donderdag 20 april 2017

zaterdag 22 april 2017 Westlandia - Deltasport 2-1

Klik op artikel voor groter formaat

Westlandia za1 behaalt een lelijke overwinning.

Als ik naar de kantine loop, zijn de twee teams die vanmiddag tegen elkaar in het veld staan naast elkaar aan het warmlopen en inschieten. Ook de scheidsrechter is bezig met rek- en strekoefeningen. Hij staat op een been. Zijn andere been ligt gestrekt op de afrastering. Omdat hij daar toch staat, begin ik een praatje over zijn naam. Hij heet Idrissi Chiour, zijn voornaam is Jaafar en hij heeft zin in de wedstrijd, dat zie je aan zijn ogen.
De warming up levert Westlandia een afvaller op. Mike Brouwer kan niet meespelen. Youri Riepe wordt zijn vervanger. Dat betekent dat de voorhoede op de schop gaat: Ricoberto Luijando gaat op links spelen, Stefan Bron op rechts en Youri Riepe in de spits.
Westlandia za1 is met een mooie serie bezig: Drie overwinningen op rij. Met die overwinningen speelde het team van Theo Verbeek zich zo goed als zeker veilig. En de uitwedstrijd in Vlaardingen leverde een onverwachte en nuttige overwinning op. Er is zelfs uitzicht op een zes-punten-wedstrijd. En in de derde periode doet Westlandia gewoon mee met de besten. v Na drie minuten kunnen al die positieve bespiegelingen al bij het grof vuil. Dennis Verbeek maakt hands, een beetje ongelukkig. Scheidsrechter Idrissi Chiour staat er met zijn neus bovenop en met fluit en gebaar geeft hij aan: Hands en een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Ta’ha Kadri neemt de bal hard en halfhoog. Rowdy Janssen pakt de bal, maar hij ziet tot zijn verbijstering dat de bal uit zijn handschoenen glipt. Marruchen Zimmerman is er als de kippen bij om de bal alsnog in het doel te tikken.0 – 1. Later in de wedstrijd zal Rowdy dit slippertje ruimschoots goedmaken. Het wordt vervolgens heel druk in de verdediging van Westlandia. Timothy le Duc heeft al snel een gele kaart te pakken. In de voorhoede loopt het stroef. Er is veel balverlies, omdat de verdediging van Deltasport met Diego Liefden als uitblinker goed staat. De uitvallen van Deltasport zijn gevaarlijk. In de 19-de minuut is Joey vd Velden erdoor. Rowdy komt goed uit en kraakt het schot. Even later krijgt Rowdy een voorzet van links te verwerken, een lastige bal die hij niet kan klemmen. De bal rolt voor de voeten van Jimmy vd Vaart, die de bal binnenschuift. De scheidsrechter keurt het doelpunt af. Hij schuift met zijn rechterhand op en neer over zijn linkerarm en laat zo als een volleerd pantomimespeler mooi theatraal zien dat het hands is en dus geen doelpunt.
Westlandia komt niet verder dan een kopbal van Dennis Verbeek uit een corner en later nog een schot van dezelfde Dennis. Na een half uur spelen doet Theo Verbeek enkele omzettingen in de voorhoede. Ricoberto gaat weer op rechts spelen en Stefan Bron weer in het centrum. Youri Riepe verhuist naar links.
In de 35-ste minuut loopt Deltasporter Jimmy vd Vaart zijn verdediger eruit, maar Rowdy gooit zich voor de bal. De rust gaat in met een 0 – 1 stand.

Na de rust start Westlandia aanvallend. Na enkele minuten neemt Jasper een vrije trap snel op Dennis Verbeek. Dat mislukt. Deltasport trekt zich terug in de verdediging. Uit een corner van Stefan Bron kopt Timothy le Duc de bal op het doel. Met een reflex haalt keeper Carlo Willemse de bal van de lijn. Na een nieuwe corner schiet Danny Bijl de bal in het zijnet.
De uitbraken van Deltasport blijven gevaarlijk Nathan Martina is er een keer doorheen en Jimmy vd Vaart scoort nog een keer en buitenspeldoelpunt.
Na 10 minuten spelen speelt Jasper van Dijk Stefan Bron in het strafschopgebied op maat aan. Weer stopt de keeper van Deltasport met een formidabele reflex de bal.
Ricoberto ontsnapt een keer aan zijn bewaker en wordt aangetikt. Youri Riepe legt de bal op het hoofd van Timothy le Duc. De bal gaat over. Mike Peereboom en Tim vd Voort komen in het veld voor Mick Enthoven en Youri Riepe. De wedstrijd wordt rommeliger. Er zijn veel blessure behandelingen voor spelers van beide ploegen. Scheidsrechter Idrissi Chiour laat steeds heel duidelijk zien aan ieder die het wil zien, dat hij zijn ‘horloge stilzet’.
Het begint er sterk op te lijken, dat Westlandia deze wedstrijd gaat verliezen. Maar dan in de 89-ste minuut schuift Stefan Bron door een woud van benen de bal in het doel. 1 – 1
Een minuut later wordt het nog mooier voor Westlandia. Rowdy Janssen schiet de bal uit op Ricoberto Luijando die al de diepte aan het in sprinten is. Hij controleert de bal en legt tegelijk een verdediger in de luren. Vervolgens schiet hij de 2 – 1 binnen. Daarmee is de wedstrijd rond. Rowdy heeft zijn keepersfoutje ruimschoots goedgemaakt. Maar de wedstrijd is nog niet voorbij. Het spectaculairste gedeelte volgt nog. Het klokje van de scheidsrechter geeft meer dan 9 minuten blessuretijd aan. (Zo verklaarde hij later in de bestuurskamer.) We zien fraaie aanvallen met oa een spetter op de lat van Tim vd Voort en Rowdy, die nog een bal met een vuist uit het doel stompt en ook weer enkele blessurebehandelingen, waardoor de extra-tijd zo’n 15 minuten duurt. Het eind van het liedje is dat Westlandia een ‘lelijke overwinning’ behaalt.

Op naar het volgende spektakelstuk: Westlandia za1 – Westlandia zo1, morgenavond om 20.00 uur. Een thuiswedstrijd!
JvdM

Zaterdag 1B: Westlandia pakt zege op Deltasport na vroege achterstand

In Naaldwijk keek Westlandia tegen Deltasport al vlot tegen een achterstand aan. De club uit Vlaardingen leek op een overwinning af te stevenen, maar zag in de slotfase de winst toch nog naar de Westlanders gaan. Deltasport kwam goed uit de startblokken tegen Westlandia. Al na vier minuten kwam de formatie van trainer Ton Pattinama door een treffer van Marruchen Zimmerman een 0-1 voorsprong nam. De formatie van trainer Theo Verbeek had de nodige moeite om de tegenstander in bedwang te houden en creƫerde weinig kansen. De Vlaardingers hadden genoeg mogelijkheden, maar waren niet in staat deze niet verzilveren.

Blessuretijd
In de tweede helft kreeg Westlandia meteen een drietal kansen, die nog geen doelpunt opleverden. Deltasport zag een bal wel in het doel verdwijnen, maar de treffer werd afgekeurd door de arbiter. Even later zag Stefan Bron zijn kopbal van de Vlaardingse doellijn gehaald worden.
In de slotfase keerde Westlandia het duel. Eerst trok Stefan Bron in de 88e minuut de stand gelijk. In de blessuretijd kwam de score er nog rooskleuriger voor de thuisploeg uit te zien. Ricoberto Luijando bracht de 2-1 op het scorebord en bezorgde Westlandia daarmee drie punten
Bron Haaglanden Voetbal

Slotfase wordt Deltasport wederom fataal

Voor Deltasport zit het seizoen erop. De Vlaardingse formatie van hoofdtrainer ton Pattinama verloor in Naaldwijk met 2-1 van Westlandia waardoor de theoretische hoop op een periodetitel is vervlogen. Het begon goed voor de Broekpolderbewoners toen Zimmerman al na 4 minuten spelen de 0-1 kon aantekenen. Nadat de bezoekers verzuimde een groot aantal kansen niet te verzilveren kreeg Deltasport zoals zo vaak dit seizoen de deksel in de slotfase op de neus. In de 88ste minuut trokken de gastheren de stand gelijk waarna diep in blessuretijd de 2-1 viel. Assistent trainer Jaco de Ligt was ondanks het verlies zeer tevreden over het vertoonde spel. ,, We hebben vandaag echt weer goed voetbal laten zien. Het is jammer dat we onszelf weer niet konden belonen. Goede wedstrijd, slecht resultaat. ” aldus de Ligt
Bron: Waterwegsport

Na de successen tegen de 3 staartploegen (9 punten), is de zaterdagtak van Westlandia ook volgend seizoen actief in de 1e klasse.

Nu wacht nog een reeks van 4 wedstrijden tegen teams uit het linker-rijtje.
Komende zaterdag wordt gestart tegen nr. 6 Deltasport.  De degradant uit de hoofdklasse, heeft nog slechts een theoretische kans op promotiewedstrijden. De achterstand op de teams in de top van 1B is groot en in de 3e periode staat de ploeg uit Vlaardingen op een kansloze 13e plaats. Dat was het gevolg van gelijke spelen tegen Vitesse D., Nootdorp en Brielle en nederlagen tegen Forum Sport en ... Voorschoten'97....!

Westlandia won in november 2016 verrassend de heenwedstrijd met 3-2 bij het gerenommeerde Deltasport. Doelpunten werden toen gescoord door Youri Riepe, Jasper van Dijk en Dennis Verbeek.

De ploeg van trainer Theo Verbeek kan komende zaterdag dus, net als Deltasport, vrijuit spelen. Dat biedt misschien nog perspectieven in de 3e periode. Westlandia staat daarin op de 6e plaats op slechts 2 punten van koploper Sportlust'46. .......
Scheidsrechter Van der Wielen wordt geacht om 14:30 het beginsignaal te geven voor deze wedstrijd. Rond half 5 kunnen we dan de balans opmaken, want de concurrentie in de 3e periode treft ook mooie tegenstanders.
  • (7e in P3) Vitesse D. - (1e in P3) Sportlust'46
  • (2e) Feyenoord - (12e) Nootdorp
  • (4e) Brielle - (3e) FC 's-Gravenzande
  • (14e) Neptunus/S.- (5e) Forum Sport
(=stand in periode 3)
----

Het 2e team trapt om 12:00 uur af tegen de beloftes van RCL. De mannen van trainer Roy Wasmus staan nu nog op een keurige 4e plaats in de res. 1e klasse. Met een goede reeks wedstrijden is de kans op een vervangende periode groot.
Fr@

Warming-up zaterdag 1B: Westlandia gaat voor periode

In de stand om de derde periode in zaterdag 1B staat nieuwkomer Westlandia nu derde. Twee punten achter koploper Sportlust’46. En dat met nog vier speelronden te gaan. Trainer Theo Verbeek (foto) gaat er met zijn spelers voor alhoewel hij beseft dat het duivels moeilijk zal worden die titel te winnen. ,,Maar in voetbal is alles mogelijk. Bovendien is het mooi om nog ergens voor te spelen.’’
Achterhoofd
Met dat doel in het achterhoofd moet er zaterdag thuis gewonnen worden van Deltasport. Uit won Westlandia met 2-3. Volgens Verbeek heeft Deltasport wel goede individuele spelers, maar is de mentale weerbaarheid van de ploeg niet echt bijster goed.
 Progressie
,,Wij hebben na de winterstop progressie gemaakt. Die lijn willen we doortrekken. We krijgen nog vier tegenstanders die boven ons staan: Deltasport, Sportlust’46, sv Nootdorp en vv Brielle. Wij moeten zaterdag winnen voor de periode. Deltasport speelt eigenlijk nergens meer om, sv Nootdorp zakt weg. Sportlust’46 en Brielle blijven wel meedoen, die kunnen ook nog een vervangende periodetitel pakken. Wij niet.’’
Revanche
Twee weken terug veegde Westlandia Voorschoten’97 met 6-2 van het veld nadat er in Voorschoten nog met 7-5 was verloren. Verbeek: ,,Een mooie revanche. En dik verdiend ook. We hadden wel met 7, 8, 9-2 kunnen winnen. Voorschoten speelde erg onsamenhangend.’’
Bron: Haaglanden Voetbal