Pagina's

woensdag 10 mei 2017

dinsdag 9 mei 2017: Westlandia Honselersdijk 3-0 (W.C.)


Westlandia za1 gaat door in de Flynth Westland Cup.

Theo Verbeek trad in de wedstrijd tegen Honselersdijk aan in de sterkste opstelling. Dat kon ook, want er waren geen competitiezorgen. In tegenstelling tot buurman Honselersdijk, dat in een nerveuze eindfase van de competitie verzeild raakte.

Trainer Piet Boon had gekozen om basisspelers te sparen voor zaterdag. Dan speelt zijn team de laatste wedstrijd tegen HVC’10 en dan moet de plek precies boven de p/d-streep geconsolideerd worden. In het Honselse doel staat daarom Dahley le Duc, het 4 jaar jongere en 20 centimeter langere ‘broertje’ van Timothy. Met zijn 2 meter en 2 centimeter heeft hij genoeg lengte voor een doelman.

Westlandia speelde zijn inmiddels vertrouwde aanvalsspel met uitvallen meestal over rechts. Westlandia kwam op voorsprong door Ricoberto Luijando. Stefan Bron stond aan de basis ervan. Na enige omwegen kwam de bal ergens tussen Jasper van Dijk en Ricoberto uit. Er was kort oogcontact en vervolgens scoorde Ricoberto met een geniepige, lage schuiver in de hoek. De lange le Duc was te laat bij de grond. 1 – 0.Honselersdijk bood goed tegenstand, maar faalde in de afwerking en keeper Rowdy Janssen deed nuttig plukwerk. Het tweede doelpunt van Westlandia kwam voort uit een een-tweetje tussen Ricoberto en Stefan Bron. Een kopbal van Bron betekende 2 – 0.

In de tweede helft vond Stefan Bron nog tweemaal het doel. De eerste keer vond geen genade in de ogen van de scheidsrechter vanwege buitenspel. De tweede keer was een balletje breed van Youri Riepe. Dat werd simpel van dichtbij ingeschoten. 3 – 0. Eén keer kwam Timothy le Duc mee naar voren bij een corner. Tegen Nootdorp maakte hij een zeldzaam mooie goal: ’Dat heb ik gehoord ja. Ik heb hem er zelf niet in zien gaan.’ Een doelpunt tegen zijn jongere broer zou ook wel mooi zijn. Zover kwam het niet. De bal kwam niet bij hem en hij kwam niet bij de bal.

Westlandia za1 bekerde verder en speelt op 30 mei in de halve finale tegen HVC’10, de ploeg die vorige week Westlandia zo½ uitschakelde.
JvdM

Geen opmerkingen:

Een reactie posten