woensdag 3 mei 2017

Zaterdag 6 mei 2017 Westlandia - Nootdorp 3-3

Klik op afbeelding voor groter formaat

Westlandia za1 laat de overwinning uit de vingers glippen.

De voorlaatste competitiewedstrijd thuis tegen Nootdorp had voor beide ploegen geen rechtstreekse belangen voor de ranglijst. Iedereen hoopte op een open, sportieve en attractieve wedstrijd. Westlandia za1 heeft nog een andere missie: De Flynth Westland Cup; Het stokje overnemen van Westlandia zo1.

Mike Brouwer speelde niet en Dennis Verbeek startte op de bank Naast de bekende namen speelden Mick Enthoven, Youri Riepe en Mike Peereboom. De laatste was de gehele wedstrijd goed op dreef en speelde een ‘Peerepartij’. Direct na de wedstrijd als de spelers en de staf het veld aflopen worden er altijd handen geschud en dan hoor je de eerste reacties. Stefan Bron: ’De volgende keer spelen we 85 minuten.’ Theo Verbeek: ‘We hadden het wel honderd keer kunnen afmaken.’ De wedstrijd zelf was inderdaad open, sportief en aantrekkelijk. Binnen de minuut had Mike Peereboom spelend op de positie van Mike Brouwer al een goede schietpositie. Hij zocht het doel in de bomen. Even later schoot ‘Peer’ de bal uit een corner snoeihard op het doel. De Nootdorper keeper stopte de bal. Het was Nootdorp dat in de 7-de minuut de score opende. Marcley Manuela veroverde bij de middellijn de bal, had meteen een vrij veld, schoof de bal naar Jeffrey Flohr. Die passeerde Rowdy Janssen met een onberispelijk schot. 0 – 1.
Toen volgde een fase van elke minuut een kans voor Westlandia.

• 11e: schot Stefan Bron net over.
  • 12e: Youri Riepe controleert een voorzet van Jasper van Dijk heel netjes, maar zijn schot gaat net over.
  • 13e: kopbal van Mike Misset op zijn eigen doel, na een scherpe voorzet van Ricoberto Luijando.
  • 15e: kopbal van Stefan Bron uit een corner, net over.
  • 17e: kopbal van Stefan Bron uit een vrije trap van Youri Riepe. Na een overtreding op Mike Peereboom.
Zo was Westlandia al aardig op weg naar de ‘wel honderd kansen’ van Theo Verbeek. Het doelpunt van Stefan Bron kwam er uiteindelijk wel. Uit een strak genomen vrije trap van Youri Riepe kopte Stefan de bal achter Yannic Augustinus de keeper van Nootdorp. Rowdy Janssen had een rustige eerste helft en beide ploegen gingen theeën bij een stand van 1 – 1.

In de tweede helft trakteerde Timothy le Duc het thuispubliek op het mooiste Westlandia-doelpunt van dit seizoen. Na een geoliede aanval kwam de bal bij Youri Riepe. Hij gaf de bal voor min over meer achter de geheel vrijstaande Timothy. Die bedacht daarom maar een omhaal achterover (á la Van Basten), waarmee hij Yannic Augustinus compleet verraste. 2 – 1 Minuten later was die Nootdorpse keeper er nog mee bezig: ‘Wat een doelpunt, hé!’ Zo’n 10 minuten later vergrootte Ricoberto Luijando de voorsprong naar 3 – 1. Mike Peereboom veroverde de bal op links, speelde zich vrij en gaf vervolgens een splijtende pass de diepte in naar Ricoberto, die beheerst afrondde. Hij werd daarna bijna meteen gewisseld voor Dennis Verbeek. Via Marcley Manuela kwam Nootdorp op 3 – 2. Even later miste hij een kans op 3 – 3. In de 80e minuut wisselde Theo Verbeek Stefan Bron en Mick Enthoven voor Jordy van Calsteren en Tim vd Voort. Tim kende een goede invalbeurt met 2 prima kansen, maar keeper Yannik Augustinus werkte er niet aan mee om aan Tims invalbeurt glans te verlenen en Theo Verbeek een goed humeur. Inmiddels zijn we de 85e minuut gepasseerd. Westlandia kan de overwinning bijna niet meer ontgaan. Totdat verdediger Mike Hollenberg in blessuretijd oprukte met de bal aan de voet en van ver op het doel schoot. Er zat een curve in het schot en Rowdy Janssen was kansloos. 3 – 3. Beide team deelden de punten. Nootdorp gaat over twee weken de nacompetitie in en Westlandia za1 speelt morgen dinsdag 9 mei om 19.00 uur bij Naaldwijk tegen HVC’10 voor de Flynth Westland Cup en zaterdag speelt Westlandia za1 de laatste competitiewedstrijd uit bij Brielle.
JvdM

Westlandia – sv Nootdorp

Het duel op de Hoge Bomen begon goed voor sv Nootdorp. Al na zes minuten spelen bezorgde Jeffrey Flohr zijn ploeg een voorsprong. Nog in het eerste bedrijf kwam Westlandia terug in de wedstrijd door een doelpunt van Stefan Bron.

Na de thee zouden de toeschouwers nog vier doelpunten voorgeschoteld krijgen. Met een fraaie omhaal zette eerste Timothy Le Duc de gastheren op 2-1. Ricoberto Luijando leek met zijn treffer de Naaldwijkers in veilige haven te brengen. sv Nootdorp toonde veerkracht, belangrijk voor de komende nacompetitie, en zag Marcley Manuela (die inmiddels heeft aangegeven ook volgend seizoen weer het sv Nootdorp-shirt te dragen) zijn ploeg terug in de wedstrijd brengen: 3-2. In de slotminuut pakten de bezoekers toch nog een punt door de gelijkmaker van Mike Hollenberg.
Minpuntje voor de Nootdorpers was de rode kaart, wegens tweemaal geel, die Richard Schaaphok kreeg voorgehouden van arbiter Rudolf van der Wielen uit Veenendaal. Roy Beijer haalde het einde niet, hij moest geblesseerd uitvallen, waardoor sv Nootdorp het duel met tien man moest uitspelen omdat de drie wissels al gebruikt waren.
bron Haaglanden Voetbal

Zaterdag 1 komt dit weekend voor het laatst in deze competitie in actie op sportpark De Hoge Bomen. Tegenstander in deze wedstrijd is Nootdorp.

Door te starten met 6 overwinningen, gevolgd door 2 gelijke spelen pakten Nootdorp al vrij vroeg in het seizoen de 1e periode. Daarna werd het minder en zakte men af  naar de 5e plaats in 1B. Door blessures en schorsingen bleek de selectie van trainer Dick Boereboom namelijk onvoldoende breed om de strijd om de titel vol te kunnen houden.
In de laatste 6 wedstrijden was er geen overwinning meer te vieren. Door 4 nederlagen en 2 remises zijn er in P3 slechts 5 punten behaald.
Opvallend is wel dat de club uit Nootdorp geen echte goalgetter heeft. Topscorer Jeffrey Flohr maakte 5 van de 30 gescoorde goals in de competitie. De overige goals werden gemaakt door 11 andere spelers.
Boereboom is nu bezig om zijn team voor te bereiden op de nacompetitie. Afgelopen zaterdag werd een eerste stap gezet door FC ’s-Gravenzande op 1-1 te houden.
De komende 2 wedstrijden tegen Westlandia en Vitesse D. zullen ook in het teken staan van de voorbereiding op de promotiewedstrijden.
Mogelijk dat Nootdorp het tactisch gaat spelen om zo een gewenste plaats in de eindstand te bereiken. Dat heeft namelijk gevolgen voor de indeling in de poulefase:

• Beste PK in 1B  start in poule met nr. 13 uit hoofdklasse A en de slechtste geklasseerde periodekampioen uit 1A.
  • Middelste periodekampioen uit 1B, komt in een poule met nog 3 andere periodekampioenen uit andere 1e klassen.
  • Slechtste periodekampioen uit 1B (nu XerxesDZB) start in een poule met nr. 14 uit hoofdklasse A en de beste periodekampioen uit 1C

Westlandia, de nr 8 in 1B, heeft die "zorgen" sinds de nederlaag in Woerden niet meer.
De groen-witten willen wel als debutant in de 1e klasse in het linkerrijtje het seizoen afsluiten. Daarvoor moeten er in de laatste 2 wedstrijden tegen Nootdorp en Brielle een paar punten gepakt worden.
In de heenwedstrijd bij Nootdorp werd het 0-0. De mannen van Theo Verbeek speelden, bij toen nog de koploper, een gedegen eerste uur. Daarna werd het lastig, maar 3 punten waren in de slotfase zeker nog mogelijk geweest.

De wedstrijd tegen Nootdorp staat onder leiding van scheidsrechter Van der Wielen. Aanvang staat gepland om 14:30 uur

Om 12:00 uur begint ook (mogelijk) de laatste thuiswedstrijd van het 2e team. Tegenstander is Forum Sport 2. Dat team is nog in de race voor de 3e of vervangende periode van kampioen Barendrecht 2. Voor de mannen van Roy Wasmus is bij een goed resultaat ook de nacompetitie voor promotie naar de res. hoofdklasse nog mogelijk. Mocht dat onverhoopt niet lukken, dan zullen diverse Westlandianen voor het laatst te bewonderen zijn in een thuiswedstrijd in de zaterdagselectie. Zij zullen komend seizoen naar verwachting in een lager team te bewonderen zijn.

Tot zaterdag Fr@

Oh ja komende dinsdagavond speelt zaterdag 1 de ¼ finale van de Westland Cup. De selectie van Theo Verbeek gaat dan de strijd aan met het Honselersdijk van trainer Piet Boon. De winnaar treft in de ½ finale HVC’10  dat verrassend Westlandia zondag 1 uitschakelde.

Warming up: 1B: Westlandia zaterdag wil seizoen netjes afmaken

Vorig weekeinde verloor zaterdag eersteklasser uit bij Sportlust’46 met 1-0. Een streep door de rekening van trainer Theo Verbeek (foto) die tot op dat moment nog kansen voor zijn ploeg zag op het veroveren van de derde periodetitel. Die ambitie is nu de prullenbak in geschoven. Verbeek: ,,Ik ga daar niet meer van uit.’’ Dat betekent dat Westlandia (de nummer acht in de stand) de laatste twee competitieronden nergens meer om speelt. ,,We kunnen vrijuit spelen. Er staat geen druk meer op’’, erkent Verbeek. ,,Maar we gaan wel proberen te winnen. En dat met acceptabel voetbal. We kunnen nog op plek zes eindigen. We willen het seizoen netjes afmaken en onszelf niet te kort doen.’’
Klutsbal
 Winst tegen Sportlust zat er zeker in. Alleen won de thuisploeg uiteindelijk in de laatste minuten van de wedstrijd door een klutsbal die na een geblokte vrije trap vlak langs de paal het doel in hobbelde. Zaterdag komt de sv Nootdorp naar Naaldwijk. De bezoekers zijn bezig te overleven ten behoeve van een goede start in de nacompetitie om promotie. De Nootdorpers wonnen de eerste periode en hebben zo recht op die nacompetitie.
Prijs
Verbeek: ,,Wij gaan zeker proberen drie punten te pakken. Maar voor de rest is de wedstrijd vooraf moeilijk in te schatten. Vaststaat: wij doen voor niemand onder.’’ Overigens kan Verbeek met zijn team nog een prijs pakken: de Westland Cup waarin Westlandia zondag inmiddels is uitgeschakeld.