valt deze uitslag dus zwaar tegen.” Voorschoten’97 speelde eerder tegen Westlandia een van de meest spectaculaire duels van dit seizoen. Uiteindelijk wonnen de groen-gelen met liefst 7-5, waarbij een grote rol was weggelegd voor aanvaller



Tim De Koning. 
In de heenwedstrijd maakte hij vier treffers. Dit keer bleef Koning tachtig minuten aan de kant vanwege een enkelblessure. Hij was niet de enige op de absentielijst bij de gasten. Lourens: ,,We hadden ook te maken met de geschorsten Donovan Valies, Hamza Aypadin en Achmed Faridi Blazques. Maar wat ik zeg; we hebben de kans gehad om Westlandia veel meer pijn te doen.” De thuisploeg nam voor de pauze al een 2-0 voorsprong. Na de thee deed Voorschoten’97 nog wel wat terug bij 4-0 en 5-1, maar ook de productie van Westlandia stond niet stil. Stefan Bron was de grote man aan Naaldwijkse kant met drie goals. Marvin Vollebregt, Mike Brouwer en Jasper van Dijk maakten het halve dozijn doelpunten compleet: 6-2. De eerste treffer van Voorschoten’97 kwam op naam van Youri Looyestijn en Shemiel Constancia liet Westlandua aftrappen bij 5-1.
 ,,Tot en met de 3-0 geloofde ik nog in een goed resultaat. We werden namelijk zeker niet weggespeeld en kregen zowel voor de pauze als na de rust de nodige kansen. Met name Hamza Chicki was niet erg gelukkig en daarnaast stonden paal en lat succes weer in de weg. Na de 4-0 was het uiteraard wel over en juist toen scoorden we nog wel tweemaal, maar dat was te laat. Ik kan helaas niet anders stellen dan dat we knullig hebben staan verdedigen. De naïviteit droop er vanaf. Echt doodzonde, want elk punt is uiteraard waardevol voor ons gezien de netelige situatie.” Lourens meende dat zijn ploeg bij 2-0 een strafschop had moeten hebben vanwege een overtreding op de jarige Peer van Paassen. Dat had dan de aansluiting kunnen zijn. Na de rust speelden we twintig minuten dominant voetbal, maar vervolgens werd er dom balverlies geleden en dan scoren zij. Je moet het hebben gezien om het te geloven. Uitermate zuur.”

 Westlandia revancheerde zich zo voor de grove nederlaag eerder, maar volgens Lourens had Voorschoten’97 ook nu veel vaker moeten scoren. Onder aan de streep werd alweer de zeventiende nederlaag geleden. Dat neemt niet weg dat Voorschoten’97 nog steeds niet gezien is. Na de Pasen volgen SVC’08 (uit) en Neptunus/Schiebroek (thuis) en mogelijkerwijs dan wel aannemelijk gaan die duels beslissend zijn in wie er rechtstreeks degraderen en welke ploeg nog op mag voor lijfsbehoud in de nacompetitie. ,,Naar die duels gaan we toewerken met twee oefenpotten. Eerst spelen we tegen een combinatie van Katwijk en op dinsdag 18 april spelen we voor de Koetshuis Cup tegen de reserves van FC Rijnvogels. Vervolgens moeten we er klaar voor zijn. We blijven er vol in geloven. Wel zullen we scherper moeten worden voor het hok van de tegenstander en we zullen minder moeten gaan weggeven, want zo hebben we al teveel tegenstanders op het paard getild.” Basisopstelling Voorschoten’97: Van der Niet, Simonis, van Hemert, De Lange, Isik, Bakker, Van Paassen, Gashi, Looyestijn, Constancia, Chicki.
Bron Leiden Amanteurvoetbal

Westlandia haalt uit tegen Voorschoten’97 

Westlandia pakte zaterdag op sportpark ‘De Hoge Bomen’ haar grootste overwinning dit seizoen. Het tegen degradatie vechtende Voorschoten’97 moest met een 6-2 nederlaag huiswaarts keren. Door deze ruimte zege heeft Westlandia zo goed als zeker weer een ticket bemachtigd voor de eerste klasse voor volgend seizoen. De ploeg van trainer Theo Verbeek, maandagavond te gast in ons TV-programma ‘Haaglanden Voetbal aan tafel’, heeft formeel nog één punt nodig. Door de overwinning is er zelfs nog een mogelijkheid in de derde periode.
De Naaldwijkers namen in de eerste helft al een 2-0 voorsprong. Na de thee deed Voorschoten’97 nog wel wat terug, maar ook de doelpuntenmachine van Westlandia stond niet stil. Stefan Bron was de grote man aan Naaldwijkse kant met drie treffers. Marvin Vollebregt, Mike Brouwer en Jasper van Dijk maakten het halve dozijn doelpunten compleet: 6-2.
(bron Haaglanden Voetbal)






Voorbeschouwing Westlandia-Voorschoten ’97   

De uitwedstrijd in Voorschoten is de boek ingegaan als de meest productieve wedstrijd van dit seizoen in 1B.
Na 5 speeldagen had Voorschoten'97 de minst productieve ploeg in 1B (1 punt en 2x gescoord). Westlandia had als promovendus  knap de minst gepasseerde achterhoede (Rowdy Janssen was pas 1x geklopt).
Het werd tot ieders verbazing een korfbaluitslag 7-5. Tim Koning was bij de thuisclub de gevierde man met 4 goals.  Bijna een half jaar later heeft hij pas 7x gescoord.  Met zijn team staat hij nu met 13 punten gedeeld laatste met SVC'08.
In de 3e periode werden  na 4 ronden al wel weer 6 punten gepakt (winst tegen ARC en Deltasport) en is de nacompetitie tegen de 2e klassers nog steeds mogelijk.

Gelukkig heeft Westlandia zich na de deceptie in Voorschoten wel herpakt. Mede door de recente overwinningen tegen SVC'08 en ARC is de magische grens van 30 punten bereikt. Als de groen-witten zich komende zaterdag tegen Voorschoten'97 revancheren, dan is 4 speelronden voor het einde van het seizoen de doelstelling al behaald.

De KNVB heeft de heer E.v.d. Perk aangewezen als leidsman voor deze wedstrijd. Aftrap is om 14:30 .

Rond de middag spelen de 2e teams van beide verenigingen tegen elkaar. Westlandia staat na 4 wedstrijden in de 3e periode met slechts 1 punt op de laatste plaats. Om handhaving in de res. 1e klasse zeker te stellen, zouden 3 punten zeer welkom zijn. Uit wonnen de mannen van trainer Roy Wasmus met 3-0

Fr@


Voorbeschouwing Westlandia-Voorschoten ’97   

De klok tikt langzamerhand richting einde seizoen. Voor de groengelen van trainer André Lourens een tot op heden miserabel seizoen, waarin de Voorschotenaren constant onderin bivakkeerden en momenteel zelfs de laatste plaats met SVC ’08 delen. Er komen vanaf zaterdag nog vijf kansen om voor de overigens niet benijdenswaardige promotie/degradatiewedstrijden te mogen spelen om niet rechtstreeks naar de tweede klasse af te dalen. Dat lijkt gezien de huidige stand van zaken het hoogst haalbare, omdat Vitesse Delft te ver uit het is verdwenen.

Zaterdag gaat groengeel op bezoek bij middenmoter Westlandia, dat in principe nergens om speelt. Of er moet nog hoop worden gekoesterd op de derde periodetitel. Voor de geplaagde mannen van sportpark Adegeest ligt dit duidelijk anders. Maar in gedachten even terug naar de heenwedstrijd die met een knotsgekke 7-5 uitslag in het voordeel van Voorschoten ’97 uitviel dankzij onder andere vier doelpunten van spits Tim Koning. Dus zou je denken dat de groenen uit het Westland wel te pakken zijn. Maar juist nu staat elke wedstrijd op zich. Toch houden Lourens en de zijnen de moed er in en waarom ook niet? Er kan nog een en ander ten gunste keren, waardoor een kans op de verlenging van het seizoen niet uitgesloten lijkt.
Bron Leidenamateurvoetbal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten