woensdag 26 april 2017

Zaterdag 29 april 2017 Sportlust'46 - Westlandia 1-0

Klik op de afbeelding voor groter formaat

Westlandia za1 leidt een lelijke nederlaag.

De voortekenen waren gunstig voor de mannen van Theo Verbeek. Zij zaten in een overduidelijke ‘flow’( vreselijk woord) van overwinningen. In getallen uitgedrukt 12 punten uit 4 wedstrijden. En Westlandia kon vrijuit spelen, want tegen Deltasport speelde het team vorige week zich veilig.
Er was een personeel probleem. Timothy le Duc, de houwdegen in de laatste linie miste de wedstrijd vanwege een schorsing. Mick Enthoven verving hem. Mike Brouwer was weer terug in het team na blessureleed.
Scheidsrechter J.Noordhoek had er zin in en zoiets leidt altijd tot mooie wedstrijden. Behalve afgelopen zaterdag. Er werd gespeeld op gras, wat er voor zorgde dat de bal soms zijn eigen weg koos. Daardoor konden beide teams ook niet het beste uit henzelf halen. En heel lang leek het op een échte 0-0 wedstrijd uit te lopen.
Het is al een aantal malen gebeurd, dat Westlandia een vliegende start kende. Vandaag ook iets dergelijks. Na 2 minuten al kreeg Ricoberto het op rechts op zijn heupen en bediende Stefan Bron op maat. Zijn schot ging net over. Vervolgens kregen beide ploegen doelkansen, maar beide doelmannen hielden hun doel schoon. Mitch vd Vlist was erdoor, maar zij schot was te gehaast. Robin Demeijer schoot een bal half hoog recht in de handen van Rowdy Janssen. Hij tikte ook een kopbal van Glenn Geefshuijsen uit de hoek, voor de neus vandaan van Marvin Vollebregt, die al klaar stond op de doellijn.
Stefan Bron kreeg een tweede heel goede kans. Hij kreeg de bal op maat van Rick van Rijn op het hoofd, maar de keeper van Sportlust’46 stopte de bal. De rust brak aan met een dubbelblanke 0 – 0.
In de tweede helft zocht Westlandia nadrukkelijker het doel van Sportlust’46 op zoek naar de winst. Na 5 minuten werd de bal in het Westlandse strafschopgebied geschoten Mick Enthoven onderschepte de bal half. Rowdy Janssen moest zijn doel uit, maar kreeg te maken met de behendige Kevin Blonk. Die veroverde de bal, op de huid gezeten door Rowdy. Ze waren intussen al ver buiten het strafschopgebied beland. En Rowdy zag zich genoodzaakt een overtreding te maken. Dat leverde hem een gele kaart op. Sportlust’46 kreeg nog enkele kansen, maar de 0 – 0 bleef op het scorebord staan.
Ook Ricoberto ging weer een keer alleen op het Sportlust-doel , maar door het hobbelige veld schoot hij de bal hard en hoog over.
Dan in de 89-ste minuut is het wel raak. Glenn Geefshuijsen werd licht van achteren aangetikt door Vince Olsthoorn. Op de rand van het strafschopgebied. De scheidsrechter gaf een vrije trap. Serkan Kurdal nam plaats achter de bal. Het schot schampte Danny Bijl. Iedereen bij Sportlust’46 riep: ‘Hands scheids, hands’, terwijl de bal voor de voeten van Nick Verhagen was terecht gekomen. Hij schoot de bal via de paal in het doel. 1 – 0. Dat werd ook de eindstand. En zo verloor Westlandia niet 1 maar 3 punten en leden de groenwitten een lelijke nederlaag.
Na afloop van de wedstrijd verscheen Rowdy Janssen voor de camera’s  van SportlustTV. Over het doelpunt zei hij: ‘Het is altijd zuur als je met 1 – 0 verliest, maar de manier, waarop hij er nu inging vond ik wel oneerlijk ,eigenlijk’. Over zijn keeperswerk: ‘Ja , die bal die ik uit de kruising tikte. Ik hoorde nog wel een verdediger( Marvin Vollebregt) achter me zeggen, anders had ik hem gehad.’
Scheidsrechter Noordhoek was na afloop tevreden over zijn optreden. Hij verbaasde zich wel over de protesten bij de vrije trap: ’Zelfs toen de bal in het doel lag, bleven de protesten doorgaan.’
JvdM (site Westlandia)

Sportlust nog steeds in de race voor een toetje !

Sportlust heeft een belangrijke overwinning geboekt in de thuiswedstrijd tegen Westlandia. Pas in de 90e minuut werd de beslissende treffer gescoord maar na het laatste fluitsignaal bleek al heel snel dat deze treffer de weg naar de nacompetitie open houd. Door de verliespartij van sc Feijenoord ( tegen Forum Sport ) en het gelijke spel van aanstaand kampioen FC ’s-Gravenzande heeft Sportlust wel twee overwinningen nodig, maar de kansen hiervoor zijn aanwezig en dus zal de ploeg van trainer Wim van ’t Westeinde tot aan de laatste wedstrijd aan de bak moeten voor deelname aan het toetje van dit seizoen. In een kwalitatief magere wedstrijd probeerde zowel Sportlust als Westlandia aanvallend voetbal te spelen. Het hoofdveld op sportpark Cromwijck, wat volgend seizoen gelukkig vervangen zal zijn door een kunstgrasveld, was zeer slecht en dus hadden beide ploegen alle moeite om de bal rond te spelen. Een echt goedlopende aanval was moeilijk op te zetten en dat deed het kijkspel een goed. In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, zowel Westlandia als Sportlust kregen wat kansjes. Doelman Jaarsveld hield aan Sportlust zijde zijn doel schoon en aan de andere kant was het Mitch v.d. Vlist die zijn schot net langs de verkeerde kant van de kruising zag vliegen. Ook Glenn Geefshuisen was dicht bij een goal maar zijn kopbal bij de tweede paal werd keurig door de doelman van Westlandia uit de kruising getikt. Sportlust was in het eerste bedrijf wel de ploeg met het meeste balbezit maar Westlandia verzette zich goed en wist nog een aantal malen gevaarlijk voor het doel van Sportlust te verschijnen. Gescoord werd er echter niet en dus gingen beide ploegen met een brilstand aan de thee. Het spel in de tweede helft werd er niet echt beter op, beide ploegen probeerde op het moeilijk bespeelbare veld zich van de beste kant te laten zien maar het kostte steeds meer moeite om de bal onder controle te krijgen en te houden en dus begon de vermoeidheid op een gegeven moment ook mee te spelen. Westlandia creëerde af en toe een kansje maar kon Sportlust niet echt n verlegenheid brengen. Aan de andere kant wist Sportlust toch wel eens gevaarlijk te worden. Halverwege het tweede bedrijf leek Sportlust de score te openen, aan de linkerzijde werd Sercan Kurdal door Nick Verhagen prima weggestuurd. Kurdal omspeelde zijn diecte tegenstander maar zag zijn diagonaal ingeschoten bal gekeerd worden door de doelman van Westlandia. De terugspringende bal kwam voor de voeten van Jorn Uittenbogaard en hij leek de bal in het lege doel te kunnen schuiven maar de bal stuiterde net iets op en dus verdween de bal over het lege doel heen. Aan het einde van de wedstrijd verzette trainer van ’t Westeinde toch nog een paar spelers, alles doen om alsnog de overwinning te bewerkstelligen en gelukkig werden de omzettingen beloond. In de 90e minuut werd door Sportlust een aanval over rechts opgezet, vanaf de zijkant kwman de bal uit bij Glenn Geefshuisen die onreglementair werd gestuit op het randje van de zestien meter en dus een vrije trap met mogelijkheden voor Sportlust. Sercan Kurdal nam plaats achter de bal en zag zijn inzet in eerste instantie via een handsbal van richting veranderd worden. Direct protesten natuurlijk maar de bal was nog steeds vrij en kwam voor de voeten van de vrijstaande Nick Verhagen en hij wist de bal via een tergend traag rolletje en via de binnenkant van de paal de belangrijke 1-0 aan te tekenen. Na de wedstrijd werden direct de andere uitslagen bekeken en was het al snel duidelijk dat Sportlust nog steeds kans maakt op het behalen van de na-competitie. Forum Sport staat in de 3e periode op de 1e plaats, gevolgd door aanstaand kampioen FC ’s-Gravenzande. De ploeg uit het westland is volgende week gastheer in de (mogelijke) kampioenswedstrijd tegen Forum Sport Sportlust speelt komende week thuis tegen Delta Sport, een ploeg waar de Woerdenaren het altijd lastig tegen heeft. Winst voor Sportlust is nodig in de strijd voor de nacompetitie, na de wedstrijd zal dan vanzelf blijken of de laatste (uit) wedstrijd tegen Forum Sport nog echt van belang is.
Bron Site Sportlust.... TV-beelden staan hier

Klik op afbeelding voor groter formaat

De voorbeschouwing:

Voor het vlaggenschip van Sportlust'46 waren afgelopen zaterdag de druiven in Delft erg zuur. Oud-Westlandiaan René de Graaff schoot namens Vitesse D. de titelaspiraties van de club uit Woerden aan diggelen. De enige kans op promotie is nu nog via de 3e periode. Daarin moet Sportlust'46 nog wel 4 clubs voor zich dulden.

Eén van die clubs in de 3e periode is zo waar ons eigen Westlandia.
Afgelopen zaterdag rond 16:15 uur was daar zo goed als geen sprake meer van, maar door goals van Stefan Bron en Ricoberto Luijando, pakten de groen-witten in blessuretijd nog de overwinning tegen Deltasport.
Daardoor staan we nu op 1 punt achterstand op de 4e plaats in P3.
Koploper in de competitie FC 's-Gravenzande en enige concurrent voor het kampioenschap SC Feyenoord voeren in die periode de lijst aan. Beide teams zullen nog te maken gaan krijgen met lastige wedstrijden én de druk van het mogelijke kampioenschap.
Het programma van alle kanshebbers is nog niet zo eenvoudig.......

Periode 3:
1.SC Feyenoord6-13+729/4 Sportlust'46 - Westlandia
2.Fc 's-Gravenzande6-13+529/4 Nootdorp  (PK1) - FC 's-Gravenzande
3.Forum Sport6-13+529/4 Forum Sport - SC Feyenoord
4.Westlandia6-12+529/4 Brielle - XerxesDZB
5.Sportlust'466-11+2
6.Brielle6-10+26/5 Westlandia - Nootdorp (PK1)